evlilik === ???

Zaten o konu sahibin görücü üsülü olarak nitelendirdigi sey, benim anlatiklarim ile aynisi oluyor. Kendiside diyor. Hani 2 cesit vardir.

1. Atiyorum ailen, akraban sana birini öneriyor ve sen o kisi ile tanisiyorsun. Ondan sonra flört zamani basliyor, birbirini daha iyi taniyorsun,.. ve sonuç evlilik oluyor.

2. Benim anlatiklarim, ve konu sahibide bunu diyor. Kendiside dedi yukardaki yazilan görücü üsülüne karsi olmadigini.

Konu sahibi hiç kimsenin hayatina karismiyorki, sadece kendi düsüncelerini söyliyor. Siz hiç baskalarin yaptiklari üzerine düsünceleriniz olmuyormu? Allah askina, burda her gün konu açiliyor ve millet konu üzerine bile farkli farkli yorumlar yapiyor.

Ve evet, konu sahibi igrenç lafini kullanmakta hakli cünkü bende igrenç buluyorum. O Türkiyedeki gelen kizlar resmen kurban gibi geliyorlar. Anne baba resmen kizini satiyorlar yurt disina gitsinler diye. O evlenen çift birbirlerin üzerine en ufak bir bilgisi yok.

Ayrica tepkinizden halen anliyamadim, konu sahibi neyi kiskaniyor? Hani kiskançti ya

Son düzenleme:
görücü usulu denince ne gelio aklınıza çok merak ediorum..bende görucu usulu evlendim..
evlendikleri gece birbirlerini görüyolar falan mı zannediyosunuz siz
veya ikisinin de söz hakkı yok, aileler kabul ederse oluyo diye mi düşünüosunuz..
annemin akrabası eşimi tanıyodu, görüşmemizi sağladı...
yani bi nevi arkadaş ortamında tanıştığın birisi gibi..
dışarı da görüştük bi kaç kez, hayata bakış açımızın aynı olduğuna karar verdik, birbirimizden hoşlandık, tamam dedik..
evlilik için illa deli gibi sevmeye aşık olmaya gerek yok bence..
huy sevdirir die bişey var bilmiorum duydunuz mu
yıllarca çıkarsınız deli gibi aşık olarak evlenirsiniz, ama evlenip aynı evin içinde yaşamaya başlayınca buz gibi soğursunuz o deli gibi aşık olduğunuz adamdan... huyu ya kendine çeker ya da iter...
veya benim gibi bi kaç kez görüşmeyle aileler tanışır hem aklınıza hem kalbinize hitap ediyosa bence gayet güzel yürür o evlilik..

Yinede böyle bi genelleme doğru olmaz çünkü o evlenip gelen ve aksine mutlu olan kızlardan biriyim

Sizin hikayeniz anladigim kadariyla biraz farkli. Konu sahibin konustugu seyde farkli. Onun anlatmak istedigi sey söyle:

Erkekler, anneleriyle beraber yazin Türkiyeye gidiyorlar. Gözlerine birini kestiriyorlar ve o arada hemen hemen söz nisan ve dügun oluyor, hani çiftlerin birbirlerini tanimaya bile zaman yok. Birak dügünü, insan bir yazda baska biriyle sözlenir, nisanlanirmi? Karsindakini hiç tanimadan?

evlilik hep bir risktir! yıllarca anlaştığın kişi de olsa,3-5 gün tanıdığın biri de olsa onun senden yıllar içinde neleri götürüp getirebileceğini bilemediğin ,ve asla tahmin bile edemeyeceğin büyük bir risk! eğer şanslı isen ,o ipin üstünde dans ediyorsun demektir,eğer değilsen tıpkı hayallerin gibi o ipin üstünden düşersin. 2 cambazın ip üzerindeki hassas dansı gibidir evlilik!

avrupaya gidebilmek için evlenene bende çok ama çok karşıyım...fakat görücü usulü olayına karşı değilim aksine keşke görücü usulü daha yaygın olsa...
istatistiklere göre boşanma yüzdelerinde flört ederek evlenenler, görücü usulü evlenenlerden yüzde yetmiş daha fazlaymış....
flört ederken sevgiyi aşkı heyecanı vs gibi duyguları yaşayıp bitiriyorsun....
sonra evleniyorsun aşk geçici bişeydir, sevgi baki kalırsa kalır...haliyle aşk bitince sevgide takıl tokmak ise evlililkler yürümüyor..umduğunu bulamıyor ve boşanıyor çoğu kişi...ama görücü de öyle değil, herşye taze herşey nişanlılığın evliliğin başladığı anlarda yaşanmaya başlıyor...haliyle bağlanılıyor ve uzun ömürlü oluyor...
görücü usulü konusunda bence yanlış düşünceler var...

Ya aslında onu da anlıyorum ama benim gibiler de var demek istedim. İşin aslı amcamın bi lafı vardır çokta doğrudur: evlilik karpuz almaya benzer ancak eve getirince kelek mi güzel mi bilirsin ...

Ya aslında onu da anlıyorum ama benim gibiler de var demek istedim. İşin aslı amcamın bi lafı vardır çokta doğrudur: evlilik karpuz almaya benzer ancak eve getirince kelek mi güzel mi bilirsin ...

Tabiki, çevremde mesela kiz/erkek Türkiyeden gelmis fakat çok basarili çiftler var. Bunlarda dogruyu söylersem çok azinlikta. Ondan dolayi yinede tavsiye ederim Türkiyedeki kizlara, avrupaya gelin gitmesinler diye.

