evlilik ....

Bence çocuğu yapıp kocadan nafaka koparma derdindesin. Sen önce kendine bakabil de çocuğun eksik kalsın. Bu çok aciz bir düşünce yine. Sırf kendini tatmin etmek ya da nafaka koparmak için çocuk yapıp bir çocuğu babasız, bir babayı evlatsız bırakacaksın. Yazdığın, düşündüğün her şey bir öncekinden beter. Korku filmi senaryosu gibi.

Evet cinsellik yaşamadığım yanında mutlu olmadığım adamla evli kalmam muhtemelen. Çünkü kimseye muhtaç değilim, kimseyi çekmek zorunda da değilim.

amann allah askıan esim versin versin maasın 3 te biri bölünüyo cocuk icin 600 lirayla zengin olunmaz ben zaten burdada o parayı harcıyorum

Valla içinde ev hanımlığı olsa ne olmasa ne sonuç itibari ile o ev işlerini yapıyormuşsun işte ister cezbetsin ister etmesin.

Ay sen Bosnak misin?
O altin, ev, para muhabbetlerinde bitmek bilmeyen isteklerine tepki gosterilince "bizim orada boyle yapilir" diye satiyordun buradakilere. Ben zaten bu bir toplumun kulturu olmaz, sizin aile boyledir demistim. Ben de Bosnagim, ve bir daha bu sacma istekleri Bosnaklara satmazsan iyi edersin. Hakarete ugramis gibi hissettim kendimi. Yok evlilerin bir yillik faturalarini baskasi odermis, yok evi olmayana kiz verilmezmis, altiniydi bilmemnesiydi ayri hikaye... Hadi be oradan.

sana göre hikaye olabilir bizde böyle bizim sülaledede böyle sizinkier pinti olur ogullarına ev vermez para vermez o ayrı bende öyle bosnak istemem hakarete ugramıs hissederim cnm

ayrıcada gurru duyuyorum vallla keske her yöre yapsa aile ne ise yarıyo yapıcak tabi evde alıcak arabasınıda alıcak takılarınıda yapıcak ki bizde bunlar söylenmez yani yapılıcagını bilinir o yüzden pek dısarı kızda verilmez meslıklede alakas yok daha öncede yazdım bi akrabamız avukatta gene yapıldı bitanesi dis teknisyeniydi yine yapıldı size tuhaf gelebilir bizede dımdızlak evlenenler tuhaf geliyo

limoncu içindeki canavar çıktı herkese ayrı laf yetiştiriyorsun maşallah..
edepli olunca agızları cok acılıyo dalgaya vuruyolar kimse benim zevk aldıgım seylerle dalga gecemez gecerse baska kapıyo burası dalga yeri degil benim hayatımı renklendiren seyler

Aslında bütün sorun buradan kaynaklanıyor. Adamın özsaygısı ve benlik algısı düşük olduğu için vur kafasına al ekmeğini birisi olup çıkmış. Dolayısıyla adam kendini geliştirme gereği de duymuyor bir hobi edinme ya da hayatı güzel şekilde yaşama isteği de duymuyor çünkü kendine değer vermiyor ki yapsın.Dümdüz yaşayıp gidiyor....haliyle L limoncu da bu adam bana yetmiyor diyor sebep belli halbuki....onun istediği tipteki adamlar kendilerine böyle davranılmasına da izin vermezler zaten. öyle davranamaz...kendinizden pay biçin.
Buradan çıkardığımız ders şu; bir erkeğin erkeklik duygusunu ve rolünü elinden almayacaksın aşağılamayacaksın yoksa geriye bir şey kalmıyor...

Bişi Sorucam. Eşinize saygı duymuyorsunuz, duygusal birşey hissetmiyorsunuz ama aynı yatağı paylaşabiliryosunuz.
Yani kötü birşey asla söylemek istemiyorum ama tüm bunları para için mi yapıyorsunuz? Kazandığı parayı 'kendiniz ' için biriktirmek için mi?

