Evlilik sorunu

Aynı şeyi düşünüyor. Düzene binsin tamam ama ne zaman? Hak veriyorum bir noktaya kadar fakat artık bencillik ettiğini düşünüyorum

bu konuda genelde kadinlar gec olsun ama her sey olsun ister, erkekler de zamanla olur der.
Bizde de tersi olmustu. Esim garanticidir, o her sey rahat olsun istiyordu. Ben de iki sekilde de zorluk yasayacagimizi, ama erken evlenirsek en azindan ayni evde yasamanin avantajini yasayacagimizi soyluyordum.

Bu konuda da anlsamayinca, ben acikcasi ya evleniriz, ya da bu sekilde haftanin yarisini o evde, yarisini bu evde geciremem hayatimi dedim. Biraz tehdit gibi oldu ama :olamaz:

Siz ayni evde yasadiginiz icin aslinda daha az zorlugunuz vardir muhtemelen, yine de siz de benim gibi netlik seven birisiniz, bu sekilde keyif almiyorsaniz biraz israrci olunabilir.

Alınmazsanız eğer bana 100 bin kısmı biraz ertelemek için bahane gibi geldi. Siz de biraz düşünün bence. Zaten aynı evde yaşıyoruz evlenelim bari deyip aceleye getirmeyin.

Ailenizi de siz görmeye gidin size çok sık gelmelerini istemiyorsanız.

Yanlış anlamayın da bana bahane gibi geldi tamam herkes ister her şeyin en harikası en iyisi olsun ben de isterim 18 yıllık evliyim ama her şeyin en iyisine sahip değilim
bu durumda 18 yıl beklemem mı gerekiyordu yani
sonra iyilik kavramı görecelidir yani her şeyin en iyisi neye göre ne bileyim işte ulaşım aracının en iyisi uçaktır
Deniz ulaşım aracının en iyisi teknedir
yani ben hani çok da anlayamadım kusura bakmayın ama bana tam olarak Bu bir bahane gibi geldi birbirini seviyorsa iki insan
bir hanımefendi olarak onu bu konuda zorlamıyorsanız
hani malum ben şunu isterim ben bunu isterim şeklinde onu aşan taleplerinizde olmuyorsa onun Yok efendim bekleyelim her şeyin en iyisi olsun düşüncesi tamamıyla bahane diyorum ben kusura bakmasın
biz evlendiğimizde eşim gece bekçisiydi 70 metrekare 1 artı 1 sobalı evde oturduk inanın hayatımın en mutlu günleriydi şu anda Allah'a şükür evimiz her şeyimiz var yani bunlar zamanla olacak şeyler
100000 biriktirmeyi beklemek ne demek yani 100.000 birikmez ki bir kere hayat pahalılığı ortada bilmem bana kesinlikle bahane gibi geldi

bu konuda genelde kadinlar gec olsun ama her sey olsun ister, erkekler de zamanla olur der.
Bizde de tersi olmustu. Esim garanticidir, o her sey rahat olsun istiyordu. Ben de iki sekilde de zorluk yasayacagimizi, ama erken evlenirsek en azindan ayni evde yasamanin avantajini yasayacagimizi soyluyordum.

Bu konuda da anlsamayinca, ben acikcasi ya evleniriz, ya da bu sekilde haftanin yarisini o evde, yarisini bu evde geciremem hayatimi dedim. Biraz tehdit gibi oldu ama :olamaz:

Siz ayni evde yasadiginiz icin aslinda daha az zorlugunuz vardir muhtemelen, yine de siz de benim gibi netlik seven birisiniz, bu sekilde keyif almiyorsaniz biraz israrci olunabilir.
Mutluyum huzurluyum. O da öyle beni kaybetmekten de çok korkuyor. Fakat bu evlilik talebini rest çekmek olarak algılasın istemiyorum. Bugün evlenelim talebim de yok ama bana desinki 2 yıl sonra evleneceğiz. Biraz obsesifim sanırım😀

Erkek arkadaşımla yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz. Çok güzel giden bir ilişkimiz var. İkimiz de 30 yaşındayız. İşlerimiz var fakat O yeni iş kurduğu için henüz net bir kazancı yok. Malum kriz de vurdu. Ben ailemle aynı şehirde fakat onlardan ayrı yaşıyorum. İlişkinin başından beri beraber yaşıyoruz. Fakat bu durum artık beni germeye başladı. Farklı bir şehirde olsak sorun değil. Ailem bana gelmek istediğinde telaş oluyor sıkıntı yaşıyorum. Henüz tanışmadılar ama her ikimizin ailesi de bizi biliyor. Ben artık evlenelim bu saçma sorundan kurtulalım istiyorum ama konuyu açacak cesaretim yok. Ne yapmam ne söylemem gerektiğine karar veremiyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı? Siz nasıl açtınız konuyu?

