• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

yani kömür olayını söylemenize hiç gerek yok sanıyormusunuz biz söylüyoruz.kenara her ay 50 tl koysan bir yılda bir ton kömür parası eder.bunu söylemene gerek yok yani.birden 400 tl lik market alışverişi yerine ayda 2 defa 50 tl lik alışverişte yeter.

tamda bunu demek istedim demin :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

konu sahibi biraz pişmemiş ondan piştikçe insanları idare etmeyi ögrenecek.şimdi nişanlısı için bir şey demiyorum adamın biraz gözünü korkutmuş

biz evlenirken evlilik kredisi çekecektik. toplamda 4bucuk maasımız olacaktı ve bunun 3binini krediye vermeyi planlıyordu. bende bak benim ailemin durum bu şekilde ben ya her ay 200 gibi bi rakam göndericem yada kömürlerini alıcam dedim. kurbanı da bi seninkine bi benimkilere alırız dedim. ben bunları şimdiden söylemezsem ilerde kredi ödemelerimiz ona göre olacaktı.
bazı arkadaşlar izin istemek gibi şeyler söylemiş. ben aileme yardım edebilir miyim demedim. edicem dedim. bu zamana kadar et tabiki ama sadece gizleme diyen bi insandı ki o an da öyle söyledi sonradan düşünüp fikri değişmiş.
aynı şehirde yaşayacak olsaydım ben ailemin gururunu kırmaya meraklı bı ınsan degılım ki direk para göndereyim. kendim pazara gittiğimde 3-5 bişey onlara da alırdım geçerken bırakırdım. yada markete gıttıgımde bı şişe yag fazla alırdım bırakırdım. ben 20 saat uzaklıkta yasayacaktım. yılda 2 kere anca gelebılırız dıye dusunuyoduk.. eee geldıgımızde de ondan gızlı markete mı gıdıcem? hem gızlemek nıye?
yardım edip gizleme konusuna gelince, her ay onun maaşında eksiklik olsa bide o ara biraz soguk davransa acaba başkası var diye düşünmez miyiz? ama belkide annesi bişeye para yetiremedi ve ona gönderdi acaba halledebildi mi diye de sorun yaptı ondan dalgındı uzgundu. eee bosyere kendimizi üzmeye gerek var mı?
ben kartlarımı açık oynadım ama kimseyle pazarlık yapmadım. ailemi pazarlık yapacak konuma sokmadım sokmamda.
işte yokluğu çekmeyen bilmez bacım
onun annesi 1500 lira maaşla geçiniyomuş sizinkilerde kişi başına 500 lira düşüyo kirası faturası yemesi içmesi.. işte yokluk çekmek böyle olur.
benim ailemde aynı anlattığın gibi ve ben de asla onlara yardım etmeme gibi bi alternatife sahip değilim bilen böyle bilsin kabul eden böyle etsin
çok merak ediyorum kendi annesi 500 lirayla geçinseydi onu öyle bırakırmıydı :KK12:
insan oğlu ço bencil malesef sen doğru yoldasın boşver adam bulunur anne baba asla

İmkanlarım dahilinde yardım ederdim. Belki nakit para vermezdim ama o ayki erzaklarını görürdüm. belki faturalarını yatırırdım vs. ama yapardım.

4 yıl karakter saklanır mı? hemde hiç belli etmeden... hatta çalışmaya başladığım zamanlar "bak annen baban para istediği zaman sakın yok deme" diyen bi insandı.
değişir insanlar evliliklerinin 20. bilemedin 30. yıllarında eşlerinin yeni huylarını görüyolar 4 yılda mı değişmeyecek..

kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?

canım, sen değil de eşinin ailesi bu durumda olsa ve eşin evlendikten sonra böyle bir düşüncede olsa sen ne yapardın?
yada sen bu cevabı versen karşı tarafın tutumu ne olur du ? benim tahminime göre kavgaya dönüşürdü senin bu dediğin.
bu sebeple yardım etmelisin. ne biliyim aylık market alışverişini sen yap.
faturaları öde yani sırtlarından yük al çünkü ailen bunu hak ediyor.
Emin ol sizler de yaparsınız birşeyler Rabbim yardımcınız olur.
ayrıca doğru yoldasın..

aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
Sen evlat olarak yardım etmek isteyebilirsin. Anne baban fedakâr mış. Yemeyip sana Yedirmişler. Elinden geleni yapmalısın.

