Evlilik

Eşimle uzun yıllardır tanışıyoruz,6 yıldır da evliyiz.Maddi durumumuz iyi diyemem,eşimin ailesi ile sorunlarımız hep oldu hâlâ devam ediyor,yeri geliyor eşimle de anlaşamadığımız konular oluyor amaa ben herşeye rağmen mutluyum.çünkü dört dörtlük bir evlilik olmayacağı kanısındayım.ilerde belki daha kötüye de gidebilir.bunu düşünemem.Ânı yaşıyorum.Insanlar ailesine çevresine bazen anlatmak istemediği şeyleri buraya yazıp fikir almak istiyor.Bu gözünüzü korkutmasın,sadece burdan anlatılanlardan ibaret değil evlilik

Durun ben varım!
Vallahi çok mutluyum!
Ama bunu burada neden yazayım? Çünkü burası dert-sorun paylaşım platformu sevgili kediseverrciğiiim.
Buraya bakıp da evlilikten korkmak biraz şey, mantıksız

Burada kimlikler açık olmadığı için herkes rahatça yazıyor. Sosyal medya tam tersi mesela. Kimse mutsuz görünmek istemiyor.

Ben evlendiğim için çok mutluyum hatta evlenirken sevdiğimden daha çok seviyorum eşimi mesela. Sorunlar oluyor mu elbet oluyor ufak tefek. Ama özellikle 5. seneden sonra gerçekten yok denecek kadar az.

Kayınvalidemle evlendiğimden beri hiç kavgamız olmadı çok şükür. Kafama takılan bir şey olunca söylüyorum. Çokta takmıyorum zaten. Görümcem desen o da arkadaşım kardeşim oldu burada. Hiç mi sinir olduğumuz şeyler olmuyor elbet oluyordur onun da benim de. Ben direkt aman sen de çok alıngansın diyorum. Uzatma kız canımı sıkma falan diyorum o da genelde benle alakalı değil de haksız olduğu bir konuda yorum yapınca oluyor.

Sanırım asıl sorun yukarıda birinin belirttiği gibi insanların evlenirken belli şeylere dikkat etmemesi. Evlenince kimse "düzelmiyor". O yüzden insan illa evlenmek için değil, sevdiği için uzlaşabildiği için, karşısındakiyle bir ömür yaşayabileceğini olmazsa da insan gibi ayrılabileceğini bildiği biriyle evlenmeli. Biri size hakaret ediyorsa, dinlemiyorsa, ailesiyle dengeyi kuramıyorsa bu evlenince de böyle devam edecek.

Evet haklısınız aslında düşüncelerinizde ben yazılanlara çok kafayı takıp etkileniyorum sanırım çevremde de çoğu evlilik sıkıntılı olduğu için buraya yazmak istedim. Gerçekten mutlu evlilik var mı diye

Var var merak etmeyin. Bir de mutluluk biraz kişinin kendisine kalmış bir şey. Kadın evleneli 10 sene olmuş hala kaynanam düğünde bana şunu takmıştı, görümcem surat asmıştı diye konu açıyor

Çünkü evlilikte yaşanan öküz koca, baskın erkek ailesi, kaynana, görümce, elti, aldatma, şiddet vs gibi konular genelde herkesin yorum yapabileceği, fikir verebileceği konular. İnsanlar da derdi varsa açıyor bu konuları. Çok spesifik dertlerse zaten ifşa olma endişesiyle yazmıyor kimse. Diğerleri pek çok insanın ufak ya da büyük yaşadığı şeyler.
Ve evet son yıllarda sorunlar ya çok arttı ya da fazla haberdar olduk (iletişim çağında olduğumuzdan)
Ama yolunda giden saygı sevgi dolu evlilikler ve bu evliliklerle büyüyen çocuklar da var. Az da değil. Negatifi okumayın sürekli. Hele böyle etkileniyorsanız, en azından buradan uzak durun mesela.

Etkilenmeden böyle şeyler yaşanıyormuş evlilikte diye düşünebilir,ilerisi için hazırlıklı olabilirsiniz.Ama insan sevdiği kişi ile evlenince tüm zorlukların üstesinden geliyor.Yeter ki sevgi ve güven duyguları olsun.Umarim sizin de karşınıza iyi bir insan çıkar ve tüm korkularınız geçer

Canım mutlu evliliklerde var ama mutlu evliliğe birde gölge düşüren faktörler var mesela kayınvalide ,görümce ,kayınpeder ,eş yada elti gibi herşey olabilir o yüzden herkes bu sebepten dolayı burada sıkıntısını paylaşmış benim çok güzel evliliğim var ,eşim ruh ikizim gibi kayınvalide ve görümce faktörüde ruh öküzüm gibi

Sadece bu forumda değil, normalde de evlilikler sorunlu. Boşanma oranları çok yüksek. Gittikçe de yükseliyor. Bence birkaç sebebi var, en önemlisi eş seçimi. Doğru insan olmayınca olmuyor. Sonra evlilik sürecinde kültürel baskıyla çiftlerin maddi/manevi yıpranması. 3 yıllık borçla başlayan evlilikte huzur olur mu? Evlilik sırasında da geçinmeye gönlü olma kısmı önemli. Evliliğin ilk günlerini eşe diş geçirme süreci olarak görürseniz tabii ki mutsuz, huzursuz olursunuz.
Hayatta sorunsuz bir şey yok, evlilik de zor olabilir. Mutlu olmak bir seçim, evlilikte de mutlu olmayı seçmek gerekiyor.

sadece evliliklerde değil, anne babayla olan ilişkide, kardeşle olan ilişkide, arkadaşlıklarda, işyerinde zaman zaman sorunlar yaşarız
sizin mantığınıza göre hiç bir türlü ilişki yaşamamız gerekiyor o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…