Bizde evlenmeden birlikte yaşadık
Bunun getirdiği bir rahatlık oluyor insanda
Ben de evlenmesekte olur kafasındaydım, eşim dürtmese öyle giderdi yani
Hastalandım bir dönem hastanede yattım, resmen evli olmadığımız için yanıma almadılar gece ondan sonra bastırdı evlenmeliyiz, başımıza bir iş gelse böyle mi olacak hep diye, hak verdim ve evlendik. Günümüzde maddi gerekçeler çok haklı endişeler ama hayatta herşeyi iğneden ipliğe hesaplamak mümkün değil. Çalışan, geliri olan iki insan az ya da çok fark etmez evlenebilir hem zamanla bir hayatı birlikte kurmak evliliği güçlendiren bir durum

Bizde evlenmeden birlikte yaşadık
Bunun getirdiği bir rahatlık oluyor insanda
Ben de evlenmesekte olur kafasındaydım, eşim dürtmese öyle giderdi yani
Hastalandım bir dönem hastanede yattım, resmen evli olmadığımız için yanıma almadılar gece ondan sonra bastırdı evlenmeliyiz, başımıza bir iş gelse böyle mi olacak hep diye, hak verdim ve evlendik. Günümüzde maddi gerekçeler çok haklı endişeler ama hayatta herşeyi iğneden ipliğe hesaplamak mümkün değil. Çalışan, geliri olan iki insan az ya da çok fark etmez evlenebilir hem zamanla bir hayatı birlikte kurmak evliliği güçlendiren bir durum
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Evet rahatız her şeyi beraber yapıyoruz ödüyoruz. Ama mesela ortak birikim yapmıyoruz ya da hadi beraber ev alalım demiyoruz

Bunu söylediğim an benim için çok endişelenecekler. Gazla kaygılı bir ailem var

Neyine endişelenecekler

eğer buna endişelenirlerse sevgilinin dediği gibi 100 bin gereken düğün eşya vs de isterler

ailenize karşı dürüst olun eğer birlikte yaşamayı sorsaydınız size uygun değil yaşamayın birlikte derdim

öğrenci değil iş güç sahibi insansınız bu durumda sevgilinize açıkça söyleyin, ailemle aram bozulacak diye korkuyorum bir an önce bu işin adını koyalım

hesabı çıkarın, 100 000 biriktirmeye gerek olmadığını vurgulayın ve evlilik yoluna girin

Çocugun evlenmek icin caba sarfetmesine gerek duyacagını sanmıyorum. Cünkü zaten sizinle birlikte yaşıyor, ailelerde biliyor kendisi gayet relax vaziyette. En azından evinizde kalmasın biraz size kavuşma hasretine kapılıp belki harekete geçebilir ama bu sekilde pek sanmam.

Mutluyum huzurluyum. O da öyle beni kaybetmekten de çok korkuyor. Fakat bu evlilik talebini rest çekmek olarak algılasın istemiyorum. Bugün evlenelim talebim de yok ama bana desinki 2 yıl sonra evleneceğiz. Biraz obsesifim sanırım😀

her zaman iki kisi ayni fikirde olamaz ki, birisi baskin oluyor,
evlilikte de oyle,
sana bagli olan kisma sen karar veriyorsun okey,
ama ortak alinmasi gereken kararlarda genelde birisinin fikri daha baskin olmak zorunda oluyor.

Ornegin cocuk,
evet anne de baba da hazir olmali, ikisi de istemeli,
ama annenin karari daha baskin, cunku en cok etkilenecek kisi o.

ben cocuk sahibi olmaya da once kendim karar verdim, sonra esime, cocuk yapiyoruz haberin olsun dedim :KK70:

rest cekmek degil de, pasamizin hizinda yasarsak hayati hep geciktiririz.
Benim 15 yillik hayat arkadasim kendisi, ben bir kez kendisini spor harici kosarken gormedim, adam yavas yani :KK56:

Maddi kazancı olduğu sürece beni miktarı pek alakadar etmiyor
Neyine endişelenecekler

eğer buna endişelenirlerse sevgilinin dediği gibi 100 bin gereken düğün eşya vs de isterler

ailenize karşı dürüst olun eğer birlikte yaşamayı sorsaydınız size uygun değil yaşamayın birlikte derdim

öğrenci değil iş güç sahibi insansınız bu durumda sevgilinize açıkça söyleyin, ailemle aram bozulacak diye korkuyorum bir an önce bu işin adını koyalım

hesabı çıkarın, 100 000 biriktirmeye gerek olmadığını vurgulayın ve evlilik yoluna girin
Şu şekilde bir endişe olacak: ya seni yarı yolda bırakırsa ya arkandan atıp tutarsa ya seni incitirse? Kötü niyetli değiller dönemin şartlarından dolayı çocukları için korkuyorlar. Ananem her seferinde dikkatli git eve varınca ara mutlaka deyip dualarla uğurlar beni

Çocugun evlenmek icin caba sarfetmesine gerek duyacagını sanmıyorum. Cünkü zaten sizinle birlikte yaşıyor, ailelerde biliyor kendisi gayet relax vaziyette. En azından evinizde kalmasın biraz size kavuşma hasretine kapılıp belki harekete geçebilir ama bu sekilde pek sanmam.
Bunun rahatlığı da var katılıyorum. Ev 1+1 aslında sığamıyoruz artık çünkü tüm eşyalarını getirdi. Bunun rahatsızlığı var. Ama evde hiç huzursuzluk yok. Kendi ailesi sıkıntılı benimki gibi benimleyken mutlu o yüzden çünkü ben de o evdeyken mutluyum ve bunu farkettiriyorum. Ama sanırım artık sorunları da farketmemiz lazım

her zaman iki kisi ayni fikirde olamaz ki, birisi baskin oluyor,
evlilikte de oyle,
sana bagli olan kisma sen karar veriyorsun okey,
ama ortak alinmasi gereken kararlarda genelde birisinin fikri daha baskin olmak zorunda oluyor.

