- 19 Ağustos 2014
- 2.251
- 1.644
- 248
- Konu Sahibi pembecanta
-
Amin . bakalım kayınpeder bi ev hediye ederse gerisi kolay :)Biz o yönden şanslıydık canım. Yoksa hayatta düze çıkamazdık.Para biriktirmekten başka yol yok gibi, ama 200-500le olacak şey değil, hesap açıp her ay ciddi tutar yatırmak lazım 2-3 yıl kadar.Evlenince takılar da gider bu durumda. Aileler ev almanıza yardımcı olmaz mı peki? Ayy şuan yine evlensem siyah saçım kalmazdı heralde,zor işler Allah evlenen herkese yardım etsin
hazırlıksızmı evlendiniz_?Ben o hataya düsen sazanlardan biriyim.. düşme derim. Bi zmn sonra insan farkına varıyor aşkla kuyuya girdiğinin... debelenip çıkamıozz sonreda..
Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni
ALLAH razı olsun vakitini ayırıp yorum yaptığınız içinpembecanta yaşın 21 ama evlilik kısmet işi. önce sana bir hadis paylaşacağım. Ashab-ı Kiramdan bir zat Peygamber Efendimiz (SAV)'e "Falan kadınla evlenmek istiyorum. dua buyurun." dedi Peygmber Efendimiz (SAV) "Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail ve Hameli-i Arş (aleyhisselam) dua etse aralarında Ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin." demem o ki niyetinizin ciddi olması güzel, geleceğiniz için endişe etmen, plan yapman tasarruf yapmak istemende güzel ama be canım kardeşim sabret. sabrın sonu selamet olur. araştır kendi geleceğin için birikim yap sende biriktir evlilik sadece erkeğe farz değil. ama sıkıştırma sık boğaz etme buda ters teper. helebir gelsin sevdiceğin işine dönsün düzenini kursun, gelsin seni istesin, sonra taksitle ev eşyanızı alırsınız, beyaz eşyanızı alırsınız, açıkçası düğün yaparkende biraz ayakların yere basarsa allahın izniyle borçsuz harçsız evlenir gidersiniz. allah yolunuzu açık etsin.
Ailem zamanında zor zamanlarda geçirseler bizi kimseye muhtaç ettirmedilersorun 1:
eş sevgisi başka
anne baba abi kardeş sevgisi başka
bunları kıyaslama
sorun 2
parasız saddet olmaz
hele ki varlığı bilen biri için
yoklukla sınanmak kadar zor birşey yoktur
bir kız çocuğu annesiyim
aileni çok iyi anlayabilirim
yerden göğe haklılar
evlatlarımız için herşeyin en iyisini isteriz
bu nedenle parası olmayan biri ile evlendirmem bende kızımı
kendisi istese bile rızam olmadığını açıkca belli ederim
işi gücü mesleği altın bilezeği vardır
çalışkandır gelecek vaadediyordur
dönemsel sıkıntılar yaşanacaktır
kızımda istiyordur
o zaman gücüm yettiğince destek olmak kaydı ile müsadem olur
işin açıkcası
sen haklısın
aştan kimse ölmez
ama açlıktan ölür
o bahsettiğin şekilde evlenene insanlar ı kendine örnek alma
muhtemeln herbiri bin pişmandır
yada daha fazlasını görüp bilmedikleri için
uyum sağlayabiliyorlardır
yaşadıkları ortama
başka izahı olmaz
Burdakiler en masum olanlarıBurdaki yorumları okuyunca bende çok korktum evlenmekten yahu(
Bende 22 yaşındayım. İlişkimde bende 3. yılıma gireceğim. Yaşımızın evlilik için çok erken olduğunu düşünüyorum. Güzel bir ilişki sürdüğü kadar sürer zaten, orta da bir birikim yokken evliliğe adım atmak yarar değil zarar getirir. Aşk güzel birşey ama ne yazıkki tek başına yeterli olmuyor. Parasal sorunlar aşkın sonunu getiriyor ve aşk bittiğinde geriye hayatın acı gerçekleri kalıyor. Öncelik bir işe girin çalışın ve maddi birikim yapın. Evlilik kaçmıyor yahu, olur elbet :)Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni
Burdakiler en masum olanları
aldatmalar . şiddet . tartışmalar . geçimsizlik . zıtlık . vs vs
bunlardan korusun Allah ..
Çalışıyorum ama şuan benim cebimde olan paranın ona bi faydası yok ki aslada istemez bilirim .Sen neden calismiyorsun ? (Profiilinde oyle yaziyor)
Calissan daha rahat gecinirsiniz, kendinize daha rahat ev alirsiniz.
Kayinpederin sana ev alicak maddi durumda olmayabilir.
Yok tatlım hemen değil :)Bende 22 yaşındayım. İlişkimde bende 3. yılıma gireceğim. Yaşımızın evlilik için çok erken olduğunu düşünüyorum. Güzel bir ilişki sürdüğü kadar sürer zaten, orta da bir birikim yokken evliliğe adım atmak yarar değil zarar getirir. Aşk güzel birşey ama ne yazıkki tek başına yeterli olmuyor. Parasal sorunlar aşkın sonunu getiriyor ve aşk bittiğinde geriye hayatın acı gerçekleri kalıyor. Öncelik bir işe girin çalışın ve maddi birikim yapın. Evlilik kaçmıyor yahu, olur elbet :)
samimi olduğum arkadaşım var nişanlısıda arkadaşımdır evlilik kararı aldılar . .21 yaşında kimin birikimi vardır ki? Tek malı da elindeki iphone falandır zannedersem
Her neyse...
Ben her zaman bir şeylerin hazır olmasını beklersek daha çok bekleriz modundaydım. Yaşadım çünkü. 5 yıl boyunca aman kalıcı bir işi olsun, askere gitsin, para biriksin diye bekledik ama hiç bir planımız olmadı.
En sonunda yeter artık daha ne bekleyelim, ne olursa olsun diyerek evlendik yaş oldu 29. Her şey daha bir rayına oturdu ve önümüzdeki tek problem askerlik kaldı. Bir şeylerin oluşmasını bekleyince sonsuza kadar beklenebilir çünkü hiç bitmiyor o olması gerekenler.
Evett...hazırlıksızmı evlendiniz_?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?