• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

kavun kokussu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
2.219
3.960
108
34
kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?

aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..

Beni o şartlarda büyütüp, okutan, memur yapan aileme yardım etmeme izin vermeyecek adamla zaten evlenmezdim.

Edeceğiniz yardım makul miktarlarda ise ve her iki tarafa da yapılacaksa sorun olmaz.

Belki bütcenizden her ay 1000 lira eksilecek ama sizler anne baba rızasıyla daha refah bir hayat süreceksiniz, eminim.

s.sin gitsin başka adam mı yok.sen böyle güzel niyetinle emin ol karşına çok daha iyi biri çıkar

Her iki aileye değil, kendi ailenize destek olun.. Tabi eşinizin ailesinin maddi durumu kötüyse o ayrı konu..
Aileniz size o kadar emek verdiyse, sizinde biraz desteğiniz olsun kesinlikle.. Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok.. Daha evlenmeden sizin paranıza, ailenize vermenize karışması çok yanlış..Buna izin vermeyin..

edilir elbette .Baktınız ihtiyaçları var,alırsınız.Ama kendi çocuklarınız olunca isteseniz de çok yardım edemezsiniz.Çocuk okutmak,ev geçindirmek zor.Ama eşinizin durumu da çok iyi olursa ayda az da olsa bir miktar annenize verebilirsiniz

haklısınız bende aynı şekilde yardım etmek istiyorum her iki tarafada ama söylenen de doğru bu sefer siz hiç bi zaman tam olamazsınız..
çok olmasada yinede elinizi çekmeyin ailenizden

Her iki aileye değil, kendi ailenize destek olun.. Tabi eşinizin ailesinin maddi durumu kötüyse o ayrı konu..
Aileniz size o kadar emek verdiyse, sizinde biraz desteğiniz olsun kesinlikle.. Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok.. Daha evlenmeden sizin paranıza, ailenize vermenize karışması çok yanlış..Buna izin vermeyin..
resmen saçmalamışsınız...
hayat müşterek deyip eşinize yardımcı olmasını söylersiniz ama erkeğine ve para getirme zorunlugulu var sen kendi ailene yardım et diye dayatma getirirsiniz resmen saçmalık..

Benzer şeyler yaşadım. Allah'tan ben evde kalmıştım(!) da 29 yaşında evlendiğimden ailem maaşımın hayrını gördü biraz. Benden sonra da kardeşim bir kaç yıl destek oldu. Ben evlenirken eşime ben aileme ayda 500 yardım etmek istiyorum. Sen de ailene o kadar yardım edebilirsin. Buna asla karışma dedim. Eşimin ikinci evliliği, ilkinde eşim ailesine yardım ettiğinden pürüzler olmuş. O yüzden benim baştan böyle demem hoşuna bile gitti. Ailem şu anda kardeşim evlenmeden önceki birikimlerden harcıyorlar. Bitince ben onlara yardım etmeye başlayacağım. Bu arada kayınvalideme de yardım ediyoruz. Çamaşır makinesi bozuldu onu aldık. Kombisi bozulmak üzere onu alıcaz. Ayda sıkıştıklarında yardım ediyoruz. Bence kesinlikle yardım edilmeli. Mal mülk nedir ki. Allah rızası olmayınca ev Allah korusun depreme hırsıza dayanır mı, araba kazadan perte bile çıkabilir Allah korusun. Maldan mülkten çok aile ve Allah rızası önemli bence.

resmen saçmalamışsınız...
hayat müşterek deyip eşinize yardımcı olmasını söylersiniz ama erkeğine ve para getirme zorunlugulu var sen kendi ailene yardım et diye dayatma getirirsiniz resmen saçmalık..

Benim düşüncem budur.Size göre saçmalık olabilir.. Eğer bir erkek evine bakabilecek durumda değilse, şartları düzene girene kadar evlenmesin.. Evlilik çocuk oyuncağı değil bu 1..

İkincisi ailesinin durumu çok iyi değil, ve kendi yemelerinden,giymelerinden kısarak okutmuşlar, bir yerlere getirmişler..Eli para görünce sırtını mı dönecek ? Tabiki ailesine destek olacak..

