evlilik === ???

Tabi ki de kaynınıza evlenmezsin diyemezsiniz.
Bu ne cüret.
Neden sürekli insanların sizi yanlış anladığını düşünüyor hep bunu vurguluyorsunuz.
Bu kadar çok tepki alıyorsanız bi özeleştiri yapın hele..
Görücü usulü evlilik yapmanın neresi iğrenç.
Dedikleriniz yanlış anlaşılıyor değil de.. siz yanlış cümleler kuruyorsanız ya...

igrenc diyorum cunku bi haftada tanisip evlenilmez o yuzden igrenc diyorum oldu bittiye getiriyorlar hop nisan arkasina hoop dugun tamamdirr...sence igrenc degilmi... sadece ismini bildigi bi adamla birlikte olmakk...

Benim söylemek istediğim , tek doğru yok . Ben hiç görücü usulü düşünmedim , bir süre tanıdıktan sonra evlendim. Herkesin bakış açısı, yaşayış tarzı , düşünce yapısı ,beklentisi vs. farklı . Bu nedenle insanların kendi hayatları ile ilgili tercihlerine ,düşünce yapılarına söz söylemek , iğrenç vs gibi tabirleri kullanma hakkını kendimde görmüyorum. Hayat onun çevresine zarar vermediği , illegal bir durum olmadığı sürece beni ilgilendirmez.

Ha bana uyar uymaz o ayrı ama sertçe eleştirmek veya engel olmaya çalışmak bana düşmez.

-Mesela bende zorunlu bir durum yoksa sevgililik durumunu senelerce uzatmaya karşıyım ama 7-8 sene görüşüp hala evlilik için adım atmayan insanları da kınamam , sadece benim doğrum değil.

Bu arada eğer kastettiğiniz sadece çıkar sonucu yapılan bir evlilikse , onu zaten evlilik çerçevesi içerisinde değerlendirmiyorum . Alışveriş yapıyorlar , onlar memnunsa yine beni ilgilendirmez.

Son düzenleme:
Bence aksine gorucu usulü evlilikler daha uzun sürüyor. Flort zamaninin ilgisi yok evliligin iyi gitmesiyle.yillarca çıkıp evlenip ayrilan cok cift var

size iğrenç gelen onlara fevkalade gelmiş demek ki.
birşey diyemezsiniz.

ben size şöyle örnek vereyim; üniversitede yurt arkadaşım vardı. o da aynı bu dediğiniz gibi evlendi. biz çok kızmıştık tanımıyorsun bile daha diye. benim tercihim bu da benim hayatımın kumarı dedi.
ilk zamanlar hep düşünüyordum nasıl teni tenime deyince irkilcem rahatsız olcam diye ama bana karşı o kadar iyi ve saygılıydı ki ben ona aşık oldum dedi.

yani siz de bu kadar tepki vermeyin. hayat onun,tercih onun belki de çok mutlu olacaklar.:44:

sonuçta sen eşini tanıdığın halde bazen beklenmeyen hareket gördüğünde acaba mı demiyor musun?

her halukarda %50 %50

Yaa Sen nasıl birseysın bolee

Canım senin hatan dün açılan bir konyla yakın zamanda konu açmak olmuş.
Görücü usulüne ben de sıcak bakmam ama mutlu olan insanlar var. Hem de tanımadan görmeden evlenmiyorlar zaten.

ben esimle 5 yil ciktim evlendim... tabiki insan bazi seylerine sasirabiliyor... ama bide hic tanimadiginla evlenince nolucak...burda kac kiz tr den geldi ve geri dondu cunku adamlarin yabanci ciktiklari vardi evli oldugu kadin disinda... tanisaydi o insani bunlar basina gelirmiydi... o zaman derdiki tanidimda guvenebilirimmm...

Bir kere eşi yabancı olan biri olarak yorum yapayım. 1 haftada evlenip gitmek diye birşey yok. Öyle olsaydı ben eşimin yanında olurdum. Yabancı evlilik yapan herkesi sırf avrupaya gitmek için evleniyor diye yargılamışsınız sanki. Mesela biz birbirimizi 2 senedir tanıyoruz. İş yerinden sürekli izin alıp her seferinde Türkiye'ye gelmesi hem iş açısından hem maddi açıdan zorlamaya başlamıştı. Bende mezun olunca evlenme teklif etti ve evlendik. Şuan ikimiz içinde tek amaç beraber olmak, orası burası farketmiyor yani. Asıl süreç şimdi başlıyor bizim için. Gerçek aşk evliliği olduğu halde konsolosluk o kadar inceleyecek ki emin olabilmek için, sahteler için imkan vermiyorum yani. Yani boşuna sinirlenmeyin, yorum yaparken başkalarını da düşünün.

