• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

şuan ailesinin yanında ama para konularını rahat konuşabilen biri değil. kimseye anlatcağını düşünmüyorum. ama bu hayal kırıklıgından sonra da hıcbıseyden emın olamıyorum
bende açık açık anlattığını düşünmüyorum zaten. zira bu şekilde olsaydı daha sert ve keskin konuşurdu. ama dolaylı yollardan birilerine bahsetmiş gibi geldi bana... ya da üzgünüm ama klasik erkek mantığına sahip olabilir. işiniz çok zor Allah kolylık versin

Kimin, Hangi tarafın ihtiyacı varsa elbetteki yardımcı olunmalıdır. Anne baba bu başka kimseye benzemez. Karşı çıkan eşlere de sinir olurum.

biliyorum canım benim yazdıklarını tek tek okudum...
sadece açıklama amacıyla yazdım... sonra hem para hem kurban hem kömur hem market hepsını yapmak ıstıyosun dıye yazıyorlar..
offf ne zormuş ya... direk ayrılarak hata mı ettim sence? çözülebilir bişey miydi bu? 4 yıldır tabiki verceksin diyen biriydi şimdi ne değişti?

Belki konuşarak fikirleri değiştirilebilirdi. Ya da hani burda yazdığın şeyleri tek tek ona da anlatırsan belki daha fazla hak verirdi bilemiyorum.

arkadaşım şu noktayı anlatamıyorum sanırım.. Senede 2 defa gidip spontane gelişecek olayları nişanlına kalem kalem anlatmana gerek yok.. gidersin çatıları akıyordur yaptırırsın, musluk bozuktur tamir ettirirsin, pazara çıkarsın v.s.

ama bunu şimdiden "bak şunu da yaparım, bunu da yaparım" diye tek tek söylersen gözü korkar ki korkmuş da.. nişanlın hain evlat ökkeş falan değil, sadece o da kendi ailesini garanti altına almaya çalışıyor anladığım kadarıyla.. sen bu konuda ki gelin olsaydın da görseydin burada ki yorumları.. kocana borç yaptır ailesine veremesin diyen mi isterdin, maaşına el koy diyen mi.. ama söz konusu kız tarafı olunca bakış açıları da 180 derece değişiyor demek ki.. :KK14:

herneyse dediğim gibi, aylık maaşından para da gönderirsin, gittiğinde ufak tefek eksikleri de giderirsin.. ama kurbandan girip yakacaktan çıkarsan kafadan ev sayısını 3 e çıkarırsın.. o yüzden bize yazdığın gibi oturup konuşman gerek, her detayı açıklamana zaten gerek yok :KK66:
Ben de dedim aynısını ama yok olmadı ..Konu sahibi haklı nişanlısı kötü adam...uğraşma değişmiyor..

Butun yazilanlari okudum ama bi noktayi anlayamadim.tmm arkadas ailesine yardim etmek istedigi icin her iki aileyede yardim edelim demis.nisanlisida kendi ailesinin durumu fena olmadigi icin iki aileyede yardimi gerek gormemis.buraya kadar tmm.
Peki konuyu acan arkadas su sekilde acsaydi konuyu "nisanlim ailesine para gondercekmis dugunden sonra ne yapmaliyim"seklinde yani bu teklifi yapan nisanlisi olsaydi ve konu sahibininde ailesini durumu iyi olsaydi.ozmn ne derdi yorum yapan arkadaslar:aaa olurmu oyle sey nedemek annesine yardim etmek,evlenmesymis ozmn falan filan "dimi haksizmiyim.
Nerde o yorumlari yapan bayanlar .erkek gonderince ailesine ayrilma sebebi oluyoda kiz yapinca niye aferin oluyo.
Yalnis anlasilmasin ben arkadasin ailesine yardim etmesinden yanayim.ama yarin burgun yine ayni konu acildiginda objektif olalim lutfen.
Kiz cocugunu anne baba okutup emek verdide erkek cocugunu devletmi okuttu yooo
Ozmn kocalarimiz ailelerine yardim etmek istediklerindede tepkimiz "aferin hayirli evlatmissin"seklinde olmasi gerekmezmi

