Evlilik sürecindeki sorunlar :(

canım en başta nişanlının annesine 'evlenince biz nerede oturacaz' diye sormasının üzerinde düşün bence.

Onu aslında biz başka biyerde oturucaz demek istediği için konuyu açmak için söylemişti. Annesi bu şekilde söyleyince oda sen napıcan bizim giriş çıkış saatlerimizi dedi oda ayran içtin ayrımı düştün oğlum hemen dedi.

Evlilik çok zor bi süreç ve evlendiğinde sadece ikiniz olmuyosunuz sadece onu söyleyebilirim erkeğin ailesi çok şey bekliyor erkek arada kalıyor, ki anlattığın kadarıyla ailesi baskın ve kaba tipler. ha dersin aşığım, evlenirsin gözün görmez bişeyleri herşey iyi hoş başta sonra herşey batmaya başlar boğulursun ben ne yaptım dersin yok aşığım yok çocukluk aşkım hepsi boş aynı eve girince aşk meşk kalmıyo mantığa dönüşüyo üç gün sonra başlar kocan yok annemi niye aramadın yok babamı niye sormadın yok soğuksun aileme sen ne yapsan hatalı yine seni görürler yaşadığım için söylüyorum. biraz daha bekle istersen ölç tart hemen bitirme ama baktın hala aynılar kaç kurtul evlenince değişmiyolar emin ol heleki adamın kişiliği oturmamışsa hep ezilen sen oluyosun çünkü seni korumuyor. daha bir yıllık evli değilim benzer sebeplerden boşanma aşamasındayım ve şunuda sakın unutma evlenip boşanmak o kararı almak bile çok çok zor şeyler hiç bişey eskisi gibi olmaz evlenip ayrılıp ömür boyu üzülmektense ben bu insanlarla yapamam de bitir en fazla üç gün ağlarsın. Hakkında hayırlısı olsun dua ile...

Düğün sonrası nasıl olsa evlendiler artık deyip ailesi sana çeşitli dayatmalarda bulunabilir.
Bu dayatmalar, müdaheleler zamanla şiddetlenebilir. İki ayrı aile gibi yaşanılabilecekse sorun yok ama altlı üstlü oturup sizin kendi düzeninizi kurmanız çok zor. Şimdi hangi uzmana sorsanız önermez bu kadar yakın oturmayı. Bunu hayal eden bir aile ise sığ düşünceli bir aile, yani sizin genç kız olduğunuzu filan bir kenara bırakırlarsa üzerler sizi...
Umarım buradaki tahminler yanlış çıkar ama herkes benzer yorumlar yapmış

AMİN inşallah çok sağol

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler. Ailenize edilen hakaretler sizi kullanmaya çalışmaları bana samimiyet göstergesi gibi gelmedi. Sizin aileniz erkek arkadaşınızı arayıp gel de alış veriş poşetlerini taşı diyor mu, bizi bi yere götür diyor mu? Hele bir desinler bakın o ne olmuş bir şey mi dedik samimiyetten diyen aile size ve ailenize neler diyecek. Ayrıca erkek arkadaşınız ailesinin tavrını normal karşılıyor sanırım sizi çok ezdirir evlenince.

evet herkez aynı şeyi sölüyor çevremde de aynı şekilde.

Bu düsüncede olan adami asla degistiremezsin. Hadi diyelim karsinda 30 yasinda olgun adam var, ailesine karsi gelen, sana ütü yapmana musade etmeyen (hatta annesine agzinin payini veren) felan ve uzakta yasamak istiyen biri olsa, kim bilir bir nevi derim fakat onca olaydan sonra halen "ne yapiyor ki ailem sana" diyorsa gerçekten kaç git bu oglandan.

Onun ailesi siz birak evlenmeyi, nisanlandiktan sonra bile neler neler yapar sana ve o hep gözlerini yumar, nede olsa ana kuzusu diye. Zaten öyle bir aileden çikmis olan insan kesinlike nem kapiyor o aileden. Yani sonuçta annesi büyüttü bu çoçugu, annesigilden tamamen farkli olmasini bekliyemezsin zaten.

Yani sonuç olarak, kaç kurtar kendini. Zaten daha 22 yasindasin ve hayatin basindasin. Cocukluk askin olabilir fakat çoçukluk aklin tabiki bunlari düsünemezdi. Bak artik ikinizde büyüdünüz fakat farkli insanlarsiniz. Baze seylerin geçmiste kalmasinin zamani gelmis artik canim.

Pes diyorum daha arada bişey yok sana iş yaptırıyolar onu geçtim evlendiğinizi düşün bide altlı üstlü oturacaksınız heralde kadının işlerini yapmaktan sen evine gidemezsin ayrıca giriş çıkış saatlerini takip eetmekte neymiş ??
Sevgilin olgun biri ve bu yaştan sonra huyları değişmez sana suç buluyormuş evliliğinizin ömrü en fazla 1 yıl olur. Bunca yıl sonra yapmak belki çok zor ve ağır gelebilir ama kaç kurtar kendini çok gençsin canım

Haklısın canım bulsunlar münasip istedikleri gibi bir gelin ben uzaklaşmak istiyorum artık. Bu olaylar oldu olalı soğudum da ondan eskisi gibi değilim. Fakat kopamamakta var sanırım oda bir kaç olaya bağlı bitiyor ...

