Evlilik yolundaki ilişkim

Eksileyenleri anlamadım. Evlendikten sonra erkek ailesine para gönderirse hepimiz linc edip bosan diyoruz. Evlilik öncesi bence bu sorulmasi gereken bir mevzu. Bence açık açık konuşmanız lazım.Herkes ev araba alacak diye bir sart yok ama o maastaki insanın en azindan arabasi olabilirdi. O da yoksa birikimi olabilirdi. Cimri mi kumar mı oynuyor lüks düşkünü mü ailesine mi gönderiyor bunları bilmek lazım.

32 yaşında henüz ev alamamak cok normal...
Arabayı sormadınız mı hiç konusu geçmedi mi niye düşünmedin vs diye? 7 ayda bunların sebebini anlamış olmanız lazımdı, sizde de var bi tuaflık

Konuştum bugün babasının çalışmadığını ailesine destek olması gerektiğini benden bir beklentisi olmadığını söyledi... zamanla yoluna koyacakmış bu durumu... ama nasıl?... bilmiyorum bir yandan da vicdansızlık mı ediyorum diyorum.... benim ailemde yardıma muhtaç olabilirdi....
Sizden beklentisi nasıl olmayacakmış? Maaşını annemlere gönderelim demez herhalde ancak budur.
Yoksa siz evlendiğinizde aileniz elini taşın altına sokacak, onun ailesinden destek yok. Borçlarınız olacak. Borçlar aile bütçesinden ödenecek. Borçlar ödenirken ailesi aç kalmayacağına göre onlara para göndermeye de devam edecek. Babası içinde zaman geçtikçe çalışması daha da zor olacak, sizin belki çocuğunuz olacak ya da ev almak isteyeceksiniz vs bu işler nasıl olacak ki? O bütün maaşını bunlara harcayacak. Sizde çekirdek ailenizin yaşamasını sağlayacaksınız gibi geldi bana.
Önceden tatil paranız 20bin tutuyorsa ya tatilinizi 10bine düşürüceksiniz yada 40bin toplamaya çalışacaksınız. Eşinizden bu manada maddi destek alamayacağınızı düşünüyorum açıkçası.

Seker senin yorumunu gorunce sana yazmak istedim , benim maasim piyasaya gore oldukça yuksekti ancak ben de hic para biriktirmedim ve evlendigim adamlar da benim gibi oldugu icin onlarin da birikimi yoktu
Bu birikim olayi turk insaninda niye var mesela ben de bunu hic anlamam
Evlenirken de cektik bi kredi dugun de yaptik , evimizi de dosedik , sadece babam yatak odasi takimini dugun hediyesi olarak almisti baska da hic yardim almadik kimseden
Maasin dogru durust bi tutarsa gayet de birikimsiz evlenilebiliyor, cok sart birsey degil yani bu
Çünkü türkiyedeyiz her an her sey olabilir birikim yapmak gerekiyor.Ama bizim insanimiz birikimi şöyle anlıyor.5bin tl maasim varsa 2binini biriktiriyim 2bini eve gitsin bini ile de ben kit kanaat gecinirim. Bu yanlış, ben de genc yasta ev,düğün,eşya borcuna girmeyi yanlış buluyorum. Mesela ciftlerin ikisi de calisiyor evde cok vakit gecirilmiyor ama esya en lüksünden alınıyor. Aileler isteniyor diye lüks düğün yapılıyor. Cocuguma kalsin diye 30 yasinda ev borcuna giriliyor.

belki de durumlar düzelene kadar beklemelisiniz
belli ki mutsuz olacaksınız

Siz ailenizden destek aldınız mı evinizi arabanızı alırken ? Çünkü 7 bin kazanıyorum iyi kötü geçiniyorum diyorsunuz. Evlenince üstüne bir 7 bin daha gelecek ve hala geçinmeden endişelisiniz. Sanki ne kadar kazansanız o kadar harcıyorsunuz gibi geldi bu nedenle. İkinizin total maaşı 50 bin de olsa iyi kötü geçiniriz gibi bir yaşam standardınız var gibi duruyor. Eğer öyle ise şuanda da bunları düşünüyorsanız bu evlilikte mutlu olabileceğinizi sanmıyorum. Öncelik mantık ise bu evliliği gerçekleştirmeyin derim ben.
Kazançlara göre yorum yapacak olursak, Türkiye için evinize girecek para güzel bir rakam. Geçinirmiyiz endişesi olmamalı idi normal şartlarda. Beraber birikim de yapılabilir ev de alınır araba da. Hatta şuanki kredi faizleri vs çok güzel fırsatlar var iyi bir geliriniz oldukça alabilirsiniz.

