evlilik === ???

Krizcim hani öyle demiyim de , yeni bir gelin gelecek , yeni gelene her zaman ilgi daha çok olur . Aniden böyle bir gelişme olunca , klasik gereksiz elti kıskançlıklarından olabilir diye geçti aklımdan.

Krizcim hani öyle demiyim de , yeni bir gelin gelecek , yeni gelene her zaman ilgi daha çok olur . Aniden böyle bir gelişme olunca , klasik gereksiz elti kıskançlıklarından olabilir diye geçti aklımdan.

yok sizin zaten benim gibi düşünmediğinizi anladım da bana da abartılı geldi, ondan alıntı yaptım
elti veya aşk kıskançlığı. bilemem artık :44: ben arada yazılanları okumadım. sadece ilk yazıyı okudum.
elti eltiyi niye kıskanır ki? ben de küçük gelinim, acaba kıskanıldım mı
hayırlısı olsun

Bende tanismanin 3. gunu hic tanimadigim, bana cok zit bir kulture sahip insanla evlenme karari aldim ve 3 ay icinde evlendik...

Sonuc mu?
9 yil boyunca hergunu ayri heycanla yasatan bir koca,
Hala kapidan iceri girerken balimmm diye saldiran bir koca,
Halaaa kocasina kor kutuk asik bir kadinim:)

Bence fazla onyargilisiniz.

Kimse sana doğrunu değiştir demiyo ki
Senin doğrun sana, kaynının doğrusu kaynına diyoruz

Yanlış anlıyorlar yetişin diyosun da, eşine kardeşin böyle görücü usülü evlenmeleri iğrenç diyosun
Kimse yanlış anlamıyo 'iğrenç' kelimesinin anlamı belli

Ha dersin ki bu kadarı çok ani oldu
Eşin de der evet ama hayırlısı, bu onların tercihi

İğrenç dedikten sonra tepki görmene şaşırman da anlamsız
Ne biçim konuşuyosun sana ne benim kardeşimin evlilik şeklinden de diyebilirdi

kaynınızın ıstıkbalnı dusunmek sız yengeyemı kaldı?

Eşim benim kardeşimin evlenme şekline iğrenç dese
Ben bu onları ilgilendirir, kullandığın kelime de hiç hoş değil trip yaparım

Bişey söylenecekse ben kardeşimle paylaşırım da iğrenç vs. ben bile demezken eşimin haddi değil diye düşünürüm
Kardeşimle kendim konuşurum derim ki çok ani geldi bana, 'isterseniz' biraz sözlü kalın hemen düğüne gerek yok bence
Bu kadar .

Şimdi ki büyük eltiler, kaynanadan çok hak görüyor kaynının üzerinde galiba
Bu ara çok sık denk geldim böyle konulara :97:

Bi de benzetmek gibi olmasın benim de bi yengem var ( abimin eşi )
Ben eşimle sözlenecekken
Diyomuş ki Çekirge bunla sözlenmesin, benim kardeşim evlenecek Çekirgeyle

Tabi ben evlendikten sonra duydum bunları
Yoksa bu ne cüret diye olay çıkartırım diye annemler benden saklamış

Son düzenleme:

avrupaya gitmek için can atan kızlar var evet,adam nasıldır hırlımıdır hırsızmıdır demeden gözü kapalı kızını yollayıp çok üzülen ailelerde var evet.çevremde çok duydum.ama şöyle bi durumda var amiyane tabirle alan razı veren razı olduktan sonra bize ne doğrumu yanlışmı.
yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte kimseye karışma hakkımız yok,olamaz.helede kaynınıza karışmanız yersiz olmuş.

İyi de düşündüğünüz için fikrinizi söylersiniz, uyarırsınız da, olay çıkarmanın, kim haklı kim haksız diye tartışmanın ne manası var? Sonuçta onların hayatı, herkesin kendi kararı. Hiç de belli olmaz , bingo gelir çok uyumlu bir çiftde olabilirler. Sanki aşkla yapılan evliliklerin bir garantisi var...

Bu kaynınızı ilgilendiren bir konu.

Bende görücü usülünü tasvip etmesemde, yıllarca birbirini tanıyıp, flört edip evlenen insanların mutsuzluluğunu... Görücü usulü tanışıp çok mutlu olanınıda gördüm. Bu işler biraz kumara benziyor bence, şansa kalmış. bırakın ne yapmak istiyorsa kaynınız ve ailesi yapsın. Eğer bu kadar çok endişe edip düşünüyorsanız, mutlu olmaları için dua edin.

Yapışık ikizi olsan bu kadar karışmaya hakkın yok kaynına vesselam...

Hanfendi sizin bahsettiğiniz görücü usulü değil anlaşmalı evlilik oluyor aradaki şu ayrımı yapın lütfen..
Eğer bu yurt dışına gitmek için yapılıyorsa anlaşmalıdır bunun başka mantığı yok..
Doğrumu hayır değil..o evlilik bir amaç üzerine kurulunca ayakta durması çok kolay olmasa gerek..
Ama görücü usulü apayrı bişey..istatistiklere göre en uzun evlilik yine görücü usulü ile..
Bir kadının 3 günde evlilik yapıp tanımadığı bir adamla elin memleketine gitmesine görücü usulü diyemem..
Bu olsa olsa kendini ateşe atmak olur..

