Evlilik yolundaki ilişkim

Ailesine maddi yardım yapıyorsa, ömür boyu yapacak demektir. Konu evlilikten açıldığı zaman kibarca ailesine maddi yardım konusunu açabilirsiniz. Sizin eviniz arabanız maaşınız var diye kendi maaşını ailesiyle paylaşabilir.

Düşünmekte haklısınız. Bir erkeğin parası malı mülkü olacak en azından kimseye muhtaç olmayacak şekilde. Açık açık konuşun bence

ben seni anladım çünkü benim babamın da var bişeyler. bugün coşkun sabah da demiş hani "beni ancak parası olan anlar" diye, onun hesap :KK53:

eski çalıştığım yerde şeref yoksunu bi adam vardı, kendisi aynı iş yerinden bi hanımla evlenmişti. yani karı koca ikisini de tanıyoruz. meğer kadın tarafının babasının durumu iyiymiş, kira vermeden kadının babasının evinde oturuyorlarmış. buraya kadar normal.

adama şeref yoksunu deme sebebim, bu ortamda herkesin içinde "insan babasını seçemez ama kayınpederini seçebilir, siz de benim gibi uyanık olun zengin kızı bulun" diye ağzını yaya yaya konuşmasıydı. bunu kendi karısı da duymuş başkalarından.

bu kafada adam çok şimdi. ayık ol.

benim bi akrava kızınıı da isteyenler vardı bi ara. aracı olacak akraba, kızın üzerine ev alın başka türlü kimse bakmaz demişti. yaşı 28 diye. neyse ki sonra gitti kendisi buldu evlendi. kendi başıma gelen de var o kadarını yazmıyım ifşa olcam yoksa. kız tarafının malı olunca farklı durumlar zuhur edebiliyor yani ayık olmamız lazım.

hayır ayrıldık eski erkek arkadaşım desem daha doğru olurmuş haklısınız.

ben de seni merak ediyodum, sevindim ayrıldığına.

leylekin konusu da bu olaya güzel örnek olabilir aslında, adamın vereceği cevapları kıyaslayabilirsin konu sahibi

bence siz endiselenmekte haklısınız evlilik isi yurutmeye konuldugu zaman bir oturup konusabilirsiniz senin ne kadar birikimin var benim ne kadar neler alabiliriz nasıl yapabiliriz diye

Herkes şanslı doğmuyor sizin ailenizin de durumu iyi olmaya bilirdi siz ozaman aileniz için bir şey yapmicakmiydiniz.. Ben 12 yaşında bugüne kadar çalışıyorum aileme yardım ettim14 yıldır kendi işyerimi çalıştırıyorum evlenirken eşim birkez olsun sormadı sorgulamadi öyle de bir hakkı yoktu zaten. Halada yardım ediyorum aileme birkere dahi lafını etmedi 5 yıldır aile bu kadar maddiyatci olmak iyi değildir onun yoksa sizin varmış eviniz illa erkeğin evi olacak diye şart mı

Ailemin durumu iyi bana her zaman destek olurlar... onlar da bu şekilde söylüyor... ama ben bir türlü emin olamıyorum...
Ben de evlenmeden önce aileme destek olmuştum hala ufak ufak yardım ederim. Eşim bunu hiç problem etmedi Evlenmeden önce de sonra da hatta o der sizinkilerin bi şeye ihtiyacı var mi aydan aya gönder ihtiyaçlarını diye. Ama çok önemli bir ayrıntı var. Eşimin benim parama ihtiyacı yok. Onun kazancı iyi. Eğer evimizi ikimizin parasıyla geçindirmek zorunda olsaydık o zaman elbette bu sorun olurdu. Ve ben sizi haklı buluyorum. Toplumda prestijli bir işiniz ve maaşınıza bakılırsa iyi sayılan bir iş yeriniz var elbette belli standartlarda yaşamak isteyeceksiniz. Aksi sizi tedirgin ve mutsuz edebilir burda da kimse sizi suçlayamz bence

Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Böyle bir durumu şuan evliyim ve çözemiyorum. Zira evlenmeden önce herkesin kendi evi denmişliği vardı. Bende inandım. Ama o hiç öyle olmadı. Yani al ben yiyemedim sen ye denilmesine, ailenizin kullanılmasına tahammül edebilecekseniz. Sıkıntı olmaz.

