Evlilik ve yaş farkı

Bernices

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
153
67
98
Bir süredir buradaki konuları takip ediyorum. Ben de bir derdimi paylaşmak istiyorum. 22 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır biriyle beraberim. Daha önce ciddi bir ilişkim olmamıştı bu ilk ciddi ilişkim, erkek arkadaşımla aramda 10 yaş var ve kendisi yaklaşık 5 yıl önce 9 ay süren bir evlilik geçirmiş. Neden ayrıldıklarını bizzat kendisi ilk dönemlerde anlattı, buraya kadar bir sorun yok. Sorun şu ki ben evlilik zamanı yaklaştıkça bazen garip bir hüzne bürünüyorum. Bunları daha önce yaşamış, ona da yapmış düşüncesiyle allak bullak oluyorum. Bunu her ne kadar ona yansıtmasam da içim buruk oluyor bunlar aklıma geldikçe. Şimdi sizlere sormak istediğim benim durumumda olup da evlenenler sonrasında geçiyor mu bu burukluklar? Ve aranızda benim gibi kendinden 10 yaş büyük biriyle yuva kuranlar eşlerinizle aranız nasıl? Bazen çevremden çok fazla yaş farkı var gibi tepkiler alıyorum.

Bosandigi hanimi simdiden kiskaniyorsan
Zamaninda onada bunlati yapti diye.
Ee sen evlenincede onunla bunlari yasadi bunlari yapti diye diye kendini yiceksin.

Valla canim ben nisanliyim ve nisanlimda benden buyuk ama hic sorun degil bnce seviyorsan hem kimin ne dedigini takma sen onunla mutluysan mutlu olacagina inaniyorsan oyle dysuncelerede kapilma derim

Aslında bu zamana kadar hiç önemsemedim. Bunu sorun haline getirip aramızı bozacak şekilde de büyütmüyorum. Sadece arada bir aklıma gelince içim hüzünlenmiyor değil. Zaten ileride onun başının etini yiyecek olsam böyle bir evliliğe hiç kalkışmam

Dayimla yengemin arasinda 10 yaş var. 15 yaşında bir de oğulları var. Dışardan baktığımda bir sorun yok gibi tabi iclerini bilemem.
Benden 11 yas büyük erkek arkadasim vardi. Iyi anlasirdik. Oyle ici gecmis evde oturalim vs bi tip degildi benden daha atakti hatta.
Bu işler cevredikilerle bitmiyor ya. Karsidan ki insanın karakterine bağlı. Iyi gozlemle. Sonradan pisman olma. Evlilik biliyorsun sevgililik gibi değil. Yas farkı ilerde problem olur diyenler var genellikle forumda ama ben cevreme baktığımda o o problemi pek göremiyorum. Dışardan bir gözle diyeyim. Kimsenin icini bilemeyiz.

Yaş farkından ziyade adamın ikinci evliliği sorun sizin için sanırım.

Böyle vesveselerle başlayacaksınız hiç başlamayın bence bu evliliğe. Çok takacaksınız bu durumu, belli.

herkesin hikayesi farklıdır.çünkü her insan farklıdır.aradaki uyum önemli.
sen böyle eski eşi kıskanırsan ikinize yaptığı güzellikler dışında onla yaşadığı boşanma tecrübesini de senle de yaşar.

D denizbhrm boşanma sebebi hakkında birşey demedim ki. Eski eşinin suçlu olduğunu da söylemedim. Olayı biliyorum benden ilk günden itibaren saklamadı dedim mantığıma ters düşen birşey olsa bu ilişki bu noktaya gelmezdi.

Eşimin ikinci evliliği, benim ilk.

Neden bilmiyorum ama benim aklıma hiç gelmiyor böyle şeyler.

Hatta çoğu zaman unutuyorum zira hem kendisi hem de ailesi bizimle ilgili her konuda benden daha heveslidir.

Ben eşimin ilk evliliğinden kalan bazı eşyaları bile attırmadım, para verip almış, kullanmamışlar da. Niye kullanmayayım anlamıyorum, maddeye mana yüklemek çok saçma.

Sadece kv-kp evine ilk gittiğimizde "o da buradaydı gelin sıfatıyla" dedim, sonra da "meeehhhh böyle güzel insanları elinden kaçıracak kadar salakmış, derdine yansın haspam" dedim geçtim.

Ama sizde bendeki rahatlığı göremedim. Yaşınızın da etkisi vardır diye tahmin ediyorum.

Aranızda 10 yaş var, bence de fazla.

Size tavsiyem iyi düşün zira şimdiden bunları düşünüyorsanız ilerde daha fazla takarsınız.