bilmiyorum belkide bunları bu kadar açık konuşmamam gerekirdi. ama evlenirken şu kadar çekeriz bu kadar ödemesi olur
işte yokluğu çekmeyen bilmez bacım
onun annesi 1500 lira maaşla geçiniyomuş sizinkilerde kişi başına 500 lira düşüyo kirası faturası yemesi içmesi.. işte yokluk çekmek böyle olur.
benim ailemde aynı anlattığın gibi ve ben de asla onlara yardım etmeme gibi bi alternatife sahip değilim bilen böyle bilsin kabul eden böyle etsin
çok merak ediyorum kendi annesi 500 lirayla geçinseydi onu öyle bırakırmıydı :KK12:
insan oğlu ço bencil malesef sen doğru yoldasın boşver adam bulunur anne baba asla
ben yinede seninki çok alıyo ona yollamam demedim ki.. ama yine ben kötü oldum...

canım, sen değil de eşinin ailesi bu durumda olsa ve eşin evlendikten sonra böyle bir düşüncede olsa sen ne yapardın?
yada sen bu cevabı versen karşı tarafın tutumu ne olur du ? benim tahminime göre kavgaya dönüşürdü senin bu dediğin.
bu sebeple yardım etmelisin. ne biliyim aylık market alışverişini sen yap.
faturaları öde yani sırtlarından yük al çünkü ailen bunu hak ediyor.
Emin ol sizler de yaparsınız birşeyler Rabbim yardımcınız olur.
ayrıca doğru yoldasın..
benim söylediklerimi o, onun söylediklerini ben yapsaydım muhtemelen bana ailesinin ne kadar değerli olduğunu ve onları silmeyeceğini vs söylerdi.. benimde ailem değerli.. yalnız direk ayrılarak hata mı yaptım bilmiyorum. içim hem doğru yaptığımı söyluyor hemde çok acıyor.. yanlış anlamış olmak için dua ediyorum...

İmkanlarım dahilinde yardım ederdim. Belki nakit para vermezdim ama o ayki erzaklarını görürdüm. belki faturalarını yatırırdım vs. ama yapardım.
biz başka şehirde yaşayacaktık... erzak götürmem imkansız... anca yıllık ızınde 2-3 gunlugune gıttıgımde market alısverısı yaprm demıstım

İzin almak degil zaten ki benim soyledigim miktar 500 konu sahibinin ki 350. Uzerine komur almaktan kurbandan bahsediliyor. Ben de bunlarin soylenmesini garip bulmuyorum. Burda tam tersi durum icin kadinlarin actigi ne kadar baslik var. Supriz yumurta bu oluyor. Buraya konu actiriyor.
350den kastım yılda 2şer binden 4 bin ailelere göndermek aya vurdugun zaman 350 gıbı bı rakam yapıyor o..
o 2binle benim ailem kömürünü de alır kurbanını da keser... onun annesinin ihtiyacı yoksa o 2binle tatile de çıkabilir...
yani hem kurban hem kömur hemde aylık para yollayalım demedım bıle...

benim arkadaşım da benzer durumdaydı
anne babası ayrı, annesi oğlu ve geliniyle yaşıyor kıt kanaat geçiniyorlar
arkadaşım annesine maddi destek oluyordu
evlenmeden önce açıkça konuştu anneme bakmak zorundayım diye
senin annene de bakalım demeden hemde
kabul etti eşi, anlaştıkları gibi her ay belli bir miktar yatırılır annesinin hesabına
eşi de sonradan problem çıkarmadı çünkü baştan bu şekilde anlaşıldı
seninki baştan yan çiziyorsa sonradan hiç kabul etmez sanırım

350den kastım yılda 2şer binden 4 bin ailelere göndermek aya vurdugun zaman 350 gıbı bı rakam yapıyor o..
o 2binle benim ailem kömürünü de alır kurbanını da keser... onun annesinin ihtiyacı yoksa o 2binle tatile de çıkabilir...
yani hem kurban hem kömur hemde aylık para yollayalım demedım bıle...

Canım ben sana zaten ver diyen insanım. Orda 50-100 gibi meblalar için eşe haber vermeye gerekmez dediler ben de o alıntıladığın şeyleri yazdım.

