Evlilik...

Smyrnadenizz

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
131
-69
18
34
Bana mutlu evliliğin saygının sevginin bir sorunla mücadele etmenin formülünü verebilirmisiniz? Özellikle uzun yıllar evli olanlar. Susmak çare mi? Ya da sustun diyelim biri bisey yaptı. Bunu eşinle paylaşmak sorun getirir mi? Susup bir kerede patlamak mi? Bisey olduğunda direk gidip paylaşmak mi? Hangisi?

Aynı dilden konusan insanlar anlasırlar bunu unutmayın
Karsınızda car car konusan bırı varken aman alırıza bey agzımızın tadı kacmasın diyen hayriye hanım gıbı duran kaybeder. zaten hayriye hanımda kaybetti

Bir kere tatlılıkla uyarırım, sonrasında empati yapabilsin diye aynı karsımdaki gıbı olurum belki daha beteri.

Susmak fayda etmez. İletişim şekli çok önemli. 5 senelik evliyim şimdiye kadar çok şükür ne büyük bir kavgamız ne birbirimize bir saygisizligimiz oldu. Bu bazen ama insanın kendini geliştirmesini gerektirir. Mesela ben çabuk kızarım ve küsme huyum da vardı. Iyi bir iletişim kurabilmek için bunları toparlamam gerekti. Eşime sesimi yükseltmem mesela. Küçük düşürücü veya onur kırıcı laflar etmem oda aynı şekilde bana etmez. Ikimizde diğerin aile için yaptığını görür takdir ederiz. Birbirimize "Eline sağlık" deriz mesela diğeri birsey yapsa.
Birde şunu ekliyim: Ben açık sözlüyüm. Beni rahatsız edecek bir durum olsa dile getiririm. Mesela bugün esimin ailesi ilgili bir durumu açık açık kayinvalidem ile konuştum. Cünkü başka türlü durumlar çözülmez.

Evlilik ilişkisinde 2+2=4 gibi bir formül yok ki.
Olaya, duruma, çiftlerin mizacına, evliliğin dinamiklerine göre yaklaşım ve tavırlar değişir.
Eşimle 26 yıldır evliyiz ve iyi anlaşıyoruz bununla birlikte bizim ilişki tarzımız bir başkasına uymayabilir.
Size tavsiyen kendinizin ve eşinizin mizacını iyi tanıyın.
İletişim becerilerinizi güçlendirin.
Şu iki kitabı da tavsiye ederim.
Evlenmeden Önce/Doğan Cüceloğlu
Beş Sevgi Dili/Gary Chapman

tartısabılecegınız kısıyle evlenın bu cok onemlı esımle tartısamıyorum bana gore sorun gorunen seyı konusmak ıstedıgımde hep susuyor haklısın dıyor sadece haklısın
yav tartıs be adam oda bır ıletısım seklı sonucta karsında sureklı tamam dıye bas sallayıp haklısından oteye gecemeyen bırı olunca cok zor oluyor

hasret kaldım tartısmaya sankı 60 yasımızda gıbıyız evde hep bır sessızlık .

Mutluluğun formülü yok ki mutlu evliliğin olsun ! Ama 2 kişinin karakteri çok Önemli o Bence .nasilki farklı dna sarmali var ve milyonlarca farklı karakter oluyorsa bu karakterlerinde eşleşip evlenmesi sonucu farklı evlilikler çıkıyor bu yüzden herkesin mutluluk formülü kendi elinde

Her ne söyleyeceksiniz içinizden bir canavar çıkmadan sakince hatta tebessümle suçlamadan kırıcı olmadan söylerseniz sorun olmayacağı düşüncesindeyim

Asla tutmam içimde. Bir sorunum varsa ve onunla ilgiliyse yada ailesiyle anlatıp çözüm üretmesini yada açıklamasını beklerim. Hayatta evladım dışında hiçbirşey benden önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…