Evlilik zormuş

sizde, yani karakterinizde ve aile yapınızda kendimi buldum biraz. ben evli değilim ama evlensem ve böyle bir kocam olsaydı ben de kırılırdım sanırım gerçekten dilerim ki düzelir size karşı davranışları. küsme huyu olması gerçekten çok yorucu.. sizin bir süre sonra buna tahammül edememeniz normal. bence hem karakter olarak inatçı ve baskın bir karakter olması hem de yüklendiği sorumluluklar onun size karşı gaddarca davranmasına neden olmuş. bence kesinlikle bir psikologa gitmesi gerek eşinizin. içinde olan bastırdığı sorunları size öfke olarak ortaya çıkartıyor. bu sadece sizi yıpratacak, siz alttan aldıkça, sizin duygularınızı karşı taraf anlamadıkça siz tükeneceksiniz. çünkü siz ailenizde böyle görmediniz. daha sert bir aile yapısında yetişen bireyler bu tarz davranışları garipsemez, normal gelebilir belki umursamazlar. fakat siz sevgiyle, saygıyla büyütülmüşsünüz. aileniz sizin üzülmemeniz için gözünüzün içine bakmış belki ve bunu eşinizde göremeyince bu sizi çok kırıyor. eşinize artık onun sizin aileniz olduğunu hatırlatın. bence sakin ve aranızın iyi olduğu bir zamanda onun tavırlarının sizi nasıl hissettirdiğini, nasıl kırdığını ona anlatın. umarım sizi anlar ve biraz olsun sizin açınızdan bakmayı dener.. umarım her şey iyi olur sizin için..

Peki ama is hayati ya da arkadaslik cevresinde nasil tavirlari acaba? Yani hangi arkadas surekli kusen birini ceker ya da patronada mi atar yapacak?Disarida kendini frenliyebiliyorsa demekki nazi size geciyor.Psikolojik olarak sizin uzerinizde hakimiyet kurmaya calisiyor

Reactions: anu
Hani derler ya ates olmayan yerden duman cikmaz. Bu soylemi bazi seylerin habercisi.

Elinden tuttugunuz gibi bi psikologa goturun. Suan devam ettirdiginiz bu hal size birsey vermiyor. Kv ile kpiniz tadinda bi evlilige yuruyor bu iliski. Bagira cagira egitilmesi gereken kadin, ve egoist bir koca.

Yolunuzu tavrinizi degistirmeniz lazim. Hicbir ise yaramiyor esinizdeki egoyu artirmaktan baska. Bi sure sonra bu artarak cogalan ego; ustunuze karanlik gibi coker. Ve kesip atmadiginiz parmaginizdaki bu kangren kolunuzu alir goturur.

Sesimi yükseltsem olmuyor , ben de küssem olmuyor .. Evı terk etsem geri dönemem , ki buna hazır da degılım.. Bir tartısmamızda Ayrı kalmak ıstediğimi söledim git annenler de kal bir süre dedim .. Kabul etmedı ..ben gidip tekrar dönmek istemıyorum.. Ya cözebilsem ona göre davranıcam.. Mesela kavgalıyız en sevdıgım tatlıyı almıs iş dönüşü, (kendı hıc yemez tatlı)ama konusmuyor..

Anlasır arkadaslarıyla.. Saygılıdır etrafına.. Benım akrabalarım da sever onu.. Ama işte dedıgım gibi , bu küsmeler inatlar benı cok ama cok yoruyor..Ben böyle biri olmak ıstemıyorum...

Kendimize es secerken onu sadece davranışları ile degil ailesinin de davranislari ile degerlendirmeliyiz. Ne kadar okursak okuyalim ne mezunu olursak olalim evlendigimiz zaman biz kadinlarin icinden "annelerimiz" erkeklerin icinden de "babalari"cikiyor. Cunku ilk tanidigimiz kadin ve erkek onlardi. Ve biz onlari model aldik. Elimizden geldigince olumsuz ozelliklerimizi degistirmeli ya da en azindan elimizden geldigince torpulemeliyiz. Esinizin davranislarinin nedeni de cocuklugu buyudugu aile ortamidir.

Tek basiniza basacikabileceginiz bir surec degil anlattiklariniz. Onun da once kendinde ki yanlislari gormesi sonra bunu kabullenip cozum istemesi gerekli.

Bir danismandan yardim almaniz onerildigin de kabul etmedigini soylemissiniz. En azindan siz girebilirsiniz. Tabi ki esinizin de gelmesi gerektigini soyleyeceklerdir. Siz onu nasil ikna edebilirsiniz sizin onu nasil yonlendireceginiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz en azindan.

Danisman hic bir zaman şoyle yapin boyle yapmayin demez. Sizinle yaptigi gorusmeler boyunca sizin dogruyu yanlışı bulmanizi saglar. Ama esiniz gitmedigi icin en azindan siz gidin bence.

Mutlaka gideceğim .. Çünkü bu yasananlar bende anneme babama bir sey olursa ne yaparım korkusunu da tetıkledı iyice.. Onların yanında o kadar degerlıyım ki, isterdim ki eşim var o yanımda dıyebıleyım ama korkuyorum artık gelecekten..Ve bunu hıssedememek , yanı eşim ne olursa olsun benım yanımda dıyememek benı cok yordu.. Bu kadar cabuk bana sırtını dönebılmesı, kırabılmesı ve üstüne özür dilemek yerıne koseye cekılıp konusmaması , enerjımı bitiriyor sankı.. Ve benım cocugum var en cok onun ıcın ıyı olmalıyım, en cok o nun ıcın güçlü olmalıyım .. Ama o benı sureklı asagıya cekıyor .. Cok mu zor , inat etmemek anlasmayı secmek ben çözemedim ...

