Evlilik üzerine

Z
Zamanla alışır kabullenir miyim bu huyunu yoksa daha da tahammülsüz mü olurum kestiremiyorum.
Evet Selin karacehennem i ben de çok severim. Bu aralar düzenli takıl edemedim ama öncesinde düzenli takip ederdim. :)

Evet çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama bu konu üzerine biraz daha düşünmem gerek galiba. İyi bir baba olacağından eminim ama kafamı kurcalayan da şeyler var.
Aynen iyi anne babayada cok ihtiyac var ama beraber bir aile olabilmek cok daha önemli bir cocuk icin

Sizin yaşadığınız psikolojiyi çok iyi anlıyorum, kendini anlatamamak, sürekli suçlanmak inanılmaz bir psikolojik baskı. Bakın benim annem aynısı dedim ya, şimdi annemi aylarca görmesem özlemiyorum o derece soğuttu kendinden. Kimse kızmasın ama böyle çünkü çok kötü bir huy.

Bence kafanızı toplayıp eşinizle konuşun, sorunları örtün demişler ama üzeri örtülen sorunlar dağ gibi birikir ve bir gün öyle bir patlarsınız ki yıkıp geçersiniz, bu arada da sinirli bir insan olur çıkarsınız.

Eşiniz gelmiyorsa bile siz bir danışmana gitseniz ?

Resmen bizi anlatmışsın :)

Bize çok benzettim sizi :)
Ben konuşmayı anlatmayı çözüm bulmayı çok severim.. mesleğim bu zaten öğretmenim:)
Eşim üzücü sıkıntılı şeyleri konuşmayı sevmez ben istiyorum diye konuşur ya da çeker diyelim:) O mühendis:) sonuç odaklı biri..
Herkesin olaylara bakışı farklı.. bu asla omur geçmez vs diye düşündürmüyor bana..
Bazen ben konuşurken eşim resmen bi yeri acıyor gibi dinler:) tamam bitiyor az kaldı derim güler geçeriz:)
Ikimiz de birbirimizi biliriz içimizi..hic bir sorun o beni ya da ben onu dusunmedigimden değildir..
Ve evet ben üzülünce o sinirlenir.. üzülür çünkü.. elinden bisey gelmediginden..
Canım sıkkınken benim gibi olay didiklemeyi seven kız arkadaşım ile dertlesirim eşime özet geçerim detaylari vermem.. çünkü detay asıl konuyu kaçırmasına sebep oluyor:)))
Bence siz de neyin ne anlama geleceğini bir daha düşünün.. Onu anlamaya çalışın..
17 yıldır tanıyorum esimi bu yuzden belki çok net konuşabiliyorum artik.. belki zamana ihtiyacınız olabilir..

Üstünü örte örte birikimiyor mu bir süre sonra. Ben o zaman örtüyorum üstünü geçip gidiyor barışıyoruz ama sonrasında daha tahammülsüz oluyorum sanki
Yoo ben unutuyorum,esim zaten bu konularda hepten balik hafizali. Uzerinde durmaya kalksak bir gun bile ayni cati altinda yasayamayiz. Gozunun ustunde kas var desen kavga cikar.

B3nimkide oyl3.
Sinir oluyorum ve boşverdim artik

vallahi bende eşimle kendimi gördüm konunda,
ama bazen insanlar ve evlilikler değişebiliyor,yada rayına oturuyor diyelim
benim eşimde bir evin içinde günlerce küs durabilen bir insandır, kendi aile bireyleriyle bunu yaşadı
bir sana yapamıyorum der hep, ama bal gibi bana da yapıyordu
bir kavga da problem de kesinlikle konuşarak çözüme gidemezdik, konuşmak istemezdi
tamam kapandı geçti der bişey yok gibi devam etmek isterdi
sanırım biz kadınlar kadar erkekler önem vermiyor bu konuşarak çözme yoluna
baktım konuşmuyo bende konuşmadım, o sustukça sustum
şimdi ben susunca "sen neden konuşmuyosun şimdi neden susuyosun" diye başlıyo konuşmaya :)
senin dediğin gibi salonda tartıştıysak kalkıp yatak odasına giderdim
gelir de bi özür diler konuşur filan diye
hep gittiğimle kaldım, gelmedi :)
ama bende onun gibi davranmaya başlayınca değişti,
3 yıllık evliyim 4 yıllıkta sevgili ve nişan dönemimiz var
bakın ancak oturuyor ilişkimiz
tabi ki herkeste durum farklıdır ama "birbirinin huyunu almak der" büyükler işte birbirinizin huyunu alana kadar zor geçebiliyor
eşinizin iyi taraflarını görmeyi deneyin
bende bazı zamanlar beni düşünmüyor önemsemiyor filan derdim
durup düşünüyorum şimdi böyle şeyler aklıma geldiğinde yahu seni düşündüğü önemsediği tonla şey var gidip niye küçük şeylere takılıyorsun diye
sizde böyle şeyleri düşünmeye çalışın ama naçizane fikrim "birbirinizin huyunu alana kadar" bebek düşünmeseniz daha iyi olabilir, sizler içinde bebeğiniz için de..
umarım herşey gönlünüzce olur :)

Resmen bizi anlatmışsın :)

Yoo ben unutuyorum,esim zaten bu konularda hepten balik hafizali. Uzerinde durmaya kalksak bir gun bile ayni cati altinda yasayamayiz. Gozunun ustunde kas var desen kavga cikar.