Butun yazilanlari okudum ama bi noktayi anlayamadim.tmm arkadas ailesine yardim etmek istedigi icin her iki aileyede yardim edelim demis.nisanlisida kendi ailesinin durumu fena olmadigi icin iki aileyede yardimi gerek gormemis.buraya kadar tmm.
Peki konuyu acan arkadas su sekilde acsaydi konuyu "nisanlim ailesine para gondercekmis dugunden sonra ne yapmaliyim"seklinde yani bu teklifi yapan nisanlisi olsaydi ve konu sahibininde ailesini durumu iyi olsaydi.ozmn ne derdi yorum yapan arkadaslar:aaa olurmu oyle sey nedemek annesine yardim etmek,evlenmesymis ozmn falan filan "dimi haksizmiyim.
Nerde o yorumlari yapan bayanlar .erkek gonderince ailesine ayrilma sebebi oluyoda kiz yapinca niye aferin oluyo.
Yalnis anlasilmasin ben arkadasin ailesine yardim etmesinden yanayim.ama yarin burgun yine ayni konu acildiginda objektif olalim lutfen.
Ozmn kocalarimiz ailelerine yardim etmek istediklerindede tepkimiz "aferin hayirli evlatmissin"seklinde olmasi gerekmezmi
Kesinlikle katılıyorum. Hatta hep beraber ailesini düşünmeyen adam ilan edilirdi.

kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
Durumum varsa ederdim neden etmeyeyim...

Haklisiniz ancak konular bize tarafli yaziliyor. Yani gelip nisanlimin anne babası yumurtalarini cocuklarini verip kendileri bir ekmekle kahvalti yapmis vs yazsalar eminim çoğumuz gondermeli derdik. Ancak durumları iyi kendileri geciniyorlar aslında gondermezeek olur vs gibi anlatımlar oluyor genelde ve bizde ne gerek var diyebiliyoruz
Bence fark buradan kaynakli anlatis ve bakis bicimi farkli..

konu sahibi sen ne güzel bi evlatsın.. inan sarılmak istedim sana...
ben seni inan çok iyi anlıyorum.. bire bir yaşadıklarımız aynı..üstelik benim babamda yok vefat etti..annecim tek başına aylık 500 lira ile geçinmeye çalışıyor.. düğün için kredi çekmişti.. :( bende her ay olmasada elim bollaştıkça yolluyorum.. eşimde bu konuda çok destek oluyor Allah razı olsun.. annecimde gönderince hep kızar var benim param der ama memleketime gittiğimde içim acıyor haline :( 500 lirayla nasıl geçinsin... sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim kızmakta çok haklısınız sakın geri adım atmayın... aile herşeyden önemli.. neyseki siz bunun bilincindesiniz.. bence her ay 200 lira gibi bi para gönderin sizi hiç sarsacağını sanmıyorum..inanın kalan para öyle bereketleniyor ki.. şaşırıyorsunuz... 200 liraya belki zengin olmazlar ama bi market alışverişi yapsalar o bile bi katkıdır..

Okurken icim yandi..:KK43:

O sartlarda okutan Aileme tabiki yardim ederdim kesinlikle hic kimsede buna karsi cikamazdi..
Cikan insanlada isim olmazdi..

Şöyle ki , çalışan bir bayansınız. Evlenince eşinizle ortak olacak her şeyiniz. Paranız , hayatınız. Aileniz biraz daha rahatlayana kadar destek olmanız çok normal. Konuşarak durumu kurtarabilirsiniz inşallah.
Belki sizin de düğün borcunuz olacaktır bu yüzden sıkıntıya girmemek için sinirinden söylemiştir.

Elbette ailelere yardim edilcek. Bu konuda sadece 1 sart var, o'da kendini kulandirmamak. Yani söyle, eger ailenin maddi durumu aslinda iyise fakat durmadan bos yere kredi kartini yüklenip hep borç yapiliyorsa, elbette ben aileye o zaman 1 kurus bile vermem fakat bu konuda ki gibi aileyse bende o ailenin kizi olarak elimden gelenin hatta daha fazlasini yaparim yardim etmek için.

