• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

benim biraz birikmişim var, diğer kardeşim de kredi çekecek, onun üzerine belki 5-10 bin belki 15-20 bin çekicem.. ki ben bunu 1bucuk yılda öderim. zaten ona göre sorun ev kredisi değil. şaka gibi ama sorun her yıl düzenli olarak kömürlerini alacak olmam. yani alırmışız ama her yıl olmazmış

Yardım etmeyen bilemez ama para öyle bir bereketleniyor ki. Yani nasıl oluyor anlamıyorsun yine aynı maaşı alıyorsun ama o maaştan daha fazla birikiyor. Eline daha çok kalıyor.

senin için canımı veririm dediği insanı yetiştiren anne-babaya bi kömürü çok gördü... maaşları yok mu sanki diyor.. maaşları var ama benim ailem abimin düğünü benim üniversitem derken tam 10 yıldır kurban kesmiyordu taa ki geçen yıla kadar.. zaten bilirsiniz kurban alamayan adam kasaba gidip et hiç alamaz.. kurban bayramında milletin verdikleriyle geçinir giderdik.. neden hala aynı olsun ki.. bi yıl onun annesine gidip orda keselim bi yıl bizimkilere gidip orda keselim.. istediklerim çok şey mi ya? varsın bizim düğün borcumuz 2 yılda değil de 3 yılda bitsin.. yada atıyorum 10 yılda değilde 12 yılda ev alalım.. huzur daha önemli değil mi.. ben öldüklerinde arkalarından keşke demek istemiyorum.. şuan kendisi diyor "keşke babam yaşasaydı da bi bu kadar daha borç ödeseydim" diye.. ben onun babası öldüğünde ne kadar acı çektiğini gördüm.. zaten 60 yaşındalar.. bundan sonrasında da azcık yüzleri gülsün istiyorum.. ki benim babam benden para kabul etmeyen bi adam, başkasından borç alır benden almaz "olsun ben geri öderim" der.. bunları bile bile böyle bişeyin aklından bile geçmesini kabullenemiyorum...

yani kömür olayını söylemenize hiç gerek yok sanıyormusunuz biz söylüyoruz.kenara her ay 50 tl koysan bir yılda bir ton kömür parası eder.bunu söylemene gerek yok yani.birden 400 tl lik market alışverişi yerine ayda 2 defa 50 tl lik alışverişte yeter.

gizlimiz saklımız olmasın istemiştim..

Boş ver bacım, merhameti olmayan adam her şeyi yapar. Ataya vefa borcu derler bizde, seni okutup, o parayı kazanmanı ailen sağladı, bunu o kalın kafası almamış sevgilin denen adamın. Seni eşi olarak değil de maaş çeki olarak görmüş belli ki. Çok doğru yapmışsın, evlenme bu adamla zaten.

senin için canımı veririm dediği insanı yetiştiren anne-babaya bi kömürü çok gördü... maaşları yok mu sanki diyor.. maaşları var ama benim ailem abimin düğünü benim üniversitem derken tam 10 yıldır kurban kesmiyordu taa ki geçen yıla kadar.. zaten bilirsiniz kurban alamayan adam kasaba gidip et hiç alamaz.. kurban bayramında milletin verdikleriyle geçinir giderdik.. neden hala aynı olsun ki.. bi yıl onun annesine gidip orda keselim bi yıl bizimkilere gidip orda keselim.. istediklerim çok şey mi ya? varsın bizim düğün borcumuz 2 yılda değil de 3 yılda bitsin.. yada atıyorum 10 yılda değilde 12 yılda ev alalım.. huzur daha önemli değil mi.. ben öldüklerinde arkalarından keşke demek istemiyorum.. şuan kendisi diyor "keşke babam yaşasaydı da bi bu kadar daha borç ödeseydim" diye.. ben onun babası öldüğünde ne kadar acı çektiğini gördüm.. zaten 60 yaşındalar.. bundan sonrasında da azcık yüzleri gülsün istiyorum.. ki benim babam benden para kabul etmeyen bi adam, başkasından borç alır benden almaz "olsun ben geri öderim" der.. bunları bile bile böyle bişeyin aklından bile geçmesini kabullenemiyorum...

