- 10 Kasım 2022
- 194
- 555
- 33
- Konu Sahibi Biti Zdrava
Demek yöreden yöreye gelenekler epey farklılaşıyor. Benim bildiğim, kız tarafının evin tüm eşyasını alması gibi bir zorunluluk yoktur, genelde yatak odasını yapmaktan mesuldür. Erkek tarafının da ev alması zorunlu değildir, gücü olan yapsın tabii ama esas olarak beyaz eşya mobilya falan alması beklenir. Bunu gündeme getirebilirsiniz. Veya ailenize onların geleneğinin herkesin geleneği olmadığını, Türkiye'de de yaygın olanın bu yönde olmadığını ifade etmeye çalışabilirsiniz.Ben ne gerek var böyle şeylere, saçma sapan adetler sanki kız satıyorsunuz. Olacak işi oldurmamak için uğraşıyorsunuz. Buranın adetine dedim ilk başta. Onlar da benim bu tavrımı görünce kızdılar bana. Buranın adetine göre erkek tarafının evi olmak zorunda o evin eşyalarını da kız tarafı alır. Sanki beni satıyorsunuz çok istiyorsanız siz de yardım edin dedim. Onlar da neyine yardım edeceğiz karşı tarafı biliyoruz. Bütün eşyalarını alacağız burda adet böyle dediler. Başlarım adetine gibi bir laf etmiştim ilk bu işler olurken.