Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

İşte düğün dernek için herhalde
Ben de anlamadım ki sorup meraklısı gibi durmak istemiyorum
Aslinda evlenmek istediginizi ama bunu soylemekten korktugunuzu erkekler anliyor maalesef. Kendine guvensiz duruyorsunuz bunu sormadiginiz icin aksine, guclu degil. Guclu kadinlar sen beni oyaliyor musun diyor kaybetmekten korkmadan net sekilde konusuyorlar. Evlenmek istiyorsaniz evlenme teklifini siz edin ya da konuyu acip cevre baskisi gordugunuzu soyleyin. Dugunu bir kac sene sonra yapariz durumumuz olunca simdilik sadece nikah yapalim dersiniz. Beraber yasiyorsunuz. Hersey yolunda mi hayatinizi bu adamla gecirmeye kararli misiniz bunlar da onemli. Emin degilseniz ayrilin bence cok uzamadan.

erkek arkdaşınız genel olarak hayatından memnun mu?

yani hani ben 29 yaşında olsam partnerimle beraber yaşayıp ucu ucuna geçiniyor, düğün yapamıyor olsam
anca aileler destek verirse düğün yapabiliyor olsam. ne biliyim ne evlenmeye heves ederim ne başka şeye. o durumda olsam ülkede kalmam yani, açıkçası.

yarın çocuk olsa nasıl geçineceksiniz?
ev sahibiniz oğlum geliyor çık dese ne yapacaksınız?

Bana göre zaten aynı evde yaşıyorsunuz çok güzel birşey tanımak açısından fakat evliliği gereksiz görüyor sanırım erteleye erteleye iyice pahalı olcak zaten neyi erteliyor bence zaten karısı gibi görüyor seni bu durumda ayrılırdım ben o evden niyetim artık evlilik ise. 3 yıl uzun süre..

Valla babası demiş buna bak evlilik düşünmüyorsan tanışmayalım bunun geri dönüşü yok diye
Sevgilim de eminim tanışın demiş
Tanıştırdık hala ses seda yok bizimkinden :)
Beşki yüzük alcak para biriktiriyodur ama sinyallerini verirdi

Zaten aynı evde evli gibi yaşıyor olmanız, onda sorumluluk duygusunu ortadan kaldırmış olabilir. Sizin hatırlatmanız ve biraz iteklemenizle olacak bir evlilik içinize sinecekse, bunu rahatlıkla konuşabilirsiniz.
İlişkimizin resmiyet kazanmasını istiyorum, senin bu konuda düşüncen nedir diyebilirsiniz. En azından uzun vadede bir düşüncesi yoksa, siz de belki başka bir yol çizmek isteyeceksiniz.
Bir de, evlenmeyi siz de gerçekten şu an istiyor musunuz, ona karar verin.
Aile talebi hiçbir zaman bitmez. Evlilik olur, çocuk sorarlar. Sonsuz bir döngü.

Keşke babamlara söylemeseydik ya iki laflarından biri evlilik oldu sıkıldım. Bi imza mı atsak ne yapsak? Düğün var bi zaten babalar halleder sanıyorum olmazsa da takılarla öderiz. Gibi bir konuşma gayet açık dürüst ve amaca yönelik olur diye düşünüyorum. Açık açık ‘teklifini bekliyorum şaşırt beni’ diyip makas alın ve uzaklaşın

Şuraya kadar olan kısmı duyan erkek şayet biraz pişkinse, bu bir evlenme teklifi mi? diye sorar kadına :) riskli.

Eşim beni kendine ne kadar ulaşılmaz gördüyse artık, evlenme teklif ederken "seninle evlenebilir miyim?" diye sormuştu
Cool davranın bacım, babam öyle istiyor falanla ters teper belki.
Tam tersi benm pek de umrmda değil acelem de yok ama sıkıldım imajı verir bence. Ki gerçekten de öyle arkadaş için. Madem neden tanıştırdın aileleri başımın etini yiyorlar…

Ayrıca açık açık söylemek her zaman iyidir. Böyle aman benden soğumasın aman ya istemezse diye içinden geçenleri söyleyemediği bir ilişkide bu isteği hem anlaşılacak elbet hem söyleyemiyor olacak. Baya cool luktan uzak bir durum. Evlenmeyi öyle veya böyle bir sebeple istiyor bunu açıkça söylemeye de yürekli. Mıy mıy aman param olsa evlenirdm laflarını çekmemiş olur. Güçlü durmak iyidir. Evlenmeyi istemek de kezbanlık değil 3 yıldır beraber olduğun ailelerin tanıştığı ilişkiden.