Üçüncüsü de eşinin ailesinin maddi durumu kötü ise o ayrı konu dedim.. ;)

Ayrıca adam dediğin kadının parasına güvenerek yola çıkmaz.. Ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum.. Sizden de aynısını bekliyorum.. Takdir edersiniz ki sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim ;)

Benzer şeyler yaşadım. Allah'tan ben evde kalmıştım(!) da 29 yaşında evlendiğimden ailem maaşımın hayrını gördü biraz. Benden sonra da kardeşim bir kaç yıl destek oldu. Ben evlenirken eşime ben aileme ayda 500 yardım etmek istiyorum. Sen de ailene o kadar yardım edebilirsin. Buna asla karışma dedim. Eşimin ikinci evliliği, ilkinde eşim ailesine yardım ettiğinden pürüzler olmuş. O yüzden benim baştan böyle demem hoşuna bile gitti. Ailem şu anda kardeşim evlenmeden önceki birikimlerden harcıyorlar. Bitince ben onlara yardım etmeye başlayacağım. Bu arada kayınvalideme de yardım ediyoruz. Çamaşır makinesi bozuldu onu aldık. Kombisi bozulmak üzere onu alıcaz. Ayda sıkıştıklarında yardım ediyoruz. Bence kesinlikle yardım edilmeli. Mal mülk nedir ki. Allah rızası olmayınca ev Allah korusun depreme hırsıza dayanır mı, araba kazadan perte bile çıkabilir Allah korusun. Maldan mülkten çok aile ve Allah rızası önemli bence.

ne güzel yazmışsınız.hem konu sahibi daha cok genç, neden ilk karşısına çıkan kişiyle evlilik belli ki dogru kişi değil.

Ayrıca adam dediğin kadının parasına güvenerek yola çıkmaz.. Ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum.. Sizden de aynısını bekliyorum.. Takdir edersiniz ki sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim :KK66:

canım sorma iş yerlerinde körpe memurların gelmesini bekleyip hemen avlıyorlar.bence konu sahibi iyi düşünsün.

Istegin yerinde ancak esin izin vermeyecektir yada izin verse bile bi sure sonra sorun cikartabilir..umarim gonlune gore bi esin olur

uzun süreli bir ilişkim vardı ama tam 3 sene çalıştım ailem için, üstelik muhtaç da değillerdi benim getirdiğim paraya..

evlendikten sonra nişanlımın annesinin dışardan emeklisini tamamlamayı düşünüyoruz,

sonuçta onlar rahat ederse biz de evimizde rahat oluruz

üstelik daha kardeşler de var, abi abla olarak destek olmamız gerekiyor..

bunlar karşılıklı olarak anlaşılması gereken şeyler, tek taraflı olursa çok yıpranırsınız..

çok aceleniz yoksa evliliği erteleyin, bir iki sene daha onlara destek olun, ailenize karşı vicdanınız rahat olur..

Benim düşüncem budur.Size göre saçmalık olabilir.. Eğer bir erkek evine bakabilecek durumda değilse, şartları düzene girene kadar evlenmesin.. Evlilik çocuk oyuncağı değil bu 1..

İkincisi ailesinin durumu çok iyi değil, ve kendi yemelerinden,giymelerinden kısarak okutmuşlar, bir yerlere getirmişler..Eli para görünce sırtını mı dönecek ? Tabiki ailesine destek olacak..

Üçüncüsü de eşinin ailesinin maddi durumu kötü ise o ayrı konu dedim.. :KK66:
arkadasım yazdıgın mesaja iyi bak tabiki ailesine yardım edecek kimse sırtını dönsün demiyo başka bi yerinle okuma yazdıgımı.
erkek eve para getirmek zorunda sen kendi ailene bak demişsiniz ayrıca ''Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok..'' bu işler sadece erkekle olmaz o zaman eşiniz elden ayaktan düşünce iş kazası geçirse kapının önünde bulur kendini sizin gibi insanları anlamakta güçlük çekiyorum.
ve eşinin tabiki karışmaya hakkı var para verme demesi yanlış olabilir ama bu işler karşılıklı her iki tarafada yardım edilebilir.
kadın erkek farketmez bu devirde herkes çalışıyo herkes evine bakmak zorunda sizin öneriniz resmen sen kazanıyosun bunu özgürce ailene harca ama eşin sana bakmak zorunda yok ya?

Back
X