- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Eğer konu sahibi , kaynım (sizin yurt dışındaki çoğu erkek için kullandığınız tabirle ) odunun teki , kendisine, yabancı bir ülkede tek olmanın verdiği mecburiyetle , sözünden çıkamaması , hizmetçilik yapması için bir kızla yıldırım nikahı yapıyor. Oysa kız kimbilir ne hayaller kuruyor, olsaydı. Bende sizin gibi düşünebilirdim. Bundan ziyade konu sahibi ısrarla görücü usul evliliğe olan karşıtlığı üzerinde durmuş . Kimse kimsenin yaptığı evlilik şeklini tasvip etmiyo diye ısrarla iğrenç vs. tarzı tabirleri kullanma hakkına sahip değil . Ola ki kişi yurt dışında yaşamak için evleniyor , yine kimseyi ilgilendirmez .
Kaynının yaptığı evliliği bu kadar dert etmekte normal değil.
Yinede böyle bi genelleme doğru olmaz çünkü o evlenip gelen ve aksine mutlu olan kızlardan biriyim
Sizin hikayeniz anladigim kadariyla biraz farkli. Konu sahibin konustugu seyde farkli. Onun anlatmak istedigi sey söyle:
Erkekler, anneleriyle beraber yazin Türkiyeye gidiyorlar. Gözlerine birini kestiriyorlar ve o arada hemen hemen söz nisan ve dügun oluyor, hani çiftlerin birbirlerini tanimaya bile zaman yok. Birak dügünü, insan bir yazda baska biriyle sözlenir, nisanlanirmi? Karsindakini hiç tanimadan?
Ya aslında onu da anlıyorum ama benim gibiler de var demek istedim. İşin aslı amcamın bi lafı vardır çokta doğrudur: evlilik karpuz almaya benzer ancak eve getirince kelek mi güzel mi bilirsin ...
Zaten o konu sahibin görücü üsülü olarak nitelendirdigi sey, benim anlatiklarim ile aynisi oluyor. Kendiside diyor. Hani 2 cesit vardir.
1. Atiyorum ailen, akraban sana birini öneriyor ve sen o kisi ile tanisiyorsun. Ondan sonra flört zamani basliyor, birbirini daha iyi taniyorsun,.. ve sonuç evlilik oluyor.
2. Benim anlatiklarim, ve konu sahibide bunu diyor. Kendiside dedi yukardaki yazilan görücü üsülüne karsi olmadigini.
Konu sahibi hiç kimsenin hayatina karismiyorki, sadece kendi düsüncelerini söyliyor. Siz hiç baskalarin yaptiklari üzerine düsünceleriniz olmuyormu? Allah askina, burda her gün konu açiliyor ve millet konu üzerine bile farkli farkli yorumlar yapiyor.
Ve evet, konu sahibi igrenç lafini kullanmakta hakli cünkü bende igrenç buluyorum. O Türkiyedeki gelen kizlar resmen kurban gibi geliyorlar. Anne baba resmen kizini satiyorlar yurt disina gitsinler diye. O evlenen çift birbirlerin üzerine en ufak bir bilgisi yok.
Ayrica tepkinizden halen anliyamadim, konu sahibi neyi kiskaniyor? Hani kiskançti ya
avrupaya gidebilmek için evlenene bende çok ama çok karşıyım...fakat görücü usulü olayına karşı değilim aksine keşke görücü usulü daha yaygın olsa...
istatistiklere göre boşanma yüzdelerinde flört ederek evlenenler, görücü usulü evlenenlerden yüzde yetmiş daha fazlaymış....
flört ederken sevgiyi aşkı heyecanı vs gibi duyguları yaşayıp bitiriyorsun....
sonra evleniyorsun aşk geçici bişeydir, sevgi baki kalırsa kalır...haliyle aşk bitince sevgide takıl tokmak ise evlililkler yürümüyor..umduğunu bulamıyor ve boşanıyor çoğu kişi...ama görücü de öyle değil, herşye taze herşey nişanlılığın evliliğin başladığı anlarda yaşanmaya başlıyor...haliyle bağlanılıyor ve uzun ömürlü oluyor...
görücü usulü konusunda bence yanlış düşünceler var...
Tabiki, çevremde mesela kiz/erkek Türkiyeden gelmis fakat çok basarili çiftler var. Bunlarda dogruyu söylersem çok azinlikta. Ondan dolayi yinede tavsiye ederim Türkiyedeki kizlara, avrupaya gelin gitmesinler diye.[/QUOT
Valla o artık kısmete giriyo bi yerden sonra ben 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi buralara geleceğim. Ayrıca bırak yurt dışını insanlar evlendikten sonra şehir bile değiştirseler aynı sorunları yaşayabiliyorlar maalesef.
neden karsi cikdigimida anlatayimm o zaman...
benim ailemde kim gorucu usulu evlilik yaptiysa bosandi...
demin anlatdigim gibi gittiler birini tr den getirdiler bi hafta icinde...
sonrada bosaniyorlar cocuklar da ortada kaldi...
kendim bu sorunlari yasadigim icin kaynimada tavsiye etmedim...
onun iyiligi ni dusundugum icin konusuyorumm...saglikli bi evlilik degil gorucu usulu evlilik...
İnsanlar arasında boşanmayı imkansız bir şey gibi, gelinlikle gidersin/giderim kefenle dönersin/dönerim düşüncesinde kişiler var. Bunların büyük bir kısmı da görücü usulü ile evleniyor. Bu çift taraflı bir önerme değil yani bütün görücü usulü ile evlenenler böyledir demiyorum. Demem o ki, görücü usulü ile yapılan evlilikler her zaman başarılı bir evlilik olduğu için sürmüyor. Bazen mecburiyetten sürüyor.
Ah şu istatistikleri tutarken keşke boşanma olmamasının bir evliliği başarılı kılmayacağını da hesaba katsalar.
evlenirken aklının bi köşesinde boşanmayı tutarak evlenirsen zaten en ufak bir huzursuzlukta ilk akla boşanmayı getirirsin...
evlilik keyfi bişey değildir, olursa olur olmazsa boşarım geçerim zihniyetiyle yürümez...
evliliğin zor bir mesuliyet olduğunu kabul etmeden gidersen en ufak bişeyde bile hemen boşanmayı gündeme getirirsin...
o yüzden flörtten sonra yapılan evlilikler çabuk bitiyor, çünkü tanıdığını sanıyorsun evleniyorsun, ve karşılaştığın ilk sorunda hemen soluğu avukatta alıyorsun...görücü usulü caiz olan evliliktir...islam birşeyi yasaklamışsa zaten o işin sonundan hayır gelmez....
benim flört edenlere bi lafım yok, herkesin kendi hayatı..beni de ilgilendirmez zaten...ama evlilik gibi bir meselede konu açılmışsa herkes fikrini söylemekte özgür, buda sizi rahatsız etmesin...
şunu da bilin ki evlilik basit birşey değil, elbet zorluklar olacak sıkıntılar olacak....
bu demek değil ki şiddet görsün çok kötü geçimsiz bir evliliği varsa bile sabretsin...asla değil tabiki..boşanmak gerekirse boşanmalı..
fakat flört edildikten sonra yapılan evliliklerde tahammül yok....çünkü flört zamanı herşey cicim balım, ama iş ciddiye binince gerçek yüzler ortaya çıkınca koş avukata....nerde kaldı o zaman senin tanıdığın biriyle evlenmiş olmanın değeri...
20 sene de tanımış olsan flört ederken gerçek yüzünü bilemezsin...
bu da demek oluyor ki, tanıyarak evlenmek garanti evlilik değildir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?