Evlilik ve beceriksizliklerim

Millet aşırı mükemmel aşırı temiz aşırı düzenli gelmiş eleştiri yağmuruna tutmuşlar yine.
Bazen çok acımasız olduğumuzu bilsek keşke.

Evlilik sendromu diye bir sey var.
İnsan senelerdir yaşadığı evin düzenini bırakıp geliyor. Evde ki bütün işler bir anda omzuna biniyor.
Yemek
Temizlik
Alışverişte alınacak şeyler
Çamaşır yıkamak, yikananlari ütülemek
Ortalığın dağılmasına engel olmak.
Bazı şeylerin nasıl olacağını bilememek.
Vs vs

Herkesin az çok yaşadığı durumlar. Kimi insan 3 günde atlatır kimi 1 haftada kimi 3 ayda.

Niye farklı karakterlerde ve farklı yaşam tarzlarında olduğumuzu kabullenemiyoruz?

Ben de çok yaşadım.
Balayından döndük 1 ay çamaşır yıkadım gibi geliyor. Getirdiklerimiz üstüne evde giydiklerimiz derken yıka yıka bitmiyor. Kurutmasi toplaması ütülemesi ayrı dert.
Ben bekarken çamaşırla hiç uğraşmazdım haliyle altından kalkmam zaman aldı.

Temizlik desen ayrı dert.
Pencere açıyorsun her yer toz, açmıyorsun pişiyorsun.
Annenin yaptığı bütün isler sana kalınca psikolojik olarak insan yoruluyor.
Belki psikolojik bir sorununuz bile olabilir.

Bir de utanma işin içine girince daha da beter.
Eşim duyacak diye gaz çıkaramamak, tuvalette sessiz olacağım diye dakikalarca kalmak gibi.

Zamanla geçecektir konu sahibi. Gecmiyorsa doktora gitmekte fayda var.
Ancak küçük evde oturmak ve o evi sevmemek en büyük sorun.

Çalışma hayatını düşünüyorsanız biraz birikimden sonra başka bir ev düşünebilirsiniz.

Geniş ev ferah olur. Küçük eve ona uygun mobilya almadığınız zaman işkence oluyor.
Mutfağın büyük olması her zaman avantaj olur eğer ev değişikliği yaparsan aklında bulunsun.

Gider temizliği için eğer çamaşır suyu çıkarmıyorsa tuz ruhu deneyin. Kötü kokulu ama daha etkili.
Kolaylıklar dilerim @wantonish

+1 dolapsız küçük bir evi toparlamak temizlemek büyük evi temizlemekten zordur hele bir de eskiyse temizlenmediyse bile temizlenmemiş görünür

Canım 2 ay daha evliliğe alışma süreci . .
Alışırsın zamanla inşallah. .
Elbette evlilik kolay değil. .
Sabır sadakat sevgi saygı . .

Valla ben ilk evliliğimde aynen yaşamıştım,
İkinci evliliğimde ise bebekten sonra yaşadım, herşey mükemmel olsun istiyorum ama herşeye yetişmekte zorlanıyorum.
Merak etme hepsi rayına oturur.

Tozlar yeni halilardan ucusan tuylerden olur bir sure kullanana kadar olur sizle alakasi yok
yeni bir eve gecerseniz rahatlarsiniz
Yeni halimiz yok esyali ev tuttuk. Tek sorun evden mi kaynaklanıyor sizce? Mutfak ve salon aynı yerde galiba Amerikan mutfak deniliyor. Yemek yapınca kokusu siniyor bunun çözümü yok mu acaba?

Dur bakalım bismillah ne cabuk sogudu yoruldun daha karşına neler çıkacak ohooooo

eşim sağolsun evi süpürüp silmek ve ütüden başka her işe el atar eşinizden yardım isteyin biraz ben istemeden yapar eşim

Yeni halimiz yok esyali ev tuttuk. Tek sorun evden mi kaynaklanıyor sizce? Mutfak ve salon aynı yerde galiba Amerikan mutfak deniliyor. Yemek yapınca kokusu siniyor bunun çözümü yok mu acaba?
Belki de esyalar icinize sinmedigi icin oyle sogumussunuzdur. Hicbir esya size ait degilse normaldir. Yeni evde kendi esyalarinizla yasamaya basladiginizda normale donersiniz bence. Bir de evlilige alisma sureci var tabi

Çok da takma zamanla öğrenirsin. Sen de eşine sor tuvalette ne yapıyorsun diye bi şey derse empati kur istedim dersiniz:)
Mutlaka bulaşık makineniz olsun o en önemli şeylerden biri. Gerisi de tak eldiveni temizle miden bulananıyorsa eşine söyle oraları o yapsın.

