Evlilik ve yalnizlik

Evet herkes de adama yüklenmiş:)

Kadın çalışınca eve gelip yemek,temizlik yapmak,çocuklarla ilgilenmek,kocanın gönlünü hoş tutmak zorunda.
Adam çalışınca " e evi gecindiriyor,çok yoruluyor,tabi ki uyuyacak" oluyor.Ve bunu söyleyenler de kadınlar şaka gibi.
Adamın yine Pazar günü izni var, kadının değil bir gün bir saat bile izni yok.

Ve kesinlikle tam zamanlı çocuk bakmak,çalışan anne olmaktan çok daha yorucu.Ne bir kahve molan var,ne iki çift muhabbet edebileceğin iş arkadaşın, ne güzel giyinip makyaj yapacağın bir sebebin var. Rahatlıkla yemek temizlik yapabilmek bile bir lüks.

Sevgili konu sahibi eşin başka bir iş düşünmez mi ? Yok mu öyle bir ihtimal ? Yoksa da böyle sonsuza kadar gidemez.Babayi görmeden büyüyen bir çocuk,ve evli ama yalnız bir anne.Aile yok ortada.

Bebekle sosyallesmek; herkesin kendi cocuğuyla uğrasmaya calisırken baska cocuğun da gurultusunu cektigi ve konusmalardan hicbir sey anlamadiği kaotik bir ortam :)
Aynen öyle valla . Günlerdir annemle doğur düzgün 2 kelime konuşamadım . Sebebi kadını arıyorum ve oğlum başlıyor oyuncakları oraya buraya vurmaya veya tehlikeli şeyler yapmaya . Hadi çocuk uyuyunca konuşayım desem yemek yap biraz uzan veya ütü yap vs vs . Akşam 20:30 da uyuyor ben o saatte insanlıktan çıkmış oluyorum bir ses dahi duymak istemiyorum. Birileri ile buluşup sosyalleşmek imkansız bu sefer oyuncak kavgası kaos çığlık kıyamet

Çalışmanın artısı kadının sosyalleşmesi. Evde boyle bır imkan yok. Kafasını dagıtamıyor ıletısım sadece cocuk. Cocuk anne kahve ıcerken bile başında oluyor :) Çalışan anne arkadaslarım iş yerinde dinleniyorum ben dıyor. Pandemıde cok zorlandılar.

Ben nöbetli bir iste çalışıyordum. Insan vucudunun uyum kapasitesi inanilmaz. Gelince telefonla uğrastiği icin dengesi sasiyor. Cunku cocuk bakmaktansa internet daha zevkli.
Bende calıstım gece 3 e bazen 4 İnternet uzerınden hem kılo almıstım hemde gece gündüz karışmıştı. Gunduz uykusu dınlendırmıyordu. Uyursun doymazsn aksam 12 de yatıp sabah 7 de uyanınca çivi gıbı olur insan

Evet oyle ama evdeki isi tekrar yapiyorsun.. psikolojin belki daha iyi olur ama yetersizlik hissi olusuyor belli bir zaman sonra

Evet oyle ama evdeki isi tekrar yapiyorsun.. psikolojin belki daha iyi olur ama yetersizlik hissi olusuyor belli bir zaman sonra
Aslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .

Konu sahibi yaşadığın çok zor bende benzer şekilde yaşıyorum kimse yok eşim yoğun çalışıyor . Ayda 4 nöbet pazartesi sabah gidiyor mesela akşama nöbetçi ve salı sabah kalkıp eve gelmeden çalışıp akşam işten geliyor ve o sürede yanlızım saçlarım beyazladı vallahi . Eşinin iş değiştirmesinden başka bir çare yok . Şuan 13 aylık ve 3 yaşa kadar bence çok zor olacak . Oğlum 23 aylık ve çok zorlanıyorum ben

Duruma gore degisiyor bazi seyler.. maddiyat yetmez calisirsin mesela, sonucta cocuklarin icin zorundasindir…ha senin isini secme luksun varmis cok guzel bu zaten. Ben calismanin kadin icin iyi geldigine inananlardanim.. yani cok degil.. 2-3 gun ya da yarim gun.. yeterli bence..herseyi dengede tutabilirsin boylelikle

Tabi aynı düşüncedeyim cocuk küçükse yarım gün haftada bır kac gün dedığiniz gibi. Evet dengeyi bu şekılde sağladım.

