- 3 Şubat 2010
- 11.306
- 5.496
- 773
ne yalan söylim, şeytan düşündürttü, burda okuya okuya galibaben de kaynınıza karşı romantik duygular beslediğinizi düşündüm.
sonuçta bu onun görüşü, görücü usülünü mantıklı bulabilir, anne baba onay vermiştir, onların beğenisine açıktır. siz karşısınız diye herkesin karşı çıkmasını beklemek, görücü usülünün sonlanmasını umut etmek çok mantıksız geldi :44:
Krizcim hani öyle demiyim de , yeni bir gelin gelecek , yeni gelene her zaman ilgi daha çok olur . Aniden böyle bir gelişme olunca , klasik gereksiz elti kıskançlıklarından olabilir diye geçti aklımdan.
haklisinizz... amaa benim dusunce yapimda bu ben fikrimi soyluyorumm...gorucu usulune karsiyimmm...
gorucu usulu: iki gunde Yildirim nikahiyla evlenenler...
sizin bahsetdiginiz gibi tanisdirilipta 1 ve ya 2 yil konusup evlenenlere sozum yok...
ama daha sadece adini bildigin adamla evlenmek bana cok mantiksiz geliyor... kim ne derse desinnn...
bu benim dogrummmm... DEGISMEYECEKTEEE...
haklisinizz... amaa benim dusunce yapimda bu ben fikrimi soyluyorumm...gorucu usulune karsiyimmm...
sizin bahsetdiginiz gibi tanisdirilipta 1 ve ya 2 yil konusup evlenenlere sozum yok...
ama daha sadece adini bildigin adamla evlenmek bana cok mantiksiz geliyor... kim ne derse desinnn...
neden karsi cikdigimida anlatayimm o zaman...
benim ailemde kim gorucu usulu evlilik yaptiysa bosandi...
demin anlatdigim gibi gittiler birini tr den getirdiler bi hafta icinde...
sonrada bosaniyorlar cocuklar da ortada kaldi...
kendim bu sorunlari yasadigim icin kaynimada tavsiye etmedim...
onun iyiligi ni dusundugum icin konusuyorumm...saglikli bi evlilik degil gorucu usulu evlilik...
mrb arkadaslar bu aralar sinirlerim cok bozuk insanlara...
evliligi bu kadar basitlesdirene...
evlilik benim icin 2 birbirini seven insanin birbirine kavusmasi demek...
ben yurt disinda yasiyorum...
burdaki evlilikler gozlemledigim kadariyla cok korkutucu igrenc evlilikler...
bu benim fikrimmm... yani bi haftada tr de nikah yapip geliyorlar bitek ismini bildigi adamla/ kadinla evlenip birlikte yasiyorlar...
benim buna mantigim el vermiyor...
herkes sahte ve menfaatci cunku sadece avrupaya gelmek icin birbirlerini kullaniyorlar ; adinada evlilik diyorlar...
evlilik cocuk oyuncagimi allah askinaaa yaaa...
simdide kaynim gorucu usuluyle evlenecekmis...
ben gorucu usulune cok cok karsi bi insanimmm...
esime bu konuda tepki gosterdim nasil tanimadigi biriyle evlencek kaynim dedimm...
cok tepki gordumm... bitek benmi boyle dusunuyorum allah askinaa yaa...
ne kadar mantiksiz hic tanimadigin biriyle evlenmek omur gecireceksin sen onunla...
amaa hep ben suclaniyorumm yanlis anlasiliyorummmmm...haksizmiyimm amaa???
Sizinle çokta alakalı olmayan bir durum için , bu kadar katı ve sert çıkış yapmanız , kıskançlık izlenimi uyandırıyor .
Kiskançlikmi? konu sahibi kendisi evli, neyi kiskansin? Kimi kiskansin? Yildirim nikahi yapan ve tanimadigi, dilini bilmedigi ülkeye giden kizlarmi?