Bir kadın olarak her bir satırından utandım.
Paradan başka hobisi, ilgi alanı olmayan bir insan. Ruhunu bile paraya adamış bir kadın. Hatta geleneklerinde bile safi para para para var. Yoksa bundan utanıyor da sevmediği beğenmediği bir adamla sırf parası için aynı evde yaşamaya ve aynı yatağa paylaşmaya utanmıyor.
Şu hayatta kendi değerini parayla ölçemezsin, değerin kocandan tırtıkladıklarınla aldığın bir kaç altından öteye gidemiyorsa da için de böyle olur işte.
Çok şükür bizim geleneklerimizde para mara yok ama adam gibi insani başka vasıfları olan çocuklar yetiştiriliyor.
Ayrıca saydığınız hiç bir şey ilgi alanı yada hobi sınıfına girmiyor. Bilmem hangi dandik kahvecide bir kahve içmek hobi değildir. Hobi çiçek yetiştirmek, resim yapmak, dil öğrenmek vb gibi milyon tane bir amaç barındıran uğraş olabilir. Amaçsız bir yaşama ilgi alanım bu diyemezsiniz. Amaçsız bir yaşam da boştur, bomboş bir hayata aydın hayatı da diyemezsiniz. Hangi ulu fikriniz var, ne ürettiniz bugüne kadar da kendinizi aydın sınıfına soktunuz?
Annem senelerce çalıştı emekli oldu hala boş beleş oturmuyor altmış yaşında seramik kursuna gidiyor evde yağlı boya deniyor, dikiş öğrenmeye çalışıyor bu yaştan sonra.
Siz kendini paraya adamış paradan başka bir anlamı olmayan birisiniz. Saydıklarınız da bomboş saçma sapan şeyler. Boşluğunuza kılıf uydurmayın.

Off aman aman simdi girmeyelim o konulara, zaten eski konularinda onlarca sayfa tartisildi bunlar. Ne sende bir sey degisiyor, ne karsit fikirlilerde. Senin dediklerinin bir tekine bile katilmiyorum, zihniyetim de seninkinin tersi durumda diyorum ve birakiyorum. Bana taban tabana zit bir hayat gorusun, zihniyetin ve karakterin var zaten, ortak paydada bulusmamiz mumkun degil.

Aynen öyle. Kendine saygı duymamak bu.
Ben iğrenç hitaplar kullandığım, saygı duymadığım adamla sevişecek kadar düşmem. Ayrılım aç kalırım ama üç kuruş için "ayda haftada ihtiyaç gideririm" gibi iğrenç şeyler yapmam kendime. Çok şey denir de buna neyse

Soran oldu mu bilmiyorum ama sizde başlık parası falan var mı? Ailen aldı mı senin için ? Ailende maddi konularda senin gibi mi? Annen ve babanın ilişkisi de böylemiydi?
Bu şekilde bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasın, böyle hayat geçer mi.. Nezaman öleceğimiz belli değil dünya kadar malımız olsa neye yarar.. Huzurlu Mutlu yaşamadıktan sonra.. Kimi eşiyle mutluluğu yakalar kimi bekar.. Sizde hiç biri yok Cidde'n zor olmuyor mu?
Benim annem ve babamın mutsuz bir evlilikleri oldu hep.. Bir ömür beraber geçirdiler ama hiç bir tat hiç bir zevk almadan.. Benim için buna açıtırken siz göz göre göre kendinize Nasıl hayatınızı zindan edebiliyorsunuz.

sana göre hikaye olabilir bizde böyle bizim sülaledede böyle sizinkier pinti olur ogullarına ev vermez para vermez o ayrı bende öyle bosnak istemem hakarete ugramıs hissederim cnm
Arkadasim senin lugatinda "almak vermek" disinda kelime yok mu allasen?
Koskoca adamlar evlenmeyi biliyorlar da para kazanmayi bilmiyorlar mi? hala ana babalarindan para mi istiyorlar? Istemeyen vermeyen de pintiymis... "El seyiyle gerdege girmek" sizinki, yoksa comertlik, gorev filan degil. Ben ne yapayim kazanip evini barkini kuramayan koca bebegi yahu? Al sen evlenmissin de ne olmus? Daha buyuyup adam olamamis biriyle evlisin Allah askina, su konularini okuyoruz burada, daha da hala yasadiklarindan bir ders cikaramiyorsun. Yazik valla.
Ben kendi faturasini, evini odeyemeyen, kazik kadar olmus haliyle anasinin babasinin eline bakan adamla evlenir miyim? Sen evlendin de ne oldu? Butun yasamin nedenleriyle sonuclariyla onumuzdeyken sen ancak kendini kandirirsin. Gordugun gibi buradakiler yemiyorlar o senin hayatini.

Kocana kalkıp para vermiyorsun sonra da milletten faturalarını ödemesini bekliyorsun. Yahu sen hayat arkadaşına destek olmuyorsun, el senin için neden yapsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…