Haklisiniz ancak konular bize tarafli yaziliyor. Yani gelip nisanlimin anne babası yumurtalarini cocuklarini verip kendileri bir ekmekle kahvalti yapmis vs yazsalar eminim çoğumuz gondermeli derdik. Ancak durumları iyi kendileri geciniyorlar aslında gondermezeek olur vs gibi anlatımlar oluyor genelde ve bizde ne gerek var diyebiliyoruz
Bence fark buradan kaynakli anlatis ve bakis bicimi farkli..
Tabiki oyle soylencek hayatim yoksa herkes taslar heralde konuyu acani.
Demekki iki tarafida dinlenedigimiz icin yargisiz infaz yapiyoruz bilmeden.
Amaaa istisnalar yokmu tabiki vardir.

Benim oyle ailem olucak durumum olucam ve ben yardim etmicem oylemi? Ben oyle anne babanin ayaginin altina paspas bile olurum. Ay icim sizladi yemin ederim. Oyle bir okuzu de hayatima sokmazdim... Keske benimde oyle annem baba, olsaydi. Ailenin kiymetini bil ve ezdirmede. 60 yasinda baban tamir isi yapiyomus kiyamam. Of ya aglattiniz beni walla. Kesinlikle yardim edin!

neredeyse aynı şartlarda ailelerimiz, çok iyi anlıyorum seni.. gözlerim doldu böyle okurken.. sevgilin elbet dönüş yapacaktır sana.. sen de anlatırsın güzel güzel, açık açık konuşursunuz... sorun olacağını zannetmiyorum.. yalnız evliliği bir yıl erteleseniz daha iyi olur... kredi için boşa faiz de ödememiş olursunuz..

annesine para göndermesine kızmam ancak benimle paylaşmazsa söylemezse üzülürüm hatta kızabilirim. bu düşünceyle yola çıkmıştım bende.. ancak bu saatten sonra biriyle evlenirsem ilk yapcağım şey yeni bi hesap açıp otomatik kesintiyle aileme para yollamak olcak.. ben en güvendiğim insandan bunu gördüysem bu saatten sonra bu konuda çok daha sert dururum.
Benim esimde ailesine senelerdir benden gizli para gonderiyormus. Tahmin ediyordum ama ses cikarmiyordum. Taki kazaran ortaya cikana kadar. Bundan dolayi aylardir aramiz bozuk. Ben para gonderdigine degil, benden gizledigine cok kizdim. Esler arasinda gizli sakli seyler iyi degil. Insanin guvenini sarsiyor. Siz soylemekle en dogrusunu yapmissiniz. Baska biride hayatiniza girse yine yapacaginizi soyleyin derim.

bende açık açık anlattığını düşünmüyorum zaten. zira bu şekilde olsaydı daha sert ve keskin konuşurdu. ama dolaylı yollardan birilerine bahsetmiş gibi geldi bana... ya da üzgünüm ama klasik erkek mantığına sahip olabilir. işiniz çok zor Allah kolylık versin
evet mesajları gayet yumuşak yazdı aslında "kırılma hevesını kırmak da ıstemıyorum ama evlenınce bıle her yıl 2bın gondermek sence normal mı?" dedi. bende evlenince annem babam soğuktan ölsünler umrumda değil dememi mi bekliyordun diye sert çıkıştım. Sanırım bi an onları zorda bıraktırcakmış hissine kapıldım.. ama bunları düşünmesini bile kabullenemiyorum

Belki konuşarak fikirleri değiştirilebilirdi. Ya da hani burda yazdığın şeyleri tek tek ona da anlatırsan belki daha fazla hak verirdi bilemiyorum.
bu şekilde düşünmesini bile kabullenemedim ben :KK61: bi gün öncesinde karşısında ağlaya ağlaya durumları anlatmıştım çünkü...

Back
X