Bende yurt disinda yasiyorum ve konu sahibini çok iyi anliyorum. Buradaki erkekler yazin Türkiyeye gidiyorlar. Neden? Onlarin kafasina göre buradaki kizlar çok fazla özgür, "gavurlasmis" oluyor ve Türkiyede güya köylu kiz modunda birisini ariyorlar. Hani erkegin lafindan çikmayan, ona yemek yapan, çamisir yikiyan,... Zaten o kiz yurt disinda geldiginde tamamen o erkegin kontrolu altina geliyor, dil dis bilmediginde dolayi, daha dogrusu erkekler öyle ümit ediyorlar.
Türkiyeden gelen kizlar (gelinler) tabiki tamamen farkli hayaller ile buralara geliyor ve fark ediyorlarki hayallerin hiç biri gerçeklesmiyor. Neden? Yeni bir ülke, dilini bilmiyorsun ve çogu zaman anlayisis bir koca oluyor cünkü öyle Türkiyede evlenen çogu erkekler düpedüz odunlar oluyor, geri kafililar oluyor.
Böyle evliliklerin sonu hep hüsran oluyor. Ondan dolayi konu sahibini çok iyi anliyorum. Genelikle o Türkiyeden gelen gelin kizin hayati sönüyor.
mrb arkadaslar bu aralar sinirlerim cok bozuk insanlara...
evliligi bu kadar basitlesdirene...
evlilik benim icin 2 birbirini seven insanin birbirine kavusmasi demek...
ben yurt disinda yasiyorum...
burdaki evlilikler gozlemledigim kadariyla cok korkutucu igrenc evlilikler...
bu benim fikrimmm... yani bi haftada tr de nikah yapip geliyorlar bitek ismini bildigi adamla/ kadinla evlenip birlikte yasiyorlar...
benim buna mantigim el vermiyor...
herkes sahte ve menfaatci cunku sadece avrupaya gelmek icin birbirlerini kullaniyorlar ; adinada evlilik diyorlar...
evlilik cocuk oyuncagimi allah askinaaa yaaa...
simdide kaynim gorucu usuluyle evlenecekmis...
ben gorucu usulune cok cok karsi bi insanimmm...
esime bu konuda tepki gosterdim nasil tanimadigi biriyle evlencek kaynim dedimm...
cok tepki gordumm... bitek benmi boyle dusunuyorum allah askinaa yaa...
ne kadar mantiksiz hic tanimadigin biriyle evlenmek omur gecireceksin sen onunla...
amaa hep ben suclaniyorumm yanlis anlasiliyorummmmm...haksizmiyimm amaa???
Yinede böyle bi genelleme doğru olmaz çünkü o evlenip gelen ve aksine mutlu olan kızlardan biriyimKiskançlikmi? konu sahibi kendisi evli, neyi kiskansin? Kimi kiskansin? Yildirim nikahi yapan ve tanimadigi, dilini bilmedigi ülkeye giden kizlarmi?
Bende yurt disinda yasiyorum ve konu sahibini çok iyi anliyorum. Buradaki erkekler yazin Türkiyeye gidiyorlar. Neden? Onlarin kafasina göre buradaki kizlar çok fazla özgür, "gavurlasmis" oluyor ve Türkiyede güya köylu kiz modunda birisini ariyorlar. Hani erkegin lafindan çikmayan, ona yemek yapan, çamisir yikiyan,... Zaten o kiz yurt disinda geldiginde tamamen o erkegin kontrolu altina geliyor, dil dis bilmediginde dolayi, daha dogrusu erkekler öyle ümit ediyorlar.
Türkiyeden gelen kizlar (gelinler) tabiki tamamen farkli hayaller ile buralara geliyor ve fark ediyorlarki hayallerin hiç biri gerçeklesmiyor. Neden? Yeni bir ülke, dilini bilmiyorsun ve çogu zaman anlayisis bir koca oluyor cünkü öyle Türkiyede evlenen çogu erkekler düpedüz odunlar oluyor, geri kafililar oluyor.
Böyle evliliklerin sonu hep hüsran oluyor. Ondan dolayi konu sahibini çok iyi anliyorum. Genelikle o Türkiyeden gelen gelin kizin hayati sönüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?