- 6 Şubat 2016
- 1.287
- 1.298
- 133
- 38
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Hani derler ya ates olmayan yerden duman cikmaz. Bu soylemi bazi seylerin habercisi.Eve
sizin adınıza sevındım , önceden görebılmenıze .. Bir keresinde eşım bana , babanla tartıssam konusmasam sen de konusmaz mısın dedi?(ki babamı sever ıyı anlasırlar)
Ben de o'na eger bana bu soruyo sorabılıyorsan, demek ki bır seylerı yanlıs yapıyorum dedim..
Cunku benım babamla bırak küsmeyi, bi dk dargınlgıım olmaz.. Benım ıcın o kadar fedakarlık yapan bir insanı , babamı hıc kımse için silmem.. Olaylar o raddeye gelmez ..Biliyor bunu..
Sesimi yükseltsem olmuyor , ben de küssem olmuyor .. Evı terk etsem geri dönemem , ki buna hazır da degılım.. Bir tartısmamızda Ayrı kalmak ıstediğimi söledim git annenler de kal bir süre dedim .. Kabul etmedı ..ben gidip tekrar dönmek istemıyorum.. Ya cözebilsem ona göre davranıcam.. Mesela kavgalıyız en sevdıgım tatlıyı almıs iş dönüşü, (kendı hıc yemez tatlı)ama konusmuyor..Hani derler ya ates olmayan yerden duman cikmaz. Bu soylemi bazi seylerin habercisi.
Elinden tuttugunuz gibi bi psikologa goturun. Suan devam ettirdiginiz bu hal size birsey vermiyor. Kv ile kpiniz tadinda bi evlilige yuruyor bu iliski. Bagira cagira egitilmesi gereken kadin, ve egoist bir koca.
Yolunuzu tavrinizi degistirmeniz lazim. Hicbir ise yaramiyor esinizdeki egoyu artirmaktan baska. Bi sure sonra bu artarak cogalan ego; ustunuze karanlik gibi coker. Ve kesip atmadiginiz parmaginizdaki bu kangren kolunuzu alir goturur.
Anlasır arkadaslarıyla.. Saygılıdır etrafına.. Benım akrabalarım da sever onu.. Ama işte dedıgım gibi , bu küsmeler inatlar benı cok ama cok yoruyor..Ben böyle biri olmak ıstemıyorum...Peki ama is hayati ya da arkadaslik cevresinde nasil tavirlari acaba? Yani hangi arkadas surekli kusen birini ceker ya da patronada mi atar yapacak?Disarida kendini frenliyebiliyorsa demekki nazi size geciyor.Psikolojik olarak sizin uzerinizde hakimiyet kurmaya calisiyor
Mutlaka gideceğim .. Çünkü bu yasananlar bende anneme babama bir sey olursa ne yaparım korkusunu da tetıkledı iyice.. Onların yanında o kadar degerlıyım ki, isterdim ki eşim var o yanımda dıyebıleyım ama korkuyorum artık gelecekten..Ve bunu hıssedememek , yanı eşim ne olursa olsun benım yanımda dıyememek benı cok yordu.. Bu kadar cabuk bana sırtını dönebılmesı, kırabılmesı ve üstüne özür dilemek yerıne koseye cekılıp konusmaması , enerjımı bitiriyor sankı.. Ve benım cocugum var en cok onun ıcın ıyı olmalıyım, en cok o nun ıcın güçlü olmalıyım .. Ama o benı sureklı asagıya cekıyor .. Cok mu zor , inat etmemek anlasmayı secmek ben çözemedim ...Kendimize es secerken onu sadece davranışları ile degil ailesinin de davranislari ile degerlendirmeliyiz. Ne kadar okursak okuyalim ne mezunu olursak olalim evlendigimiz zaman biz kadinlarin icinden "annelerimiz" erkeklerin icinden de "babalari"cikiyor. Cunku ilk tanidigimiz kadin ve erkek onlardi. Ve biz onlari model aldik. Elimizden geldigince olumsuz ozelliklerimizi degistirmeli ya da en azindan elimizden geldigince torpulemeliyiz. Esinizin davranislarinin nedeni de cocuklugu buyudugu aile ortamidir.
Tek basiniza basacikabileceginiz bir surec degil anlattiklariniz. Onun da once kendinde ki yanlislari gormesi sonra bunu kabullenip cozum istemesi gerekli.
Bir danismandan yardim almaniz onerildigin de kabul etmedigini soylemissiniz. En azindan siz girebilirsiniz. Tabi ki esinizin de gelmesi gerektigini soyleyeceklerdir. Siz onu nasil ikna edebilirsiniz sizin onu nasil yonlendireceginiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz en azindan.
Danisman hic bir zaman şoyle yapin boyle yapmayin demez. Sizinle yaptigi gorusmeler boyunca sizin dogruyu yanlışı bulmanizi saglar. Ama esiniz gitmedigi icin en azindan siz gidin bence.
