evlilik === ???

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
mrb arkadaslar bu aralar sinirlerim cok bozuk insanlara...
evliligi bu kadar basitlesdirene...
evlilik benim icin 2 birbirini seven insanin birbirine kavusmasi demek...
ben yurt disinda yasiyorum...
burdaki evlilikler genelde gorucu usulüyle iki hafta içinde olan evlilikler...

Son düzenleme:
Haklısınız bana göre de yanlış , iki insan birbirini sevmeli ki aynı evi paylaşmak bir ömrü geçirmek istesin

ama kaynınzın evliliğine karşı çıkmanız yersiz olmuş ; çünkü kiminle evleneceğimi size mi sorucam diyebilir doğal olarak

Sırf Avrupa'ya gitmek için evlilik yapanlar konusunda haklısınız ama kaynınızın yapacağı evliliğe karışmanız bence çok doğru değil.. görücü usulü evlenip çok çok mutlu olan insanlar var .. bu onun tercihine kalmış o öyle istiyorsa buna kim karışabilir ki ...

Haksızsınız, sizi ilgilendirmez. Yorum yapma hakkınız bile yok.

Uzun flörtlerin sonucu biten bir sürü evliliğe sahit olduk burada/her yerde. Onu sadece Allah bilir.

Sanırım siz de yurtdışında yaşayıp ithal damat/gelin fikri ile tepkili olanlardansınız.

neden karsi cikdigimida anlatayimm o zaman...
benim ailemde kim gorucu usulu evlilik yaptiysa bosandi...
demin anlatdigim gibi gittiler birini tr den getirdiler bi hafta icinde...
sonrada bosaniyorlar cocuklar da ortada kaldi...
kendim bu sorunlari yasadigim icin kaynimada tavsiye etmedim...
onun iyiligi ni dusundugum icin konusuyorumm...saglikli bi evlilik degil gorucu usulu evlilik...

Kaç yaşında insanlar
Ve siz onların velisi değilsiniz
İstediği şekilde evlenebilirler

Bende bu 'kaynı' ile bu kadar ilgili yengeleri anlamıyorum
Bence bu konuda en son söz hakkına sahip kişilerden biridir yenge

görücü usulüne çok çok karşıyım demek abartı kaçabilir kendi adıma ben de görücü usulü evlendiğimi hayal dahi edemiyorum nitekim o şekilde evlenmedim ama görücü usulü evlenip mutlu olan da çok, bide artık eski usul görücülük yok ki birilerinin vesilesiyle tanışıyosun tamam ama kişiler birbirlerini ölçüp tartıyo olmuyosa yine olmuyo, belki çok muhafazakar ailelerde gençlere söz düşmüyodur bilemicem, ama kaynın nasıl evlenirse evlensin boşver ama insan yorum yapmadan duramıyo benim eltimle kaynım arasındada 12-13 yaş var bana ters gelmişti bende eşime söylemiştim ama laf arasında bunu bi konu başlığı yapmadım

Mantık doğru.
Ama haksızsınız.
Kaynınınızın evliliğinize karşı çıkmaya hiç hakkınız yok.

Sizin durumunuz biraz daha farklı. Hem evliliğe hem de bambaska bir kültüre alısma süreci yasıyorlar sorun bu.

İnanın bana artık hicbir evlilik sağlıklı değil cünkü insanlar tamahkar değil. Ciftleri kendi hallerine bırakmıyorlar. Elti bile herseye burnunu sokuyor mesela.

haklı olmanız yetişkin insanların kararlarını bu kadar eleştirme hakkı vermez size olayı bu kadar büyütüp eşinizle bile kavga edeceğinize sakin bir şekilde düşüncenizi söyleyip sonra uzatmasaydınız siz o kişinin hayatında sadece bir yengesiniz ötesi yok

Sizi tavsiyede bulunmamışsınız ki
Tepki göstermişsiniz

Son düzenleme:
sanirimm yazdiklarim yine yanlis anlasildi...
ben kaynima evlenemezsin demedim haberi bile yok bu konuda esimle konusdugumu...
ben sadece esime fikrimi soyledimm... bana cok yanlis geliyor boyle evlilikler dedim...
o hemen tavir koymaya basladi...
ben sadece fikrimi soyledim...
kaynimin kolundan tutupta evlenemezsin demedimmm sonucta dimi...
ben yanlis oldugunu soyleyince esim sesini yukselti ben fikrimi soyluyorum bana cok igrenc geliyor dedimmm...
tanimadigin bi insanla birlikte yasamak...

