Evlilik sözleşmesi???

Yani, ne aşklarla evlenilmiş ilişkiler çok iğrenç davranışlarla bitiyor, boşanmaya gelince iş insanlar nasıl çirkinleşiyor bdv de tonla konu arasından seç beğen al yapıp örnekleyebiliriz. Sürekli para akışı olan ve mal alım satımı yapan birisi, boşanma ihtimaline karşılık bu alım satımları mal kaçırma diye öne sürmeyeceğini kestiremeyip evleneceği kişiden bu konuda onu özgür bırakmasını tabiki isteyebilir. Hatta adam bence bu açıdan bakınca kendini korumak için gayet doğru bişey yapıyor. Belki bu mallar değişmeyecek olsa sürekli sabit kalsa adam böyle bişey talep etmeyecek zaten. Adam mallarını değil kendi işini garantiye alıyor.

Eşim evlenirken benden böyle bişey istese sanırım ben alınmazdım. He ama zaten değişmeyecek malları korumak için istiyorsa o zaman alınırdım. Boşanma durumunda zaten hakkım olmayacak niye derdim.

Buraya kayıt olduğumdan beri o kadar pislik yorum gördüm ki tekrar tekrar şaşırdım. Tabii ki karşı tarafı mağdur eden erkekler var mı var ama tam tersini de fazlasıyla gördüm.

Ben açıkçası ilk etapta eş adayımın bu isteğini biraz soğuk karşıladım ama sonrasında gerekli danışmanlığı aldıktan sonra bazı şeyler kafamda oturdu. Benim haklarım korunduktan sonra gerisi önemli değil, ben bu adamla bir imzasız da yaşayabilirdim.

Bilmiyorum ben evlenirken bu kadar güvensiz bi ortam yoktu. Kimin ne olduğunu az çok kestirmek mümkündü. Şimdi kimin ne olduğunu kestirmeyi bırak ağzından çıkan doğru mu onu bile anlamak çok zor. Herkes dolandırıcı herkes yalancı nerdeyse. Kime neye güvenicez? Sizin içinize sindiyse gerisinin önemi yok. Yorum gelmesin istiyorsanız konuyu kapattırabilirsiniz. Yeni yorum geldiği için konu üste taşınıcaktır.

Ben de açık açık danışmanlık aldıktan sonra hak koruma olarak karar verdim, her şey açık ve netti. Nikah süreci, iş hayatım filan derken parça parça anca yazabiliyorum zaten....

Bir kere konuyu kaldırdım, pişman oldum laf işitmek istemiyorum niye konuyu kaldırdın diye. Çok teşekkürler bu arada düşünceleriniz için.

Konuyu kaldırmayın yasak zaten ban sebebi yukarıda üç nokta var başlığın altında. Şikayet kısmına konuyu kapatmalarını istediğini yazabilirsiniz ya da mune hanımı etiketleyip konuyu kapatmasını isteyebilirsiniz. Rica ederim ne demek

Ben hiç bu şekilde aileden zengin olup kripto hissesenedi fon gibi şeylerle de yatırım yapıp, kendisini sağlama almış bir insanın bir firmada satış müdürü olarak çalıştığını görmedim.

Babası arsa alım satım yaptığına göre öyle okumuş eğitimli, köklü ailenin bir üyesi değil.

Böyle bir sözleşme talep etmesi bana kalırsa şunlarla ilişkili; ya güvenle alakalı sorunu vardır ya da cidden ödü kopuyordur malına birileri çökecek diye. İkincisi şuan daha baskın duruyor. Veya yasadışı bir durum söz konusudur bunu gizlemeye çalışıyordur daha doğrusu ailecek gizlemeye çalışıyorlardır.

Şu memlekette üç hadi bilemedin dört kuşak önce derme çatma taş evde yaşayan sıradan ailenden biri hangi malı mülkü aman ne olur ne olmaz koruyacağım diyebilir. Böyle şeyler üstelik kamulaştırma yasasına bakar, şak devlet yol yaparım der ellerinden alır bunları. Resmen görgüsüzlük.

Son yazdıklarınızı anlamadım ama bu konuda daha fazla konuşmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Yine "zengin" tanımı sanırım olay, ben cidden burada yazılanlardan sonra ve bana özelden yazılanlardan sonra nişanlımı fakir olarak bile görmeye başladım.

Fakir değil de hem nişanlının hem ailesinin daha çok bir siyasi/cemaat yakınlığı var gibi görünüyor. Malı mülkü de bu yüzden korumaya alıyorlardır.

Fakir değil de hem nişanlının hem ailesinin daha çok bir siyasi/cemaat yakınlığı var gibi görünüyor. Malı mülkü de bu yüzden korumaya alıyorlardır.
Cemaat diyince kahkaha attım kusura bakmayın. Çünkü kendisiyle bağdaştıramadım. Kendisi kuran kursuna bile çocukken gönderildiğinde gitmeyen birisi.

Siyasi yakınlık konusunda şöyle, ailesinde politikayla uğraşan çok kişi var.

Evet işte yazdığım gibi ya siyasidir ya da cemaat yakınlığı vardır. Aileden gelen malı mülkü havadan gelmemiş.

Evet işte yazdığım gibi ya siyasidir ya da cemaat yakınlığı vardır. Aileden gelen malı mülkü havadan gelmemiş.
Ben aslında yazdım burada detaylı detaylı ama bu konu beni çok yoruyor...

Olay yıllar önce alınan arsaya müteahhit girmesi... Annesi ev hanımı, babası yabancı bir şirketten emekli birisi. Ben özellikle Beykoz tarafında böyle insanlar çok duyuyordum, eski topraklarına imar gelmesi sonucu zenginleşen.

