• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

Bazı erkekler özellikle düğün gecesi birden çark edip de altınları vericez anneme diyenler bir takım işlerin gizli saklı yapılmasını hakediyorlar. Artık boşanmada bu ev benim sen git gibi bir şey yapamıyorsun zaten bildiğim kadarı ile. Ama o potansiyele sahip bir erkekse o da kendisinden gizli saklı bir şeyler yapılmasını hakediyor. Ama işte gizli saklı bir şey yapılması bir şeye tepki, bir şeye ceza olabilir ama öyle bir adam yoksa karşınızda o tedbir haksızlık gibi geliyor. Tamamen kendime bakıyorum. Karşımda ev işlerini %50 yapan bir adam var. Öyle salatayı yap sofrayı kur değil bildiğim yemek yapan bir adam var. Bu sabah kedinin çişini koltuktan deterjanlı su hazırlayıp silen bir adam var. Benden gizlisi saklısı olmayan, harcamalarında şeffaf bir adam var. Ben bu adama ne diye çıkıp da ay gram altın yapayım da kenarda dursun diyim. Benim annem de babamdan gizli biriktirdi. Ama babam bunu hakediyordu. Maaşını anneme söylemez, savurgan, geleceği düşünmez. Ama annem bunların sonucu olarak böyle oldu. Yoksa evlenir evlenmez gizli saklı işlere girişmedi. Benim evlilkten anlayışım farklı sanırım. Ben bir hayat arkadaşlığı hayal ediyorum, en yakın dost, sırdaş, sorunlara birlikte göğüs gerilen bir paylaşım hayal ediyorum. Bu yüzden benim hayalimde gizli saklı para biriktirme yok. Bu yüzden benim hayalimde bunları gerektirecek bir adam yok.
Ha ne olur. Hayat toz pembe değil. Oldu ki bu adam 40ından sonra değişti. Boşanmaya geldi iş. E ben çalışıyorum, o çalışıyor. Boşanırken ortak mal varsa paylaşılacak. Ve sonra neden benim kenarda biriktirdiğim gram altınlar olsun. Ondan ne farkım olacak boşanma anında. Toplumsal baskıları bir kenara bırakırsak. Ki toplumsal baskı var diye daha evlenir evlenmez boşanma anını hesaba katarak gizli para biriktirme benim sıcak bakmadığım bir şey. Evlendiğim insana haksızlık gibi geliyor. Çünkü onun gizli para biriktiğini öğrensem incinirim, haksızlığa uğramış gibi hissederim. Yani şöyle düşünelim boşanma ya da daha kötü hallerde eşim birlikte haberdar biriktirdiklerimizden ayrı kenarda altını yoksa sefil mi olacak? Ya da kenarda altını yoksa bana bağımlı mı oluyor? O olmuyorsa ben neden oluyorum?
Evliliği düzgün olan birisi için elbette durum çok farklı. Sen şanslısin ne güzel. Bende sansliyim nişanlımdan yana. Her ilişkinin dinamikleri farklıdır ama ben yine biriktirirdim sanırım. Dar günümüzde de çıkarır veririm eşime. Daha önce çok yaptım bunu yine yaparım. Ama nedense ne olur ne olmaz diye düşünüyorum. Gözümün önünde annem var, öz babam çok zorda bıraktı bizi. Bir tek annemi değil, kardesimle benide. Insanin babası bunu yaparsa kızına kim ne yapmaz ki diye düşünüyorum bazen.

ne güzel işe başlamışsın ailen bu kadar sıkıntı da bence önceliğin evlilik olmamalı,önceliğin ailene güzel bir ev alıp rahata kavuşturman olmalı:KK66:

ayrıca yorumlara gözlerim yaşardı.ne güzel hayırlı evlatsınlar havada uçuşmuş ama bu hayırlı evlat durumları hiç erkeklere söylenmiyor.erkeklerin bekarken ailesine verdiği paralar bile söz konusu ediliyor.niye ailesine veriyor da birikim yapmıyor diye:KK51:
5 yıldır çalışıyor ve tamamını ailesine verdi... o vermeyecek de kim verecek dedim ses çıkarmadım. borç ödüyorum sık görüşemeyeceğiz dedi tamam dedim sorun paraysa hemen kapatırım konuyu.. gayet anlayışlı olduğumu düşüyorum lakin bana öyle davranılmadı...

