Evlilik ve beceriksizliklerim

Öncelikle yeni evin verdiği bir huzursuzluk var. bende birnic sikintisi seklinde yaşamıştim ilk aylari.kayinvalidemde benke yaşıyordu ben ondan sanmistim. ama sonra benle ayni vakitler evlenen bir arkadasimla konusmustuk. ki kendisi sevgilsiyle de kaliyodu evlenmeden oncw. ama yeni ev yeni esyalar yaşanmamışligin verdigi sogukluktan oyle oluyo hergun annemlere gidiyoruz demisti. bende hak vermistim kendimi iyi hissetmistim.

öbek öbek tozlar da halidan olur yeni halidan dolayi cok olur. yikamaya verirseniz azalir sıkıntı.

yillardir alisilan evden birden cikip kendi evinize yerlestiniz cok normal bu yasadiklariniz.

ev degistirme imkaniniz varsa degistirin. yoksa evde bir iki ufak degisiklik yapabilirsiniz. o gider seyleri değişebiliyor mesela. yada derzleri kaziyip yeni derz yapabilirsiniz gibi ufak degisiklikler.

bende eski evimdeki mutfagiminhic sevmezdim. hatta evide sevmezdim. yatakodasindan cikmazdim. ee bende kv faktörü de vardi ama onun memlekete gittigi ayda da mutfaga hic giresim gelmezdi.

tedavi şart sana onu bilir ve görürüm ..
hemen tedavilik yapmissiniz. be alaka yaw. yeni evliliklerde evlerde olur böyle seyler. neticede burda anlatilanlar duygularin bir bölümü. tum gun evde ayy o igrenc ayy bu ogrenc diye dolasmiyordur heralde. ama totalde sevmediği ve hissettiği budur ki bana cok normal geldi.

Esiniz tayinci ondan mi esyali 1+1 ev tutmak zorunda kaldiniz ? Evinizi degistirme imkaniniz yok mu ?

Yorum yazanlar konu sahibine cok yuklenmis biraz kendinizi onun yerine koyar misiniz ?

Yeni EVleniyorsunuz, yeni esyalar, piril piril gelin evi hayaliyle buyuduk hepimiz
Kucukken oyuncaklarimiz bile bu sekildeydi.. Renkli plastik oyuncak tabaklar, fincanlar..
Adi ustunde evlenmek.. Imkanlar sinirli olabilir bi koltuk bi tv alir oturursun onu anlarim da neden esyali ev tuttunuz onu anlamadim ?

Evin gideri yada temizligi icin por coz, lavabo acici, camasir suyu vs yeterli olur diye dusunuyorum ama yillarin yerlesmis kiri varsa malesef oda yetmiyor

Mutfak kadinlarin kendilerini en rahat etmesi gereken yerdir bunu hepimiz de az cok biliyoruz herkes yuklenmis prenses diye kim kucuk, iki kisinin zor sigacagi mutfakta kendini huzurlu hissedebilir ? Biraz empati yapalim lutfen

Dedigim gibi maddi durumlardan kaynaklaniyorsa bir sure buna sabredin zamanla kendi koltugunuzu esyanizi alirsiniz ve baska bir eve gecebilirsiniz
Ama esiniz tayinciyse kim bilir belki bir sonraki tayin de daha guzel bie evde oturursunuz

katiliyorum valla. biri de evin les demis gormus gibi. pis olan insan evinden rahatsiz olmaz zaten.

yani bazen gercekten cok bencil üyeler konu aciyor o zaman tamam da surda basit bir rahatsizligini dile getirmis konu sahibi. hani kimseye zarari da yok. kayinvalideme soyle laf carptim, arkadasima soyle gicik oldum gibi baska bir kisiyi daha rahatsiz edici bisi degil. kendi ic sıkıntısıni ust seviyelerde anlatmis. ne prensesligi kalmis ne ruh hastaligi..

Yeni halimiz yok esyali ev tuttuk. Tek sorun evden mi kaynaklanıyor sizce? Mutfak ve salon aynı yerde galiba Amerikan mutfak deniliyor. Yemek yapınca kokusu siniyor bunun çözümü yok mu acaba?

esyali evden de kaynaklanir. esyalari siz secip almadiginiznicin benimseyememissinizdir. ev madem esyali degistirmek daha kolay olur. az sabredip degistirin bence. sizin psikolojinizden daha kiymetli degil.

Adetim yaklaşıyor bugün yarın olacak gibi.ama sanmıyorum sebebin bu olacağını

Bunalimmi desek ne desekki? Normalde calisan bi bayanmisin ve su an anda eve bagimlisin? Yada baska bi ulkeye/ sehremi gelin gittin? Hayatin cokmu tepe taklak oldu evlendikten snra?

Ruh hastasi yaptilar konu sahibini fakat asil hasta kendileri dimi ama...gecer cnm gecer eve ve ese alismsk zaman aliyor zamanla mis gibi bir ev hanimi olursun...