Yani açıkçası o bahsettiğin arsamızı verelim daire alalım tiplerden yine evlilik sözleşmesi gerektirecek bir para çıkmıyor. Çıkmaz yani.

Karadenizli+henüz 32 yaşında tr'deki en iyi mühendislik şirketinde müdürlük+kriptolar+sülalesinde dubai'de emlakçılık+evleneceği kadınla arkadaşlar aracılığıyla tanıştırılma bilgisinden sonda maddi getiriyi nerden sağladıklarını anlamak zor olmuyor. Ha yaşı artı eksi 5-10 bile olsa oluşan profil değişmiyor. İster savunma sanayi olsun ister özel kurumsal şirketin mühendis çalışanı olsun yine değişmiyor.

Her neyse Allah mesut etsin.

Ben zaten konuda da bahsettim yalı alacak düzeyde değiller diye.

Ben mi çok kanaatkarım bilmiyorum, kendim iyi pozisyonda çalışıyor olmama rağmen yalı dairesi bana çok ütopik bir şey olarak geliyor.

Rolex saat almak aklımın ucundan bile geçmez. Paranın kaynağında saklanacak bir şey yok, günde 12 saatten fazla maalesef çalışan birisi.

Yav ablacım troll müsün?

Günde 12 saatten fazla hangi mühendislik firmasında iyi konumda biri çalışacak. Fabrika işçisi mi bu adam? Üstüne babasının emlak işini yapıp arsa alıp satacak.

Hangi iyi mühendislik firması henüz 32 yaşındaki adamı 12 saat müdür olarak çalıştıracak. Öyle bir şey olur mu? Ne sanıyorsun mühendisliği.

Hakikaten yazdıklarımı anlamıyorsunuz... Firmada çalışıyor, ekstradan ailesinin yatırımlarıyla ilgileniyor diyorum. Babası emlakçı değil, alım satım yapıyor diyorum.

12 saat hangi firma çalıştırıyor bir de ya okumadan, ya sabır. Somali'de maden işçisi mi bu.

Kendi yazıyorsun 12 saatten fazla çalışıyor diye.

Ne sanıyorsun mühendislik firmasını, hadi bakalım günde 7-8 saat çalıştın git şimdi babanın işine bak bizle mesain bitti. Böyle bir mühendislik firması mı var?

Benim şimdi mühendislik firmamda elemanım var, mühendis, benle mesaisi bitince işten çıkınca başka işle uğraşacak? Benim işlerime ne olacak? Ben o kadar buna maaş vereceğim ben mesai sonrası iş için aracağım "bıbıcığımın işiyle ilgileniyorum" mu diyecek. Bu adamlara boşuna bilgisayar vermiyorlar, eve gitsin çalışsın diye veriyorlar.

O alım satımı haftaiçi iş çıkışı veya haftasonu yapamaz. Onlar büyük ihtimal biten inşaattan evleri satıp, yerine yatırım yapıyorlar. Ki arsa alım satımı bile olsa devlet dairesinde işlem yapmak zorunda. Bu alacağı şeyin devlete borcu var mı, belediye izni şu bu. Bunlar iş sonrası yapılacak şeyler değil.

Yazdıkların çok tutarsız. Tanınmamak için abartıyorsundur ama yani abartmanın bir ayarı var.

Ya sabır... Firmayı yazmak istemiyorum çünkü yazarsam ifşa olma riskim artacak. Benim tanıdıklarım kendi işlerine ek olarak çalışıyor, yapan nasıl yapıyor? Çok saçma şeylere takılıyorsunuz.

Devlet dairesinde işlem yapmak ile ne alakası var? Mühendis arsa, tarla , toprak mıdır artık nedir alamıyor mu? Ben memurum, devlet dairesine gittiğimde sen alamazsın mi diyorlarmış..

Benim çalıştığım yerde iş arkadaşım ek iş olarak araba alım satımı yapıyor, sizin dediğinize göre bunu yapamaz, ama yapıyor. Detayını mı soracağım nasıl yapıyorsun, nasıl gidiyor işler diye?

bence sevgilin absürt bir teklifte bulunmamış hatta çok mantıklı. seni de koruyan bir planlama içinde olacağını düşündüm. siz aile oluyorsunuz ama dünyanın binbir türlü hali var. benim çevremde ayrılan çok çift var. mutlaka birisi mağdur oluyor. zaten kendime yeten birisiyim diyorsun ayrıca maaşın sana kalsın hatta gelirlere de ortak ol demiş. kötü niyet görmedim

Konu sahibi sen erkek arkadaşının gündüz mesaide firmada çalışıp, aynı gün babasının işleriyle uğraşarak 12 saat çalıştığını yazdın. Hepsini aynı gün yapıyor olarak yazıyorsun.

Alım satım yapacak adam devlet dairesine mesaiden sonra gidemez, borcu harcı, vergisi, imar durumuna bakmak bunları evde mesai sonrası bilgisayar başında yapamaz. Dersinki boş zamanlarında babasıyla ilgileniyor ama sen aynı gün tüm bunları yapıp 12 saat çalışıyor yazıyorsun.

Firmayı yazmana gerek yok. İstanbul ve Ankara'da, mühendislik firmalarını bilen bir kişi bu kişinin az çok çalıştığı pozisyonu, çalışma şartlarını, alacağı maaşı hepsini anlar.

Sen de memursan arsa almaya kalksan, imza atmaya ne ara gideceksin haftasonu mu? Mecburen mesai saatinde imzaya gideceksin. İnternetten çanta mı alıyorsun.

`