bu anlattıkların her ailenin yaşadığı şeyler. Aynı şartlar altındayız ki çoğu kişi böyledir bence ve benim annem-babam asla yardım kabul etmez mesela. Eşine her ay annemlere şu kadar göndereceğiz dediysen tepki vermesi normal, siz bir aile olacaksınız, şimdi ihtiyacınız olmasa da çocuklarınız olucak, ev alıcaksınız onların okuları vs birikim yapmanız lazım. Her ay düzenli para yıllayıp sonra kesmek te daha kötü olur. Sağlık yeme içme vs durumu olunca yardım edilir tabi, ama maaşa bağlar gibi şu kadar ödenicek durumu varsa orda durulur
maaşa bağlar gibi mi oluyor bilmiyorum ama ben her yıl düzenli olarak kömürlerini almak istiyorum. yılda 2 ton kömür 1300 lira para eder.. aylık yaklaşık 5bin girecek bi eve de bu miktar zor gelmezdi.. ki ben öyle kuaföre yada marka kıyafetlere yuzlerce lıra harcayan bı ınsan degılım bu isteğim çok görülmemeliydi. benim babamda yardım kabul etmez ki şuan bile elimden para almaz bi şekilde onu ezmeden emrivaki yapıyorum. sonra kesmeyi fln da düşünmüyorum Allahın izniyle...

Sende üzülme lütfen artık. Bu bir sınav ikiniz için. Eğer oda hatasını anlar dönerse yaptığı yanlıştan ikiniz içnde iyi olur. O seni sevdiğini, sende kendini ve aileni ezdirmeyeceğini, dik duracağını göstermiş olursun.

Yok geri adım atmaz da ayrılırsanız, aslında paraya çok kıymet veren bencil bir adamdan kurtulmuş olursun ki bu durumda üzülme bence..
içim çok yanıyor.. 2gündür hep bi anlık ağzından çıkmıştır belki diye kendimi teselli etmeye çalıştım çünkü bu zamana kadar hep tam tersini savunurdu ver tabi onlar senin ailen derdi. hatasını anlayacaktır diye düşünüyordum ama bugün beni sosyal medya hesaplarından silmiş. anlaşılan yanlış anlaşıldığını falan da düşünmüyor..