Geçer canım ya daha dur 2.5 ay olmus kolaymı oyle iki farklı hayattan bir hayat kurmak emin ol cogu insan az cok yaşıyor benzerlerini bende ilk evimi hiic sevmemis ve begenmemistim o evde hic mutlu hzurlu olmadim mavi kalebodur doseliydi mutfak banyo koridor icim daralırdı ferah bir eve gectim sonra inan herseyin tadı ozaman başladı

Şimdilik yok maalesef. Anne evindeyken de bütün işler bende idi temizlik çamaşır bulaşık yemek tabi annemin de yardımlariyla. Orda bu kadar zorlanmiyordum yaptığım yemeklerin tadı tuzu yok demledigim çay bile berbat. Halbuki baba ocağında misafir geldiğinde cayimin bile çok güzel olduğunu söylerlerdi.

Iste cozum yolu tasinmak ama imkani yok demissiniz. Durum bunaltici cidden. Allah kolaylik versin.

Evlilik değilde en başta evinizi sevmemişsiniz
Sıkıntının en büyük kaynağı bu bence anlattıklarından
Eşimin rahatlığı da beni sinir ediyor yıpratıyor. Ne var yani etraf tozluysa ölecek değiliz ya diyor ya da ne biliyim kahvaltı hazırlarken yardım ediyor reçeli tabağa koyarken kattigi bicagi yalıyor sonra tekrar daldiriyor kavanozun içineçine. Eeee ben o reçeli nasıl yiyim?

Canım evlilik kolay bir sey degil. İlk basta bende uyum saglayamamıstım. İşler ağır gelmeye başlamıştı. Bulaşık makinesi yok sanırım o yorucu olabilir. Toz oluyor her gün temizlesende malesef. Kıllarda cok olur senin sacın esin tüylüyse tüyler bu da normal. Yatakta da bende alısamamıstım uyku düzenim mahvolmuştu. Simdi alıstım esim yokken huzursuz oluyorum. Hala bana dogru uyusun diger tarafa dönerim. Zamanla iste belli çözümler getiriyor insan. Anlamadığım sosisi kendi evinde ceviriyorsun orda ceviremiyorsun mutfak kücük diye mi. Bence cok takma zamanla alışırsın.

Sİz Anladığım kadarı ile mide olarak çok hassassınız,bende asla hoşlanmam bıçağı ağzına koyup daldırmasından
Ama bunu eleştirerek değildi hayatım bu şekilde yapma hoşlanmıyorum yaa naz yapar gibi diyiverin,
olmadı laftan anlamayan bir tip ise midenizin bulandığını diyiverin olmadı 2 reçel kavonozu alın herşeyden2 şer tane alın ayrıcada anlasın bir daha yapmayacağını

Ben sana çok hak verdim bunalma konusunda çünkü bende yeni evlendiğimde evle ilgili bir sorun çıkmıştı ve evden nefret etmiştim
Yani sorun evliliğin değil ev, başka bir eve çıkma imkanınız yok mu?
Hayır şimdilik yok.. elimdekiyle idare etmek zorundayım az önce bir çay demleyeyim dedim demliğe koyarken ölçeği elimden dusurdum her yer çay oldu ya Allahım ölcem sinirden. Benimki de ordan bağırıyor çay daha olmadı mı diye,oglum bir kere de gel sen yap su çayı yav !!

Bence sen fazla stres yapiyorsun.Kusursuz olmaya calisma. Bir cay yapmakta ne var Allah askina. Neden kocan demliyor? Boyle boyle elin hicbir ise alismaz. Caydir bu dagilir dokulur olabilir herkesin basina gelebilir. Sinirden olecek ne var bunda?

Rahat ol biraz. Bak sen rahat oldukca nasilda yoluna girecek evin isi. Muhtemelen sen herseye pimpirikleniyorsun onun icinde hicbir isin uz gitmiyor.

Ev islerini hicbirimiz ayila bayila yapmiyoruz.
Yapilmasi mecburi seyler bunlar.
He parasi cok olan yardimci alir
Temizlikci tutar.
Ama bulasik yikamakdanda ev supurmekdende erinmek bir evlilikde normal degil.

Yani o evde yasaniyo ve o ev temizlenecek mecburen.

Yeterli bi temizlik yapmıyor olabilirsinz. 1+1 de oturma mecburiyetiniz yoksa daha geniş bir eve çıkın
Düzensiz ev küçük ev insanın motivesinide öldürür

Aslında tüm suç annenizde bekarken ufak ufak is yapsaydiniz şimdi bunlar gözünüzde buyumezdi. Benim Annem de hiç yaptirmadi sudan çıkmış balığa dönmüştm ama bir şekilde yaptım ve sizin gihi sorun yapmadım üstelik çalışıyorum da . Ev is birde bebeğim ..1 sene için de bunlar oldu ..kafana takma taşın ordan

Gider kapağına da dökecek miyim domestos? Bir de bunun çeşitleri var hangisini oneriyorsunuz? Lavabo açıcı kullanıyorum da faydasını görmedim başka marka mi denesem? Bir de mutfak temizliginizi nasıl yapıyorsunuz özellikle ocak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…