Ben unutamıyorum arkadaş olmuyor. Artık beynime yeter aş artık bunları her konuda anlaşılacak diye bir şey yok bırak dağınık kalsın diye söyleniyorum. Defalarca aynı şeyler kafamda dönüyor.. Hiç sevmiyorum bu huyumu. Rahat olmak, gülüp geçmek istiyorum..

Her şey iyiyken geçmişte yaşadığımız bir olay en ufak konuda tekrar açılıyor. Tabi ki benim tarafımdan. Bu davranışım yüzünden haklı olsam da haksız durumuna düşebiliyorum.

Ya hep eften puften seylerse uzerinde durmanin anlami yok ki. Dis macununu ortasindan sıkan esiyle tekme tokat kavga eden kadinlar var misal ya da pijamasini katlamadi diye bagir cagir konusan kadinlar var. Adamin pazardan aldigi sogana varana kadar begenmeyip bahane bulan kadinlardan degilim. Bana komik geliyor. Bana ne yahu deyip aynen gormemezlikten geliyorum. Bu gibi seyler icin oturup surat asan da deli,tartisma cikaran da,cikan tartismayi uzatan da. Kucuk seyler icin uzmeyin kendinizi diye bu ornegi vermek istedim

Herkesin torpulemesi gereken huylari vardir. Esim senin esin gibi kabuguna cekilir ama ben de fevriyimdir. Buyutmeyin yani hicbirimiz kusursuz degiliz. Hepimizin duzelmesi gereken huylarini duzeltme cabasinda olmasi lazim.

Bu hislerin zamanla azalacak
Ara ara asırı artacak Özellikle Lohusalıkta.
Evlilik de ekg gibi
İnişler cıkış lar duraksamalar

tipik erkek takma bosver cok takıyorsun modları.küçükken cok dinlenmeyip suclandıysa ondan bu problem

Yok bu kadar basit şeyler değil tabi ki ama yine de takıntı yapıp unutmamak suçlamak bunlar hiç nefret ettiğim huyum.. Gerçi çok uzatmayız barışırız ama yine de olmamalı işte..

Başta ben alttan alıyordum o uzatıyordu. Sonradan kızdım ben de o uzatınca ben de uzattım. Ama değişen birşey olmadı. Ben küstüm odaya gittim gittiğimle kaldım genelde.
Ben de eşiniz gibiydim evliliğin ilk zamanları hep eşim gelirdi barışmak için haklı olsa da sonra zamanla tartışmalar bitti. Ben de ona haksızlık yaptığımı anladım. Umarım eşiniz de düzelir.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Kendini anlatmaya çalışmaktan yorulmuş bir ben ve anlamamakta ısrar eden bir eş... Bu tablo çok yakın gibi gelmeye başladı artık.
Bu akşam geldi konuşalım dedim. Konuşuyoruz ama boşuna...
Ben böyleyim deyip çıkıyor herşeyin içinden. Ama o zaman ben de böyleyim dediğim zaman kabul edilmiyor. O olduğu gibi kalsın ben değişeyim istiyor...
Kavga etmediğimiz zaman gerçekten çok iyiyiz ama kavga edince çıkamıyoruz işin içinden...
Destek alma fikri benim de aklimdan geçiyor. Bakalım çözüm yolu bulamazsak bir sonraki aşama olarak aklımda

17 yıl çok ciddi bir süre. Biz daha 2bucuk yıldır tanıyoruz birbirimizi. Ya da tanımaya çalışıyoruz diyelim.
Açıkçası şu an ki şekliyle bana böyle ömür geçer mi diye düşündürüyor. Bana göre ikimiz de ufak biraz değişme göstersek orta yolu bulucaz. Ama eşim olduğu yerde durmakta ve benim değişmemi beklemekte ısrarlı.

Bizim zaten bir süre sonra asıl kavga sebebi bir kenara bırakılıyor. Sonrasında yaşananlardan kavga büyüyor. Temeline baksan ufak şeyler ama sonrasındaki tavırlar işi çıkmaza sokuyor.

İnat berbat bir huy. Eşimle ikimiz inattan nefret ederiz insanı yorup tüketiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…