Öncelikle tepkiyi ben değil , konu sahibi veriyor. Bende konu sahibinin aşırı tepkisinin kıskançlık izlenimi uyandırdığını yazdım . Konuyu okursanız nedenini yazmıştım zaten. Sürekli tekrara gerek yok.

İki yetişkinin kendi hayatları hakkında aldıkları karardan kime ne ?
Diyelim ki kız yurtdışını istiyor, erkek Türkiye'den biriyle evlenmek istiyor , tanıştıkları gün nikah kıyıyorlar . Kime ne ?
Anne değil ,baba değilsen bu kadar tepki niye ?

Konuyla ilgili düşünceniz olabilir , gerekirse paylaşırsınız olur biter . Yargılama , sorgulama, alınan kararları kötü sözlerle eleştirme , kişinin kendi yapısını ortaya koyar. Benim tarzım değil , bu nedenle abes geliyor bana.

Ben mesajda kaynının kızı anne- babasından satın aldığına dair bir cümle göremedim. Benim mi dikkatimden kaçmış ? Yoksa yine farazi tahminlerde mi bulunuluyor ?

Mutlu -mutsuz olacaklarının garantisini kim verebilir ?
Aramızda müneccim olduğu iddiasında olan varsa bilemem.

İnsanlar arasında boşanmayı imkansız bir şey gibi, gelinlikle gidersin/giderim kefenle dönersin/dönerim düşüncesinde kişiler var. Bunların büyük bir kısmı da görücü usulü ile evleniyor. Bu çift taraflı bir önerme değil yani bütün görücü usulü ile evlenenler böyledir demiyorum. Demem o ki, görücü usulü ile yapılan evlilikler her zaman başarılı bir evlilik olduğu için sürmüyor. Bazen mecburiyetten sürüyor.

Ah şu istatistikleri tutarken keşke boşanma olmamasının bir evliliği başarılı kılmayacağını da hesaba katsalar.

sizin aileniz demekki menfaat için evlenmiş çoğunlukla
bende görücü usulü evlenebileceğimi düşünmüyorum
ama bazı ailelerde bu tarz evlilikler oturmuştur
benim sevgilimin abiside görücü usulü evlendi

karısının gözünün içine bakıyor maşAllah

siz kaynınızın evliliğinede karışamazsınız hakkınız yok buna
kendi seçimi kendi hayatı sonuçta size ağır tepki vermeleri norlar
şahsen ben ailemize gelen bir gelin veya damat hayatıma karışmaya kalksa sen kimsin derim

Bu biraz şans işi bence. Görücü usulü evlenip çok mutlu olan çiftler olduğu gibi, yıllarca görüşüp evlendikten kısa bir süre sonra boşanan çiftlerde var. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

evlenirken aklının bi köşesinde boşanmayı tutarak evlenirsen zaten en ufak bir huzursuzlukta ilk akla boşanmayı getirirsin...
evlilik keyfi bişey değildir, olursa olur olmazsa boşarım geçerim zihniyetiyle yürümez...
evliliğin zor bir mesuliyet olduğunu kabul etmeden gidersen en ufak bişeyde bile hemen boşanmayı gündeme getirirsin...
o yüzden flörtten sonra yapılan evlilikler çabuk bitiyor, çünkü tanıdığını sanıyorsun evleniyorsun, ve karşılaştığın ilk sorunda hemen soluğu avukatta alıyorsun...görücü usulü caiz olan evliliktir...islam birşeyi yasaklamışsa zaten o işin sonundan hayır gelmez....
benim flört edenlere bi lafım yok, herkesin kendi hayatı..beni de ilgilendirmez zaten...ama evlilik gibi bir meselede konu açılmışsa herkes fikrini söylemekte özgür, buda sizi rahatsız etmesin...
şunu da bilin ki evlilik basit birşey değil, elbet zorluklar olacak sıkıntılar olacak....
bu demek değil ki şiddet görsün çok kötü geçimsiz bir evliliği varsa bile sabretsin...asla değil tabiki..boşanmak gerekirse boşanmalı..
fakat flört edildikten sonra yapılan evliliklerde tahammül yok....çünkü flört zamanı herşey cicim balım, ama iş ciddiye binince gerçek yüzler ortaya çıkınca koş avukata....nerde kaldı o zaman senin tanıdığın biriyle evlenmiş olmanın değeri...
20 sene de tanımış olsan flört ederken gerçek yüzünü bilemezsin...
bu da demek oluyor ki, tanıyarak evlenmek garanti evlilik değildir...

Açıkçası siz belirttiğiniz fikirden rahatsız olmuş değildim. Sadece verilen istatistiklerin sadece boşanma oranları üzerine olduğu ve bir evlilikte boşanma olmamasının o evliliğin başarılı bir evlilik olduğunu ispatlamadığını belirtmiştim. Ama siz benim bu sözlerimden rahatsız oldunuz anlaşılan ki bu cevabı verdiniz. Flörtü de adabı ile yaparsan İslam'a ters olduğunu düşünmüyorum. Sorun nefsine hakim olabilmekte bence.
Hiç kimsenin evliliğe boşanma ihtimalini düşünerek başladığını düşünmüyorum. Ne flört edenlerin ne de görücü usulü evlenenlerin. Bunu iddaa etmek haksızlıktır. 20 yılda çıksan bir insanı tam anlamıyla tanıyamayacağınız konusunda hemfikirim sizinle ama kendi görüşlerimizi en doğru görüştür diye sunmayalım isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…