Bazı erkekler özellikle düğün gecesi birden çark edip de altınları vericez anneme diyenler bir takım işlerin gizli saklı yapılmasını hakediyorlar. Artık boşanmada bu ev benim sen git gibi bir şey yapamıyorsun zaten bildiğim kadarı ile. Ama o potansiyele sahip bir erkekse o da kendisinden gizli saklı bir şeyler yapılmasını hakediyor. Ama işte gizli saklı bir şey yapılması bir şeye tepki, bir şeye ceza olabilir ama öyle bir adam yoksa karşınızda o tedbir haksızlık gibi geliyor. Tamamen kendime bakıyorum. Karşımda ev işlerini %50 yapan bir adam var. Öyle salatayı yap sofrayı kur değil bildiğim yemek yapan bir adam var. Bu sabah kedinin çişini koltuktan deterjanlı su hazırlayıp silen bir adam var. Benden gizlisi saklısı olmayan, harcamalarında şeffaf bir adam var. Ben bu adama ne diye çıkıp da ay gram altın yapayım da kenarda dursun diyim. Benim annem de babamdan gizli biriktirdi. Ama babam bunu hakediyordu. Maaşını anneme söylemez, savurgan, geleceği düşünmez. Ama annem bunların sonucu olarak böyle oldu. Yoksa evlenir evlenmez gizli saklı işlere girişmedi. Benim evlilkten anlayışım farklı sanırım. Ben bir hayat arkadaşlığı hayal ediyorum, en yakın dost, sırdaş, sorunlara birlikte göğüs gerilen bir paylaşım hayal ediyorum. Bu yüzden benim hayalimde gizli saklı para biriktirme yok. Bu yüzden benim hayalimde bunları gerektirecek bir adam yok.
Ha ne olur. Hayat toz pembe değil. Oldu ki bu adam 40ından sonra değişti. Boşanmaya geldi iş. E ben çalışıyorum, o çalışıyor. Boşanırken ortak mal varsa paylaşılacak. Ve sonra neden benim kenarda biriktirdiğim gram altınlar olsun. Ondan ne farkım olacak boşanma anında. Toplumsal baskıları bir kenara bırakırsak. Ki toplumsal baskı var diye daha evlenir evlenmez boşanma anını hesaba katarak gizli para biriktirme benim sıcak bakmadığım bir şey. Evlendiğim insana haksızlık gibi geliyor. Çünkü onun gizli para biriktiğini öğrensem incinirim, haksızlığa uğramış gibi hissederim. Yani şöyle düşünelim boşanma ya da daha kötü hallerde eşim birlikte haberdar biriktirdiklerimizden ayrı kenarda altını yoksa sefil mi olacak? Ya da kenarda altını yoksa bana bağımlı mı oluyor? O olmuyorsa ben neden oluyorum?