Evlilik ??

pembecanta

EN KARİZMATİK ÜYE
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
2.251
1.644
248
Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni

yaşlarınız genc belli.
askerden gelsin 1-2yıl birikim yapsın gelsin istesin seni.
hem askerden sonra görüşü fikri degişicektirde.
aynı evin içinde borc vs. diye birbirinizi yemektense.

Bence ikiniz çalışıp bu sorunu aşın
Kim ne derse desin sevgi karın doyurmaz..
Şartların olgunlaşmasını beklerdim ben olsam ve bunun içinde çift taraflı fedakarlık ve azim gerek..

kımın bırıkımı varkı???? bende dahıl bırçok arkadasım dugun borcuyla evlendı.malum eslerımız dugun ıcın kredı cektı..esya borcu,düğün borcu....nerdeee bırıkım....
tabı zor ınsan evlılığın ılk gunlerınde gezıp tozmak ıstıyor.maddıyat devreye gırınce oyle olmuyo yıpranıyo ınsan. fakat ınan bana evınde huzur varsa sevıyor sevılıyorsan gelıyo gecıyo.herkes bırıkımı olsun ister,maddı gucu yuksek bırını ıster ...ama eger sevdıgımızde bu yoksa sorun mu dersen....çalışıp sorumluluk aldıgı surece,ekmegını tastan cıkarttıgı surece sorun degıl
acele etmezsınız esya borçlarını ödersınız mesela dugunu bıraz ertelersınız olur bıter

Bu surecte evet para onemli.. Ama es adayiniz calisiyorsa her sey bir sekilde hallediliyor merak etmeyin.. Bunlari surekli dusunurseniz istemeye gelmesi yillari bulabilir.. Ya nasip deyin bir cikin yola sonrasi Allah kerim bakarsiniz yapilabilecek seylere.. Tabii bu nacizane fikrim. Her sey gonlunuzce olsun..

Canım benim zamana bırak. sevgilinin mesleği var mı? askerden dönünce ne iş yapacak belli mi? Anladığım kadarıyla da anlaşıyorsunuz?Kaldı ki o da tam hazır olmadan istemeye gelmem seni demiş. Sen çalışıyor musun? Birbirinize destek olursunuz. orta halli bi aile olsanız, eşin işine ve sana bağlı olduktan sonra sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. ev ekonomisi kadın tutumlu,gereksiz harcamalar yapmayan biriyse ve erkekte taşı sıkıp suyu çıkaracak cinstense tamamdır ... herşey gönlünce olsun:)

21 yaş evlilik için erken. Ben 24 yaşındayım daha hazır hissetmiyorum kendimi. Bir sabret önce.

Rahat 3 yıl daha bekleyebilirsiniz. İkinizde çalışın, birikim yapın ve 3 sene sonra girişin evlilik işlerine. Aileler çok dahil olur, maddi anlamda onların eline bakarsanız çok yıpranırsınız.

' Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim '

Neden sevdiğin adama olan sevgini yukarıdaki cümleyle ifade ettin ki ?
Kusura bakma da okurken bile rahatsızlık duydum .

Konuya gelince biraz zamana bırak . Askerden döndükten sonra da herhangi bir hazırlık içerisine girmezse , uzak durmanı tavsiye ederim . Sorumsuz insanla yaşamak çok zor .

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim :) bi mesleği var fakat istanbul gibi yerde ne kadar birikim yapılır meçhul

Çok teşekkür ederim :) bi mesleği var fakat istanbul gibi yerde ne kadar birikim yapılır meçhul

Acele ediyorsunuz Aysun, daha 21 yaşındasın çok erken.

En az 24 olman lazım evlenmen için. Daha çocuksun. Ev sorumluluğu alamazsın, kv ve kple uğraşamazsın. Evliliğin getireceği yaptırımlara uyamazsın. Evde annenin babanın yanında prensessin. Prensesliliğin tadını çıkar, evlilik kaçmıyor.

ben 26 yaşımda evlendim..biirirkimsiz asla evlenmeyin..evlilik sırtta taşınması çok zor bir yük..ailelerden maddi hiç bir destekde görmeyecekseniz hemen evlenmeyin..ve bir şeyleri görmeden çocuk sahibi olmayın..evlilik önce faturaları ödemektir..elektirik su doğalgaz telefon..ev kira ise kira...şu an çalışma durumun varsa çalış para biriktirmeye başla derim..

Canım ne yazık ki erkekler bu konuda başarılı değil.. Anca bir yükün altına girince ( mesela kredi borcu) birikim oluyor onlarda. Benim 5 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşım 23 yaşında bir kuruş birikimi yoktu. Sonra bu böyle olmaz dedim ve kredi çektirip bir ev aldırdım. Çünkü borcuna çok sadık 1 gün öncesinden öder. Ödemezse uyuyamaz. Şimdi ayda 1750 tl ödüyor. En azından başımızı sokabileceğimiz bir evimiz olacak. O krediyi çekmese para uçar giderdi emin ol 2 kuruş kenara atayım demezdi... Sende yavaş yavaş bir şeyler aldır yavaş yavaş ödeyerek bir şeyler sahibi olun canım.Mutluluklar ..

daha 21 yaşındasın ne evliliği gez toz sevgililiğin tadını çıkar arkadaşlarınla tatile git

niye bir sevgilin var diye konu hemen evliliğe geliyo bir türlü bunu anlamış değilim koca kaçıyo mu

21 ya 21 ne ki evlilik için eski de kalmış onlar

hemen evlenmek gibi bi düşüncem yok canm çok erken daha . .
kafamda olan soruya çözüm bulmak için yazdım .

Ay hayırrrr hemen evlenmiyorummmm :)

hemen evlenmek gibi bi düşüncem yok canm çok erken daha . .
kafamda olan soruya çözüm bulmak için yazdım .

İkinizde hesap açın. Her ay 200 tl atın hesaba. 3 yıl sonra evlenseniz 15 milyara yakın paranız olur. Çokta iyi olur. Ama sakın şu durumda, şu yaşta evleneyim deme. Sakın yapma böyle bir hata.

Bu çok mantıklı geldi benimkide borcunu çok sadık biri o yüzden aldırtıyım nasıl olsa öder :) teşekkür ederimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…