Sizden ricam psikologa gitmeniz. Psikiyatrise degil. Zaten psikiyatrise ihtiyaciniz var ise psikolog sizi yonlendirecektir.Mutlaka gideceğim .. Çünkü bu yasananlar bende anneme babama bir sey olursa ne yaparım korkusunu da tetıkledı iyice.. Onların yanında o kadar degerlıyım ki, isterdim ki eşim var o yanımda dıyebıleyım ama korkuyorum artık gelecekten..Ve bunu hıssedememek , yanı eşim ne olursa olsun benım yanımda dıyememek benı cok yordu.. Bu kadar cabuk bana sırtını dönebılmesı, kırabılmesı ve üstüne özür dilemek yerıne koseye cekılıp konusmaması , enerjımı bitiriyor sankı.. Ve benım cocugum var en cok onun ıcın ıyı olmalıyım, en cok o nun ıcın güçlü olmalıyım .. Ama o benı sureklı asagıya cekıyor .. Cok mu zor , inat etmemek anlasmayı secmek ben çözemedim ...
Sizden ricam psikologa gitmeniz. Psikiyatrise degil. Zaten psikiyatrise ihtiyaciniz var ise psikolog sizi yonlendirecektir.
Asla bir meslegi kotulemek amacli yazmiyorum bunu ama etrafim da cerez gibi antidepresan kullanan insanlari gormekten biktim.
Ben doktor degilim kim kullanmali kim kullanmamali diyemem tabi ki ama ne olursa olsun ilac verilmesine de karsiyim.
Bipolar bozukluk teshisi konan kisi ile sevgilimden ayrildim aci cekiyorum diyen kisi ayni kefeye konulmamali galiba.
Ama yillardir sehir ve is degisikligim nedeni ile farkli insanlarla tanisiyorum ve sanki herkes panik atak herkes depresyonda. Sadece bunu dogru bulmuyorum.
Ben de kesınlıkle psikoloğa gitmeyı dusunuyorum.. İlaç kullanma taraftarı degılım hiç .. Çok tesekkür ederım destegınız için...Sizden ricam psikologa gitmeniz. Psikiyatrise degil. Zaten psikiyatrise ihtiyaciniz var ise psikolog sizi yonlendirecektir.
Asla bir meslegi kotulemek amacli yazmiyorum bunu ama etrafim da cerez gibi antidepresan kullanan insanlari gormekten biktim.
Ben doktor degilim kim kullanmali kim kullanmamali diyemem tabi ki ama ne olursa olsun ilac verilmesine de karsiyim.
Bipolar bozukluk teshisi konan kisi ile sevgilimden ayrildim aci cekiyorum diyen kisi ayni kefeye konulmamali galiba.
Ama yillardir sehir ve is degisikligim nedeni ile farkli insanlarla tanisiyorum ve sanki herkes panik atak herkes depresyonda. Sadece bunu dogru bulmuyorum.
Vardı böyle küsmeleri ama salak vb kelımeler kullanmazdı hiç.. Gergınlıgı hep vardı ama şimdi küs kalma süreleri uzadı , daha tahammulsuz olduk.. Onceden neden boyle yapıosun dedıgımde iş yerınde cok mutsuzum , boguluyorum beni anlamıyorsun dıyordu ev kredısı de yoruyor onu , ama bana ettıgı hakaretı iş yerıne baglayamam kı ben , bu ona boyle davranma hakkını vermemeli ki.. Ama anlatamıyorum işte..Esiniz hep boylemiydi? Degil ise
Evlendikten sonra mi degisti?
Cocuktan sonra mi?
kuzum Allah yardimcin olsun umarim hersey düzelirMerhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kısura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Merhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kısura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Evet , güzellikle anlamıyor maalesef.. Bu son küs kaldıgımız dönemde geldı konustu benımle , kahve yapmıs getırdı ,ama havadan sudan iş ile ilgili falan konustu.. Ama benım istedıgım sadece bir özür.. Bana aptal diyip sonrasında, hıc bır sey yok gıbı konusması da sinirimi bozuyor.. Bu kadar basite indirgemesini istemıyorum..Ozür dilemedıgı ıcın , ben de soguk davranıp konusmamaya devam ettım.O da inatla konusmuyor işte..Dogru soyluyosunuz , kendımı berbat hıssedıyorum artık...canim benim bu adam laftan guzellikten anlamiyorsa atara atar gidere gider yapacaksin.
seninle konusmayan adama neden yemek hazirliyorsun? birak zikkimin kokunu yesin.
bebeginin yaninda seni nasil asagilar,o el kadar cocuk herseyin farkinda.
biran once yerlerde surunen insanlik ve kadinlik onurunu toparla.
bak benim psikologumun onerisidir,
seni berbat hissettiren hicbiseyi yapma! adamla konusunca 1dk sonra yine surat asiyorsa konusmayacaksin o adamla ta ki gelip seninle konusana kadar.
kiyacaksin! kiyamam diye bisey yok.
senin esine guzel soz islemiyorsa orman kanunlari elbette isler cunku o bunu istiyor.
sen pesinde kostukca degerini anlayacagini mi saniyorsun.
ilgiyi tamamen kes,konusursa konus,konusursa yemegini yap..
en guzeli destek almasi ama yok nuh deyip peygamber demeyen biriyse sen bu isi kendin halletmek zorundasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?