Mesela ben işe başlayalı bir sene oldu. Para biriktiremiyorum. Ama benim harcadığım bir yer var mesela. Çok gezerim ve paramı gezilere harcarım. Bir de ben de 27 yaşındayım. Ne bileyim. Bu kafayla 32 ye kadar evlenmezsem ben de para biriktiremeyebilirim. Bu arada ev ve araba fiyatları uçmuş durumda. Ki araba almakla iş bitmiyor. O arabanın sürekli masrafları ve ödemeleri oluyor. Belki bunları da hesap ediyordur.

32 yaşında ayda 7000 TL alan bir mühendisin arabası olmalıydı ya.ev almak çok zor zaten .bekar adam belki yiyip içip üstüne başına harcıyordur.eger o da yoksa konuşun açik açık

Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Ailem bana emanet anam babamm yapmayayım mi gibi cumleleri duyarsan 2 kez düşün derim.Amaa gerçekten zor durumdalarsa seviosan senin de ailenin durumu bu olabilirdi mantığıyla bunu sorun etmemelisin.

Bunu sormak gerekir.hadi şimdi yardim ediyosa da ilerde evlenince maaş sürekli bölünecek mı senin bunu bilmen lazım.

Ama erkekler bu konuda çok hassas.sana ters cevap da verebilir.buna hazırlıklı ol.ben olsam sorardım.zamaninda birine sordum ve baya tersledi filan :D

Evet bu beni çok şaşırttı... hiç mi heves etmez insan... ayrıca dün araba alalım sana dedim... konuyu geçiştiriyor... açık açık söylese bende böyle ikilemde kalmayacağım...
Benim eski eşim de öyleydi. Evi de arabayı da düğünden sonra aldık. Evin borcunu ben ödüyorum gerçi şu an ama öncesinde 13 yıllık iş hayatında bir çöp bile alamamış. Neden? Ailesine yedirmiş hep. Yedirmek zorunda kalmış. Ben başta sorun etmem sanıyordum ama baktım sorun oluyor. Kuzenleri bile evlenmeden önce beş kuruş istemezken evlenince para istemeye başladı. Ben de o ne veriyorsa aynısını aileme verdim. Biriktirdim. Bazen ayda 500-600 gidiyordu. Ben de aynı oranı yolladım. Eğer şimdi konuşmazsanız benim gibi olursunuz. Bence şimdiden düşünmeniz güzel. Evi arabası olmaması değil benim derdim. Kenarda hiç parasının olmaması. Ben her şeyimi peşin alırken o borçla aldı ve düğünden sonra borç ödedik epey. Çünkü ne aile desteği gördü ne de kendine yetebildi. Bunlar zor şeyler

ben evlendigimde bildiginiz culsuzdum, maasim vardi bir, esim de aynen, yaptik ettik su an maddi durumumuz guzel.

Ama soyle de bir sey var,
atiyorum esimle o zaman tanisip evlenmemisim ve simdiye kadar calismisim didinmisim bir seyler elde etmisim, simdi birikimsiz birisi ile evlenip yeniden geriden baslamak istemezdim de ya. Tamam cok seviyorsam ve ileriye iliskin guveniyorsam ayridir da iliskinin basinda isem duygularim cok yogun degil ise illa ki benimle benzer imkanlara sahip olmasini isterim. Sonucta ben o yolu yurumusum yani, yeniden yurumek zor gelebilir.

Ki siz aileden durumunuz iyi imis, siz nasil hissedersiniz bilmiyorum gercekten. Maddi zorluk yasamak aliskin olmayan birisi icin daha zor olurmus gibi geliyor bana. Yine de iyi deneyimdir, her insanin hayatinda bir donem yasamasi olgunlasmasi icin iyi olur. Size guven ve sevgi verdiyse bu iliski bu yonuyle de degerlendirebilirsiniz belki.

