Evlilik ve yalnizlik

Mesela sizin yerinizde olsam daha çok tepki veririm bakın kendinize ayıracak gün içinde zamanınız bile yok o kadar yoğun çalışıyorunuz ev yemek çocuk iş tüm bunlar yetişiyorsa evde olan bir kadın ev ve çocuk bakımını bende gayette rahat yetiştirebilir. Ben eşiyle ilgilenmemesine hak vermiyorum ama bu insanın niye uykusu var denmesi garibime gidiyor.

Kendisine de yazdım pazar günleri için bir kaç saatlik plan yapıp eşini dahil edebilir. Yoğun çalışan bir insan hele işi fiziksel yorgunluk gerektiriyorsa ben sıkılıyorum çünkü evde çocuğumuza bakıyorum tuhaf geliyor.
Açıkcası bana evde oturup çocuk bakan ev işi yapınca çok çalıştım diyen hanımlar da tuhaf geliyor.
Siz hepsini yapabiliyorsanız birde iş stresiyle koşuşturuyorsanız ben evde yoruldum demek bana inandırıcı gelmiyor.
Eminim ki çocuk bakımı uykusuzluk hepsi zordur eşi de ilgilenmeli konu sahibiyle ama gün içinde hiç arkadaş edinmemesi eşinin sorunu değil ki? Belki planları kendi yapmalı ikili oalnları. Akşamları bir saat eşini yönlendirmeli birlikte şunu yapalım diye. Ben eve geçince işten yemek spor derken ölü gibi kalıyorum .

pazar günleri nasıldır peki eşiniz
full uyuyor mu?

kolay değil işte 12 saat çalışmak onu da anlamak lazım
işten geldiğinde yarım saat 1 saat yatsa sonra biraz çocukla ilgilense

Kimseye suç atmiyorum. Evet, 12 saat çalişiliyorsa, çocuk olmamali. O çocuğun hakki yokmu baba ile zaman geçirmeye? Yada sadece yorgun anne ile zaman geçirmek?

Evlilik ortak paylaşim, hayat paylaşimi değilmi? Adam ya çalişip, ya uyuyorsa bu paylaşim ne olacak? Kadin eşine destek olmali, yemeği, temizliği yapmali da, erkek niye destekli olmasin? "Çalişan insan gece bebeğemi baksin"? Ee konu sahibi gece hem uykusuz, hem gündüz ev, cocuk, yemek,.. diye didiniyor. Bu normal oluyor ama. Ha ille gece kalkmasina gerek yok, ama eve geldiğinde bakmali. Bu banyosunu yapmak olabilir, çocuk iyi 1-2 saat zaman geçirmek olabilir ki anne psikolojik olarak destek his etsin ve görsün.

O cocuğun sorumluluğunu alamayacaksan, evet cocuk yapmayacaksin. Sadece arada bir iki kucakta oturtacaksan, evet yapmayacaksin. Bu sistemde kendinde bakmaya insan zorlanir. Niye minik bebeğin hakkina giriliyor?

Bu olayin tek çaresi var ve oda konu sahibin aileye daha çok sirtini dayamasi. It takes a village to raise a child diyorlar. Tek başina çocuğa bakma, eş paylaşimi neredeyse sifirken evet fazlasi ile yipratici.

Keşke bu dediğiniz olsa ne güzel dünya nüfusu azalırdı.

çocuk gerçekten çok yorucu çünkü
valla 12 saatten daha uzun çalıştığım zamanlar da oldu
hayvani ciddi stresli işlerde çalıştım
evde 4 ay kalıp çocuğuma tek de baktım. -çok da rahat baktım-
kimse bana ben çalışıyorum sen bilmiyorsun ne yoruluyorum ayağı yapamaz yani.
Ben biliyorum çalışma hayatını ve evet çocuk bakmak kadar yorucu değil.
Her gün gelip çocuk eyleyemeyebilir eyvallah da her gün gelip uyuyorsa o işte bir sıkıntı var demektir.
Bir de kendine yazık ayol yılların geçiyor ve sen sadece işe gidip geliyor ve uyuyorsun...
Nerede kaldı paylaşım, hobiler, muhabbet?
Sen sadece bu kadına çocuğa sponsorsun o kadar...

