- 24 Ocak 2016
- 556
- 440
- 103
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Şu an yaşadıklarınız çok normal. Evliliğin ilk zamanları çoğu çiftte sıkıntılı geçiyor. Zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacak, isteklerinize, alışkanlıklarınıza saygı duymayı öğreneceksiniz. O zaman rayına girecek evliliğiniz.
Öncelikle evliliğin bekarlık hayatını tamamen silmek olmadığını anlamanız gerekiyor. İnsan evlilik içinde de bekarken edindiği alışkanlıkları sürdürebilmeli. Bundan kastınız nedir tam olarak bilmiyorum tabi ama arkadaşlarla zaman geçirmek olarak düşündüm. Kendimi koyuyorum eşinizin yerine eşim evlendik diye arkadaşlarımla zaman geçirmem konusunda sorun çıkarsa ya da bunu engellemeye kalksa mutsuz olurum, tepki veririm. Çünkü bu benim özel alanıma müdahale etmek demek. Ben her boş anımı eşimle geçirirsem mutsuz bir kadın olurum. Ailemle zaman geçirmeye, arkadaşlarımla eğlenmeye hatta yalnız kalmaya da ihtiyacım var çünkü. Ama bunu çok sık yapıyorsam eşim tepki gösterebilir, o zaman da ona hak veririm.
Evlilikte 7 seneyi devirmiş bir kadın olarak size biraz rahat davranmanızı tavsiye ediyorum. Ortamınızdan koparılıp hiç tanımadığınız, bilmediğiniz, yalnız olduğunuz bir yaşama adım atmak zor ama unutmayın bu eşinizin suçu değil, sizin tercihiniz. Tercihlerinizden pişmanlık duymayın ve yeni yaşamınıza uyum sağlamak için çabalayın.
Eşler olarak karşılıklı açık açık her şeyi konuşmalı bence bu çok önemli konuşun eşinizle o da size anlatsın her şeyini belki o da sıkışıp kalmıştır birbirinizi için yanlış seçimseniz birbirinizi daha çok kırmadan yollarınızı ayırırsınız. Evliliğin ilk zamanları alışmak zor olur tabi alışmak kendini bulmak rutinini oluşturmak yepyeni bir hayatta çevre kurmak biraz zaman alabiliyor ben de büyük bir şehirden bütün sevdiklerimi bırakıp küçücük bir ilçeye geldim bir insanı bile tanımıyorum burada zor oluyor biliyorum yani umarım her şey yoluna girer düzelir ve istediğiniz gibi bir evliliğiniz olur sıkıntılı günleriniz geçer
Biz yeni evliyiz cinse anlamda çok fazla birlikte değiliz bu azık fazlalık göreceli ama bence değil ama benim için bu sorun değil sorun kendini tatmin etmesi ger duşa girdiğinde bende paranoya oluşması o bana zamanla düzelir diyor ama bence bu duruma bağımlı gibi geldi bende benim yerime bu durumu tercih etmesi takıntı oluşturdu
Alttan alıp düzelir diyorsa kavga çıkarmayıp sizi terslemiyorsa eşinizin evlilikle ilgili sorunları yok demek kiDün kavga ettik artık ben bu evlilikte mutsuzum dedim o alttan alıp düzelir demese o istemese sürmez zaten. Ama bana bıraktığı hissiyatı işte anlamıyor açık açık ta konuşamıyorum bir kere denedim reddetti
Ben de yeni evli sayilirim, 9 ay oldu. Ayni sekilde ben de hic bilmedigim kimsemin olmadigi bir sehre ve ilceye geldim evlenerek. Alistigim buyudugum okudugum yasadigim sehirden hem ufak hem daha kapali bir yer. Ilk zamanlar bizim de sıkıntılarimiz cok oldu. Ne kadar sevsen de iki ayri insanin ayni evi paymasmaya alidmasi gercekten zaman istiyor. Yalnizlik hissine gelince, daha bir hafta once yine agladim yapayalnizim diye:) ben yalnizligimi en cok esim beni sebepsiz yere kirdiginda hissediyorum. Yapayalniz kimsesiz.. ama caresiz hissetmiyorum. Boyle zamanlarda aklimdan hep bosanma dusunceleri geciyor. Sonra gelip gonlumu aliyor, dusunuyorum mutlu muyum diye. Onu seviyorum, evet bazen cok gereksiz seylerden beni kiriyor ama bu evlilige sans veriyorum her defasinda. Tolere ediyorum suan icin.