Sizden ricam psikologa gitmeniz. Psikiyatrise degil. Zaten psikiyatrise ihtiyaciniz var ise psikolog sizi yonlendirecektir.
Asla bir meslegi kotulemek amacli yazmiyorum bunu ama etrafim da cerez gibi antidepresan kullanan insanlari gormekten biktim.
Ben doktor degilim kim kullanmali kim kullanmamali diyemem tabi ki ama ne olursa olsun ilac verilmesine de karsiyim.
Bipolar bozukluk teshisi konan kisi ile sevgilimden ayrildim aci cekiyorum diyen kisi ayni kefeye konulmamali galiba.
Ama yillardir sehir ve is degisikligim nedeni ile farkli insanlarla tanisiyorum ve sanki herkes panik atak herkes depresyonda. Sadece bunu dogru bulmuyorum.

Sesimi yükseltsem iş cıgrından cıkıyor , sussam kendımı cok pasif , degersız hıssedıyorum.. Bırakıp gitsem anlayacak aslında emınım ama o zaman da cok gec olacak .. Bebegıme hıc kıyamıyorum, benım mutsuzlugum bebegımın babasız büyümesini gerektırecek kadar önemli mi diyorum.. Huzursuz bır ortamda buyumesını de tabı kı istemıyorum.. Çünkü; bir keresinde eşimle tartısırken yıne bagırmaya basladı , bebegım 7 aylıktı o zaman ana kucagında bana bakısını gördüm , öyle ürkekce mahvoldum o an .. Şimdi bile göz yaslarımı tutamıyorum, gözümün önüne geldi.. Gittiğim de o süreç benı cok üzecek , şimdi de üzülüyorum ama evim , odam ne biliyim işte alıskanlıklar, umutları, hayallerı bırakmaya karar vermek cok zormus...ki dönsem sorgusuz sualsız kabul eder ailem.. Hep arkamdadırlar , işim de var ... Bazen de dıyorum daha 32 yasında (ben de 30)belkı degısır zamanla.. Ama kendimi kandırıyorum sanki... Kafam da hep cevapsız sorular...

Ben de kesınlıkle psikoloğa gitmeyı dusunuyorum.. İlaç kullanma taraftarı degılım hiç .. Çok tesekkür ederım destegınız için...

Esiniz hep boylemiydi? Degil ise
Evlendikten sonra mi degisti?
Cocuktan sonra mi?
Vardı böyle küsmeleri ama salak vb kelımeler kullanmazdı hiç.. Gergınlıgı hep vardı ama şimdi küs kalma süreleri uzadı , daha tahammulsuz olduk.. Onceden neden boyle yapıosun dedıgımde iş yerınde cok mutsuzum , boguluyorum beni anlamıyorsun dıyordu ev kredısı de yoruyor onu , ama bana ettıgı hakaretı iş yerıne baglayamam kı ben , bu ona boyle davranma hakkını vermemeli ki.. Ama anlatamıyorum işte..

Moralinizi bozmayın güçlü bir kadınsınız eşinizi bazı şeyler yormuş sanırım. Hiç yoktan yere sizi kırıyor. Güzelce konulup psikoloğa gitmeye ikna etmek lazım. Belki bir başkasının ona yanlış yaptığını göstermesi daha etkili olur. Olaylara dışarıdan bakabilen birisinin faydası dokunur.

Kus durmak zor evet. Yaşayanlar dayanamıyor ama bu kış en erkeklerde benim gördüğüm çok hassaslar çabuk kiriliyorlar. İlgi bekliyorlar sohbet istiyorlar ozenilmek istiyorlar
Benim kayın babam ve yakın bi arkadaşımın kocasi böyle çünkü

kuzum Allah yardimcin olsun umarim hersey düzelir

canim benim bu adam laftan guzellikten anlamiyorsa atara atar gidere gider yapacaksin.
seninle konusmayan adama neden yemek hazirliyorsun? birak zikkimin kokunu yesin.
bebeginin yaninda seni nasil asagilar,o el kadar cocuk herseyin farkinda.
biran once yerlerde surunen insanlik ve kadinlik onurunu toparla.
bak benim psikologumun onerisidir,
seni berbat hissettiren hicbiseyi yapma! adamla konusunca 1dk sonra yine surat asiyorsa konusmayacaksin o adamla ta ki gelip seninle konusana kadar.
kiyacaksin! kiyamam diye bisey yok.
senin esine guzel soz islemiyorsa orman kanunlari elbette isler cunku o bunu istiyor.
sen pesinde kostukca degerini anlayacagini mi saniyorsun.
ilgiyi tamamen kes,konusursa konus,konusursa yemegini yap..
en guzeli destek almasi ama yok nuh deyip peygamber demeyen biriyse sen bu isi kendin halletmek zorundasin.

Evet , güzellikle anlamıyor maalesef.. Bu son küs kaldıgımız dönemde geldı konustu benımle , kahve yapmıs getırdı ,ama havadan sudan iş ile ilgili falan konustu.. Ama benım istedıgım sadece bir özür.. Bana aptal diyip sonrasında, hıc bır sey yok gıbı konusması da sinirimi bozuyor.. Bu kadar basite indirgemesini istemıyorum..Ozür dilemedıgı ıcın , ben de soguk davranıp konusmamaya devam ettım.O da inatla konusmuyor işte..Dogru soyluyosunuz , kendımı berbat hıssedıyorum artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…