Böyle bir genelleme yapmak mümkün değil . Ne görücü usulünün ne de severek evlenmenin hiç bir garantisi yok. Kişi kötüyse kötüdür. Kişiliğini gayet güzel saklayabilir.
Bana göre ikisi arasındaki tek fark , birinde karşımızdaki insanı tanıdığınızı sanıyor , evlenince başka yüzlerini görürseniz ,hayal kırıklığı daha fazla oluyor. Tahammül sınırınız da düşüyor. Diğer türlü karşınızda kişiyi evliyken tanımaya çalıştığınız için , sizde oluşturduğu bir şablon olmadan , tolere etme oranının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Ben mesela eşimden örnek verirsem , bazen öyle bişey yapıyo veya davranıyor ki , benim tanıdığım kişi bu değil diyorum . Çünkü eşime giydirdiğim bir elbise var , dışına çıkınca garipsiyorum, kimi zaman hayal kırıklığı yaşıyorum vs vs.

Bu arada yanlış anlaşılmasın eşime kötü demiyorum , bir sıkıntım yok.

Son düzenleme:

tanımadığın derken, canım bu insanlarda belli bi süre görüşecektir heralde dimi, iğrenç sence de amacını aşan bi ifade değil mi

igrenc diyorum cunku bi haftada tanisip evlenilmez o yuzden igrenc diyorum oldu bittiye getiriyorlar hop nisan arkasina hoop dugun tamamdirr...sence igrenc degilmi... sadece ismini bildigi bi adamla birlikte olmakk...

görücü usulü dediğiniz şey nedir?
birbirlerini sadece gerdekte gören insanlar kavramı mı yoksa aracılar sayesinde tanışıp ,birbirlerini tanıyıp ,sevip evlilik kararı alan insanlar mı?

evet evliliği çıkar olarak kullanan çok insan var .
o kısmı geçtim bu kaynınızın fikri sizi enterese etmez.

kaynın nasıl evlenecek? kızı görüp haftasına nikah mı kıyacak? ben de görücü usulü tanıştım ama bir sene flörtten sonra nişanlandım. sizinkiler görücü usulünün suyunu çıkarmışlar da o yüzden bu kadar tepkilisin. ayrıca bence yurtdışında yaşayan ailelerin, Türkiyeden gelin veya damat getirdiklerinde ona karşı ekstra anlayışlı ve tahammüllü olmaları lazım. gurbete gelmek, bilmediğin dilde kültürde yaşamak kolay olmasa gerek...

µ

gorucu usulu dediginiz kavram bizde aynen soylee...
buyukler birbirini taniyor cocuklarini bi gun tanisdiriyorlar bi konusun odada bir iki saat...
konusduktan sonra geliyorlar anlastinizmi anlastik...
hemen soz... arkasina nisan ve dugun... toplasan 2 ay cekmiyor evleniyorlar... bende buna tepki gosteriyorum iste daha birbirini seven senelerce cikan insanlar bile problem yasiyor evliliklerinde de... bide bikac aya evlendinmi nolucak...

haklı bulmadım seni...
kendini kullandırıp kullandırmamak kendi ellinde herkesin...
sen karşı çıksan ne olur...
uzuuuun uzuuuuuuuun yıllar çıkıpta anlaşamayan insanlarda var...

yani dediğin gibi 1 haftada evlenilecekse tuhaf ama genede iğrenç diyemiyorum ben, herkesin kendi tercihi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…