Evlilik sorunu

sanırım sizin evinizde yaşıyor erkek arkadaşınız, bu durumda sıkıntınızı söyleyin, ailenizin geleceği zaman telaş olduğunu, çat kapı gelirler die panik olduğunuzu fln. Muhtemelen rahatını bozmak istemeyecektir.

Bnm erkek arkadaşım da beraber yaşayalım diyodu, dedim annemler geliolar ozaman napıcaz? Ok haklısın dedi bi daha açmadı konuyu:):)

Bence sizin eş adayınız abartıyor. Başınızı sokacak bir ev var koskoca insanlarsınız. Biz evlenip bu evde yaşayacağız diyebilirsiniz. Aileler evleniyor mantığına katılmıyorum.

2 ablamda evli bayramda bile birbirimize gidip gelmeyiz kız- erkek tarafı olarak. Geleneksel bir aileyiz üstüne. Yılda 1 defa anca denk gelirsek o da. Herkes kendi hayatının yoğunluğunda. Mesafenizi ayarlarsanız şimdi ki hayat tarzınızdan ödün vermek zorunda kalmazsınız.
Ben de benzer düşünüyorum sınır çizmek çok önemli. Maddiyatın düşündüğü kadar önemli olmadığını anlatmaya çalışıyorum ki kendisi de hayatının her döneminde kendine yetecek parayı kazanmış. Ama yeni bir iş kurdu ve elindeki parayı hep ona yatırıyor. Bu dönemde de ben kalkıp ya boşver bunları diyemiyorum tam tersine ilerlemesi için destek oluyorum. Şimdi bir kaç yatırımı daha var ve oradan kazanacağı parayı bekliyor. Bu para gelince konuyu açmayı düşünüyorum

sanırım sizin evinizde yaşıyor erkek arkadaşınız, bu durumda sıkıntınızı söyleyin, ailenizin geleceği zaman telaş olduğunu, çat kapı gelirler die panik olduğunuzu fln. Muhtemelen rahatını bozmak istemeyecektir.

Bnm erkek arkadaşım da beraber yaşayalım diyodu, dedim annemler geliolar ozaman napıcaz? Ok haklısın dedi bi daha açmadı konuyu:):)
Bundan bahsetmeye başladım. Artık bu durumun beni germeye başladığını da söyleyeceğim

bu parayı neden bekleyeceksiniz

sonuçta eviniz kurulu düzeniniz var

yapılacak olan nikah gelinlik damatlık

bunları da karşılayacak geliriniz var sanki

ama beklentiniz sıfırdan ev düzelim her şey yeni olsun tüylü terliğimiz de olsun

tüm şehri çağıracağımız yemekli düğünümüz de olsun ise sıkıntı olabilir
[/QUO tüylü terlik denen o zevksizlik abidesi ürün tedavülden kalksın artıkkk ha bir de o rahatsız çeyizlik saten pijama kaşınmaktan uyuyamıyorsun giyince :kızgın:

direkt niyetimi anlasın bu sayede😅😅
Sen de direkt onun niyetini anlamış olursun.
Evlenmeden aynı evde yaşıyor olmanızı normallestirmis uyanık.
Sen de evlenmeyi istemenin ayıp olacağını sanıyorsun. Seni acayip manipüle ediyor.
O da biliyor ki bunu dile getirmen çok doğal ve istemekte haklisin.
Neden halen konuyu acmadığına şaşırıyordur bile.
Bu kadar çekinme normal olan evlenmek istemen.

Canım erkeklere kalırsa evlilik işini ertelerler hep biraz senin dürtmen lazım yanlış anlama aynı evdesiniz ama korunmasız bir ilişki yaşarsanız ne olacak?

Ev eşyalı bizim değil eşyalar. Benim için sorun yok burda da yaşamaya devam edebilirim ama illa ev almam lazım diyor
Ev almam lazım derken. Peşin parayla 100000 TL ile nereden alınıyor? Evlenmeden önce ev alıp üstüne kredi çekip beraber ödeyip ama ev onun adına mı olacak? Açıkça sorun. Gururla alakası yol bunun. Dürüst olmakla var. Bana göre de her an çıkıp gitme imkanı varken, aile işin içinde olmadan beraber yaşamak kolaylık, özellikle erkekler için. Çiftler birbirini az da olsa tanıyor ama nedeni ne tam olarak? Plan yapma. Şu tarihte şu kadar şöyle diye bir düşüncesi yoksa. İleride yaparız vs diyorsa siz de ona gör plan yaparsınız.

