- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Cokopremses
-
Zamanla alışır kabullenir miyim bu huyunu yoksa daha da tahammülsüz mü olurum kestiremiyorum.bu koca tipi hemen hemen her kadında var. mesela bende de var. ben konuşurum anlatırım küserim söylenirim. ya sırtını döner uyur ya da hiç bişey yok gibi davranır. ne yapacaksın bazı insanlarında huyu bu.
onun haricinde eşinin olumlu taraflarını düşün. artıları neler mesela.
mesela kocanla hayatım sen böyle ilgisiz kalınca üzülüyorum falan diye konuya gir. valla 7 yıllık evliyim nur viral var beyaz tv de perşembeleri selin karacehennem çıkıyor taktik topluyorum
Aynen iyi anne babayada cok ihtiyac var ama beraber bir aile olabilmek cok daha önemli bir cocuk icinEvet çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ama bu konu üzerine biraz daha düşünmem gerek galiba. İyi bir baba olacağından eminim ama kafamı kurcalayan da şeyler var.
Hiç ağzıma almadım boşanma lafını. Şimdiye kadar da hiç dile getirmeyi düşünmedim ama artık çok bunalmaya başladım. Ben evlenmek için evlenmedim veya evliliği sırf evli olmak için sürdürmek istemiyorum. Mutlu olmak için evlendim ve bu hep bu şekilde devam etsin istiyorum. Bu şekilde devam ederse dile getirmek zorunda kalıcam galiba
Resmen bizi anlatmışsın :)Üzgünüm ama bu hep öyle gidecek bence..
Eşimi çok seviyorum, çok değer verir, yardım eder, gözümün içine bakar, saygılıdır ama anlaştığımız konu sayısı çok azdır.
Ona göre ben çok detaycıyım, ciddiyim ve olayları çok büyütüyorum. Bana göre de o çok rahat, dikkati dağınık, düşünmüyor, benim üzüldüğüm şeylere önem vermiyor..
Biraz birbirimizi o şekilde kabullensek de arada bir tartışıyoruz.. :)
Yoo ben unutuyorum,esim zaten bu konularda hepten balik hafizali. Uzerinde durmaya kalksak bir gun bile ayni cati altinda yasayamayiz. Gozunun ustunde kas var desen kavga cikar.Üstünü örte örte birikimiyor mu bir süre sonra. Ben o zaman örtüyorum üstünü geçip gidiyor barışıyoruz ama sonrasında daha tahammülsüz oluyorum sanki
bu koca tipi hemen hemen her kadında var. mesela bende de var. ben konuşurum anlatırım küserim söylenirim. ya sırtını döner uyur ya da hiç bişey yok gibi davranır. ne yapacaksın bazı insanlarında huyu bu.
onun haricinde eşinin olumlu taraflarını düşün. artıları neler mesela.
mesela kocanla hayatım sen böyle ilgisiz kalınca üzülüyorum falan diye konuya gir. valla 7 yıllık evliyim nur viral var beyaz tv de perşembeleri selin karacehennem çıkıyor taktik topluyorum
vallahi bende eşimle kendimi gördüm konunda,Herkese merhaba...
Neler okuyoruz burda aslında benim ki dert sayılamaz. Belki de dertsiz başıma dert arıyorum. Biraz anlatmak, fikirlerinizi almak, dertleşmek ve moral bulmak istiyorum. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Eşimle 2015 yılında tanıştık. Yaklaşık bir yıl sonra evlendik. Şu an da 1.5 yıllık evliyiz. Yaşlarımız 27 ve 32.
Eşim benim hayatımda ilkti. Çok severek evlendik. Hâlâ çok seviyoruz birbirimizi. Şiddet, ihanet, saygısızlık hiçbir zaman olmadı evliliğimizde. Çok ciddi boyutta kavgalarımız olmadı. Evliliğimizin geneline bakarsak iyiyiz. Hatta yakın zamanda çocuk kararı aldık.