Babasının neden çalışmadığı önemli. Bazı ailelerde olur tembel olur baba, karısı ev temizliğine gider, evi geçindirir falan.
Öyle bir durumsa yani babası, oğlundan gelen paraya alışmışsa iyi bir durum değil. Evlenince de bu durumun değişeceğini düşünmüyorum hatta oğlunun karısı da paralı olacağı için isteyeceği para artar. Veya oğlu, babası istemeden daha çok verebilir.

Ancak babası hasta falan ise bir şey diyemem, dünya hali herkesin başına gelebilir.

Burda ben çok konu okudum erkeklerin, ailelerine yaptığı ölçüsüz yardımları ve karılarının psikolojisinin bozulmasını.

Ben sert tepki verenler gibi düşünmüyorum ve size hak veriyorum. Ev alacak beklentinizi fazla buldum çünkü o maaşla ev almak kolay değil. Ancak bir arabası vs. olabilirmiş.

Her şeyi geçtim, diyelim hiç birikimi yok.
Konuyu açtığınızda kaçmamalı ve size kartlarını göstermeli. Bir yuva kurulma ihtimali var ise koşullarını, zorunluluklarını, nedenlerini size söylemeli.

Sizi neyin beklediğini bilmek zorundasınız. İki cümleyle kapatılmaz bu konu.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum.
Bu zamanda erkekler evlenmeden önce kadınlara soruyor; baba evinden gelen tarlan, bağ- bahçen var mı, araban var mı, birikmişin var mı diye.
Kadın merak etmiş çok mu?
Tabi ki merak edecek.
İsterse kadın çalışmak zorunda değil mesela, erkek her türlü kadının geçiminden, çoluğunun çocuğunun rızkından sorumlu.

Babasının neden çalışmadığı önemli. Bazı ailelerde olur tembel olur baba, karısı ev temizliğine gider, evi geçindirir falan.
Öyle bir durumsa yani babası, oğlundan gelen paraya alışmışsa iyi bir durum değil. Evlenince de bu durumun değişeceğini düşünmüyorum hatta oğlunun karısı da paralı olacağı için isteyeceği para artar. Veya oğlu, babası istemeden daha çok verebilir.

Ancak babası hasta falan ise bir şey diyemem, dünya hali herkesin başına gelebilir.

Burda ben çok konu okudum erkeklerin, ailelerine yaptığı ölçüsüz yardımları ve karılarının psikolojisinin bozulmasını.

Ben sert tepki verenler gibi düşünmüyorum ve size hak veriyorum. Ev alacak beklentinizi fazla buldum çünkü o maaşla ev almak kolay değil. Ancak bir arabası vs. olabilirmiş.

Her şeyi geçtim, diyelim hiç birikimi yok.
Konuyu açtığınızda kaçmamalı ve size kartlarını göstermeli. Bir yuva kurulma ihtimali var ise koşullarını, zorunluluklarını, nedenlerini size söylemeli.

Sizi neyin beklediğini bilmek zorundasınız. İki cümleyle kapatılmaz bu konu.
Dün gece konuştum kendisiyle babasının emekli olacağını evlendikten sonra durumun daha Farklı olacağını söyledi babası çalışmayı sevmeyen biri... ben durumun farklı olacağını sanmıyorum kendisine de değer veriyorum...ne yapacağımı bilemedim... devam edersem mutsuz olabilirim...

ben seni anladım çünkü benim babamın da var bişeyler. bugün coşkun sabah da demiş hani "beni ancak parası olan anlar" diye, onun hesap :KK53:

eski çalıştığım yerde şeref yoksunu bi adam vardı, kendisi aynı iş yerinden bi hanımla evlenmişti. yani karı koca ikisini de tanıyoruz. meğer kadın tarafının babasının durumu iyiymiş, kira vermeden kadının babasının evinde oturuyorlarmış. buraya kadar normal.

adama şeref yoksunu deme sebebim, bu ortamda herkesin içinde "insan babasını seçemez ama kayınpederini seçebilir, siz de benim gibi uyanık olun zengin kızı bulun" diye ağzını yaya yaya konuşmasıydı. bunu kendi karısı da duymuş başkalarından.

bu kafada adam çok şimdi. ayık ol.

benim bi akrava kızınıı da isteyenler vardı bi ara. aracı olacak akraba, kızın üzerine ev alın başka türlü kimse bakmaz demişti. yaşı 28 diye. neyse ki sonra gitti kendisi buldu evlendi. kendi başıma gelen de var o kadarını yazmıyım ifşa olcam yoksa. kız tarafının malı olunca farklı durumlar zuhur edebiliyor yani ayık olmamız lazım.
Bu tarz şeyler bende duyuyorum... erkek arkadaşımla bir eğitim sırasında tanıştık beni hiç tanımıyordu... O yüzden böyle bir düşüncesinin olabileceğine inanmıyorum... o karakterde bir adam değil ama benim endişem diyelim ki evlendik benim üzerime de sorumluluk binecek... sadece annesinin telefon faturası 200 tl geliyor...

