Evlilik sorunu

ailelerin de beklentisi oluyor malum,
ben o yuzden aslinda burada es adayina da hak veriyorum.

Bir cok kisi oyaliyor yazmis,
ama konu sahibi 30 binimiz var ev kuracagiz diye konu acsa, senin gibi bazi kisiler minimal olur guzel olur yazar, ama bir cok kisi de ay o paraya oturma odasini duzemezsin yazar, dogru degil mi.

benim dugunle nisanla isim olmaz, ailem duzenledi her seyi. Dedim hadi dugune karismiyorum, bari nisani az kisiyle yapalim,
tamam sen merak etme dediler (baska sehirde yasiyoruz o donem, ben cok yogunum, direk nisana gidicem is cikisi)
sadece yakin tanidiklari cagiriyoruz dediler,
nisana iki gun kala da sey dediler,
ama tum koyu yakindan tanidigimiz icin tum koyu davet ettik :olamaz: :KK70:
Her ikimizin de böyle bir ailesi var. Kimse kurulmasın istediğinizde çok taviz veriyorsunuz bizim dediğimiz olsun diye diretirseniz de çok kavga ediyorsunuz. En güzeli orta yolu bulmak. Sadece benim evim olmayacak ikimizin evi olacak. Onun da isteklerini duymam ve ortak karara varmamız lazım

E zaten kalacak bı yeriniz var. Nikah kıyın olsun bitsin o kadar yüklü paraya ihtiyacınız yok
Var fakat çok küçük. Benim ders çalışmam veya rapor yazmam gereken zamanlar oluyor veya misafirimiz geliyor o zaman alan sıkıntısı yaşıyoruz

Erkek arkadaşımla yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz. Çok güzel giden bir ilişkimiz var. İkimiz de 30 yaşındayız. İşlerimiz var fakat O yeni iş kurduğu için henüz net bir kazancı yok. Malum kriz de vurdu. Ben ailemle aynı şehirde fakat onlardan ayrı yaşıyorum. İlişkinin başından beri beraber yaşıyoruz. Fakat bu durum artık beni germeye başladı. Farklı bir şehirde olsak sorun değil. Ailem bana gelmek istediğinde telaş oluyor sıkıntı yaşıyorum. Henüz tanışmadılar ama her ikimizin ailesi de bizi biliyor. Ben artık evlenelim bu saçma sorundan kurtulalım istiyorum ama konuyu açacak cesaretim yok. Ne yapmam ne söylemem gerektiğine karar veremiyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı? Siz nasıl açtınız konuyu?
Kesinlikle evliliğin farklı şey olduğuna katılıyorum. Ben artık belirsizliğe tahammül etmekte zorlanıyorum. Ailem baskıcı değildir ama artık evlenmemi istiyorlar. Hayatımda biri olduğunu bildikleri için de daha sık soruyorlar. Yoruluyorum
Cok haklisiniz.Insan bir sekilde yolunu cizmek,duzene dogru adim atmak istiyor.zamaninda ben de yasadim bu kaygilari.evlendikten sonra dinamikler cok degisiyor.bosanacak biriyim tecrube aktarmak istedim.gecim ne parayla ne pulla oluyor.gecim iyi bir takim olmaktan,iyi bir ekip olmaktan geciyor.tabiki maddi kaynak en onemli faktor.yani şöyle; yatlari ,katlari,arabalari ,evleri olup gecinemeyen ama kapici dairesinde gül gibi gecinenleri goruyoruz.gerisi teferruat.suanki kaygilariniz asıl onemli seyleri gormenize engel olmasin.

Cok haklisiniz.Insan bir sekilde yolunu cizmek,duzene dogru adim atmak istiyor.zamaninda ben de yasadim bu kaygilari.evlendikten sonra dinamikler cok degisiyor.bosanacak biriyim tecrube aktarmak istedim.gecim ne parayla ne pulla oluyor.gecim iyi bir takim olmaktan,iyi bir ekip olmaktan geciyor.tabiki maddi kaynak en onemli faktor.yani şöyle; yatlari ,katlari,arabalari ,evleri olup gecinemeyen ama kapici dairesinde gül gibi gecinenleri goruyoruz.gerisi teferruat.suanki kaygilariniz asıl onemli seyleri gormenize engel olmasin.
Ben de böyle düşünüyorum. Çalışkan bir insan mutlaka yapacak iş bulur bir şekilde geçiniriz. Ama bunu söylersem de onun düşüncelerini fikirlerini ezip geçmiş olurum. Biz beraber olmaya başladığımızda para ile ilgili çok daha sor düşünceleri vardı. Hayatına hep paraya çok değer veren insanları almış ve parası olmazsa değersiz olduğunu düşünmüş. Babası da böyle ve böyle büyüten bir insana paranın düşündüğü kadar değerli olmadığını anlatmak çok zor oldu

Suanvda ikiniz kalmiyo musunuz zaten ben valla bişi anlamadim
Evet ikimiz kalıyoruz ama ben bu eve çıktığımda hayatımda yoktu önümüzden daha büyük bir eve ihtiyaç duymadım. İkimizin de arkadaşları var ve ikimiz de misafiri seviyoruz. Misafirimiz geldiğinde evin küçüklüğü sorun oluyor.