Kurban dedin de aklıma geldi. Bizim kesemediğimiz bir sene gelen paylardan ancak bir küçük tavalık kavurma çıkmıştı. Hayvanın nerde kötü yeri var paya onu koymuşlardı. Annemin o ete bir bakışını yakalamıştım ki hiç bize belli etmez içim cız etmişti. Ben çalışmaya başladıktan sonra her sene kestik çok şükür. Annem insanlara pay verirken hayvanın en güzel en yağsız yerlerinden koymaya özen gösterdi. Ve inanın kesilen hayvanlar hep bereketli oldu. Bunu okuyan insanlar da umarım pay dağıtırken biraz düşünürler.

bütcen varsa ve ailene yardım etmek istiyorsan bu senin en doğal hakkın. kaldı ki sen onun ailesinede yardım etmek istiyorsun. bunda yanlış bişey yok! bunu anlamayan sevgilinde anormallik var. bu durumu süzgeçten geçirmende fayda var.

lafta değildir emin ol. bizim iki tarafında durumu iyi değil ama sizinkiler kadar da kötü değil. bizde üç beş yardım ediyoruz. Allah razı olsun eşimden. ben demeden o söyler sizinkilere para yolla istersen anneni telefonla konuşrken duydum sıkıntıları var galiba dedi. evet bizim hiç bir şeyimiz yok sadece bi arabamız var evimiz kira ama onlarıda borçları ile düşünürkende rahat edemiyorum.. bence nişanlın iyi bi insan. sadece sesli düsünmüş. bende bazen düşünüyorum bizim hiç bir şeyimiz olmayacak bu gidişle diyorum. bence o kadar kötü birşey söylememiş.

ben çocuğuma daha iyi bi hayat sunmak isterim ustelık bu berbat işi yapıyorsam daha yuksek standartlarda yaşamak isterim diyor.. iyi de benim ailem şuan bile çok sıkışmadıkça benim paramı almıyor, ben ihtiyaçlarını görüp kendim alıyorum, evlendiğimde hele bide bebeğim olduğunda hiç almazlar.. üstelik bebeğim olduğunda ben zaten onu da magdur etmem ki.. biz şehir dışında yaşayacaktık.. ayda yılda bı memlekete gıttıgımızde bı market alışverişi bizi bunaltmazdı... düğün mü? en kötüsünden olsun, bilezik mi? sahte takalım kimse anlamaz.. bunlar söyledim ona.. biz huzurlu olalım... şuan o zırt pırt ayrılıyosun diyerek gurur yapıyor ama bunun ufak tefek bı konu olduğunu dusunmuyorum.

Ne kadar güzel bir aile de ne kadar temiz düşüncelerle yetişmişsiniz. Önce ailenizi yaptığı fedakarlıklar ve böyle güzel düşüncede bir evlat yetiştirdiği için, sonra da sizi o aileye layık olduğunuz için tebrik ediyorum.

Hangi vicdan böyle bir aileyi yüzüstü bırakabilir anlamıyorum.. Emin olun ailenize yaptığınız yardım size misliyle döner zaten..

Burada yazdığınız gibi eşinize de anlatın bence.. Durumunuz çok sıkışık olacaksa hemen kabullenmesi zor olabilir, o sizin gibi düşünemeyecektir illaki. Ama bunu rahatça yapacak güce sahipseniz asla onun dediğini kabullenip elinizi çekmeyin ailenizin üstünden.

Ben kurban olayına biraz takıldım açıkçası nedeni ise şu ki eğer maddi durumunuz el vermiyorsa kurban kesmezsiniz bu bir zorunluluk değil o durumlarda. Siz şimdi diyorsunuz ki hem bize hem onun ailesine hem benim aileme :KK64: Ailenizin durumu yoksa kesmezler, bunda bir sıkıntı yok ki. Siz kendi adınıza kesersiniz sonra da götürür en güzel kısımlarını onlara verirsiniz falan. Sanki onlara yardım etmem lazım diyerek kendinizi biraz fazla şartlandırmışsınız gibi geldi bana :KK64:

