- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Yani kiradayız evimiz eşyalıAynı evde yaşarken zaten neye ihtiyaç kalmış anlamadım.
Hayır evler ayrı olsa diyeceğim ki yeni ev kuramayacak.
Altı üstü nikahla resmiyete dökecek.
Ters tepmesin hahshdhdhValizini topla evden git beklentilerimizin artık farklı olduğunu düşünüyorum bu ilişkiyi gözden geçirmek lazım de, iki güne yüzükle kapında
Bence sorun, sormak en dogal hakkiniz. Dugun dernek olmasi sart mi , siz mi oyle istiyorsunuz? Evlilik meraklisi olan kiz zaten ayni evde yasamazdi ki degil mi ?İşte düğün dernek için herhalde
Ben de anlamadım ki sorup meraklısı gibi durmak istemiyorum
Yasiniz genc, birikiminiz de yoksa o teklifi almamak hayriniza.
Su an minimum masrafla evlenmek isteseniz (ayni evde yasiyormussunuz, sifir esya masrafi dusunerek yaziyorum) dugun, gelinlik, ivir zivir 200 bin. Esya girerse isin icine 350bin. Bu dediklerim az esya, az davetli, basit gelinlik gibi minimal dugun dernek masraflari.
Adam bunu karsilayamayacagini dusunup teklif etmiyorsa ona helal olsun.
Yok tamamen amann nasilsa evli gibiyiz kafasiyla teklif etmiyorsa da ayrilin gitsin. Bunu en iyi siz anlarsiniz.
Bence sorun, sormak en dogal hakkiniz. Dugun dernek olmasi sart mi , siz mi oyle istiyorsunuz? Evlilik meraklisi olan kiz zaten ayni evde yasamazdi ki degil mi ?
Onun bunun istemesi bi tarafa siz istiyorsunuz, açık açık bunu ifade edin. İsteğiniz çok normal. Beklentileri iletmek lazım. Keyfine kalırsanız kaç sene beklersiniz, beklentiniz boşa mi çıkar bilemezsiniz. Önünüzü görmenizde sakınca yok.
Teperse bizim konuya gel ahahahTers tepmesin hahshdhdh
Teperse bil ki evlilik düşünmüyor.Ters tepmesin hahshdhdh
Teperse bil ki evlilik düşünmüyor.
Haklısınız. Yok o kafada olduğunu sanmıyorum
Tamamen maddi sebeplerdenmiş gibi geliyor
Ama o birikimi yapmasını beklersek bir 5-10 yıl daha bekleriz
Bu dönemde zaten tüm maaş geçinmeye gidiyor nasıl birikim yapacak ki
Valla evlenmek istediklerinde ceplerinde 5 kuruş olmasa da öyle evlilik teklifleri geliyor ki erkolardan. O yüzden hiç kendini kandırma. İstemiyorsa bir baybay. Niye vaktini çalsın ki ? Ağzını yokla bakalım.Ya böyle blöflü restli evlilik istiyor muyum emin değilim
Ben o da istesin gelsin güzelce teklif etsin istiyorum
Eger iliskinize, sevginize, erkek arkadasinizin durustlugune guveniyorsaniz, o evlilik teklifini siz de edebilirsiniz?
Ayni evde yasiyorsaniz, sade bir beyaz elbise, bir nikah ile de evlenebilirsiniz. Bunlar da bir maas ile halledilecek şeyler...
Ataerkil toplumun dayattigi sacma sapan normlara uymak zorunda değilsiniz :)
Ha ben illa şaşali bir dugun istiyorum, ailem murvetimi gorsun, bileziklerimi sangirdatayim diyorsaniz, mecburen o teklifin gelmesini bekleyeceksiniz... bu tarz seyler maalesef para biriktirmeden olmuyor.
Onlarda evlenmenizi istiyorlarsa bir zahmet siz neye karar verdiyseniz uymak zorundalar. Düğün istiyorsan sevgilin birikim yapmak için süreci geciktirmekte haklı gibi hatta sende yapmalısın bu devirde bir en kötü salon 30 binden başlıyor e bunun yemeği, kıyafeti vs.Yani sadece nikahı ailelerimiz istemez
Onlar düğün ister ve maddi olarak da yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Ben de ufak bi düğün isterim yani
Zaten teperse kafasında hiç evlilik olmadığını gösterirTers tepmesin hahshdhdh
Ters teperse niyetini belli etmiş olurTers tepmesin hahshdhdh
Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Valla yapana saygı duyuyorum ama ben de evlilik teklifi edecek kafa yok hahaha
Yani toplumsal normunu bilmemneyini geçtim, erkolar bunu bari siz yapın modundayım. Prensip olarak teklif etmeye karşıyım
:
Humm, arada bazi cevaplarinizi da okudum arada kaldim simdi. Aslinda "kervan yolda duzulur" derler, yani derdi para biriktirmekse teklifi yapip oyle de biriktirmeye baslayabilir.
Klasik ya evleniriz ya terkederim tarzi blofleri yapmak da istemiyorsunuz. (Ki ben de cok gurur kirici bulurum, hak veriyorum)
Aman zaten bu adam milletinin yaptigi bi askerlik bir de evlenme teklifi, her halttan zorluk çıkarmayı iyi biliyorlar. Atin gitsin sinir oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?