Legal Alien benzer durum bizde de var evliyken aldığı birkaç eşya için ben de boşuna masrafa gerek yok kullanabiliriz dedim. Aslında bu zamana kadar rahattım dediğim gibi. Ben eski eşini kıskanmıyorum bir kıyaslamaya da giriyorum diyemem tam anlamıyla. Bunu ona karşı dile getirmiyorum bile hatta, mesela gelinlik bakarken bir an aklıma geliyor bunu onunla da yaşamış diye sonra bir an hüzünleniyorum elimde olmadan. Uzun sürmüyor geçiyor. Zaten bunları çok sorun eden biri olsam bu noktaya gelmezdik iki yıldır. Benim tek derdim hiç anımsamamak

Yaş konusuna gelince ben yaşıma göre çok deli dolu biri sayılmam. O benim tam tersim gezmeyi eğlenmeyi sever. Bu zamana kadar birbirimizi tamamladık hiç benden 10 yaş büyük biriyle gibi hissetmedim, üzerimde hiçbir anlamda baskı kurmadı. Tabii ki yaşının vermiş olduğu bir olgunluk var. Şu an için iyiyiz, hayat bize ne getirir birlikte göreceğiz diye düşünüyorum

Benim nacizane tavsiyem mesleğinizi elinize alın ondan sonra evlilik olayına girin.
Eğer sevdiğiniz adama güveniyorsanız yaş farkı sorun olmayacaktır. Sonuçta 2 yılda size hissettirse hissettirirdi bunu. Yani siz hiç bunu hissettiniz mi? Siz enerjik ve bıcır bıcırken o böyle ununu elemiş eleğini asmış gibi miydi? Sizin yaşınızn getirdiği hevesleri hiç küçümsedi mi? Siz olumsuz her hangi bir şey hissettiniz mi bu 2 yılda?
Gene de dediğim gibi ne kadar süper olursa olsun önce ekonomik özgürlük.

Önümüzdeki dönem mezun oluyorum okulum bitiyor. Evlilik teklifi etti, evlilik hayalleri kurmuyorum tek başıma yani.

C caninfistigi hiç baskı kurmadı üzerimde benim hevelerimi fikirlerimi hep çok önemsedi bu iki yıl boyunca yaş konusunda en ufak problem yaşamadık. Biz çok güzel anlaşıyoruz, ama çevremden bazı insanlar ilerisi için sorun olabilir diyor

Ya ne işin var bosanmis büyük adamla.Cok mu yakışıklı. Çok mu paralı. E değilse zorun ne..Ya yazık etme..Onlar da görsün tercih edilmemek neymiş görsün. .Ya şu kızlara şaşıyorum. Erkekleri böyle doyumsuz yapan bu tip ilişkilerinin rahatlığı konforu..Aklını başına al...Bosanmis erkeklere çok güvenmemek lazım.Su toplumda bosanmis kadınlara göre pek masum değiller istisna hariç. Kimle tanistiysam kendi melek eski karısı şeytan. Hatalarım vardı düzelttim lafı yok.
Bakma biz mecburuz.

Neden boşanmış adamla evlilik olmaz mı? Ben de bu zihniyeti anlayamıyorum. İlla kötü mü olacak yada çok mükemmel birisi olsa yaşı büyük ve evlenip boşanmış olduğu için onunla bir hayat kurulmaz mı? Beni eski evliliğiyle alakalı hiçbir zaman şüpheye düşürmedi. Karşıma geçip ben mükemmelim o şeytandı da demedi. Herşeyi olduğu gibi anlattı. Herkesin başına gelebilecek birşey bu. Bugün ben de ondan ayrılıp başkasıyla evlenip, boşalabilirim. Bu beni kötü mü yapar?

Son düzenleme:

Yani her şey olabilir. Sorun olacak ne olabilir misal, siz bebek olayına hazır değilken onun artık yaşı gelmiş olur. Şu an aklıma gelmeyen bu tip yaş farkı ile ilgili sıkıntılar olabilir. Siz bu konularda konuştunuz mu hiç?
Kıskanç mı? Kadın erkek eşitliği hakkında ne düşünüyor? Ev işlerini size yıkar mı? Aileci mi? Ailem ne derse o mu der? Cimri mi? İşi gücü var mı? Eğitim durumu ne? Sizi taşıyabiliyor mu? Sizin hayatınıza müdahale ediyor mu? Öfke kontrolü var mı?
Bu soruların cevapları aranızdaki yaş farkından daha önemli bence.
Bir de siz evliliğe hazır mısınız? Sevgiliniz bir 5 yaş daha genç olsa biraz daha sevgili kalmak ister miydiniz? Bazı şeylerde aceleye gelmiş hissediyor musunuz? Ne hissediyorsunuz bunlar önemli.
İlk eşinden ayrılma sebebi ailesi, kıskançlık, çocuk isteme/istememe gibi sebepler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…