Bazı erkekler özellikle düğün gecesi birden çark edip de altınları vericez anneme diyenler bir takım işlerin gizli saklı yapılmasını hakediyorlar. Artık boşanmada bu ev benim sen git gibi bir şey yapamıyorsun zaten bildiğim kadarı ile. Ama o potansiyele sahip bir erkekse o da kendisinden gizli saklı bir şeyler yapılmasını hakediyor. Ama işte gizli saklı bir şey yapılması bir şeye tepki, bir şeye ceza olabilir ama öyle bir adam yoksa karşınızda o tedbir haksızlık gibi geliyor. Tamamen kendime bakıyorum. Karşımda ev işlerini %50 yapan bir adam var. Öyle salatayı yap sofrayı kur değil bildiğim yemek yapan bir adam var. Bu sabah kedinin çişini koltuktan deterjanlı su hazırlayıp silen bir adam var. Benden gizlisi saklısı olmayan, harcamalarında şeffaf bir adam var. Ben bu adama ne diye çıkıp da ay gram altın yapayım da kenarda dursun diyim. Benim annem de babamdan gizli biriktirdi. Ama babam bunu hakediyordu. Maaşını anneme söylemez, savurgan, geleceği düşünmez. Ama annem bunların sonucu olarak böyle oldu. Yoksa evlenir evlenmez gizli saklı işlere girişmedi. Benim evlilkten anlayışım farklı sanırım. Ben bir hayat arkadaşlığı hayal ediyorum, en yakın dost, sırdaş, sorunlara birlikte göğüs gerilen bir paylaşım hayal ediyorum. Bu yüzden benim hayalimde gizli saklı para biriktirme yok. Bu yüzden benim hayalimde bunları gerektirecek bir adam yok.
Ha ne olur. Hayat toz pembe değil. Oldu ki bu adam 40ından sonra değişti. Boşanmaya geldi iş. E ben çalışıyorum, o çalışıyor. Boşanırken ortak mal varsa paylaşılacak. Ve sonra neden benim kenarda biriktirdiğim gram altınlar olsun. Ondan ne farkım olacak boşanma anında. Toplumsal baskıları bir kenara bırakırsak. Ki toplumsal baskı var diye daha evlenir evlenmez boşanma anını hesaba katarak gizli para biriktirme benim sıcak bakmadığım bir şey. Evlendiğim insana haksızlık gibi geliyor. Çünkü onun gizli para biriktiğini öğrensem incinirim, haksızlığa uğramış gibi hissederim. Yani şöyle düşünelim boşanma ya da daha kötü hallerde eşim birlikte haberdar biriktirdiklerimizden ayrı kenarda altını yoksa sefil mi olacak? Ya da kenarda altını yoksa bana bağımlı mı oluyor? O olmuyorsa ben neden oluyorum?
aynı senin gibi düşünüyorum..
benimde karşımdaki insan neredeyse aynı diyebilirim... ev arkadaşı var, arkadaşı temizlik yapardı bizimki yemek yapardı. temizlik daha kolay onu sen alsana derdim, evlendiğimizde hamile kaldığında vs yemek yapmam senin işini daha çok kolaylaştırır temizlik yapmayı bilmeyecek bişey yok derdi.. maaşını tek tek nereye verdiğini anlatırdı, bak biraz daha sık da bu ay şu da aradan çıksın derdim, tamam öyle yapayım derdi.. bunu maaşına burnumu sokmam gibi görmezdi...
şimdi ne oldu da birden böyle oldu bilmiyorum.. yaptığının yanlış olduğunu da düşünmüyor sanırım.. beni sosyal medyadan da silmiş... sanırım gerçekten bitti... kafam allak bullak... bi üst paragrafta yazdıklarıma bakıyorum bi şimdi yaşadıklarıma bakıyorum, hangisi gerçek anlayamıyorum. karşımda birbirine zıt iki karakter var resmen..

Üzülme ,o ailesine yardım edicek sen edemiyeceksin onun ailesinin durumu iyiyse neden yardım istiyorlar
durumu iyi olmayan senin ailen helal olsun ailen seni o zor durumlarda okutmus egitmisler olucakları hak etmiyorlar

4 yıllık sevgilin ama simdiden senin 1 senedir kazandıgın maasın hesabını yapıyor
akıllı adam olsaydı ailene yardım etmenin önüne set cekmez sana kendi maasıyla bile destek olurdu

anneni babanı o zor durumdan kurtarırdınız
belki olup biteni ailesiyle konusuyor onlardan etkileniyordur

inan erkeklerin cogu kız tarafının ailesine yardım etmiyor hatta köstek olmak icin elinden geleni yapıyor nedeni bilinmez .

vicdan sahibi insanlar orta yolu bulmalı
ailesi yardım istemiyor. ben kendi aileme yardım etceğim için onlara da göndermek istiyordum. ailesinin şu ara düğün telaşı var bu konuları konuşabildiğini sanmıyorum. hatta annesinin aileme para göndermeme ses etceğini de sanmıyorum.