Çocuğum olmadığı için çocuk bakmakla çalışmayı kıyaslayamam . Ama sonuç olarak çocuk isteyerek yapılan birşey ve bütün anneler büyütüyorsa demek ki büyüyor yani bu çocuk. Şu açıdan bakınca da ne güzel evde kendi çocuğunu büyütme imkanı var. Bebeği bırakıp işe gidip gelme zorunda değil tek başına biri çalışınca geçinebiliyorlar.
Bence de her gün gelip uyuyorsa bu işte bir sıkıntı zaten vardır. Bir insanın robot olması lazım bunu yapması için adam oyun oynuyor bizimle ilgilenmiyor dese tamam haksız derim ama adam evin içinde oturuyordur yani akşamları bizde işten geldikten sonra hergün akşam mum yakıp dans etmiyoruz elimizde çay televizyona bakıyoruz .

Tabi ki bir baba evladıyla ilgilenmeli vakit geçirmeli ama çalışan bir insanla evde olan insanın da çocukla aynı şekilde ilgilenmesini beklemek bana anlayışsızlık gibi geliyor. Sonuçta çalışmama nedeni evde çocuğa bakmaksa ..

ya bahane bulunacaksa herkes bahane bulur
çocuk bakıyorum bunaldım, çalışıyorum bunaldım, iş bulamadım bunaldım, bekarım evlenemiyorum bunaldım...
ve tüm bu serzenişleri olan insanları dinlerseniz onların da kendince haklı sebepleri olduğunu görürsünüz.
evliliğin %50si cinsellik %50si empati.
Kadın tüm sosyalliği eşinden beklemeyip kreşe vs gidip arkadaş çevresini velilerden oluşturabilir hem çevre edinir hem de çocuk gelişimi için faydalı oluyor yaşdaş çocuk velileriyle takılmak.
Eş de ben de bir iki muhabbet edeyim, pazar az uyuyayım bir yerlere, en azından yakındaki bir yerlere gidelim bir hava alalım derse sorun çözülür zaten. Ortada çok büyük bir problem yok.
Konu sahibi de ortada yok ama öldüm bittim dememiş zaten bunalmış. Haklı da.
Ben olsam ben de bunalır eşimle bir paylaşımım olsun tabi ki isterdim. Eşim de bana çok mızmızsın demek yerine haklısın her gün yapamıyorum ama hadi bugün bunu yapalım dese mutlu olurdum açıkçası.

Sizi çok iyi anlıyorum, eşimin uzun saatler çalıştığı donemde evde kafayı yiyecektim çocuklarla. İnsanlar çalışmayan kadınların evde tüm gün yattiklarini düşünüyorsa yanılıyor. Küçük cocuklarla tüm gün yedir ,içir ,oynat , topla, süpür ,nazlariyla uğraş inanın hiç kolay değil. Çalışsam daha az yorulurdum eminim. En azından gün içinde kafamı bosaltabilecegim farklı bir ortamim olurdu. Eve de çocuklarla özlesmiş olarak geldiğim için daha az yorulurdum

Benim de 13 aylık bebeğim var ve ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Ben bebeğinim 4. ayından beri çalışıyorum ama gerçekten evde daha çok yoruluyorum bu kesin. Eşim de aynı sizin eşiniz gibi Haftanın 1 günü (o da hafta içi) izini hariç, 1 gün 13 saat bir gün 6 saat şeklinde çalışıyor (sürekli ayakta olduğu yorucu bir iş). Ve evde olduğunda da sürekli uyumak gibi bi davranışı yok. Mesela erken geldiği günler evi süpürüp siliyor bebekle ilgileniyor vs. Az çalıştığı gün haftasonuna denk geliyorsa bizimle geziyor vs. Akşamları bebek uyuduktan sonra birlikte film dizi vs. izliyoruz. Geç de gelse bunları yapıyoruz yani. Eşiniz biraz uykuya düşkün anladığım kadarıyla

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim gercekten her bir yorum bir sekilde kalbime dokundu iyi anlamda ❤

Burada fazla kisisel bilgi vermek istemedigim icin yer ve tam isi ne paylasmak istemiyorum sitede tanidiklar olmasin diye ama genellikle sorulan sorulari cevaplamak icin aciklama yapmak isterim

Esim her gun saat oglen 2 de ise gidiyor ve gece 2 de geliyor kendisi yemek sektorunde yogun calisan ve yorucu isi olan biri. Esim gercekten cok caliskan ve durust biri calistigi yer kendisininmiscesine isine bakiyor asla patronunu kirmaz zor durumda birakmaz hasta bile olsa izin almaz yillik izni haric (tabi beni kiriyor benim ihttiyacim oldugunda izin almayip beni gecistirerek)

Bu yuzden gece isten geldiginde bizim normal aileler gibi yemek tv cay keyfimiz olamiyor, gerci kizimin uyku duzeni bir turlu oturmadi ve mesela bu hafta gece esim geldiginde uyanik oluyoruz ama bana iyi gelmiyor acikcasi zaten isten geliyor dusunu aliyor yemek yiyor hic telefonumu karistiramadim diyerek koltuga oturuyor tabiki hak veriyorum onada ama olan bana oluyor.