Ama şöyle ki ufak tefek de olsa benim canımı sıkan ve olumsuz düşünmeye sevk eden şeyler oluyor. İletişim kuramadığımızı düşünüyorum. Eşimin beni anlamadığını düşünüyorum. Hatta zaman zaman değersiz bile hissetmeye basladim kendimi. Ben canımı sıkan beni üzen birşey olduğunda konuşup bu sorunu çözme taraftarıyım ama konuşma kisminda eşim hep beni suçluyor. Kendini görünmez bir kalkanla korumaya alıyor sanki. Hep üzüldüğüm şeyin saçma olduğunu söylüyor. Böyle söylemediği zamanlarda beni anladığını düşünüyorum ama aynı şeyi sonrasında tekrar yaşıyoruz. Başlarda daha alttan alırdım haklı olduğuma emin olsam bile küslük olmasın diye ben adım atardım. Eşim adım atmaz çünkü. Ona kalsa günlerce küs durabiliriz.
Kafam çok karışık. Şu an çok mutsuz hissediyorum kendimi. Bazen diyorum ki ben bu adamla yaşlanırım bir ömür beraber geçiririz. Bazen diyorum böyle devam ederse çok uzun yıllar birlikte olamayız. Ciddi ciddi olmasa da ayrılma fikri beliriyor kafamın bir köşesinde.
Konum çok saçma oldu galiba. Sizi sıkmamak adına çok detaya girmedim. Evli insanların tecrübelerine ihtiyacım var. Her evlilikte olur mu böyle şeyler? Kafa karışıklıkları gel hitler...
Yoksa ben mi fazla hassas ve detaycı davranıyorum?
Resmen bizi anlatmışsın :)
Yoo ben unutuyorum,esim zaten bu konularda hepten balik hafizali. Uzerinde durmaya kalksak bir gun bile ayni cati altinda yasayamayiz. Gozunun ustunde kas var desen kavga cikar.
Ya hep eften puften seylerse uzerinde durmanin anlami yok ki. Dis macununu ortasindan sıkan esiyle tekme tokat kavga eden kadinlar var misalBen unutamıyorum arkadaş olmuyor. Artık beynime yeter aş artık bunları her konuda anlaşılacak diye bir şey yok bırak dağınık kalsın diye söyleniyorum. Defalarca aynı şeyler kafamda dönüyor.. Hiç sevmiyorum bu huyumu. Rahat olmak, gülüp geçmek istiyorum..
Her şey iyiyken geçmişte yaşadığımız bir olay en ufak konuda tekrar açılıyor. Tabi ki benim tarafımdan. Bu davranışım yüzünden haklı olsam da haksız durumuna düşebiliyorum.
Bu hislerin zamanla azalacakHerkese merhaba...
Neler okuyoruz burda aslında benim ki dert sayılamaz. Belki de dertsiz başıma dert arıyorum. Biraz anlatmak, fikirlerinizi almak, dertleşmek ve moral bulmak istiyorum. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Eşimle 2015 yılında tanıştık. Yaklaşık bir yıl sonra evlendik. Şu an da 1.5 yıllık evliyiz. Yaşlarımız 27 ve 32.
Eşim benim hayatımda ilkti. Çok severek evlendik. Hâlâ çok seviyoruz birbirimizi. Şiddet, ihanet, saygısızlık hiçbir zaman olmadı evliliğimizde. Çok ciddi boyutta kavgalarımız olmadı. Evliliğimizin geneline bakarsak iyiyiz. Hatta yakın zamanda çocuk kararı aldık.
Ama şöyle ki ufak tefek de olsa benim canımı sıkan ve olumsuz düşünmeye sevk eden şeyler oluyor. İletişim kuramadığımızı düşünüyorum. Eşimin beni anlamadığını düşünüyorum. Hatta zaman zaman değersiz bile hissetmeye basladim kendimi. Ben canımı sıkan beni üzen birşey olduğunda konuşup bu sorunu çözme taraftarıyım ama konuşma kisminda eşim hep beni suçluyor. Kendini görünmez bir kalkanla korumaya alıyor sanki. Hep üzüldüğüm şeyin saçma olduğunu söylüyor. Böyle söylemediği zamanlarda beni anladığını düşünüyorum ama aynı şeyi sonrasında tekrar yaşıyoruz. Başlarda daha alttan alırdım haklı olduğuma emin olsam bile küslük olmasın diye ben adım atardım. Eşim adım atmaz çünkü. Ona kalsa günlerce küs durabiliriz.
Kafam çok karışık. Şu an çok mutsuz hissediyorum kendimi. Bazen diyorum ki ben bu adamla yaşlanırım bir ömür beraber geçiririz. Bazen diyorum böyle devam ederse çok uzun yıllar birlikte olamayız. Ciddi ciddi olmasa da ayrılma fikri beliriyor kafamın bir köşesinde.
