Evlilik sorunu

gugu91

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2020
123
233
23
Erkek arkadaşımla yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz. Çok güzel giden bir ilişkimiz var. İkimiz de 30 yaşındayız. İşlerimiz var fakat O yeni iş kurduğu için henüz net bir kazancı yok. Malum kriz de vurdu. Ben ailemle aynı şehirde fakat onlardan ayrı yaşıyorum. İlişkinin başından beri beraber yaşıyoruz. Fakat bu durum artık beni germeye başladı. Farklı bir şehirde olsak sorun değil. Ailem bana gelmek istediğinde telaş oluyor sıkıntı yaşıyorum. Henüz tanışmadılar ama her ikimizin ailesi de bizi biliyor. Ben artık evlenelim bu saçma sorundan kurtulalım istiyorum ama konuyu açacak cesaretim yok. Ne yapmam ne söylemem gerektiğine karar veremiyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı? Siz nasıl açtınız konuyu?
Güncelleme 5. Sayfada
Son güncelleme: buraya son durumu tekrar yazmak istedim. Ayrıldıktan bir süre sonra hayatıma yeni biri girdi ve şu anda evleniyorum☺️ O zaman ne kadar üzülmüştüm halbuki hata mı ediyorum diye. Şimdi dönüp bakınca zor olduğunu ve en doğru kararı ayrılmakla verdiğimi görüyorum. Bir evlilik sürecinde önemli oan kararlılıkmış. Karşıdaki kişi seninle evlenmek istiyorum deyip bunun arkasında durumca hem oluyormuş hem de çok değerli hissettiriyormuş. Sağlıklı ilişkiler var arkadaşlar. Kimsede takılı kalmayın 😀

Son düzenleme:
Genel olarak geçti. Para biriktirmeden evlenemez demişti ama bahsettiği miktar 100bin. Bunu beklersek yıllarımız geçer

benzer durum sayilir mi tam bilmiyorum.

Biz esimle bazi seyler otursun diye (genelde onun hayatinda) evlilik olaylarina girmiyorduk,
aynen bir sure sonra ben sikildim sizin gibi, nereye kadar boyle,
biz ayni evde de yasamiyorduk, haftanin yarisinda baska eve tasin falan,
dedim evleniyorsak evlenelim, bu zorlugu cekecegimize o zorlugu cekelim.
o sekilde birazcik durtuklemeyle evlendik.

benzer durum sayilir mi tam bilmiyorum.

Biz esimle bazi seyler otursun diye (genelde onun hayatinda) evlilik olaylarina girmiyorduk,
aynen bir sure sonra ben sikildim sizin gibi, nereye kadar boyle,
biz ayni evde de yasamiyorduk, haftanin yarisinda baska eve tasin falan,
dedim evleniyorsak evlenelim, bu zorlugu cekecegimize o zorlugu cekelim.
o sekilde birazcik durtuklemeyle evlendik.
Aynı şeyi düşünüyor. Düzene binsin tamam ama ne zaman? Hak veriyorum bir noktaya kadar fakat artık bencillik ettiğini düşünüyorum

Kazancı var ama özel sektör olduğu için güvenemiyor. Ailem benimle yaşadığını bilmiyor.

Bence önce maddi şartlar düzene girmeli.Ayni evde yaşamak ile evli olmak çok farklı oluyor .Sonrası gelir zaten .Belki de düzenli kazancı olmadığı için bu konuyu açmıyor sana

Bence önce maddi şartlar düzene girmeli.Ayni evde yaşamak ile evli olmak çok farklı oluyor .Sonrası gelir zaten .Belki de düzenli kazancı olmadığı için bu konuyu açmıyor sana
Kesinlikle evliliğin farklı şey olduğuna katılıyorum. Ben artık belirsizliğe tahammül etmekte zorlanıyorum. Ailem baskıcı değildir ama artık evlenmemi istiyorlar. Hayatımda biri olduğunu bildikleri için de daha sık soruyorlar. Yoruluyorum

