- Emoji Skoru
- 1.259
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Cidden yani sırf ailesinin yanında olmak için de bitirmeyi göze alıyorsa yuh ona artık ne diyeyim . hep ailesinden ayrı şehirlerde çalıştı şimdi mi aklı başına geldi .saka gibi ya olanlarAilesine simdiden boyle laflarina kaniyorsa, isiniz is
açıkçası piyasaya göre iyi gelirlerimiz var ama sırf o ailesinin olduğu şehirde yaşasın diye ev hanımı moduna geçememBüyükşehirlerde yaşayıp geçinmekte zorlanan insanların memleketlerine ya da küçük şehirlere dönmesini destekliyorum ancak kendi düzeni bozup, iş güç garanti olmadan onun akrabalarının çoğunlukta olacağı bir şehire sırf ev sahibi olmak için gitmezdim.
O zaman daha küçük ama ikinizin de içine sinen bir şehir seçin beraber? Sizin iş imkanınızın da olduğu bir şehir. İkiniz de çevrenizden kopmuş olursunuz ve işe de devam edersiniz şartlar eşit olurO devlette çalışıyor o yüzden tayin şansı var ama ben özelde çalışıyorum benim için daha zor böyle karara uyum sağlamak
Ya zaten kendi memleketinde yaşamak istemiyordu . Büyük ihtimal ailesi şart koydu gelirsen ev alırız diye bana detaydan çok bahsetmiyor . Ben zaten kabul etmiyorumO zaman daha küçük ama ikinizin de içine sinen bir şehir seçin beraber? Sizin iş imkanınızın da olduğu bir şehir. İkiniz de çevrenizden kopmuş olursunuz ve işe de devam edersiniz şartlar eşit olur
Bana da hiç mantıklı gelmiyo Bingölde yaşamakEvlendiğimde çalışmıyordum. Eşimle istanbulda tanıştık. Memleketinde daha iyi iş imkanları çıktı ama ben kabul etmedim gitmeyi. Özellikle de daha evlenmeden böyle bişeyi kabul etmeyin derim. İyice ailenin içine girip dinamikleri gözlemlemeden işi gücü düzeni bırakıp deplasmana gitmek hiç mantıklı değil
Klasiktir bu , evlenince bir anda ailelerini dinlemeleri gerektigini anlarlar. Bekarken 10-15 gunde bir konustuklari annelerini, hergun aramaya baslarlar flnCidden yani sırf ailesinin yanında olmak için de bitirmeyi göze alıyorsa yuh ona artık ne diyeyim . hep ailesinden ayrı şehirlerde çalıştı şimdi mi aklı başına geldi .saka gibi ya olanlar
+1İş bulamayacağınızı düşündüğünüz şehre gitmeyin.
Evet İstanbul da yaşamak zor ama bu zorluğun ceremesini neden siz çekeceksiniz? Bu şekilde evlilik için şehirden değiştirip, iş bulamayan, sonrası çocuk yapan kadınların hatrı sayılır bir kısmı mutsuz oluyor.
Nişanlım bu sebeple benden ayrılırsa üzülürüm demişsiniz. Bir anda aldığı bir kararı istemediniz diye sizden ayrılacaksa, ilişkinizde bir şeyler eksik demektir.
Bu mesela korkunç bi şey.Ya daha geçen haftalara kadar İstanbul’da yaşayacaz diyorduk ailesi girdi aklına kesin .kendisi devlette çalışıyor ordan oraya tayin ister ama benim işim öyle değil
Ya bingöl gibi yerde devlet memuru değilsen iş bulma imkanı yok ki . O devlette olduğu için atama ister ama ben ne olacam düşünmüyor o kısmı . O çevrede yaşayan arkadaşlarım iş bulamadıkları için şehir değiştirdi zamanında .+1
Ben kendi isteğimle şehir değiştirdim (ikimizin de memleketi değil, eşimin işi sebebiyle buradayız), ben de hemen işe başladım, spora başladım, sürekli geziyoruz, güzel bir çevrem oldu, istediğimiz zaman ailelerin yanına da gidiyoruz. Büyükşehir beni yormuştu, şu an maddi manevi bize iyi geldiği için buradayız, gidelim dediğimde eşimin ikiletmeyeceğini biliyorum, zaten ben buraya geleyim diyene kadar da benim şehrime taşınma, yerleşme şeklinde plan yapmıştık. Bunlara rağmen başlarda zorlandım, ne işimiz var bizim elin memleketinde dedim, bazen memleketten dönerken ağladım. Yeni yeni tam manasıyla alıştım diyebilirim (yaklaşık 1 sene oldu).
Sormadan etmeden, ikiniz adına, kendi kendine hayatî bir karar alıyor ve siz itaat etmezseniz ayrılacağı korkusunu yaşıyorsanız bu ilişkiyi temelden sorgulamanız gerekiyor demektir konu sahibi. Boyun eğer, aman ağzımızın tadı bozulmasın diye istemeye istemeye kabul edersiniz, bu sadece başlangıç olur; bundan sonra hayatınız böyle diken üstünde ve mutsuz geçer. Bir de, bu fikir nişanlınızın aklına düştü ise gündeminizden inmeyecektir diye düşünüyorum; eninde sonunda yine başlayacaktır gidelim demeye.
İyi düşünün lütfen.
benim kararım net söyledim zaten . Düğüne 3-4 ay kalmışken böyle karar da alınmaz saçmalıyor işteYaşandı cok pişmanım. Yapma bacım yakma kendini. Evlenmeden o deli divane ask hiç bitmeyecek sanıyorsun ama öyle değil. İşini bırakma asla ayaklarının üstünde dur isteyen senin yanında olsun.
Ya öyle tabi üniversiteden beri 10 yıllık süreçte max 1-2 yıl kalmıştır ailesinin yanında . Ki o şehri de sevmiyor zaten . Ev alma fikri istanbuldan kaçma fikri cezbediyor onuKlasiktir bu , evlenince bir anda ailelerini dinlemeleri gerektigini anlarlar. Bekarken 10-15 gunde bir konustuklari annelerini, hergun aramaya baslarlar fln
O devlette çalışıyor ondan . Ki benim oralarda yaşayan arkadaşlarım bile iş bulmadığı için şehir değiştirmek zorunda kaldılar .bunu da anlattım inanmak istemiyor kendinceEv alabilmek önemli ama evi aldığınız yerde mutlu olabilmek daha önemli. Hani ne bileyim ev Manisa'da olur İzmir'e gider gelir çalışırsınız. Belki 2-3 gün ofis olur, diğer günleri evden olur falan diyelim de. Bingöl'de ne yapacaksınız? İnsanlar orda iş yok diye büyük şehirlere göç ediyorlar. Ev hanımı olunca bir süre sonra çocuk yaparsınız, işten de uzaklaşınca dönmeniz iyice zorlaşır (özel sektör böyle çünkü). Kendi aileniz de orada değilse ev, çocuk ve eşin ailesi ekseninde bir hayat sizi bekler. Ha bu kötü bir şey değil tabi ama siz bunu istiyor musunuz onu düşünün.