Ornegin cocuk,
evet anne de baba da hazir olmali, ikisi de istemeli,
ama annenin karari daha baskin, cunku en cok etkilenecek kisi o.

ben cocuk sahibi olmaya da once kendim karar verdim, sonra esime, cocuk yapiyoruz haberin olsun dedim :KK70:

rest cekmek degil de, pasamizin hizinda yasarsak hayati hep geciktiririz.
Benim 15 yillik hayat arkadasim kendisi, ben bir kez kendisini spor harici kosarken gormedim, adam yavas yani :KK56:
Anladığım kadarıyla bir dürtmem gerekli😀😀
Evlensek bile bu yıl olmayacağı kesin. Şimdiden dürtmeye gerek var mi?

Bunun rahatlığı da var katılıyorum. Ev 1+1 aslında sığamıyoruz artık çünkü tüm eşyalarını getirdi. Bunun rahatsızlığı var. Ama evde hiç huzursuzluk yok. Kendi ailesi sıkıntılı benimki gibi benimleyken mutlu o yüzden çünkü ben de o evdeyken mutluyum ve bunu farkettiriyorum. Ama sanırım artık sorunları da farketmemiz lazım
Eğer evliliğe dair adım istiyorsanız harekete geçmeniz şart. Çünkü zaten hayat güllük gülüstanlıkken aklına geleceğini sanmam..

Zaten aynı evde yaşıyorsanız 100.000 TL ne alaka? Bu evde yaşamak üzere evlenemiyor musunuz?

Ayni evde yasadiginizi ailenize soylemek icin bu karari bekliyorsaniz simdiden durtun,
ama yok oyle degilse bence 1 yildan fazla ongoruyorsaniz biraz daha boyle devam edin.

mesela neden bu yıl olmayacağı kesin

zaten korona var

her şey minimal olacak

atıyorum 29 Ekim de evlenin

bu ay tanışılır ailelerle

hazırlık yapılır çok rahat 29 Ekim de evlenilir

demek ki sizin de evliliğe ilişkin bir süreç fikriniz, buna dair hayalleriniz var

bunu paylaşın

karşılıklı konuşun, gerekirse dürtün

bak ben böyle düşündüm ama zaten bu yıl olmaz ama seneye yaza evleneceksek bile

adını koyalım hastalık var

aile büyüklerinin mutlu olmasını isterim yarınlarda bu sevinçli haberi almadan ailemden birini kaybetmek istemem vs

lakin karşılıklı beklentilerde net olun

para vs değil konu asıl erteleme sebeplerini ayrıntılı konuşun

Ayni evde yasadiginizi ailenize soylemek icin bu karari bekliyorsaniz simdiden durtun,
ama yok oyle degilse bence 1 yildan fazla ongoruyorsaniz biraz daha boyle devam edin.
Evin sözleşmesi Mayıs ayında dolacak. Bu konuyu yılbaşından sonra açmam mantıklı olacak sanırım

zaten korona var

her şey minimal olacak

demek ki sizin de evliliğe ilişkin bir süreç fikriniz, buna dair hayalleriniz var

bunu paylaşın

aile büyüklerinin mutlu olmasını isterim yarınlarda bu sevinçli haberi almadan ailemden birini kaybetmek istemem vs

Korona için. Her şeyi minimal yapsak bile bir sürü insanla temas halinde olacağız durumun biraz daha hafiflemesini bekliyorum. İkimiz ailesinde de yaşlı insanlar var evlilik olayına girersek mutlaka görüşeceğiz kimseyi riske atmak istemiyorum

zaten korona var

her şey minimal olacak

bunu paylaşın

ailelerin de beklentisi oluyor malum,
ben o yuzden aslinda burada es adayina da hak veriyorum.

Bir cok kisi oyaliyor yazmis,
ama konu sahibi 30 binimiz var ev kuracagiz diye konu acsa, senin gibi bazi kisiler minimal olur guzel olur yazar, ama bir cok kisi de ay o paraya oturma odasini duzemezsin yazar, dogru degil mi.

benim dugunle nisanla isim olmaz, ailem duzenledi her seyi. Dedim hadi dugune karismiyorum, bari nisani az kisiyle yapalim,
tamam sen merak etme dediler (baska sehirde yasiyoruz o donem, ben cok yogunum, direk nisana gidicem is cikisi)
sadece yakin tanidiklari cagiriyoruz dediler,
nisana iki gun kala da sey dediler,
ama tum koyu yakindan tanidigimiz icin tum koyu davet ettik :olamaz: :KK70:

Back
X