Bu sekilde esim biz uyuyorda olsak uyanikta olsak gelip hemen yatip uyumuyor sabah oluyor uyuyana kadar bu seferde tabiki oglen uyanamiyor uyanip ise gidiyor.

Esimin uykusundan fedakarlik etmesi gerek tek secenek bu ama o kalkamiyorum uyanamiyorum cok yorgunum diyor.

Maasindan sikayetci degiliz cok sukur iyi kazaniyor benim calismama gerek yok 3 yasina girince ana okuluna baslayinca ihtiyacimiz olmasa bile calismak istiyorum ama su an kizimi yok yere birakmak istemiyorum sinirlenip tartisirken esim sen evdesin yorulmuyosun dediginde ozaman krese verelim bende vaslayacagim ise esit yorulalim madem diyorum bende ..... ama gercekten kizimi birakmak istemiyorum daha

Haftanin bir gunu oyun grubuna gidiyoruz 1 saatcik ama olsun cok iyi geliyor o bize ve ordan bir arkadasim var arada onunla gorusuyoruz ama esimle paylasim yapmaya benzemiyor tabiki

Su an burada saat 10 ve esim horul horul uyuyor evet yorgun, ben kizimla herzamanki gibi basbasayim malesef oturup kizimla ilgilensin biri bende rahatla yemek pisireyim mutfakta rahatla dus alayim rahatla birsey yapayim gibi bir luksum yok.

Simdi gitsem uyandirsam tekrar tekrar 3 5 kerede anca uyanir, yataktan kalkamaz kalkiyorum kalkiyirum der 15dk en az teline bakar sonra wc girer 15dk en az orda kalir sonra elini yuzunu yikayip gelir koltuga oturur ondada esneye esneye uykumu alamadim diye somurtur. Bende uyandirmak istemiyorum o yuzden.

Hep konusuyoruz tartisiyoruz kendisi dusunup yapmasi lazim, kalkmasi bizimle zaman gecirmesi lazim. Kizimizin ustunde bir gun bile emegi yok bir gun ne ki hic emegi yok. Artik bende yorgunum annem babam yanimda olsa boyle hissetmezdim ama malesef uzaktalar.

İşte bir şeyi tek tarafa yükleyince böyle oluyor. Siz de çalışsanız ve eşinizin daha az çalıştığı bir işi olsa, ev işleri ve çocuk bakımını da ortak yapsanız herkes daha az yorulurdu.

Eşine de ki bu hayattaki gorevin sadece müdüre iyi bil çalişan olmak degil. Iyi bir koca olmak, iyi bir baba olmak da gerekli. Malesef gunumuzun iş duzeni çok ağir haliyle yorgun oluyor ama bari evet ihmal ediyorum diye bilse bazi erkekler. Yaş geçiyor bir de gozumuzu açicazki yaşlandik geriye ne hatira kaldi ne ani. Daha makul bir işe girme ihtimali varsa arasin ama herkesin işi boyle zaten. Kim 5 saat çalişiyorki. Tembellik süsü vermesin. Şimdi bunu benim kocam oyle boyle demek için soylemiycem. Benim eşim doktor ameliyatlara giriyor. Bazen 6 saat ayakuste ameliyatda oluyor. Sonra hastayi kontrolde sakliyor. Eve geliyor telefon susmuyor. Gece uyudugu yerden acil çağirirlardi ameliyata hasta goturuyoruz diye. Çok yorulurdu. Diz agrilari bel ağrilari başlafi. Zaten gozluklu gozleri o kadar yorgun olurduki eve gelip yemek yer yemez aryik masada gozleri kapaniyordu. Sonra dusunduki boyle olmaz eşime hiç vakit ayiramiyotum. Işleti yine yoğun eskisi gibi ama gel disarida yiyelim, pazar gunu gezmeye gidelim diyor. Film koy izleyelim diyor. Çoğunda daha filmin yarisina gelmeden uyuyor ama birşeyler denemek istiyor diye bu beni mutlu ediyor. Bazen ona bakip ben yoruluyorum ama o yoruldugunu hissettirmemeye çalişiyor. Bunu onun için soyluyorumki eşin bahanelerin arkasina siğinmasin. Ona de ki sen istesen her zaman bana zaman ayirirsin.