Seni çok muhattap etmemesi lazım. Fedakarlık yap ama ne tür bir fedakarlık olmasını ıstıyor önce onu düşünmesi lazım.

ben muhafazakar biriyim kapalıyım da. ben dindar olduğum halde dindar bazı insanlardan nefret eder oldum. İslam mükemmel ama malesef her müslüman öyle değil. insanları o yüzden dindarlarsa iyidirler olarak değerlendirme kesinlikle. diğer meselelere gelince de sana uygun değillerse yapman gereken belli. ailesi böyle ama oğlu öyle değil en büyük yanılgı. ben de evlenirken ama nişanlım onlara benzemiyor diyordum, sana şu kadar söyleyeyim ki çocuklar ailelerinin fragmanı. hık demiş burnundan düşmüş oluyorlar. bir insan ailesinden çok da farklı olamıyor, onlara ayıp gelen muhtemelen aynı öğretilerle yetiştiği için oğullarına da öyle gelecektir. flört dönemine bakıp da karar vermek bu yüzden çok tehlikeli. elde edene kadar.. hakkında hayırlısı olsun..

Bazen de dindarlık başka kusurları örtebiliyor. Din iman sahibi canım, yapmaz bunu diyorsun, beklemiyorsun, ama yapıyor. Şaşırtıcı gerçekten... Hep derler ya önemli olan içteki iman diye. İbadetler olmayan imanı nasıl besleyebilirki...

ya yine iman vardır elbet. ama ne başörtü ne namaz niyaz(hakkıyla kılınmıyorsa) insanı iyi biri yapmıyor. çok yakın bir zamanda kapalı bir bayan benim hakkıma girdi. acayip sinirlendim titreye titreye ağladım o gün yani. Allah'a bıraktığımı, yaptığının hakkımı gasp etmek olduğunu söyledikçe çirkefleşti de çirkefleşti. Gözlerime inanamadım. o gün o kadının arkasından baktım ve dedim ki.. bunun bi oğlu olsa bu kadın geline zulmeder belki ve Allah'tan gram korkmaz. biz de böyle insanların dışına bakıp da aa iyidir bu diyoruz. ve o gün dua ettm Allah'ım senden korkanla karşılaştır diye. yanlış anlama olmasın dediğim gibi ben de kapalıyım. hatta hakkımı yiyen o kadından daha da kapalı giyinirim. he ben ne kadar iyi düzgün bir müslümanım tartışılır, ama insana öfkelendiğim, zarar vermek istediğim zaman bile bunu Allah katında bir tartıyorum öncesinde.

Doğru söylüyorsun, Allah hepimize hem Allah korkusu versin, hem de güzel ahlak versin. Biri oldu mu ötekisi de olur zaten. Aynı hatalara da bizlere yaptırmasın. Kimden nasıl bir darbe geleceği belli olmuyor. Siz de belki beklemeden aldınız o darbeyi... Konu sahibi arkadaşa da hisse olsun, insanlardan ne geleceği belli olmuyor. Evlenip pişman olmak da var, evlenmekten vazgeçip beş beterine çatmak da var. Hayırlısına dua etmek en iyisi.

aynen kesinlikle..

bunları önceden görmen iyi olmuş... umarım evlenmek gibi bir hata yapmazsın... burda annes-babası ve eşi arasında kalan erkeklerin neler çektirdiğine hepimiz şahit oluyoruz.. hergün onlarca olay.. bile bile kendini ateşe atmaya hiç ama hiç gerek yok.. mantıgınla hareket etmelisin...

O kendi ailesini suçlu bulmamak için kafasında başka şeyler kurup bana suç buluyor. Soğudum zaten eskisi gibi değilim fakat

Evet canım. Benım tek bırakamama sebebım bugüne kadar sadık olmasıydı bana çevremdeki erkekler cunku hıcbırısı sadık degıldı kız arkadasına,bu benı ona bagladı dıyebılırım. Dinimiz konusunda da bır cokseyı bana o ogrettı. Annesı de namazında nıyazında fakat babası namazla dalga gecen adam o gün bıze geldiğinde abım camıye gıdıcektı dalga gecıyordu ''onlar bır yatıp kalkıp gelsın '' dıye. Ama benımkıne bunu soledıgımde saka yapıyor oluyor. Ayrıca ağzında sürekli küfür olan bır adama benzedıgı ıcın bunuda soledım. Madem ole dıyorusun dınımızde de kötü söz söylemek kalbı katılaştırır babanın kalbı taş olmuş dedım. İnan böyle insanalar yanlış kullandıkları için dinimizi uzaklaşıyoruz en çokta. Birilerine zarar veremez diyoruz. Asarım,keserımli konuşuyorlar. kız kardesı kocaya kaçmıştı 1 sene sonra cocugu oldu benımkının babası cocugu bırak sevmeyı kızına kızıyormuş bırak onu kucağından gevurun cocugu dıyormus. Terbıyesız adam o senın torunun ve gevurun cocugu dedıgını kızın dogurdu annesı onun. Bunu yanlışlıkla benımkının ağzından duydum. Şok oldum hep yenı bırsey duydukça sok oluyorum dıyorum ya sıze ılk defa boyle bırseyle karşılaşıyorum yaa .

Haklısın teşekkürler.

evet aslında bu yüzden dindarlık bize ayrı bir misyon yüklüyor. çünkü insanları uzaklaştırma gibi bir vebale girebiliyoruz. ama işte namaz niyaz var veya tesettürlüler diye İslam'ı çok iyi yaşıyorlar demek olmuyor gördüğün üzere.. sadıklık konusuna da gelince.. elinde tek sadıklığı varsa, yarın birgün mazallah şeytana uysa seni ona bağlayacak hiçbir şey kalmayacak demektir. evlilik için sadece bu yetmez yani. Allah sana en doğru kararı verdirsin canım benim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…