Sandığınız toz pembe evlilikler öyle instegramlarda farelerde görüldüğü gibi değil...
Hangi erkeğin karısına her gün ev işlerinde yardım ettiğini gördünüz...
Kendi tabaklarını bile zar zor götürürler..
(İstisnalar da var tabi ama o istisnayi bulmak da deveye hendek atlatmaktan daha zor malesef )
Bulasik yıkamaya igggg diyosun hayatında hiç mi bulasik yıkamadin...
Senin konunun okuyunca aklıma zengin kız fakir oğlan geldi.zenginken fakir biriyle evlenip ilk kez bi evi çekip çevirdiğini düşündüm.
Evleneli ne kadar oldu da tuvaletini yapamıyorsun utaniyosun.utanmana bişey diyemem herkesin huyu farklı ben hiç utanmadım aklıma bile gelmedi ama sonuçta ilk kez gördüğün biri değil abartı geldi bana.bilemiyorum...herkesin düşüncesi
Hijyenik değil diyosun .senin evin senin.....
Evini benimse önce....
Evini sevmeye çalış
Bende çok çok eski bi evde oturuyorum ama evime öyle yeni eşyalar alınınca evime özenince herkes çok beğendi ev çok değişmiş dediler (kvmin evi birlik değiliz)
İş sende bitiyor çok karamsar hocbiseyi beğenmeyen biri olarak gördüm seni yazdıklarından azıcık hevesli ol yüzün gülsün....

1+1 evlerin tipik sorunu bu bizim evimiz lojman ve 1+1 maalesef 4 kişi yaşıyoruz o yüzden seni anlıyorum mesela o evde az eşya çok huzur diye bir şey yok çünkü ev küçük olduğu için az eşya bile tıkış pıkış çok gözüyor; ev küçük olduğu için tozun havada gezme olasılığı az mesela 2+1 yada 3+1 evde hafta 1 toz alsan yeter ama bunda 2 günde 1 mecbursun yada oturma odasında katlanmamış bir battaniye ne kadar dağınık gösterebilir ki orada bütün oda dağınık gözüyor . bizim mutfak tezgahımız büyük çok şükür o yüzden seni bu konuda anlayamam . anladığım kadarıyla sorun hep ev ile ilgili ve sizin sorunuzda evliliğiniz yada eşiniz değil ev çünkü ne kadar 4 yıl flört etsenizde aynı evde yaşamak başka o yüzden bir adaptasyon dönemi gerekli ama küçük evde bu kısıtlı oluyordur tahminimce ve temiz kalmayan dağınık bir evde moraliniz bozulur alışık değilseniz pek oturasınız gelmez buda sizin modunuzu düşürür bence başka bir ev bakmaya çalışın durmunuz varsa. 4 yıl flört etmişsiniz makul tabular içinde başka bir eve çıkmayı kabul eder yani daha çok yeni evlisiniz 2,5 ay soğumak için hemde 1 evden dolayı soğumak için çok erken

Zamanla alışırsın cnm bu kadar kasma kendini ve en az 3 odalı bir eve çıkmanızı öneririm.

İlk evlendiğimde ben de öyleydim. Kendimi çok yetersiz, beceriksiz hissediyordum. Bana göre değilmiş beceremiyorum diyordum hep. Anne evinden çıkıp da bi evin sorumluluğunu almak ağır geliyor. Misaflr gelecek oldu mu bunalımlara giriyordum.Ama zamanla alışıyorsun, düzeni temizliği rayına oturttumu rahatlarsın. Ama eşinin de yardımcı olması lazım çalışıyorsan hele. O tüy toz yeni halılardan oluyor. Üstünde gezindikçe tozuyo resmen. O da geçer

bence sorun evlılıgınde degıl
ev ısı yapmaya da gayret edıyorsun ama ev eskı oldugu ıcın sıkıntı oluyor

zamanla pratık kazanırsın
esınden utanmana gerek yok ama ben eslerın bırbırının yanında bazı seylere dıkkat etmesını severım bu saygılı bı davranıs
onun yanında evde tek gıbı davranmaman aynı sekılde onunda senın yanında dıkkat etmesı guzel bırsey ama wc nı hep tutarsan saglık sıkıntısı yasarsın

ben de esımde wc ye gırdıgımız an cıkana kadar sıfona basarız bu sebeple rahatsızlık duyulacak seyler ortadan kalkıyor gunun ipucusu

Evi değiştirsen olmaz mı?

Mesela biz evimizden cok memnunuz, geniş, ferah... Her yatağa girdiğimizde eşim, evimiz cok güzel, rahatız cok sükür der. Hakikaten insan güzel bir evde, huzur buluyor (tabii eşinizle aranızdaki uyum, sevgi, saygı tamsa...)

Benimde evim çok küçük 1+1. Aynı sıkıntılar bende de var zamanla etrafı toparladım sıvadım paçaları açtım hortumu tuvalette ne varsa çıkardım tertemiz yaptım çok az eşya aldım cicili bicili gösterecek şeyler aldım çubuklu kokulu şişeler falan. Evinizi sevmeye çalışın ozaman daha başka gözle bakıp güzelleştirebilirsiniz.

Bence sorun evliliğinizde değil evinizde.
Taşınmayı düşünmez misiniz?
İnsan evini sevmeyince ev işi yapası da gelmiyor haliyle.
Tasinmam mümkün değil su an hem evi sevemedim hem de eşim sürekli yemek istiyor zaten fazla tencere tabak vs.almadik dolap az olduğu için. Haliyle çabuk bulaşık oluyor çabuk yikiyorm yıkandıktan sonra bir daha yemek yapıyorum. Yorucu..

Evliliği filmlerdeki gibi hayal etmemistim elbette ama bütün günümün benimkine laf anlatmakla, hadi bi yemek yap da yiyelim deyip durmasıyla, bütün gün temizlik yapıp arkamı döndüğümde sanki her şey yine kirlenmiş gibi görmeyi de tahmin etmemistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…