Tabiiki edilir etmelisinizde bende aynı durumdayım ilk evlendiğimizde eşiminde ailesininde durumu iyiydi benim ailem hep sıkıntı içindeydi evlendikten sonra ailem düğün yüzünden ister istemez borca girdi ki herşeyi eşim ve ailesi karşıladı ama gelir az olunca en ufak şeyler bile sıkıntıya soktu ailemi eşimden Allah razı olsun düğünün ertesi günü takıların bir kısmını satıp aileme verdim 4 yıllık evliyim ve ev hanımıyım aileme evliliğim süresince hep yardım ettim eşim annemin ameliyat parasına kadar karşıladı ve bir gün olsun lafını etmedi son bir yıldır işlerimiz çok bozuldu resmen dibe battık ama hala elimde ne varsa ihtiyaçları olduğu an yardım ederim eşimin ailesininde ihtiyacı oldumu aynı şekilde yatırım yapacağım biriktireceğim diye ben ailemi darda bırakmam
ne güzel.. Rabbim daim etsin, bana da nasip etsin inşallah...

5 yıldır çalışıyor ve tamamını ailesine verdi... o vermeyecek de kim verecek dedim ses çıkarmadım. borç ödüyorum sık görüşemeyeceğiz dedi tamam dedim sorun paraysa hemen kapatırım konuyu.. gayet anlayışlı olduğumu düşüyorum lakin bana öyle davranılmadı...

canım o yazdıklarım sana değildi,yorum yapanlara idi aslında.genellikle erkek tarafına o şekilde yaklaşılıyor ama kızların ailesine yapmaları her zaman yüceltiliyor.halbuki evladın kızı erkeği yoktur.hepsi de aynı fedakarlıklarla yetiştiriliyor.:KK51:
bana göre de ailene yardım etmelisin hatta aylık belli tutarlarda olmalı ki harcamalarını ayarlayabilmeliler.düzensiz verilen para sorun olur.
erkek arkadaşınla barış ya da barışma ama önceliğin ailene ev almak olsun.:KK66:

canım o yazdıklarım sana değildi,yorum yapanlara idi aslında.genellikle erkek tarafına o şekilde yaklaşılıyor ama kızların ailesine yapmaları her zaman yüceltiliyor.halbuki evladın kızı erkeği yoktur.hepsi de aynı fedakarlıklarla yetiştiriliyor.:KK51:
bana göre de ailene yardım etmelisin hatta aylık belli tutarlarda olmalı ki harcamalarını ayarlayabilmeliler.düzensiz verilen para sorun olur.
erkek arkadaşınla barış ya da barışma ama önceliğin ailene ev almak olsun.:KK66:
ev konusunu hergün açıyorum bakalım... babam pek istemiyor bizi zor duruma sokmaktan korkuyor ama biz çok istiyoruz. umarım ikna olur.. dua edin bana da hayırlısıyla almak hayırlısıyla ödemek nasip olsun..

içim çok yanıyor.. 2gündür hep bi anlık ağzından çıkmıştır belki diye kendimi teselli etmeye çalıştım çünkü bu zamana kadar hep tam tersini savunurdu ver tabi onlar senin ailen derdi. hatasını anlayacaktır diye düşünüyordum ama bugün beni sosyal medya hesaplarından silmiş. anlaşılan yanlış anlaşıldığını falan da düşünmüyor..
Canim yukarıda yazdıklarını okudum korkmustur falan demiştim ama öyle değil galiba para daha kıymetli gelmiş adama. Yoluna bak ve sakin affetme, daha şimdiden bunu yapan ilerde herseyi başına kakar, Allah geç olmadan göstermiş gerçek yüzünü

Son düzenleme:
pulcino gelişmeleri yazmaya devam et lütfen... nişanlın bir kaç gün içinde çark eder o konuda sıkıntın olmasın. bence seni deniyor şu an için... o senin şartlarını kabul ederde şu saatten sonra sen bu olanları unutabilir misin onu bilmiyorum. hakkında hayırlısı. Allah herkese senin gibi duyarlı düşünceli evlat nasip eder insallah :nazar::nazar:

tüm bu olanlar içinde sana kızdığım tek bir nokta var. gereğinden fazla anlayışlı özverili davranmışsın. bu kadar fedakalığa hiç ama hiç gerek yok

