Evlilik ??

Amin . bakalım kayınpeder bi ev hediye ederse gerisi kolay :)
Birikim içinde onun gelmesi lazım tek başıma bişey yapmam işe yaramaz . .
hakkımızda hayırlısı ..

Ben o hataya düsen sazanlardan biriyim.. düşme derim. Bi zmn sonra insan farkına varıyor aşkla kuyuya girdiğinin... debelenip çıkamıozz sonreda..

neyi sorun ettiniz anlamadım zaten daha erken evlilik için gelir bir işe girer belli bir birikim yapar birkaç sene sonra evlenirsiniz aceleniz mi var siz de çalışırsınız ablanız zorluklar yaşamış olabilir ama illa dört dörtlük olacak diye bir kural yok evini geçindirebilsin sorumluluk sahibi olsun ele ele verince hepsi olur.

pembecanta yaşın 21 ama evlilik kısmet işi. önce sana bir hadis paylaşacağım. Ashab-ı Kiramdan bir zat Peygamber Efendimiz (SAV)'e "Falan kadınla evlenmek istiyorum. dua buyurun." dedi Peygmber Efendimiz (SAV) "Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail ve Hameli-i Arş (aleyhisselam) dua etse aralarında Ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin." demem o ki niyetinizin ciddi olması güzel, geleceğiniz için endişe etmen, plan yapman tasarruf yapmak istemende güzel ama be canım kardeşim sabret. sabrın sonu selamet olur. araştır kendi geleceğin için birikim yap sende biriktir evlilik sadece erkeğe farz değil. ama sıkıştırma sık boğaz etme buda ters teper. helebir gelsin sevdiceğin işine dönsün düzenini kursun, gelsin seni istesin, sonra taksitle ev eşyanızı alırsınız, beyaz eşyanızı alırsınız, açıkçası düğün yaparkende biraz ayakların yere basarsa allahın izniyle borçsuz harçsız evlenir gidersiniz. allah yolunuzu açık etsin.

sorun 1:
eş sevgisi başka
anne baba abi kardeş sevgisi başka
bunları kıyaslama

sorun 2
parasız saddet olmaz
hele ki varlığı bilen biri için
yoklukla sınanmak kadar zor birşey yoktur

bir kız çocuğu annesiyim
aileni çok iyi anlayabilirim
yerden göğe haklılar
evlatlarımız için herşeyin en iyisini isteriz
bu nedenle parası olmayan biri ile evlendirmem bende kızımı

kendisi istese bile rızam olmadığını açıkca belli ederim
işi gücü mesleği altın bilezeği vardır
çalışkandır gelecek vaadediyordur
dönemsel sıkıntılar yaşanacaktır
kızımda istiyordur
o zaman gücüm yettiğince destek olmak kaydı ile müsadem olur

işin açıkcası
sen haklısın
aştan kimse ölmez
ama açlıktan ölür

o bahsettiğin şekilde evlenene insanlar ı kendine örnek alma
muhtemeln herbiri bin pişmandır
yada daha fazlasını görüp bilmedikleri için
uyum sağlayabiliyorlardır
yaşadıkları ortama
başka izahı olmaz

ALLAH razı olsun vakitini ayırıp yorum yaptığınız için
nasipten öteye geçilmez . .

Ailem zamanında zor zamanlarda geçirseler bizi kimseye muhtaç ettirmediler
ve ben yokluk görmedim hiç yapamam tanıyorum kendimi mutsuzluk olmaktansa . .
dediğim gibi gelsinde hele bi bakalım hayırlısı ..

Bende 22 yaşındayım. İlişkimde bende 3. yılıma gireceğim. Yaşımızın evlilik için çok erken olduğunu düşünüyorum. Güzel bir ilişki sürdüğü kadar sürer zaten, orta da bir birikim yokken evliliğe adım atmak yarar değil zarar getirir. Aşk güzel birşey ama ne yazıkki tek başına yeterli olmuyor. Parasal sorunlar aşkın sonunu getiriyor ve aşk bittiğinde geriye hayatın acı gerçekleri kalıyor. Öncelik bir işe girin çalışın ve maddi birikim yapın. Evlilik kaçmıyor yahu, olur elbet :)

21 yaşında kimin birikimi vardır ki? Tek malı da elindeki iphone falandır zannedersem

Her neyse...

Ben her zaman bir şeylerin hazır olmasını beklersek daha çok bekleriz modundaydım. Yaşadım çünkü. 5 yıl boyunca aman kalıcı bir işi olsun, askere gitsin, para biriksin diye bekledik ama hiç bir planımız olmadı.
En sonunda yeter artık daha ne bekleyelim, ne olursa olsun diyerek evlendik yaş oldu 29. Her şey daha bir rayına oturdu ve önümüzdeki tek problem askerlik kaldı. Bir şeylerin oluşmasını bekleyince sonsuza kadar beklenebilir çünkü hiç bitmiyor o olması gerekenler.

Burdakiler en masum olanları
aldatmalar . şiddet . tartışmalar . geçimsizlik . zıtlık . vs vs
bunlardan korusun Allah ..

Amin canım inşallah bende evlenince mutsuz olurum,herkes herşeye burnunu sokar diye korkuyorum..
Maddiyatta önemli tabi ama karşılıklı anlaşma sevgi saygı olduktan sonra aşılır bu durumda bence :)

Sen neden calismiyorsun ? (Profiilinde oyle yaziyor)
Calissan daha rahat gecinirsiniz, kendinize daha rahat ev alirsiniz.
Kayinpederin sana ev alicak maddi durumda olmayabilir.

Sen neden calismiyorsun ? (Profiilinde oyle yaziyor)
Calissan daha rahat gecinirsiniz, kendinize daha rahat ev alirsiniz.
Kayinpederin sana ev alicak maddi durumda olmayabilir.
Çalışıyorum ama şuan benim cebimde olan paranın ona bi faydası yok ki aslada istemez bilirim .

Yok tatlım hemen değil :)
O gelecek (inşallah.. Allah sağ salim kavuştursun bizi)
Ha deyincede olmuyor zaten evlilik
bi nevi fikir alışverişi erkenden

samimi olduğum arkadaşım var nişanlısıda arkadaşımdır evlilik kararı aldılar . .
askerden önce az biraz birikim yaparak gidip gelmesine rağmen kızın hiçbir isteğine yetişemedi
bikaç ay sonra düğünleri olacak ve suratları beş karış
6 7 senelik mutluluğu maddiyat yerle bir etti

Birikim yapsanız da yapmasanız da banka kredisi illaki çekeceksiniz Birikiminiz olursa 10 değil de 3 olur misal borcunuz. Ama parayla saadet olunmuyor. Yakın bir arkadaşımın evi arabası 50 bin liralık mobilyası var ama 2 senelik evliliği boşanmayla bitiyor. Ortalama bir geliriniz varsa yaşar gidersiniz
Hayırlı teskereler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…