Yani söyleyip meraklı görünmek istemiyorum ama aynı evde de yaşıypruz ve ailelerimiz modern de olsalar “e hadi artık” moduna girdiler

3 yıllık ilişkide evlilik isteğinizi nasıl söyleyemiyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.
Üç gün olmamış tanışalı, meraklı olup.olmadiginizi anlamıştır zaten.
Açık açık konuşamadiginiz bir adamla evlilik nasıl olacak?

Birikim yapamayacaksa, demekki düğün yapamayacak, demekki sizle evlenemeyecek. Bunun açıklaması da sizle evlilik düşünmüyor demek. Bence tabi...

Valla yapana saygı duyuyorum ama ben de evlilik teklifi edecek kafa yok hahaha

Yani toplumsal normunu bilmemneyini geçtim, erkolar bunu bari siz yapın modundayım. Prensip olarak teklif etmeye karşıyım
Evlilik teklif edemezsiniz, evliliği düşünüyor mu soramazsınız. Tam olarak bu ilişkide rolünüz nedir? Herşeyi erkek yapmalı kafasında biri iseniz; adam zaten evli gibi yaşıyor, neden bir de evlilik derdi çıkarsın ki başına?

Son düzenleme:
Bence bu işte bir terslik var...ergen değilsiniz sonuçta belli bir yastasiniz..Bana biraz yillarinizi çalıyor yani oyalıyor gbi geldi.ztn aynı evde yaşıyorsunuz.muhtemel aranızda cinsellik vs de yaşanıyordu.adam daki mantık düz ztn evli gbi yaşıyor.bekar olduğu halde.onun için daha iyi bu devirde böylesi....
Sizin durumda bunu dert etmesi gereken kız tarafı,nitekim de başlamış dert edinme olayı yavaş yavaş.bence sert bi dille dile getirmelisin,yarın birgun bir bahane bulup sana bye bye diyebilir senden sıkılıp...Başka birinden elektrik alıp adam bekar sonuçta...kimsede suclayamaz...
Senin açından bakarsak yılların geçmiş olacak,elde çoluk cocukda olmayacak.bide biyolojik yas var şimdilerde gençsin. Ama ilerde oda sıkıntı. Bnce sert bi dille.artk bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyleyin...

Açık konuşayım beyefendinin yerinde bende olsam bende evlilik istemezdim .yazdığım gbi düşünüyorsam,ilerde senden sıkıldığımda bye bye demek daha kolay.

Yani söyleyip meraklı görünmek istemiyorum ama aynı evde de yaşıypruz ve ailelerimiz modern de olsalar “e hadi artık” moduna girdiler
Kendiniz istediğinizi belli etmeyin ailem de evlenin artık diyor. Anlatıyorum ama işte vs. Şeklinde ağız arayın

Zaten şu anda karıkocasiniz bir farkınız yok adam niye kendini zora koyup evlensin... Benim sevgili olduğum kişiler 1. Ayimda benimle evlenmek için acele ediyorlar çünkü ailem sevgili olaylarına karşıdır beni rahat bırakmazlar ne rahatça konuşabilirim teleofndan nede rahatça dışarda görüşebilirim ..e adamlar rahat etmek için bir an önce nikah kıymak istiyorlardı ..benim durumum normal değil yanlış çok çektim bu yüzden ama sizinkide doğru değil bu tip sorunlar oluşuyor ...sebebinin bu olduğunu düşünüyorum...sen düşün ki erkeksin sevdiğin kadın yanında ailesiyle yüz göz olmuyorsun fazla miss gibi neden evlenipte zora koysun kendini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…