Dün gece konuştum kendisiyle babasının emekli olacağını evlendikten sonra durumun daha Farklı olacağını söyledi babası çalışmayı sevmeyen biri... ben durumun farklı olacağını sanmıyorum kendisine de değer veriyorum...ne yapacağımı bilemedim... devam edersem mutsuz olabilirim...

Bu konularda ayrıl ya da devam et deme hakkını kendimde bulmuyorum.
Yine de fikrimi söylemeyi kendime borç bilirim.
Yazdıklarınızı okudum hep bu durumun sizi rahatsız edeceği çok bariz bence.
Kendi psikolojinizin iyi olacağı durumu seçmelisiniz. Kadın mutlu ise o yuva mutludur, çocuklar sağlıklı büyür diye düşününenlerdenim.
Mutsuz olacağınızı hissettiğiniz durumları seçmeyin.

Böyle bir durumu şuan evliyim ve çözemiyorum. Zira evlenmeden önce herkesin kendi evi denmişliği vardı. Bende inandım. Ama o hiç öyle olmadı. Yani al ben yiyemedim sen ye denilmesine, ailenizin kullanılmasına tahammül edebilecekseniz. Sıkıntı olmaz.
Şuan bana da evlendikten sonra daha farklı olacağı söyleniyor ama bana da çok mantıjlı gelmedi...

Bu tarz şeyler bende duyuyorum... erkek arkadaşımla bir eğitim sırasında tanıştık beni hiç tanımıyordu... O yüzden böyle bir düşüncesinin olabileceğine inanmıyorum... o karakterde bir adam değil ama benim endişem diyelim ki evlendik benim üzerime de sorumluluk binecek... sadece annesinin telefon faturası 200 tl geliyor...

Evlendiğiniz zaman anne babasının alıştığı konfor tehlikeye girecek. Aile bunun farkındadır. Bana çok iç açıcı bir gelecek olacak gibi görünmedi.

Şuan bana da evlendikten sonra daha farklı olacağı söyleniyor ama bana da çok mantıjlı gelmedi...

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizin evlilik modeliniz böyle biri değil.
iyi özellikleri bir yana, maddiyatla alakalı sizin çok farklı beklentileriniz var. bence evlendiğiniz kişinin maddi olarak sadece kendine yönelik yaşamış ve şu an erkek arkadaşınızın kazandığının da üzerinde kazanan biri olması lazım.
çünkü şu an ikinizin toplam geliri türkiye şartlarında oldukça iyi olduğu halde, ancak geçiniriz diyorsunuz.
ayrıl yada devam et demek haddim değil ama görünen köy kılavuz istemiyor. belli ki siz epey sıkılacaksınız bu konularda.

Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
İşi bırakmayı mı düşünüyorsunuz niye geçim sıkıntısı cekesiniz. Kendi yuvası yokken daha fazla destek oluyordur ailesini çok normal , evlendikten sonra destek olması yine normal.

İşi bırakmayı mı düşünüyorsunuz niye geçim sıkıntısı cekesiniz. Kendi yuvası yokken daha fazla destek oluyordur ailesini çok normal , evlendikten sonra destek olması yine normal.
İşi bırakmayı düşünmüyorum... evlendikten sonrada bu şekilde yardım yapacaksa ben kabul edemem...

Durumu iyi olmayan bir kişiye 200 tl telefon faturası mı geliyor? İnsanlar daha aza tamah edebilir veya kendi yağında kavrulabilir ama başkasından yardım alacak kadar fakirliğin nedeninin sorumsuzluk ve tembellik olduğunu düşünürüm, bu yazdığınız da ispat ediyor durumu. Düşmez kalkmaz bir allah hepimiz maddi sorunlar yaşayabiliriz kastettiğim bu değil, kimi insan ömrünü sorumsuzca miskinlik içinde ama lükslerinden de ödün vermeden geçiriyor. Nasılsa el atan biri bulunur diye düşünüyorlar. 200 lira tlf faturası ne ya kimse demiyor mu daha uygun tarifeler var diye.

Back
X