Daha az yorulmuyorsun heleki yardimcin yoksa.. haftada 5 gun calisip haftasonunada temizligi supurmeyi silmeyi skstiriyorsan inan daha az yorulmuyorsun.. sadece daha cok duzen icinde hareket ediyorsun..bence bizler herseyden sikayet etmeye alismisiz… yasimizda geciyor genclesmiyoruz… ee cocuk bakmak zor zaten.. laftan anlamaz bu bebe…yani bi sekilde idare etmek gerek.. ama konu sahibinin esi en azindan haftasonunu ya da haftaici 1 gunu izin gunu yapmali.. benim
Kuzenimde asci ve haftasonu bayramlar en yogun zamanlar restoranlarda…o yuzden izinleri haftaici bir gundur her zaman.

Ben sadece sana birsey yapmiyormussun gibi davranmasini dogru bulmadim esinin.. ya da sektör değistırcek ki bu kolay birsey degil belli bir yastan sonra..

Benim eşim de sabah 06:30 da ise gidiyor yol 10 dk, aksam 21 de gelebiliyor. Haftada 6 gun. Yine de yemek yiyip cocuğu yatırır. Pazar cocukla oynar ben biraz is yaparim, sonra cıkıp gezeriz. Size "sen yorulmuyorsun" demesi cok ayip. Siz de gün icinde cocukla da olsa eglenceli seyler yapın, disarda gezin bol bol, kendi telefonunuzdan podcast, dizi vs acin ki cocuk ekrana maruz kalmasin. Ayrica pazar dil kursuna vs bir seye gidin, zorunlu olarak baksın cocuğa :)

Sürekli diş çıkaran hastalanan huzursuz mutsuz çocukla tuvalet bile gidilmiyor bırak sosyalleşmeyi
Bebekle sosyallesmek; herkesin kendi cocuğuyla uğrasmaya calisırken baska cocuğun da gurultusunu cektigi ve konusmalardan hicbir sey anlamadiği kaotik bir ortam :)

Öğlen 2 gece 2 cok düzensiz hep bu işi mi yapacak . Belkı daha sonra sabah aksam iş duzenı kurabılır. Bebeğin günde 2 saat mı uyuyor 3 saat mı ? Gece cocuk uyanık olmamalı. Buyume hormonları aksam 9 dan sonra aktif. Sız kendinize gore duzen kurmalısınız sabah kızınıza kahvaltı sonra yuruyus ,oyunparkları vs derken yarım gün dışarıda vakit gecer. Akşam 9 da yatar sabah 7 de uyanır. Bu sure zarfında bol kıtap okuyabılır film izlersinız. Kıtap okumak dinlendiriyor insani. Eşiniz de sıze vakit ayırır. Bebek huzursuz mutsuz olur tabıkı siz mutlu degılsıniz.

Ben farklı bir yorum yapıcam ya daha insanca şartları olan bir iş bulsun, ya patronla konuşup saatleri indirsin ya da kariyer değiştirsin.

Öğeln 2-gece 2 12 saat çalışmak mümkün değil, çalışsan bile ev geldiğinde pert olursun hiçbir şeye hal kalmaz. Uyku dğzenin bozulur, metabolizman şaşar. Sabah 8-akşam 8 olabilir ama gece 2ye kadar çalışmak olmaz.
Bu şekilde nereye kadar gidebilir ki? Bu şekilde evlilik hayatı da olamaz zaten, evde olmayan evdeyse de sürekli uyuyan bir eş ve baba ...

Saat 2de işe gittiğine göre akşamları çalışan bir mekan sanırım, onun yerine gün boyu çalışan bir restorana ya da kafede çalışabilir diye düşünüyorum. belki parası biraz daha az olur ama insanca yaşar. kendi bir şey demiyor mu? Avrupada pekçok düzgün şartlara ait iş varken, 12 saatlik işte çalışmak niye? Türkiye olsa tamam derdim

Gece 2 öğlen 2 ınsan vucuduna ters iş duzenı . Öğlene kadar uyusada yorgun olur. Normal adamın yorgun olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…