Genel olarak geçti. Para biriktirmeden evlenemez demişti ama bahsettiği miktar 100bin. Bunu beklersek yıllarımız geçer

bu parayı neden bekleyeceksiniz

sonuçta eviniz kurulu düzeniniz var

yapılacak olan nikah gelinlik damatlık

bunları da karşılayacak geliriniz var sanki

ama beklentiniz sıfırdan ev düzelim her şey yeni olsun tüylü terliğimiz de olsun

tüm şehri çağıracağımız yemekli düğünümüz de olsun ise sıkıntı olabilir

Henüz geliri yok demişsiniz biraz bekleyin o da kendince haklı illa 100bin değil de 10-20 bin yeterli olur. Zaten beraber yasiyormussunuz ev bakmaya esya bakmaya gerek yok ikiniz de memnunsanız.
Yanlış anlattım sanırım. Tamamen geliri yok değil kendi işini yaptığı için düzenli geliri yok. Ama her ay 5 bin civarı kazanıyor. Birikimi de var 30 bin civarı. Fakat Her şeyin en iyisi olsun istiyor bu konuda pek anlaşamıyoruz

bu parayı neden bekleyeceksiniz

sonuçta eviniz kurulu düzeniniz var

yapılacak olan nikah gelinlik damatlık

bunları da karşılayacak geliriniz var sanki

ama beklentiniz sıfırdan ev düzelim her şey yeni olsun tüylü terliğimiz de olsun

tüm şehri çağıracağımız yemekli düğünümüz de olsun ise sıkıntı olabilir
Ev eşyalı bizim değil eşyalar. Benim için sorun yok burda da yaşamaya devam edebilirim ama illa ev almam lazım diyor

Yanlış anlattım sanırım. Tamamen geliri yok değil kendi işini yaptığı için düzenli geliri yok. Ama her ay 5 bin civarı kazanıyor. Birikimi de var 30 bin civarı. Fakat Her şeyin en iyisi olsun istiyor bu konuda pek anlaşamıyoruz
O zaman haklısınız. Her şeyin en iyisini yapmaya ömür yetmez. Bence artık konuşmanızın vakti gelmiş. Bu yolda düşüncesi yoksa ayrılmak istediğinizi dike getirin. 3 ay gibi bir süre tanıyın adım atması için.

Ev eşyalı bizim değil eşyalar. Benim için sorun yok burda da yaşamaya devam edebilirim ama illa ev almam lazım diyor

evi alacaksa 100 zaten yetmez

bakın biz asgari ücretten bir tık fazla maaşlarımızla ev kurduk ve evlendik

ailelerden bir şey de istemedik

kurduğumuz evde bir yıl birlikte yaşadık sonraki yaz da evlendik

evlenince evdeki eşya ihtiyacı değişmiyor

tek kuruş borcumuz da olmadı evlenirken

ben bu şunu da alalım bunu da alalım ille bu da olsun sonra evlenelim fikrini anlayamıyorum

lakin neden sizinle yaşadığının bilinmediğini de anlayamadım

biz de birlikte yaşadık aileler bunu gayet de bildi

hatta bayramda birlikte annemlere de gittik kaldık 3-4 gün

O zaman haklısınız. Her şeyin en iyisini yapmaya ömür yetmez. Bence artık konuşmanızın vakti gelmiş. Bu yolda düşüncesi yoksa ayrılmak istediğinizi dike getirin. 3 ay gibi bir süre tanıyın adım atması için.
Bunu söylesem kabul edeceğine eminim ama bu şekilde yapılan bir evlilik ne kadar uzun ömürlü olur?

evi alacaksa 100 zaten yetmez

bakın biz asgari ücretten bir tık fazla maaşlarımızla ev kurduk ve evlendik

ailelerden bir şey de istemedik

kurduğumuz evde bir yıl birlikte yaşadık sonraki yaz da evlendik

evlenince evdeki eşya ihtiyacı değişmiyor

tek kuruş borcumuz da olmadı evlenirken

ben bu şunu da alalım bunu da alalım ille bu da olsun sonra evlenelim fikrini anlayamıyorum

lakin neden sizinle yaşadığının bilinmediğini de anlayamadım

biz de birlikte yaşadık aileler bunu gayet de bildi

hatta bayramda birlikte annemlere de gittik kaldık 3-4 gün
Bunu söylediğim an benim için çok endişelenecekler. Gazla kaygılı bir ailem var

Back
X