Aradaki mesajlar okuyamadm ama sanirim ayrildiniz. Bence üzülmeyin ve değişir beni anlar diye düşünmeyin... Benim eski es oldukça zengindi ama gönlü fakirdi kendi kazandgm paradan 50 lira verirken bile huzursuz oluyordum içinden sen kimsn bee onca yildir sen mi okuttun onca zorluğa rağmen hem de kiz cocugunu okutma diyen onca insana ragmenn diyosunnn ama disindan soyleyemiyorsun. Lafa gelince et tabi yardim derdi ama her kuruşa da içi giderdi iğrenç birşey ... Seni seven seni düşünen aileni dusunmenden rahatsiz olmaz henüz evli değilken yollari ayirmak mantikli bu durumda...

Evliliği düzgün olan birisi için elbette durum çok farklı. Sen şanslısin ne güzel. Bende sansliyim nişanlımdan yana. Her ilişkinin dinamikleri farklıdır ama ben yine biriktirirdim sanırım. Dar günümüzde de çıkarır veririm eşime. Daha önce çok yaptım bunu yine yaparım. Ama nedense ne olur ne olmaz diye düşünüyorum. Gözümün önünde annem var, öz babam çok zorda bıraktı bizi. Bir tek annemi değil, kardesimle benide. Insanin babası bunu yaparsa kızına kim ne yapmaz ki diye düşünüyorum bazen.

Bakın o zaman şöyle diyim. Eğer eşlerden biri savurgan ise, para biriktirmeyi bilmiyorsa diğeri biriktirir çıkarır verir. Ya da ben size bu noktaya nasıl geldiğimi söyliyim. Ben baya sert bir insandım pek çok konuda. İşte erkeklere karşı direk gardımı almıştım. Dünyanın türlü hali var, hazırlıklı olmalıları ben de düşünüyordum. Dedim size benim de kendi babam gözümün önünde örnekti. Sonra ne oldu karşıma bütün bu gardımla yaptığım davranışlara yazık dedirtecek bir adam çıktı ve ben anlamsızca aldığım gardıma üzüldüm. Halbuki olması gerektiği gibi pozitif yaklaşsaydım ilk zamanlar daha da güzel olabilirdi. O yüzden yeni evlenecek insanları önceden doldurmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. "Her şeyi kocana söylemene gerek yok" gibi "Eşinden gizli bir zulan olsun" gibi bir takım önerilere sıcak bakmıyorum. Çünkü bunlardan utandıracak insanlar çıkabiliyor karşınıza. Ben o yüzden insanların eşlerini tanımadan bazı şeyler yapmaması gerektiğini düşünüyorum ama tanıdıktan sonra da baktın savurgan sen biriktir, baktın vicdansız çıktı maddi konularda sen kenara zulala. Ama bunu bazı şeylere tepki olarak yap, belki de olmayacak şeylere tedbir olarak değil. Tedbir alınca sanki baştan o adamın para biriktiremeyeceğine ya da ilerde seni boşayacağına ya da anneci çıkacağına karşı bir önyargıyla belki de 1-0 yenik başlıyorsun gibi geliyor o ilişkiye.

Tabiiki edilir etmelisinizde bende aynı durumdayım ilk evlendiğimizde eşiminde ailesininde durumu iyiydi benim ailem hep sıkıntı içindeydi evlendikten sonra ailem düğün yüzünden ister istemez borca girdi ki herşeyi eşim ve ailesi karşıladı ama gelir az olunca en ufak şeyler bile sıkıntıya soktu ailemi eşimden Allah razı olsun düğünün ertesi günü takıların bir kısmını satıp aileme verdim 4 yıllık evliyim ve ev hanımıyım aileme evliliğim süresince hep yardım ettim eşim annemin ameliyat parasına kadar karşıladı ve bir gün olsun lafını etmedi son bir yıldır işlerimiz çok bozuldu resmen dibe battık ama hala elimde ne varsa ihtiyaçları olduğu an yardım ederim eşimin ailesininde ihtiyacı oldumu aynı şekilde yatırım yapacağım biriktireceğim diye ben ailemi darda bırakmam

Eşin ve siz çok güzel insanlarsınız. Birbirinizi bulmuş olmanız çok güzel.