Ailemi işimi büyüdüğüm şehri alıştığım ortamı arkadaşlarımı bırakıp geldim. Ve daha çok yeni evliyim. Off bazen çok yanlız olduğumu düşünüyorum. Kimsem yok sanırım onun ilgisi bana yetmiyor. Hayatımı devam ettireceğimi seçtiğim insan galiba yanlış seçim kendi doğru bir insan olabilir iyi bi birey olabilir fakat düşünüyorum da benim için doğru insan değil yani sanırım değil. Hiç birşeyden bi düşüncemden emin değilim fakat tek bildiğim hayalimdeki evlilik bu değil. Yine de seviyorum... Yoksa hayatımda ilk olarak yaşadıklarım mı beni ona bağlayan heyecanı aşk mı sanıyorum. Aslında okadar bencil olmasa benim kırılacağımı bildiğim hareketler yapmazsa belki daha mutlu olurum. Ve bunun için kırıldığımı tartıştığımı bildiği halde bekarlık alışkanlıklarını bırakamadığını gayet net görüyorum. Ve bu konuyu konuşamıyorum çünkü sonuna kadar inkar edip üstüne birde beni suçlu çıkaracak yada belkide duyacaklarım ondan soğumamı sağlayacak. Bazen düşünüyorum belki cinsel anlamda da çekici gelmiyorum belki hayalin deki ben değilim. Bunu düşünmek bir kadın için çok zor ama her ayrıntı önemli. Kendime öz saygımı kaybettim. Mutlu olduğum anlarda çok oldu ama şuan Çok mutsuzum. Evliliğimi oluşturduğumda verdiğim maddi manevi emek mutsuzluğumdan daha ötede. O nedenle verdiğim emeği düşünüp evliliğimi bi kez daha gözden geçiriyorum . Çok yanlızım sadece öylesine içimi döktüm zaman ayırdığınız için çok uzun bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için de çok teşekkürler.
Bu konuda da saygı önemli. Sevişmenin ve kendini tatmin etmenin zevki başka. Eğer sizi boşlamıyorsa, kötü bir cinsel yaşamınız yoksa, seviştiğiniz zaman sizi de düşünüyorsa bu durumu kafaya takmayın. Yeni evli çiftler her gün sevişecek diye bir kanun yok. İkinizin arasındaki sözsüz bir anlaşma gibi olur bu işler. Libidoların durumuna göre değişir. Eğer cinsel hayatınız sizi mutsuz etmiyorsa oluruna bırakın. Zamanla azalabilir de artabilir de bu durum. Artarsa ve sizi ihmal ederse müdahale edersiniz. Ama şu durumda takıntı yapacak bir şey çıkarmadım ben anlattıklarınızdan. Bu sizinle, sizin kadınlığınızla alakalı değil. Sadece ikiniz de alışma sürecindesiniz. Sakin olun, rahatlayın ve evliliğinize zaman tanıyın. Her şey yoluna girecek.
Alttan alıp düzelir diyorsa kavga çıkarmayıp sizi terslemiyorsa eşinizin evlilikle ilgili sorunları yok demek ki
Şuan bu mesajınız olarak iyi geldiki bunları duymaya ihtiyacım varmış çok teşekkür ederim
Kendimi gördüm evliliğin ilk zamanları hep derdim ben bunu hayal etmedim diye ama geçiyor hiç meraklanma millet evliliğin ilk zamanları cicim ayları derler ben buna innamiyorumm ilk bir sene okadar zorki ikinci yılım ve bence biz daha yeni yaşıyoruz o cicim ayını ilk zamanlar sorumluluk almam ev iş temizlik bide çalışıyorsan okdr zor geliyormu yaptığından yediğinden grafiğinden hiç birseyden mutlu olmuyorsun ama zamanla herşey yerine oturunca eşinde iyi anlayışlı bir insanda değme keyfine ilk zamanlar her hafta boşanalım diyordum saolsun eşim çok anlayışlı ve alttan alan hakli olsa bile en son adamı artık illallah ettirdim bu dönemi esimin destegi ve terapiyle aştım
Ben anneme arabayla 10 dakikalık mesafede oturuyordum. O zaman bile gurbette hissediyordum.
İlk zamanlar için çok normal durumlar. Eminim bir süre sonra alışacaksınız.
Bu durumda evliliğinizi sorgulamanız çok normal ama bunu lütfen abartmayın.