Hayir, kadin hep çalişti. Hatta popüler kültüre göre olmayan bir geçmişe hasret var. Kadinin çalişmadiği günlere,..

Ki kadin her dönem çalişti. Tarlada olsun, kiyafet dikme olsun,.. Hatta hiçbir dönem bu kadar anneliğe vurgu yapilmadi, şimdiki gibi. Ille ilk 3 yaş çocuk ile beraber geçirme mecburiyeti, pedagojiyi tam bilmeyenler söylüyor.

Asil doğaya terstir cocuk ile bir dairede sikişip kalmak. Cocuklar akranlari ile oynamali. Eskiden öyle oluyordu zaten. Ha demiyorum ki eskiler muhtesem yapti, onlarda ipin ucunu kaçirip saliyorlardi.

Hiçbir dönem anneler bu kadar yargilanmadi. Bak konu sahibi zorlaniyor ve diğer kadinlar ise normal buluyor, bir kadin herşeye yetişmeli çünkü. Ki öyle bişey yok.

Kadın kadının düşmanı burada bunu canlı gördüm senelerdir

Çooook haklısınız

Hayat şartları zor calismasa olmaz ilerde rahat etmeniz için şimdi çalışsın ilerde benc siz de çalışsanız iyi olur hem vakit geçer hem eşinin yükünü de hafifletirsin

Benim de uykusuz bir kizim var. Su anda 4 bucuk yasinda. Esim de 2 gibi yatar bazen sabaha kadar yatmaz degisir, öğlen ve sonrasi kalkar. O kadar zor o kadar zor ki..
Uykusuzluk nedir cok iyi bilirim insanı tek basina bile depresyona sokabiliyor hele ki bir bebegin bakimi uzerinizde..
sizi anlayabildigimi düşünüyorum. Esinizin işiyle ilgili değişiklik, ya da kendiyle ilgili konusmalar yaparsiniz o ayri ama bilin ki kendinize kendiniz care bulabileceksiniz. Bir kadın her zaman her şeyi yapmak yetişmek zorunda gibi görülüyor cok kızıyorum insanlara..
Ne güzel haftada 1 oyun grubuna gidiyormussunuz, bu gibi seyleri arttirabilirsiniz. Evin daginikligini sorun etmeyen arkadasiniz varsa da cok iyi olur. Mekan değiştirmeniz sizin icin daha iyi ama o yaşta cocukla bi yere gitmek iskence oluyor. Benim de ikinci çocuğum 13 aylik su anda. Rahatlamak icin dsiari çıkmak istiyorum, cikinca burnumdan gelip eve dönmek istiyorum :)
Cocugunuzun uykusunu düzene sokabilirseniz uzuun vadede rahatlayacaksiniz. En gec 7 bucukta kaldirin. Yatmasina değil ama kalkmasina mudahale edebilirsiniz. Böylece daha erken yatar. Bu arada ailenizin uyku duzeni yok bunu yapmak cok zor biliyorum ben de yapamadim takatim yoktu. Kizim hala gece 2 de yatiyor ama artik uyudugu zaman kolay kolay kalkmiyor. Onceden yarim saat 1 saatte kalkardi.
Belki faydam dokunmamıştır bu yorumumda ama yalniz olmadığınızı, sizin gibi pek cok kadinin var oldugunu yazmak istedim. Bir de, ilk bebeğiniz sanrım . Bu günler geçiyor, rahatladiginiz günler gelicek insallah hic gecmeyecek sanmayin :)
Sevgiler ♡

Nasıl yetişiyorsunuz
Hiç yorulmuyor musunuz. Bazen işte çok konuştuğumda evde konuşmak bile istemiyorum.
Ev işleri icin yardimciniz mi var cunku 8 de geldiginizde hiç ev işi yapmazsanız bile yarım saat kendinize harcarsınız duş falan... Bebeğin de kıyafeti yemeği hazırla falan desek onunla da çok az vakit geçirirsiniz. Günde kaç saat uyuyorsunuz.
Maşallah böyle insanlara imreniyorum:)

Mesleğiniz nedir?
Sadece Yarım gün butik açık durması işlemesi için sorun olmuyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…