Bence sizin hatanız bunları şimdiden dile getirmeniz olmuş..Yeri geldikçe zaten herşey yapılırdı yok kömür, yok kurban daha vakti gelmeden dile getirip korkutmuşsunuz. Zaten maaşın olduktan sonra yardımını edrdin, annenlere giderken ekmek , peynir , meyve almana laf etmezdi eşin veya etti diyelim bildirmeden alırdın nerden bilecek ki 50-100 eksik sonuçta kendi masrafın olurdu..
Tabiki yardım edilir ailelere ama öyle göze soka soka eşin sürekli anne babasına para gönderse inan için içini yer sinir olursun yok ben kısıyorum kendi ailesine gönderiyor vs. diye ki çok okuyoruz burda da..
Son olarak eş adayında çok değişikmiş..Böyle şeyler mesajlamı söylenirmiş bebekmisiniz allah aşkına??
Yani herşey iyiyse, kişi kriterlerine uyuyorsa ayrılacak bir durum yokmuş ortada barışmamak için inat etmeyin bence.
Ettiniz diyelim başka biri çıkarsa karşınıza böyle konulara girmeyin derim eşler birbirini tanıdıkça zaten birşeyler oturuyor rayına konuşarak olmuyor...

ben çocuğuma daha iyi bi hayat sunmak isterim ustelık bu berbat işi yapıyorsam daha yuksek standartlarda yaşamak isterim diyor.. iyi de benim ailem şuan bile çok sıkışmadıkça benim paramı almıyor, ben ihtiyaçlarını görüp kendim alıyorum, evlendiğimde hele bide bebeğim olduğunda hiç almazlar.. üstelik bebeğim olduğunda ben zaten onu da magdur etmem ki.. biz şehir dışında yaşayacaktık.. ayda yılda bı memlekete gıttıgımızde bı market alışverişi bizi bunaltmazdı... düğün mü? en kötüsünden olsun, bilezik mi? sahte takalım kimse anlamaz.. bunlar söyledim ona.. biz huzurlu olalım... şuan o zırt pırt ayrılıyosun diyerek gurur yapıyor ama bunun ufak tefek bı konu olduğunu dusunmuyorum.

Daha güzel bir hayat neden sunamasın ki bu şartlarda çocuğunuza. İlerde yeri geldi mi anane babane bakmayacak mı çocuğa. Sobalı evlerde çocuğa bakılırken daha iyi şart mı olacak.
Ya da illa bir evinizin olması mı daha iyi şart. Biz kiradayız hala. Biz okurken annemler hep kiradaydı. Kötü mü yetiştik. Şimdi ev alamam çünkü ev fiyatları uçmuş ama çocuğum olsa koleje yollayabilirim. Yani bu iyi şart tam olarak nedir ki? Belki kendisi hep yoklukta büyüdü ve şu anda sefa sürmek istiyor ki bunu da anlayabilirim ama anne-baba cefa çekerken insanın da gönlü razı olmaz ki. Ayda 300 lira ile de extra bir sefa sürülmez.

Bence sizin hatanız bunları şimdiden dile getirmeniz olmuş..Yeri geldikçe zaten herşey yapılırdı yok kömür, yok kurban daha vakti gelmeden dile getirip korkutmuşsunuz. Zaten maaşın olduktan sonra yardımını edrdin, annenlere giderken ekmek , peynir , meyve almana laf etmezdi eşin veya etti diyelim bildirmeden alırdın nerden bilecek ki 50-100 eksik sonuçta kendi masrafın olurdu..
Tabiki yardım edilir ailelere ama öyle göze soka soka eşin sürekli anne babasına para gönderse inan için içini yer sinir olursun yok ben kısıyorum kendi ailesine gönderiyor vs. diye ki çok okuyoruz burda da..
Son olarak eş adayında çok değişikmiş..Böyle şeyler mesajlamı söylenirmiş bebekmisiniz allah aşkına??
Yani herşey iyiyse, kişi kriterlerine uyuyorsa ayrılacak bir durum yokmuş ortada barışmamak için inat etmeyin bence.
Ettiniz diyelim başka biri çıkarsa karşınıza böyle konulara girmeyin derim eşler birbirini tanıdıkça zaten birşeyler oturuyor rayına konuşarak olmuyor...

O öyle olmuyor işte. Burda kaç tane konu var. Eşler birbirinin 200-300 lirasını nereye harcadığını bilmeyince kriz çıkıyor. Buna itirazı olan adamlar da oluyor. Boşanmaya kadar giden konular var. Şimdiden bilmesi ilerde boşanmaktan iyidir. Burda telefona kontor yuklendi diye kriz çıkaran eşler var (kadın/erkek farketmeden). Prensip olarak da bence eşlerin birbirinden bu meblalarda parayı habersiz (ve/veya bilerek gizli) bir şekilde harcamasına sıcak bakmıyorum. Ya da şöyle diyim bana yapılınca rahatsız olacağım hiç bir şeyi eşime yapmak istemem.

kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
Seni takdir ediyorum, sadece kendi ailene değil iki tarafa da yardımcı olmayı düşündüğün için.