Ben hiç paragoz bulmadım sizi. Sonuçta otuz yaşında ev araba sahibi olduysaniz demek ki birikime önem veriyorsunuz. Demek ki "bana azı yeter" diyip çoğunu birikime ayiriyorsunuz. Sizin gibi olmayan biriyle evlenmek hem sizi sinir eder hem onu.
O mesela parasını doya doya harcamak ister,siz yatirima ayıralım dersiniz, sizi cimri görür. Siz onu müsrüf görürsünüz. Ya da onun parası kendi ailesine gider siz evi döndürürken kendinizi enayi gibi hissedersiniz...
Açık acik konuşmak en iyisi.
Bu arada ben de ev araba almayı düşünmüyorum . Dünya icin ve kendi iyiliğim toplu taşımayı ve bisikleti kullanıyorum. Ailemde bir araba varken ikinciyi almak bana saçma geliyor. Zaten gideceğim şehre otobüsle, trenle,uçakla,blablacarla/araba paylasimiyla,kimi zaman da otostopla rahatlikla gidiyorum.
Ayrıca durduğu yerde park parasi, benzin parası, zorunlu sigorta, keyfi sigorta,muayane falan filan masraf çıkartan bir makinaya hiç heves etmiyorum. Onun bir senede çıkaracağı masrafla ben yilda iki kere yurt dışı tatiline cikarim :) o yüzden kişisel tercihim araba almamak. Paramin bir kısmını gelecekte lazım olur diye altın birikimine ayırıyorum, kalan kismiyla da gönlümce geziyorum.
Ben de mesela altında arabası olan, var gücüyle krediye girip 'yok yeah,dünyayı gezenlerin babası zengin' diye konuşan erkeklerden kaçıyorum. Çulsuz olsun, gezgin ruhu dursun. Genç yaşında mal mülk telaşına değil görme bilme telaşına düşsün istiyorum.
Herkes neye önem veriyorsa , kendisine uyan insanlar bulmalı. Uymuyorsa da evlilik sandalina binmemeli.
O yüzden siz de konusunu açın.
Direkt sormanın kırıcı olduğunu düşünüyorsanız 'ayni eve girince bütçe nasıl olur, ev kredisine girmeli miyiz' gibi, farazi konuşuyor gibi konuyu açın, uygun sorularla o farketmeden cevabınızı alin. Belki de bankada altın hesabi falan vardır, evlenince ev alırım diye biriktiriyordur

Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Evi arabası yok diye bir insanla napim diye konu açılmaz bana göre gençsiniz beraber elele verip yaparsınız zamanla
bizimde yoktu sonradan oldu bu sorun olmamalı eğer sorun oluyorsa zaten evlenmeyi düşünmeyin birbirinizi bu konu için üzeceksiniz evlenmeyin yani

Evi arabası yok diye bir insanla napim diye konu açılmaz bana göre gençsiniz beraber elele verip yaparsınız zamanla
bizimde yoktu sonradan oldu bu sorun olmamalı eğer sorun oluyorsa zaten evlenmeyi düşünmeyin birbirinizi bu konu için üzeceksiniz evlenmeyin yani
Ama adam ailesine çok veriyor olabilir. Eğer öyle bşr şey varsa beraber el ele verip tekrar ev araba alacak para kalmaz ki. Adam ailesine yollar, konu sahibi de evi geçindirmek için uğraşır durur. Burada çok örneğini gördük bunun. Adam gizli gizli yolluyor, kadın evi geçindiriyor, faturalar onda. Kartlar onda. Adam evden habersiz... bu adam da ailesine yollamıyorsa bile savurgan demek ki. Onca sene çalış ama elinde bir şey olmasın. Demek ki gitmiş o paralar bir yere

Ama adam ailesine çok veriyor olabilir. Eğer öyle bşr şey varsa beraber el ele verip tekrar ev araba alacak para kalmaz ki. Adam ailesine yollar, konu sahibi de evi geçindirmek için uğraşır durur. Burada çok örneğini gördük bunun. Adam gizli gizli yolluyor, kadın evi geçindiriyor, faturalar onda. Kartlar onda. Adam evden habersiz... bu adam da ailesine yollamıyorsa bile savurgan demek ki. Onca sene çalış ama elinde bir şey olmasın. Demek ki gitmiş o paralar bir yere

Ailesine tüm maaşını yollamaz zaten demekki kirada oturuyor kiralarda aldı başını gitti birde burdan bakmak gerek

Back
X