Bence çok gereksiz düüşünmüşsünüz bir erkeğin sizin kadar uzun uzun evliliğini düşündüğünü bile sanmıyorum.Ailemi işimi büyüdüğüm şehri alıştığım ortamı arkadaşlarımı bırakıp geldim. Ve daha çok yeni evliyim. Off bazen çok yanlız olduğumu düşünüyorum. Kimsem yok sanırım onun ilgisi bana yetmiyor. Hayatımı devam ettireceğimi seçtiğim insan galiba yanlış seçim kendi doğru bir insan olabilir iyi bi birey olabilir fakat düşünüyorum da benim için doğru insan değil yani sanırım değil. Hiç birşeyden bi düşüncemden emin değilim fakat tek bildiğim hayalimdeki evlilik bu değil. Yine de seviyorum... Yoksa hayatımda ilk olarak yaşadıklarım mı beni ona bağlayan heyecanı aşk mı sanıyorum. Aslında okadar bencil olmasa benim kırılacağımı bildiğim hareketler yapmazsa belki daha mutlu olurum. Ve bunun için kırıldığımı tartıştığımı bildiği halde bekarlık alışkanlıklarını bırakamadığını gayet net görüyorum. Ve bu konuyu konuşamıyorum çünkü sonuna kadar inkar edip üstüne birde beni suçlu çıkaracak yada belkide duyacaklarım ondan soğumamı sağlayacak. Bazen düşünüyorum belki cinsel anlamda da çekici gelmiyorum belki hayalin deki ben değilim. Bunu düşünmek bir kadın için çok zor ama her ayrıntı önemli. Kendime öz saygımı kaybettim. Mutlu olduğum anlarda çok oldu ama şuan Çok mutsuzum. Evliliğimi oluşturduğumda verdiğim maddi manevi emek mutsuzluğumdan daha ötede. O nedenle verdiğim emeği düşünüp evliliğimi bi kez daha gözden geçiriyorum . Çok yanlızım sadece öylesine içimi döktüm zaman ayırdığınız için çok uzun bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için de çok teşekkürler.
Aynen ben çok dillendirmiyorum ama sürekli aklımdan o fikir geçiyor boşanma fikri acaba daha mı mutlu olurum ya mutsuz olursam hep bi araftayım
Kendinizi olumsuz etkilemeyin lütfen.İşte kafamın içindeki fare sürekli kemiriyor bana takıntı oluşturdu abartıdan çok daha ötede destek alacam bugun yüzümü görümce karar verdim.
Bence çok gereksiz düüşünmüşsünüz bir erkeğin sizin kadar uzun uzun evliliğini düşündüğünü bile sanmıyorum.
Çalışıyor musunuz? Bence bir iş bulup çalışın düşünmeye vakit kalmaz
Yapma bence ihanet yok yalan yok anlayissiz bir koca yok neden yapacaksın ki bende bosanacagimdan değil onu korkutmak için yapardım hoş asam bişeyde yapmazdı baktım adam bıktı bunaltmaya başladım terapiye başladım sadece 3 seans gittim ve herşey yoluna girdi bence sende dene ben boşanmak istiyorum dediğim zaman onla olan hayatı değilde onsuz olduğum hayatı gözlerini kapatır yasamaya calsitigim zaman için o bi korku ve endişe aldığı zaman derdim ben bu adamı seviyorum hızlıca bütün fikirleri yok ederdim kafamdan etrafıma bakardım bazı arkadaşlarımin eşleri okdr vurdum duymaz ki saygıları yok eşlerine sürekli disardalar arkadaşlarıyla bunları görünce derdim benim eşim süper bi adam bunların hiç birini yapmaz çünkü böyle kararsız olduğunuz zaman kötü değilse iyi huylarını düşünmeye çalışinki daha çabuk toparlarsınız
Kendinizi olumsuz etkilemeyin lütfen.
Yüzünüzün sebebi sadece uzaklık değil ki ?Şöyle düşünün bekarken , evin çoğu sorumluluğu annenizde oluyor. Şimdi tüm sorumluluk sizde.
O yüzden de çok yorgun hissediyorsunuz.
Sıkmayın canınızı hepsi geçecek inşallah❤
Çok ilginç ben de böyle yoğun çalışıyorum hiç de böyle düşünceler aklıma gelmiyor.Çalışıyorum memurum çok ta yoğun bir iş hayatım var. İlk çalıştığım kurumdan ayrı bir birimdeyim ekstra odak ve ilgi isteyen bir iş. Ama gece düşünüyorum valla sabah zombi gibi uykusuz işe gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?