kaynınız oranın erkeklerinden değil ama dimi?
o zaman senin eşinde mi oranın erkelkeri gibi?

tanımadan güvenen insanlarda var demek ki. ortayı karıştırmaya gerek yok.

konunun sizin durumunuzla hic bi ingisi yok siz cikiyorsunuz...
onlar bikac gun icinde Yildirim nikahi yapiyor...
bu bi gercek cok tanidigim var oylee...
vize surecini demiyorum ben...
benim kizdigim nokta sen nasil bikac gun tanidigin bi insanla Yildirim nikahi yaparsin bu nasil bi mantik...
sizinki gorucu usulude degil bu istee benim bahsettigim gorucu usulu...

cnm benim annem ve babam birbirlerini kapı eşiğinden görmüşler annem hep öyle derdi ve 14 sene çok mutlu evlilikleri oldu ama rabbim onları çok sevmiş erken yaşta ikiside vefat etti bundan 30 sene öncesinden bahsediyorum ozaman bu kadar güvenilmez insanlar yoktu anneme hep sorardım nasıl güvendin babama ya sapık çıksaydı ya dayağı olsaydı ya seni sürekli aldatan sorumsuz bir adam çıksaydı derdim annemde alnımıza ne yazılıyorsa onu yaşıyoruz kızım derdi
gerçektende alnımıza ne yazılıyorsa onu yaşıyoruz cnm sevipte ayrılanlar deli gibi aşık olduğu adamın evlendikten sonra gerçek yüzünü görenler ohoo neler neler var kk da.
çıkar için evlenenlere bişi diyemiyecem ama kaynın için inş herşey güzel olur...

Bu konu görücü usulü evlilikten değil, sizin o tanıdığınız adamların karakterlerinin zayıflaığından.
Kendinizi haklı çıkarmak için mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama dedikleriniz birbiriyle çok da ilgili gelmiyor bana.
Eğer adamın aldatma potansiyeli varsa 10 sene çıksa da aldatır, 3 gün içinde evlense de

haklisinizz... amaa benim dusunce yapimda bu ben fikrimi soyluyorumm...gorucu usulune karsiyimmm...
gorucu usulu: iki gunde Yildirim nikahiyla evlenenler...
sizin bahsetdiginiz gibi tanisdirilipta 1 ve ya 2 yil konusup evlenenlere sozum yok...
ama daha sadece adini bildigin adamla evlenmek bana cok mantiksiz geliyor... kim ne derse desinnn...
bu benim dogrummmm... DEGISMEYECEKTEEE...

O onların hayatı siz neden sinir oluyor ve bunu sorun ediyorsunuz anlamadım
Ayrıca evlilikler sizin orada öyle diye Türkiye 'de böyle olacak hali yok ya ben gayet düzgün evlilikler görüyorum bu sizin çevrenizde öyle sanırım...

Sizinle çokta alakalı olmayan bir durum için , bu kadar katı ve sert çıkış yapmanız , kıskançlık izlenimi uyandırıyor .

kimsenin DOĞRUnuzu EĞMEye niyeti yok zaten.

hala neyin peşindesiniz anlamadım.. sizin doğrunuz bu ise bizde kendi doğrularımızı yazdık..

o zaman sana ne ,bize ne

canım bende 9 sene çıktım ama Allah şaşırtmasın diyorum hala, asla eşim şunu yapmaz bunu yapmaz bunu söylemez diyemiyorum insanoğlu bu

Allah aşkına sırf haklı cıkmak adına sapla samanı karıştırmayın. Görücü usülü ile tanışıp YıldırımNikahı ile evlenen kaç çift gördünüz? HİC. Yok böyle birşey yıldırım nikahı genelde ilk görüşte asık olan heyecanlı tipler icin gecerli.

İnsanlar tanısıp nişanlanıp en erken bir yıl sonra evleniyor.

Sizinle çokta alakalı olmayan bir durum için , bu kadar katı ve sert çıkış yapmanız , kıskançlık izlenimi uyandırıyor .

ne yalan söylim, şeytan düşündürttü, burda okuya okuya galiba ben de kaynınıza karşı romantik duygular beslediğinizi düşündüm.
sonuçta bu onun görüşü, görücü usülünü mantıklı bulabilir, anne baba onay vermiştir, onların beğenisine açıktır. siz karşısınız diye herkesin karşı çıkmasını beklemek, görücü usülünün sonlanmasını umut etmek çok mantıksız geldi :44:

Bu araların yeni modası, kendi hayatını düzene koyduktan sonra k.biraderlerin hayatına el atmak sanırım.. yani tüm sorun görücü usulü olduğu için öyle mi? aşık olup 1 haftada evlenmeye karar verseler normal olacaktı yani Sizin sıkıntınız sakın Avrupalı olacak eltiyi kıskanmak olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…