Konum çok saçma oldu galiba. Sizi sıkmamak adına çok detaya girmedim. Evli insanların tecrübelerine ihtiyacım var. Her evlilikte olur mu böyle şeyler? Kafa karışıklıkları gel hitler...
Yoksa ben mi fazla hassas ve detaycı davranıyorum?
Ya hep eften puften seylerse uzerinde durmanin anlami yok ki. Dis macununu ortasindan sıkan esiyle tekme tokat kavga eden kadinlar var misalya da pijamasini katlamadi diye bagir cagir konusan kadinlar var. Adamin pazardan aldigi sogana varana kadar begenmeyip bahane bulan kadinlardan degilim. Bana komik geliyor. Bana ne yahu deyip aynen gormemezlikten geliyorum. Bu gibi seyler icin oturup surat asan da deli,tartisma cikaran da,cikan tartismayi uzatan da. Kucuk seyler icin uzmeyin kendinizi diye bu ornegi vermek istedim
Ben de eşiniz gibiydim evliliğin ilk zamanları hep eşim gelirdi barışmak için haklı olsa da sonra zamanla tartışmalar bitti. Ben de ona haksızlık yaptığımı anladım. Umarım eşiniz de düzelir.Başta ben alttan alıyordum o uzatıyordu. Sonradan kızdım ben de o uzatınca ben de uzattım. Ama değişen birşey olmadı. Ben küstüm odaya gittim gittiğimle kaldım genelde.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Sizin yaşadığınız psikolojiyi çok iyi anlıyorum, kendini anlatamamak, sürekli suçlanmak inanılmaz bir psikolojik baskı. Bakın benim annem aynısı dedim ya, şimdi annemi aylarca görmesem özlemiyorum o derece soğuttu kendinden. Kimse kızmasın ama böyle çünkü çok kötü bir huy.
Bence kafanızı toplayıp eşinizle konuşun, sorunları örtün demişler ama üzeri örtülen sorunlar dağ gibi birikir ve bir gün öyle bir patlarsınız ki yıkıp geçersiniz, bu arada da sinirli bir insan olur çıkarsınız.
Eşiniz gelmiyorsa bile siz bir danışmana gitseniz ?
17 yıl çok ciddi bir süre. Biz daha 2bucuk yıldır tanıyoruz birbirimizi. Ya da tanımaya çalışıyoruz diyelim.Bize çok benzettim sizi :)
Ben konuşmayı anlatmayı çözüm bulmayı çok severim.. mesleğim bu zaten öğretmenim:)
Eşim üzücü sıkıntılı şeyleri konuşmayı sevmez ben istiyorum diye konuşur ya da çeker diyelim:) O mühendis:) sonuç odaklı biri..
Herkesin olaylara bakışı farklı.. bu asla omur geçmez vs diye düşündürmüyor bana..
Bazen ben konuşurken eşim resmen bi yeri acıyor gibi dinler:) tamam bitiyor az kaldı derim güler geçeriz:)
Ikimiz de birbirimizi biliriz içimizi..hic bir sorun o beni ya da ben onu dusunmedigimden değildir..
Ve evet ben üzülünce o sinirlenir.. üzülür çünkü.. elinden bisey gelmediginden..
Canım sıkkınken benim gibi olay didiklemeyi seven kız arkadaşım ile dertlesirim eşime özet geçerim detaylari vermem.. çünkü detay asıl konuyu kaçırmasına sebep oluyor:)))
Bence siz de neyin ne anlama geleceğini bir daha düşünün.. Onu anlamaya çalışın..
17 yıldır tanıyorum esimi bu yuzden belki çok net konuşabiliyorum artik.. belki zamana ihtiyacınız olabilir..
Bizim zaten bir süre sonra asıl kavga sebebi bir kenara bırakılıyor. Sonrasında yaşananlardan kavga büyüyor. Temeline baksan ufak şeyler ama sonrasındaki tavırlar işi çıkmaza sokuyor.Yoo ben unutuyorum,esim zaten bu konularda hepten balik hafizali. Uzerinde durmaya kalksak bir gun bile ayni cati altinda yasayamayiz. Gozunun ustunde kas var desen kavga cikar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?