Eşin ve siz çok güzel insanlarsınız. Birbirinizi bulmuş olmanız çok güzel.
Sağolun , Allah herkesi merhametli vicdanlı insanlarla karşılaştırsın bizde evlat sahibiyiz insan asla karşılık bekleyerek büyütmüyor ama çok emek harcanıyor çok zor yetişiyor, o yüzden ana baba hakkı ne yapsakta ödenmiyor gerçekten

maaşa bağlar gibi mi oluyor bilmiyorum ama ben her yıl düzenli olarak kömürlerini almak istiyorum. yılda 2 ton kömür 1300 lira para eder.. aylık yaklaşık 5bin girecek bi eve de bu miktar zor gelmezdi.. ki ben öyle kuaföre yada marka kıyafetlere yuzlerce lıra harcayan bı ınsan degılım bu isteğim çok görülmemeliydi. benim babamda yardım kabul etmez ki şuan bile elimden para almaz bi şekilde onu ezmeden emrivaki yapıyorum. sonra kesmeyi fln da düşünmüyorum Allahın izniyle...

sen biraz pollyannasın, ,şu an ihtiyacın yok ama ilerde olabilir, siz de bir aile olacaksınız,hem eşimin ailesine hem kendi ailem alayım, yesinler giyinsinler diye düşünüyorsun ama hayat hep planladığın gibi olmuyor. Ailelerimiz zaten kimseye muhtaç olmayalım diye okutuyorlar bizi. Kömürlerini almak istiyorsun ok, ama ben her ay para göndermek , bi kurban sizinkilere bir kurban onlara göndermek gibi şeyleri de çok doğru bulmadım. Bak mesela çocuk yapma gibi planımız vardı noldu olmadı, eşim ilaç kullanıyor, ilaçlar bile kaç milyar oldu, bu ayda olmazsa tüp bebek deneyeceğiz, tüp bebeğin bir denemesi 10.00o zaten.. birikim yapmasak nolucaktı?belki bir hastalık çıkacak Allah korusun para gerekicek.. sonra çocuk oldu diyelim çalışamayacaksın bir süre, hadi büyüdü, kreşiydi okuluydu, masrafıydı. Sonradan kesmek kötü olur diye o yüzden söyledim, düzenli bir şekilde para göndermek yerine sağlık yeme içme giderleri için yardım etmek daha doğru.

Canim yukarıda yazdıklarını okudum korkmustur falan demiştim ama öyle değil galiba para daha kıymetli gelmiş adama. Yoluna bak ve sakin affetme, daha şimdiden bunu yapan ilerde herseyi başına kakar, Allah geç olmadan göstermiş gerçek yüzünü
yaptığı tek açıklama o da tartışma esnasında 'ben göndermeyelim demedim gönderelim ama her yıl düzenli olmaz' gibi bişeydi... 'çok şükür kötü bişey söylemedim ben' vs demişti.. açıklaması bile iç acıcı değil dimi :(

pulcino gelişmeleri yazmaya devam et lütfen... nişanlın bir kaç gün içinde çark eder o konuda sıkıntın olmasın. bence seni deniyor şu an için... o senin şartlarını kabul ederde şu saatten sonra sen bu olanları unutabilir misin onu bilmiyorum. hakkında hayırlısı. Allah herkese senin gibi duyarlı düşünceli evlat nasip eder insallah :nazar::nazar:

tüm bu olanlar içinde sana kızdığım tek bir nokta var. gereğinden fazla anlayışlı özverili davranmışsın. bu kadar fedakalığa hiç ama hiç gerek yok

haftaya doğumgünüm var ama arayacağını hiç sanmıyorum...

Back
X