Evlilik sözleşmesi???

Yok ne kusuru estağfurullah.
Eee ona da tamam da niye çocuk olduğunda ( Ya olmazsa Allah korusun)

Evlenirsiniz bir süre sonra büyük ev alır geçersiniz ortak olmanızı çok istiyorsa niye illa çocuk şartı?

Ben zaten bunca varlığın içinde 2+1 bekar evine geçmem, varını yoğunu bana bağışlasın da demiyorum ama varolan imkanlardan da faydalanamayacaksam ne anlamı var?

Varyemez değilse herkes gelirine göre yaşamalı bence birazda, Kandilli de yalı dairesi değilse ne işim var ki bekar evinde.

Kiraların belli bir kısmını al birikim yap falan.. ne bileyim bu çocuk biraz hayal dünyasında yaşıyor gibi geldi bana .Tek çocuk mu adam?

Aklıma rahmetli Vatan Şaşmaz geldi..karısıyla evlilik sözleşmesi yapmıştı..Bir programda demişti, bunu hem kendi mal varlığımı hem eşiminkini korumak için yaptım dedi.ama Allah ömür vermedi işteama eşi çok zengin bir ailenin kızıydı

Şaşırdım açıkçası sözleşme filan

Ben açık sözlü olmasını dürüstçe buldum. Bir çok kişi türlü bahaneler, boşanma aşamasında kendi çocukları için kullanacağını bile bile kadından mal kaçırmaya çalışmalar, kadını hem duygusal hem maddi olarak manüpüle etmeler daha neler neler yapıyorlar. Bunları düşününce bu kişinin davranışını çok dürüst buldum. Konu tartışılır o ayrı ama beyfendi karakterli biri bence. Konunun uzmanlarından bilgi edinerek değerlendirebilirsiniz bence bu sizi de doğrudan koruyan bir şey

hayır, açıp cevapları alıp sonra konuyu siliyor.
@Kazen tabi bu mesajı görene kadardı yukarıdaki fikrim :)

Sizin ilişkinizde evlilik sözleşmesi seni değil onu korumak için. Öncelikle bunu göz önünde bulundurarak karar ver.

Böyle bir şeye karar vermek, sizin ilişkiye ve sevgilinize bakış açınıza göre değişir aslında. Eğer sözleşme yapmak isterseniz de, cocuk olması halinde veya evliliğin 5. veya 10. yılına veya aldatma/şiddet iddiasıyla boşanma halinde mal paylaşımı farklı şekilde olsun.

Benim eşimden önce tanıştığım biri vardı. O direk evlilik sözleşmesi istediğini söylememişti ama konusu açılmıştı. Beni rahatsız etmişti açıkcası. Alt tarafı şirketi, yatırımı biraz gayrimenkulü vardı. Onun peşine düşmesi bana itici gelmişti. Biz yurtdışındayız burada burada partner olup mal ayrılığı ile ilişkilerini sürdüren cok. Ancak ilişkileri de ömürlük olmuyor ve birbirlerine cok fazla fedakarlık yapmıyorlar.

Biz eşimle her şeyi birlikte elde ettik. Aklımıza böyle bir şey gelmedi. Evlilik bir sözleşmeden daha fazlası bence. Ayrılırım diye düşünüp ona göre evliliğin başında boşanma hazırlığı yapmak bana çok samimi gelmiyor. Ben aile kurmak istedim. Biz neyimiz varsa her şeyi paylaşıyoruz. Evlilik tabiki sona erebilir ancak sona erse dahi çocuklarımız nedeniyle devam edecek bir bağ olduğu için o durumda dahi onun rahat etmesini isterim. Eşim de aynı şekilde.

Sevgilin seni seviyordur, güveniyordur ancak gözü kapalı kör kütük aşık değil. Mantıklı yaklaşıyor ve kendini maddi olarak güven altına alıyor.

Siz karsi tarafin cümlelerini değiştirip yumusatarak bu konuyu tekrar açıyorsunuz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Burdaki herkes makul desin diye ugrasiyorsunuz resmen

Siz karsi tarafin cümlelerini değiştirip yumusatarak bu konuyu tekrar açıyorsunuz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. Burdaki herkes makul desin diye ugrasiyorsunuz resmen
Öncelikle kusura bakmayın, konu kapandığı için bu yola başvurdum... Konuda yazılan tavsiyelere uydum ve gittim hem ailemle konuştum hem müstakbel eş adayımla. Ailem sorunsuz karşıladı zaten sen nasıl istersen dediler, erkek arkadaşıma da gidip konuda verilen tavsiyeleri söylediğimde bir dediğimi iki etmedi. Sen nasıl istersen, ben seni mağdur etmek istesem zaten seninle evlenmem ama kendi hayatımı da ortaya koyamam dedi açık açık. Mal rejimi konusunda değişiklik yapın demişti konuda bir arkadaş bunu söylediğimde erkek arkadaşım hiç sorun etmedi tabii ki, nasıl istersen öyle olsun düzenlemeyi istediğimiz gibi yapalım ki aramızda şeffaflık açısından bir sorun olmasın. Geçen konuda ifşa olmamak için bazı şeyleri eksik anlatmıştım burada her şey tam.

Daha gidip bu adama fazlasını söylersem bu sefer ben sıkıntılı konuma düşeceğim, adam açık açık kendi kişisel malımı satarsam edinilmiş mal oluyor ve bunları sürekli satıp satıp gelirlerle büyütüyorum seninle farklı yatırımlarımız olsun seni de garanti altına alalım diyor... Ben konuyu yeni durumda fikir almak için sormuştum ve evet, işlerin güzel gitmesini istiyorum temennim bu.

Belki bazılarına doğru gelebilir ama bana cidden çok çirkin geliyor evlilikte bu kadar hesap kitap.

Önceki konunuza da yazdım. Şimdi de aynı fikirdeyim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üstüne yapabilir. İlla evlilik sözleşmesine gerek yok. Zaten ailenin üstüne alınırsa sizin bir hakkınız olmaz. Evlilik sözleşmesi sizinle evlilikten sonraki kendi haklarını korumak için yapmak istediği bir şey. Ben kabul etmezdim. Ailesinin geliriyle alınan malları onların üzerine yapsın madem tek çocuk zaten hepsi ona kalacak. Evlilik sözleşmesine gerek yok.

Burada kilit cümle, ben kendime yeter birini istedim. Bu zenginlikte bu şu demek; senin de malın olmasını istedim ki benden ekstra bir şey isteme..çok ticari bir bakış açısı.. hep maaş demiş. Ya çalışamazsanız ne olacak?

Sağ olun, evet konuştuklarımızı hatırlıyorum ve bahsettim de. Zaten istesem onların üzerine yaparım dedi ama ne gerek var? Bu şekilde ikimiz de birbirimize dürüst oluruz. Ben de yavaş yavaş bu kafaya geldim, çünkü dediğim gibi her türden gelecek teminatı veriyor kaldı ki ihtiyacım da yok. Maaş konusunda takıntılı filan da değil, bana vereceği 80-100 bin ona pek koymaz, bu tarz bir şeyin hesabını yapmıyor. Çok çetrefilli bir konu ya, şirketinin kazançları filan da edinilmiş mal ıvır zıvır, dinledikçe daha çok hak vermeye başladım ama bunun aramızda bir problem olmasını istemiyorum.

`