Kesinlikle yyardım edilmeli ama kendiniizi zorlamayacak kadar tabi ama eşimden tarafa giden paralar hep beni sinrilendiriyor ya çünkü düğünümüzü biz kendimiz yaptk annesinin takacağı bilezkleri bile eşim yaptı öncesinde.senin gibi babam 50 yaşında ama yıllarca ağır işlerde çalştı hala tamir işlerine gidiyor iki tarafatatda sadece babalar emekli.babam bizim düğünümüzde kredi çekti nşian vb evde harcanack şeyler için bilezk almak için.3-4 yıl ödeyecek eşimin aileside oonun öğrenci kredisini ödüyor taksitle.şuan biz düğün borcu ödüyoruz kiradayız.kendimize göre ödemelerimiz oluyor aileme yardımcı olmak istiyorum şuan ama kendi durumumuzda çok rahat olmadığından eşimede birşey diyemiyorum bende memur oldm maaşımı aileme yediremeden evlendm onlara çok faydam dokunmadı çeyizdi bişeydi uğraşmaktan şimdide böle oldu üzülüyorum ama uygun bir zamanda eşimle konuşacağm birşy demez ama gün gelip kendi ailesine de para lazm olduğunda benmde aynı anlayışı göstermem gerekeck :s

Canım ben sana zaten ver diyen insanım. Orda 50-100 gibi meblalar için eşe haber vermeye gerekmez dediler ben de o alıntıladığın şeyleri yazdım.
biliyorum canım benim yazdıklarını tek tek okudum...
sadece açıklama amacıyla yazdım... sonra hem para hem kurban hem kömur hem market hepsını yapmak ıstıyosun dıye yazıyorlar..
offf ne zormuş ya... direk ayrılarak hata mı ettim sence? çözülebilir bişey miydi bu? 4 yıldır tabiki verceksin diyen biriydi şimdi ne değişti?

benim arkadaşım da benzer durumdaydı
anne babası ayrı, annesi oğlu ve geliniyle yaşıyor kıt kanaat geçiniyorlar
arkadaşım annesine maddi destek oluyordu
evlenmeden önce açıkça konuştu anneme bakmak zorundayım diye
senin annene de bakalım demeden hemde
kabul etti eşi, anlaştıkları gibi her ay belli bir miktar yatırılır annesinin hesabına
eşi de sonradan problem çıkarmadı çünkü baştan bu şekilde anlaşıldı
seninki baştan yan çiziyorsa sonradan hiç kabul etmez sanırım
bu zamana kadar ben 1 vercem diyosam o 2 ver annen baban o senin diyordu... 1 gecede ne değişti de ertesi gün düşündüm de heryıl olmaz diyebiliyor bana

Kesinlikle yyardım edilmeli ama kendiniizi zorlamayacak kadar tabi ama eşimden tarafa giden paralar hep beni sinrilendiriyor ya çünkü düğünümüzü biz kendimiz yaptk annesinin takacağı bilezkleri bile eşim yaptı öncesinde.senin gibi babam 50 yaşında ama yıllarca ağır işlerde çalştı hala tamir işlerine gidiyor iki tarafatatda sadece babalar emekli.babam bizim düğünümüzde kredi çekti nşian vb evde harcanack şeyler için bilezk almak için.3-4 yıl ödeyecek eşimin aileside oonun öğrenci kredisini ödüyor taksitle.şuan biz düğün borcu ödüyoruz kiradayız.kendimize göre ödemelerimiz oluyor aileme yardımcı olmak istiyorum şuan ama kendi durumumuzda çok rahat olmadığından eşimede birşey diyemiyorum bende memur oldm maaşımı aileme yediremeden evlendm onlara çok faydam dokunmadı çeyizdi bişeydi uğraşmaktan şimdide böle oldu üzülüyorum ama uygun bir zamanda eşimle konuşacağm birşy demez ama gün gelip kendi ailesine de para lazm olduğunda benmde aynı anlayışı göstermem gerekeck :s
nolcak o da versin takılmayın böyle şeylere..
ben hiç biz şunu yaptık siz bunu yapcaksınız muhabbetine girmeyi düşünmüyordum..
hatta babam ilerde düğün gerekcek yurt dısında insaat ıscısı olarak calısmaya gıdıcem dedı engel oldum..
ben kendı bılezıgımı kendım yapacaktım o da aılesının yapacagını kendı yapacaktı... ortak bı kredıden de hepsını halledıp bırlıkte ödeyecektık..
erkek tarafının masrafı cok daha fazla olur kızın daha az olur ama ben bu hesaplara gırmedım bıle.. hep biz diye gördüm.. aslında o da öyleydi.. bi yerde hesap ödiceğimiz zaman nasılsa senden giden de bizden gitcek benden giden de bizden gitcek derdi.. yani evlilik için biriktirdiğimizden.. şimdi ne değişti bu konuda nasıl böyle oldu aklım mantığım durdu

ailesinin ya da yakın birinin dolduruşuna geliyor olmasın sakın :KK51:
şuan ailesinin yanında ama para konularını rahat konuşabilen biri değil. kimseye anlatcağını düşünmüyorum. ama bu hayal kırıklıgından sonra da hıcbıseyden emın olamıyorum

Back
X