Ben de böyle düşünüyorum. Çalışkan bir insan mutlaka yapacak iş bulur bir şekilde geçiniriz. Ama bunu söylersem de onun düşüncelerini fikirlerini ezip geçmiş olurum. Biz beraber olmaya başladığımızda para ile ilgili çok daha sor düşünceleri vardı. Hayatına hep paraya çok değer veren insanları almış ve parası olmazsa değersiz olduğunu düşünmüş. Babası da böyle ve böyle büyüten bir insana paranın düşündüğü kadar değerli olmadığını anlatmak çok zor oldu
Insallah hayirli olsun hayat yolunuz.Hatalar,sevaplar,gunahlar hep bizim icin.Tecrube denilen sey hatalarin sonucu cikiyor ortaya.Para denilen sey herkesin farkli anlamlar yukledigi yasamamiz icin bir araç aslinda.Herseyi acik sekilde konusabileceginiz,iletisim saglayabileceginiz farkindalikli bir iliski-evlilik dilerim.

Insallah hayirli olsun hayat yolunuz.Hatalar,sevaplar,gunahlar hep bizim icin.Tecrube denilen sey hatalarin sonucu cikiyor ortaya.Para denilen sey herkesin farkli anlamlar yukledigi yasamamiz icin bir araç aslinda.Herseyi acik sekilde konusabileceginiz,iletisim saglayabileceginiz farkindalikli bir iliski-evlilik dilerim.
Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda düşüncelerimi söyleyeceğim

Aynı evde yasiyorsaniz su an nasil geciniyorsaniz evlennce de oyle olur evllik masrafi disinda ek br masraf olmaz cocuk dusunmuyorsanz tabi.
Merak etdigim seyler var ev kirami kiraysa nasil odeniyor kim tarafindan ayrica evin masraflarni nasil karsiliyorsunuz bir cok yonlu dusunurseniz kaygilarnn bencillik mi oldgnu daha net anlarsnz

Aynı evde yasiyorsaniz su an nasil geciniyorsaniz evlennce de oyle olur evllik masrafi disinda ek br masraf olmaz cocuk dusunmuyorsanz tabi.
Merak etdigim seyler var ev kirami kiraysa nasil odeniyor kim tarafindan ayrica evin masraflarni nasil karsiliyorsunuz bir cok yonlu dusunurseniz kaygilarnn bencillik mi oldgnu daha net anlarsnz
Beraber karşılıyoruz. Hatta faturaları ödemek için de bayandırlar ediyor. Sorunu sanırım işinin tam olarak oturmaması. Ama zaten esnaf sayılır şimdi iyi olsa 5 yıl sonra kötü olmayacağının garantisi yok. O yüzden büyük miktarda para biriktirmeye ve ev almaya çalışıyor sanırım

Evlilik zaten aynı evde yaşamak değil mi ? Tek fark ailelere duyuruyorsun, çevreye duyuruyorsun biz evliyiz diye. Bence imza atıp yine aynı evde kalmaya devam edebilirsiniz nasıl şuan geçiniyorsanız imza atınca da aynı olacak.

Evlilik zaten aynı evde yaşamak değil mi ? Tek fark ailelere duyuruyorsun, çevreye duyuruyorsun biz evliyiz diye. Bence imza atıp yine aynı evde kalmaya devam edebilirsiniz nasıl şuan geçiniyorsanız imza atınca da aynı olacak.
Bence pek sadece aynı evde yaşamak değil. Şimdi sadece ikimiz varız evlenince aileler de dahil olacak. Gidip bi imza atalım kimseye haber vermeyelim desek öğrenince çok üzülürler. Eh işin içine aileler girince de sadece aynı evde yaşamak olmuyor doğal olarak

Bence pek sadece aynı evde yaşamak değil. Şimdi sadece ikimiz varız evlenince aileler de dahil olacak. Gidip bi imza atalım kimseye haber vermeyelim desek öğrenince çok üzülürler. Eh işin içine aileler girince de sadece aynı evde yaşamak olmuyor doğal olarak

Bence sizin eş adayınız abartıyor. Başınızı sokacak bir ev var koskoca insanlarsınız. Biz evlenip bu evde yaşayacağız diyebilirsiniz. Aileler evleniyor mantığına katılmıyorum.

2 ablamda evli bayramda bile birbirimize gidip gelmeyiz kız- erkek tarafı olarak. Geleneksel bir aileyiz üstüne. Yılda 1 defa anca denk gelirsek o da. Herkes kendi hayatının yoğunluğunda. Mesafenizi ayarlarsanız şimdi ki hayat tarzınızdan ödün vermek zorunda kalmazsınız.

Back
X