- 29 Eylül 2014
- 1.252
- 816
- 178
- 36
- Konu Sahibi pembecanta
-
ZAMAN herşeyin ilacı .bizim yaptıgımız hattaları sende yapma isterim.evlilik yaşayamıyrsun maddi sıkıntılar yüzünler bi kaos içinde buluyorsun.eşin mutsuz olunca sende etkileniyorsun.almak istediğin hayallerin olmayınca zor oluyor ...Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni
Çık. . Konu Sahibi ni bilmiyorum ama yeni nesil kızlarimiz yan gelip yatma koca parası yeme peşinde oluyor genellikle.. parazit gibi şunu isterim bunu isterim ev al altın al vs vs.. igreniyorum bu t iplerdneSen neden calismiyorsun ? (Profiilinde oyle yaziyor)
Calissan daha rahat gecinirsiniz, kendinize daha rahat ev alirsiniz.
Kayinpederin sana ev alicak maddi durumda olmayabilir.
Sizdemi maddiyat yüzünden evliliğin tadını çıkaramaynlardansınızZAMAN herşeyin ilacı .bizim yaptıgımız hattaları sende yapma isterim.evlilik yaşayamıyrsun maddi sıkıntılar yüzünler bi kaos içinde buluyorsun.eşin mutsuz olunca sende etkileniyorsun.almak istediğin hayallerin olmayınca zor oluyor ...
Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Zamanamı bırakılmalı ?
Böyle bir genelleme çok yanlış bence . .Çık. . Konu Sahibi ni bilmiyorum ama yeni nesil kızlarimiz yan gelip yatma koca parası yeme peşinde oluyor genellikle.. parazit gibi şunu isterim bunu isterim ev al altın al vs vs.. igreniyorum bu t iplerdne
Madem o kadar mantıklı düşünüyorsun daha 21 yaşındaki çocuğun ne mali mülkü olabilir sırf geNC kizsin diye ne yapsın çocuk hırsızlık mi yapsın sen gens kizsin diye hayret bişey ya ..Böyle bir genelleme çok yanlış bence . .
Ben düşüncelerimin yanlış olduğunu düşünmüyorum hangi genç kız istemezki kendine ait bir evi olsun aldığı maaşı kiraya yatırmak berbat bişey ..
ayrıca ben yatıyımda o çalışssın ben yicem düşüncesinde değilim kimseninde böyle olacağını sanmıyorum ezikliktir zaten
Böyle bir genelleme çok yanlış bence . .
Ben düşüncelerimin yanlış olduğunu düşünmüyorum hangi genç kız istemezki kendine ait bir evi olsun aldığı maaşı kiraya yatırmak berbat bişey ..
ayrıca ben yatıyımda o çalışssın ben yicem düşüncesinde değilim kimseninde böyle olacağını sanmıyorum ezikliktir zaten
Yaşınızı ve maddi durumunuzu bilmiyorum ama bardağın bide boş tarafından bakın derim ben size ..Madem o kadar mantıklı düşünüyorsun daha 21 yaşındaki çocuğun ne mali mülkü olabilir sırf geNC kizsin diye ne yapsın çocuk hırsızlık mi yapsın sen gens kizsin diye hayret bişey ya ..
Hem sende çalışırsan bi işin ucundan tutarsan olur zamanla. . Sana yanlış gelebilir ama benim genel tespitim bu..
Kimse uğraşmiyor elini taşın altına koymak için lafa geldi mi söyle seviyorum böyle aşığım ama icraat e baktın mi herkes Küpünu doldurup evde selülit büyütme derdinde......
Mecburiyet ten ev hanımı olanları ayrı tutuyorum benim sözüm şu son çıkan tipler. .
tam anlamıyla evlilik hazırlıkları yok ortada zaten .21 yaşındaki bir gencin nasıl bir birikimi olabilirki helede evi olsun çok hayale kapılma iyi bir işi olsun çalışma azmi olsun yeterli Ama 21 yaş her ikiniz içinde erken bir evlilik yaşı bence..
teşekkür ederim :) beraber olucak zaten ama şimdilik evlilik yokAcele etmezseniz zaten birlikte birikim yapıp, sonra da evlenmeye yetecek kadar çok zamanınız var, çünkü çok gençsiniz.