Son düzenleme:
kaynın evleniyor.doğru mantığı onun yürütmesi lazım .o arazı olmuş

Herkesin kendi seçimi.

Alan razı, veren de razıysa kimsenin hayatı hakkında söz sahibi olma lüksünüz olamaz...

"iğrenç" diye nitelendirdiğiniz evlilikler genelde karakterle alakalı tanışma şekliyle alakalı olduğunu düşünmüyorum,eşler isterse birbirini 10 yıldır tanıyor olsun aynı evde yaşamaya başlamadıktan ,iş resmiyet kazanmadıktan sonra gerçek karakterler ortaya çıkmıyor tamam az çok tanıyorsun ama her şey önceki gibi olmuyor ,görücü usulü dediğimiz tanıştırmalar da da uzun yıllardır devam eden mutlu olan çiftler var..biraz evlilikten ve kişiden beklentiyle değişir mutlu evlilik ...ne kadar çok tanırsan o kadar beklentin çok olur tabi istediğini bulamama da...kaynınızda eğer anlaşmalı bir evlilik değilse nasıl isterse o şekilde evlensin ,
neden bu kadar takıldınız anlamış değilim.

Sizinle çokta alakalı olmayan bir durum için , bu kadar katı ve sert çıkış yapmanız , kıskançlık izlenimi uyandırıyor .

Kiskançlikmi? konu sahibi kendisi evli, neyi kiskansin? Kimi kiskansin? Yildirim nikahi yapan ve tanimadigi, dilini bilmedigi ülkeye giden kizlarmi?

Bende yurt disinda yasiyorum ve konu sahibini çok iyi anliyorum. Buradaki erkekler yazin Türkiyeye gidiyorlar. Neden? Onlarin kafasina göre buradaki kizlar çok fazla özgür, "gavurlasmis" oluyor ve Türkiyede güya köylu kiz modunda birisini ariyorlar. Hani erkegin lafindan çikmayan, ona yemek yapan, çamisir yikiyan,... Zaten o kiz yurt disinda geldiginde tamamen o erkegin kontrolu altina geliyor, dil dis bilmediginde dolayi, daha dogrusu erkekler öyle ümit ediyorlar.

Türkiyeden gelen kizlar (gelinler) tabiki tamamen farkli hayaller ile buralara geliyor ve fark ediyorlarki hayallerin hiç biri gerçeklesmiyor. Neden? Yeni bir ülke, dilini bilmiyorsun ve çogu zaman anlayisis bir koca oluyor cünkü öyle Türkiyede evlenen çogu erkekler düpedüz odunlar oluyor, geri kafililar oluyor.

Böyle evliliklerin sonu hep hüsran oluyor. Ondan dolayi konu sahibini çok iyi anliyorum. Genelikle o Türkiyeden gelen gelin kizin hayati sönüyor.

Eğer konu sahibi , kaynım (sizin yurt dışındaki çoğu erkek için kullandığınız tabirle ) odunun teki , kendisine, yabancı bir ülkede tek olmanın verdiği mecburiyetle , sözünden çıkamaması , hizmetçilik yapması için bir kızla yıldırım nikahı yapıyor. Oysa kız kimbilir ne hayaller kuruyor, olsaydı. Bende sizin gibi düşünebilirdim. Bundan ziyade konu sahibi ısrarla görücü usul evliliğe olan karşıtlığı üzerinde durmuş . Kimse kimsenin yaptığı evlilik şeklini tasvip etmiyo diye ısrarla iğrenç vs. tarzı tabirleri kullanma hakkına sahip değil . Ola ki kişi yurt dışında yaşamak için evleniyor , yine kimseyi ilgilendirmez .
Kaynının yaptığı evliliği bu kadar dert etmekte normal değil.

bende sizin fikrinize zıt olarak
görücü usulü evliliklerin daha uzun sürdügünü düşünüyorum
aşk evliliginde pek çok şey artık zamansız yaşandıgı için
evlilik cazip gelmemeye başlıyor bi süre sonra

Valla arkadaşım seni anlıyorum bende çok gördüm kızları kandırıp evleniyolar Avrupa'ya gelebilmek için sonra kendilerini sağlama alınca boşanıyo erkekler.çok iğrenç bi durum yazık değil mi o gülgibi kızlara. Ama hepsi öyle değil tabiki.bazı erkeklerde gercekten eşlerini seviyorlar ve mutlular buna a şahit oldum.bende evlenince geldim mesela aklımda asla görücüye usulü evlilik yoktu hep aşktan yanaydım aşkla olanlarda adam gibi değildi.sonra kaynanam nişan attığımı duymuş ben daha lisedeyken gözüne kestirmiş beni eşim için :) sonra benim fotomu habersizce çekmişler bi düğünde falan eşime göndermişler bize geldi ailemde konuştu böyle bi durum var oğluma istiyoruz babamla konuştuk ben tanımadan bişey diyemem dedim telefonlar yahoo ile video konuşması sonra Türkiye'ye geldi ben yinede söyledim açık açık belki olmayabilir diye sonra geldi yüzyüze görüştük hoşlantıkendini aşka dönüştürdü ve sözlendik düğün falan şimdi iki yaşında oğlumuz var :)) gayette mutluyuz çok şükür Allah bozmasın herkese nasip etsin:)

Yinede böyle bi genelleme doğru olmaz çünkü o evlenip gelen ve aksine mutlu olan kızlardan biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…