Ben de aileme yardım ediyorum ki şu an çalışmıyorum. Eşim buna karşı çıksaydı muhtemelen onunla evlenmezdim. Ama biz yardımı direkt para vererek yapmıyoruz. Mesela doğal gaz faturalarını biz ödüyoruz. Böylece bir kaç ay sıkışsak da yaz aylarında daha rahat oluyoruz. Arada ufak alışverişler yapıyoruz deterjan, yağ, un falan gibi büyük şeyleri alıyoruz. Böyle bir yöntem önerebilirsin.

Sağlık gideri,yeme-içme için amenna...Kız tarafı düşünür de erkek tarafı oğlum diye abartabilir.O zaman iş değişir.
bi insan kendini zorlasa bile ne yiyebilir? nasibinden ötesini zaten yiyemez.. pahalı mı giyinir? giyinsin bu zamana kadar çocuklarına alcam diye kendi giyememiştir hevesi kalmıştır.. ben takılmam ki bunlara.. ki annesi de zaten öyle bi insan değil... ona bakarsan benim annemde yıllarca tatile gitmedi bizimle gelse normal mi? dedi.. ilk 2 tatilimizde gelmesinde sonrasında gelsin nolcak dedim.. yahu bunlar takılcak şeyler değil bi güler yüz yeter..

Kurban dedin de aklıma geldi. Bizim kesemediğimiz bir sene gelen paylardan ancak bir küçük tavalık kavurma çıkmıştı. Hayvanın nerde kötü yeri var paya onu koymuşlardı. Annemin o ete bir bakışını yakalamıştım ki hiç bize belli etmez içim cız etmişti. Ben çalışmaya başladıktan sonra her sene kestik çok şükür. Annem insanlara pay verirken hayvanın en güzel en yağsız yerlerinden koymaya özen gösterdi. Ve inanın kesilen hayvanlar hep bereketli oldu. Bunu okuyan insanlar da umarım pay dağıtırken biraz düşünürler.
bizde eti babam doğrar.. yagsız yerlerinden verir zaten de bide iyice inceler düzgün mü diye :) bize gelen etlerde hep yaglı olurdu.. kavurma yapardık babam yaglarını yerdi bize etlerini bırakırdı...

O öyle olmuyor işte. Burda kaç tane konu var. Eşler birbirinin 200-300 lirasını nereye harcadığını bilmeyince kriz çıkıyor. Buna itirazı olan adamlar da oluyor. Boşanmaya kadar giden konular var. Şimdiden bilmesi ilerde boşanmaktan iyidir. Burda telefona kontor yuklendi diye kriz çıkaran eşler var (kadın/erkek farketmeden). Prensip olarak da bence eşlerin birbirinden bu meblalarda parayı habersiz (ve/veya bilerek gizli) bir şekilde harcamasına sıcak bakmıyorum. Ya da şöyle diyim bana yapılınca rahatsız olacağım hiç bir şeyi eşime yapmak istemem.
annesine para göndermesine kızmam ancak benimle paylaşmazsa söylemezse üzülürüm hatta kızabilirim. bu düşünceyle yola çıkmıştım bende.. ancak bu saatten sonra biriyle evlenirsem ilk yapcağım şey yeni bi hesap açıp otomatik kesintiyle aileme para yollamak olcak.. ben en güvendiğim insandan bunu gördüysem bu saatten sonra bu konuda çok daha sert dururum.

Seni takdir ediyorum, sadece kendi ailene değil iki tarafa da yardımcı olmayı düşündüğün için.

Ben de aileme yardım ediyorum ki şu an çalışmıyorum. Eşim buna karşı çıksaydı muhtemelen onunla evlenmezdim. Ama biz yardımı direkt para vererek yapmıyoruz. Mesela doğal gaz faturalarını biz ödüyoruz. Böylece bir kaç ay sıkışsak da yaz aylarında daha rahat oluyoruz. Arada ufak alışverişler yapıyoruz deterjan, yağ, un falan gibi büyük şeyleri alıyoruz. Böyle bir yöntem önerebilirsin.
ikimizinde ailesi farklı şehirde, biz evlenseydik ikisine de 20 saatlik uzaklığa gidecektik.. yani istesemde ufak tefek eksiklerini görüp ufak ufak alma şansım yoktu...

Back
X