- 1 Mayıs 2017
- 766
- 562
- 53
- 37
- Konu Sahibi Wildflowerr
-
Evet herkes de adama yüklenmiş:)Ben farklı bir yorum yapıcam ya daha insanca şartları olan bir iş bulsun, ya patronla konuşup saatleri indirsin ya da kariyer değiştirsin.
Öğeln 2-gece 2 12 saat çalışmak mümkün değil, çalışsan bile ev geldiğinde pert olursun hiçbir şeye hal kalmaz. Uyku dğzenin bozulur, metabolizman şaşar. Sabah 8-akşam 8 olabilir ama gece 2ye kadar çalışmak olmaz.
Bu şekilde nereye kadar gidebilir ki? Bu şekilde evlilik hayatı da olamaz zaten, evde olmayan evdeyse de sürekli uyuyan bir eş ve baba ...
Saat 2de işe gittiğine göre akşamları çalışan bir mekan sanırım, onun yerine gün boyu çalışan bir restorana ya da kafede çalışabilir diye düşünüyorum. belki parası biraz daha az olur ama insanca yaşar. kendi bir şey demiyor mu? Avrupada pekçok düzgün şartlara ait iş varken, 12 saatlik işte çalışmak niye? Türkiye olsa tamam derdim
Ben nöbetli bir iste çalışıyordum. Insan vucudunun uyum kapasitesi inanilmaz. Gelince telefonla uğrastiği icin dengesi sasiyor. Cunku cocuk bakmaktansa internet daha zevkli.Gece 2 öğlen 2 ınsan vucuduna ters iş duzenı . Öğlene kadar uyusada yorgun olur. Normal adamın yorgun olması
Aynen öyle valla . Günlerdir annemle doğur düzgün 2 kelime konuşamadım . Sebebi kadını arıyorum ve oğlum başlıyor oyuncakları oraya buraya vurmaya veya tehlikeli şeyler yapmaya . Hadi çocuk uyuyunca konuşayım desem yemek yap biraz uzan veya ütü yap vs vs . Akşam 20:30 da uyuyor ben o saatte insanlıktan çıkmış oluyorum bir ses dahi duymak istemiyorum. Birileri ile buluşup sosyalleşmek imkansız bu sefer oyuncak kavgası kaos çığlık kıyametBebekle sosyallesmek; herkesin kendi cocuğuyla uğrasmaya calisırken baska cocuğun da gurultusunu cektigi ve konusmalardan hicbir sey anlamadiği kaotik bir ortam :)
Çalışmanın artısı kadının sosyalleşmesi. Evde boyle bır imkan yok. Kafasını dagıtamıyor ıletısım sadece cocuk. Cocuk anne kahve ıcerken bile başında oluyor :) Çalışan anne arkadaslarım iş yerinde dinleniyorum ben dıyor. Pandemıde cok zorlandılar.Daha az yorulmuyorsun heleki yardimcin yoksa.. haftada 5 gun calisip haftasonunada temizligi supurmeyi silmeyi skstiriyorsan inan daha az yorulmuyorsun.. sadece daha cok duzen icinde hareket ediyorsun..bence bizler herseyden sikayet etmeye alismisiz… yasimizda geciyor genclesmiyoruz… ee cocuk bakmak zor zaten.. laftan anlamaz bu bebe…yani bi sekilde idare etmek gerek.. ama konu sahibinin esi en azindan haftasonunu ya da haftaici 1 gunu izin gunu yapmali.. benim
Kuzenimde asci ve haftasonu bayramlar en yogun zamanlar restoranlarda…o yuzden izinleri haftaici bir gundur her zaman.
Ben sadece sana birsey yapmiyormussun gibi davranmasini dogru bulmadim esinin.. ya da sektör değistırcek ki bu kolay birsey degil belli bir yastan sonra..
Bende calıstım gece 3 e bazen 4 İnternet uzerınden hem kılo almıstım hemde gece gündüz karışmıştı. Gunduz uykusu dınlendırmıyordu. Uyursun doymazsn aksam 12 de yatıp sabah 7 de uyanınca çivi gıbı olur insanBen nöbetli bir iste çalışıyordum. Insan vucudunun uyum kapasitesi inanilmaz. Gelince telefonla uğrastiği icin dengesi sasiyor. Cunku cocuk bakmaktansa internet daha zevkli.
Evet oyle ama evdeki isi tekrar yapiyorsun.. psikolojin belki daha iyi olur ama yetersizlik hissi olusuyor belli bir zaman sonraÇalışmanın artısı kadının sosyalleşmesi. Evde boyle bır imkan yok. Kafasını dagıtamıyor ıletısım sadece cocuk. Cocuk anne kahve ıcerken bile başında oluyor :) Çalışan anne arkadaslarım iş yerinde dinleniyorum ben dıyor. Pandemıde cok zorlandılar.
Aslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .Evet oyle ama evdeki isi tekrar yapiyorsun.. psikolojin belki daha iyi olur ama yetersizlik hissi olusuyor belli bir zaman sonra
Yine doğru şeyler yazıyorsunEvet oyle ama evdeki isi tekrar yapiyorsun.. psikolojin belki daha iyi olur ama yetersizlik hissi olusuyor belli bir zaman sonra
Duruma gore degisiyor bazi seyler.. maddiyat yetmez calisirsin mesela, sonucta cocuklarin icin zorundasindir…ha senin isini secme luksun varmis cok guzel bu zaten. Ben calismanin kadin icin iyi geldigine inananlardanim.. yani cok degil.. 2-3 gun ya da yarim gun.. yeterli bence..herseyi dengede tutabilirsin boylelikleAslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .
Tabi aynı düşüncedeyim cocuk küçükse yarım gün haftada bır kac gün dedığiniz gibi. Evet dengeyi bu şekılde sağladım.Duruma gore degisiyor bazi seyler.. maddiyat yetmez calisirsin mesela, sonucta cocuklarin icin zorundasindir…ha senin isini secme luksun varmis cok guzel bu zaten. Ben calismanin kadin icin iyi geldigine inananlardanim.. yani cok degil.. 2-3 gun ya da yarim gun.. yeterli bence..herseyi dengede tutabilirsin boylelikle
Aslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .
Kadın kadının düşmanı burada bunu canlı gördüm senelerdirHayir, kadin hep çalişti. Hatta popüler kültüre göre olmayan bir geçmişe hasret var. Kadinin çalişmadiği günlere,..
Ki kadin her dönem çalişti. Tarlada olsun, kiyafet dikme olsun,.. Hatta hiçbir dönem bu kadar anneliğe vurgu yapilmadi, şimdiki gibi. Ille ilk 3 yaş çocuk ile beraber geçirme mecburiyeti, pedagojiyi tam bilmeyenler söylüyor.
Asil doğaya terstir cocuk ile bir dairede sikişip kalmak. Cocuklar akranlari ile oynamali. Eskiden öyle oluyordu zaten. Ha demiyorum ki eskiler muhtesem yapti, onlarda ipin ucunu kaçirip saliyorlardi.
Hiçbir dönem anneler bu kadar yargilanmadi. Bak konu sahibi zorlaniyor ve diğer kadinlar ise normal buluyor, bir kadin herşeye yetişmeli çünkü. Ki öyle bişey yok.
Çooook haklısınızHayir, kadin hep çalişti. Hatta popüler kültüre göre olmayan bir geçmişe hasret var. Kadinin çalişmadiği günlere,..
Ki kadin her dönem çalişti. Tarlada olsun, kiyafet dikme olsun,.. Hatta hiçbir dönem bu kadar anneliğe vurgu yapilmadi, şimdiki gibi. Ille ilk 3 yaş çocuk ile beraber geçirme mecburiyeti, pedagojiyi tam bilmeyenler söylüyor.
Asil doğaya terstir cocuk ile bir dairede sikişip kalmak. Cocuklar akranlari ile oynamali. Eskiden öyle oluyordu zaten. Ha demiyorum ki eskiler muhtesem yapti, onlarda ipin ucunu kaçirip saliyorlardi.
Hiçbir dönem anneler bu kadar yargilanmadi. Bak konu sahibi zorlaniyor ve diğer kadinlar ise normal buluyor, bir kadin herşeye yetişmeli çünkü. Ki öyle bişey yok.
Nasıl yetişiyorsunuzkadın haklı ama
insan haftanın bir günü eşiyle bir şey yapabilir
dediğim gibi eve 8 de geliyorum çocuğu besle uyut oynat 10da uyuyor
beraber spor da yapıyoruz, şu an kilo vermeye kararlıyım çünkü.
sonra o uyuyunca evi toplama ya da film izleme eşimle.
İmkansız şeyler değil bunlar keza eşim de aynı şeylerde bana yardımcı oluyor
hayır genç de değiliz yaşlarımız 36 - 42...
sabah 7de kalkıp iş için hazırlanıyoruz.
Çalışan bütün arkadaşlarım aynı.
Erkekler gerçekten çok mızmız bence.
En kötüsü herkes onları haklı görüyor ben ona çok şaşırıyorum...
Mesleğiniz nedir?Aslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?