Birikim işini sadece erkekten bekliyorsanız, bunun günümüz koşullarında büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.
:) Eşimle evlendiğimizde bizim de çok paramız yoktu. Ailelerden destek isteyen insanlar da değiliz. Bir koltuk, bir yatak, bir masa... Öyle çok az eşyayla başladık hayatımıza ama zamanla her şey tamamlandı çok şükür. Sırt sırta verdikten ve birbirinizi sevdikten sonra bunlar aşılamayacak dertler değil.teşekkür ederim :) beraber olucak zaten ama şimdilik evlilik yok
VALLA canım 3 yıl oldu 4 .yıla girdik evlendiğimden beri afersin eşşek gibi çalışıyrom ..işsiz kalma iş seçme gibi bir lüksüm yok.eşimle şu an eşimin işinden dolayı ayrıyız başka şehirde çalışıyor.bazen ben neden böyle bir hatta yaptım diyorum.benide fena gaza getirdiler bende saf gibi birşey talep etmedim karşı taraftan şimdi ceremesini çekiyorum.tabi eşimi halen seviyorum çok şükür halimizide maddiyat olamyınca zor oluyor evlilik..yada hayallerindeki yaşam gerçektn hayal olur .hani gerçekten çok birşey istediğim yok sadece omuzlarımdaki yükün biraz daha hafif olmasını isterdim.Sizdemi maddiyat yüzünden evliliğin tadını çıkaramaynlardansınız
işte bu çok üzücü . .
öyle bir döngünün içerisindeyiz ki . . sevmediğiniz ama maddi durumu iyi olan biriyle evlenseniz mutsuzum diye ayrılacaksınız .
Çok sevdiğiniz kişiyle evlenseniz maddi sıkıntıların getirdiği problemlerden dolayı ayrılacaksınız .
fakat ne yazıkki tam ortası yok sanırım varsada bindebir .
KESİNLİKLE katılıyorum sizePara yoksa ilişki zamanla yıpranıyor. Aşkla samanlık asla seyran olmuyor. Belki bir ay iki ay bir sene.. Ne kadar dayanabilir insan.
Kiranın, elektrik, suyun günü gelip ödeyemeyince, fatura fazla gelmesin diye doğalgazı yakamayıp soğukta oturunca insan bunalır, kavgalar başlar. Daha sosyal hayata gelmedim bile. İstediğini alıp giyememek, istediğin gibi gezememek hele de evliliğin ilk zamanlarında hiç hoş değil. Bunları yapabilmek için mümkün olduğu kadar az borçla evlenmek gerekiyor.
Evlenirken de heves edip istediğin şeyler olacak illaki. Gerçekleşmezse sonra bunları problem edebilir insan.
Sonuç olarak aile yardımı yoksa asla birikimsiz evlenmeyi tavsiye etmem. Zaten yaşınız daha çok küçük. Sevgilinde hazır olmadan seni istemem demekle erdemli davranmış bence.
İnan çok sıkıntı yaşıyor borçla evlenenler. Ödedik ettik, beraber başardık filan diyorlar ama bir de işin iç yüzüne baksan öyle değil bence. Çok zor olur. Hele bir de çocuk olursa. Ben hamileyim ve inan hazırlıklar dünyanın masrafı. Odası, kıyafeti, doktoru vs..
Dünyaya bir kere geliyoruz. Daha rahat etmek varken niye bu kadar çok kassınki insan. Daha dün okudum yaşı geldi diye acele evlenmiş para pul yok. İkisi de işsiz kalmış şimdi. Bir sürü borç. Düşün bunları...
Evliliğin sonraki yıllarında da maddi sıkıntı çekebilir insan, çözüm ayrılık değil tabiki. Ama o zaman düzen daha bir oturmuş oluyor. Birbirini daha iyi tanıyıp anladığın için aşmak daha kolay olur diye düşünüyorum ilk zamanlara göre. Ki sonraki yıllarda da borç harç yüzünden ayrılan çok.
Birikim olarak ne istiyorsun ki?Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Zamanamı bırakılmalı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?