Ev almam lazım derken. Peşin parayla 100000 TL ile nereden alınıyor? Evlenmeden önce ev alıp üstüne kredi çekip beraber ödeyip ama ev onun adına mı olacak? Açıkça sorun. Gururla alakası yol bunun. Dürüst olmakla var. Bana göre de her an çıkıp gitme imkanı varken, aile işin içinde olmadan beraber yaşamak kolaylık, özellikle erkekler için. Çiftler birbirini az da olsa tanıyor ama nedeni ne tam olarak? Plan yapma. Şu tarihte şu kadar şöyle diye bir düşüncesi yoksa. İleride yaparız vs diyorsa siz de ona gör plan yaparsınız.
100bin düğün eşya şu bu masrafı için. Ev ayrı. O şekilde ev alma riskine de girmek istemiyorum çünkü ben de ayrılmak isteyebilirim. Bu şekilde bir muhabbetin içine girmek istemiyorum. Ama hakkını vermem lazım böyle konularda çok güvenilir bir insan

Tekrar merhaba. Aylar sonra güncellemeyle geldim. Konuştuk evleneceğimizi fakat zaman ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha sonra aldattı ve ayrıldık:) fiziksel bir şey olmadığı için sorun olmadığını sanıyor. Ama baya bir kadına mavi boncuk dağıtmış. Kendince haklı sebepler, bence gayet basit bahaneleri var. Adamın evlilikle değil sadakatle, tek bir kadınla yetinmekle sorunu varmış. Geç farkettim ama zararın neresinden dönersem kardır:)

Dik duruşunuz çok güzel:) Evlenseydiniz ve o zaman öğrenseydiniz boşanmak çok daha zor olurdu. Güzel günler sizin olsun :)

Dürüst olayım ilk defa yapmadı bunu. Gerçekten nasıl davranması gerektiğini bilmediğini düşündüğümden şans verdim ama malesef sınır koymayı hiç öğrenmedi. Öğrenmediği gibi topladığı ilgi çok hoşuna gitti. Hatam birden fazla şans vermek oldu. Gözünün yaşına bakmamam lazımmış

Çok iyi yapmışsınız. Güncellemenize gelene kadar yeni konu sanıp fikir belirtecektim :) Benim de eski erkek arkadaşımla aynı sorunlarım vardı ve evlilik konuşurduk ama hiç evlenme teklifi etmemişti. Ben istemiştim (sonradan fark ediyorum sadece benim istediğimi) nişandan 1 ay sonra ayrılmıştık biz farklı insanlarız demişti neden olarak da.

Eşimle de sevgililiğin 7. ayında evlenme teklifi aldım :) Yani yok 100.000 im olsun, yok şu da olsun, arabam olmazsa evlenmem gibi şeyler bahanedir. Evlenmek isteyen gayet güzel evlenir. 5000 gelir az değil, insanlar asgari ücretliyken de evleniyorlar yani :) çocuk yapacaksanız elbette maddiyat düşünülür de aynı evde yaşıyorken, kiralar giderler zaten her şey ortakken ve aylar yıllar geçmişken evlenmemek bence çok mantıklı değil.

Çok iyi olmuş hakkında :) İnşallah hayatının aşkı ile karşılaşmana artık çok az kalmış :)

Ev eşyalı bizim değil eşyalar. Benim için sorun yok burda da yaşamaya devam edebilirim ama illa ev almam lazım diyor
Ev almayı beklesek hiç birimiz evlenemezdik. Söylediğiniz şartlar yeterli bence evlilik için. Ama bence. Belki de evlilik istemiyordur.

Evlenmeyip birlikte yaşadığınızı ailenize açıklasanız daha rahat olmaz mı

Çok iyi yapmışsınız. Güncellemenize gelene kadar yeni konu sanıp fikir belirtecektim :) Benim de eski erkek arkadaşımla aynı sorunlarım vardı ve evlilik konuşurduk ama hiç evlenme teklifi etmemişti. Ben istemiştim (sonradan fark ediyorum sadece benim istediğimi) nişandan 1 ay sonra ayrılmıştık biz farklı insanlarız demişti neden olarak da.

Eşimle de sevgililiğin 7. ayında evlenme teklifi aldım :) Yani yok 100.000 im olsun, yok şu da olsun, arabam olmazsa evlenmem gibi şeyler bahanedir. Evlenmek isteyen gayet güzel evlenir. 5000 gelir az değil, insanlar asgari ücretliyken de evleniyorlar yani :) çocuk yapacaksanız elbette maddiyat düşünülür de aynı evde yaşıyorken, kiralar giderler zaten her şey ortakken ve aylar yıllar geçmişken evlenmemek bence çok mantıklı değil.

Çok iyi olmuş hakkında :) İnşallah hayatının aşkı ile karşılaşmana artık çok az kalmış :)

Ev almayı beklesek hiç birimiz evlenemezdik. Söylediğiniz şartlar yeterli bence evlilik için. Ama bence. Belki de evlilik istemiyordur.

Evlenmeyip birlikte yaşadığınızı ailenize açıklasanız daha rahat olmaz mı
Umarım bana, varlığıma saygı duyan birini bulurum. Bazı insanlar malesef böyle düzgün giden ilişkiye tahammülleri yok.
aileme hiç söylemedim beraber yaşadığımızı. İyi ki söylememişim diyorum şimdi

Canım benim ya, hiç üzme canını. Allahtan evlenmeden önce böyle bir olay yaşamamissin da ayrilabilmissin artı o karaktersizin gercek yüzünü görebilmissin. Olanlarda hayır vardır. Sen yoluna bak, seni hakkedende cikar elbet inşallah :)

Umarım bana, varlığıma saygı duyan birini bulurum. Bazı insanlar malesef böyle düzgün giden ilişkiye tahammülleri yok.
aileme hiç söylemedim beraber yaşadığımızı. İyi ki söylememişim diyorum şimdi
Çok iyi yapmıssınız. Allah yolunuzu acık etsin. Zararın neresinden dönsen kardır :) doğru laf

Back
X