- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
- Konu Sahibi greengirll
-
Ben varım. Maaşlar yatınca ortak hesaba atılır oradan borçlar ödenir kalanı da harcarız. Kredi mi çekilecek, altın mı bozulacak ortak karar verilir. Ailelerden uzakta yaşıyoruz kv ile en fazla 5 kere falan konuşmuşumdur telefonda, eşim bi günden bi güne annemi neden aramıyosun diye darlamadı. Çalışma işine de şunu diyebilirim ben çalışmayı seviyorum ama istifa ederken eşime sormamıştım. Benim işim bu sonuçta.Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
Aynı durumdaymışız. Ama ben terkettim. Boşanma davasını vs ben açtım yani. Ama ben bayağı iyi aldatıldım. Öyle böyle değilBen vArdim. Maasimi kendim yer esimin kredi kartindan da harcama yapardım. Esimin ailesiyle yuzgoz olmaz ev temizliğinden her turlu ortak yasam alanina kadar ortak karar alirdik falan. Çok mutlu ve huzurluyduk. Sonuc : aldatıldim ve terk edildim
maddi açıdan ortağız ama şu an borcumuz var diye maaşımı kabul ediyor yoksa maaşımın tek kuruşuna dokunmaz, çalışma evde dinlen diyor, ailelerle zaten uzak olduğumuz için belli zamanlarda görüşebiliyoruz, fazlasıyla özgürüm, kader nasip meseleri çok başka ama ben evlenirken kaşa göze vurulup evlenenlerden değilim. adam gibi adam bulacağım yoksa evlenmeyeceğim diye çok direttim, evlenirken ne istediğimi biliyordum sadece ahlaklı olsun dedim, ahlak yoksa hiçbir şey olmuyor malesef.Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen?
Denemeden almıcan bacımtürk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.
e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.
demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.
not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.
çok var çevremde en umulmadık kişiler bile yapıyorBenim kafama ev isleri takiliyor hep. Bi türklerde mi böyle acaba. Zaten diğerlerini maastir,ailedir kendime uygun birini secerim. Ama daha ben ev isi yapan erkeğe rastlamadım. En önemlisi o
çalışmak zorunda olmama olayının zengin koca kriterinden geçtiğini düşünüyorum o yüzden oraya pek değinmeyeceğim. Onun dışında eşimle bütçemiz ortak, maaşını benim hesabıma atar ay başında, ödemeler ordan gider, ay içinde de kartım kimin para çekmeye fırsatı varsa onda olur. Onun dışında kredi kartı bende olur sürekli, istediğim gibi yer içer gezer tozarım, istediğimi alırım, bakımlarımı yaptırırım (saç-baş,tırnak,cilt,vücut), kimse de bunu niye yaptın/aldın demez. Ailesiyle(anne-baba) samimiyim ama iç içe değilim, 2-3 ayda ancak görüşürüz, daha çok benim ailemle beraberiz haftada bir annemlere gideriz. Kardeşlerinin biriyle yakın oturuyoruz ve eltimle çok iyi anlaşıyorum, haftada bikaç gün görüşürüz ama ben istediğim için görüşürüz. Mecburen bulunduğum bir ortam hiçbir zaman sözkonusu bile olmaz.Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.
Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?
Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?
Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?
Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
Ben varim :)
Rahatim,mutluyum, huzurluyum. Para bende :) Pul bende. Genelde (90%) benim dediğim olur/yapılır.
Eş ailesi derdi yok- kv daha evime bile gelmedi.
Ama benim eşim yabancı... :)
Bir turkle zor cidden.. daha dun gece benzer bir gerilim yasadik. Onun parasi seffaf degilken (ailesine gondermesi vs) benim paramin seffafligini talep etti. Karsi gelince gerildik. Hosgoruyle karsilayacak turk erkegi nadirdir varsa bile.
Çok içten Aminnnnnnnnnnnn diyorum bendeAmiin çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda sana da hayırlısıyla nasip eder Allah. Çok içten söylüyorum bunu.
Geçiş sürecinde olduğumuz için oluyor bunlar.
:) yabancılar bu konuda iyi oluyor...helede türk kadını kapinca piyango vurmuş havasinda geziyorlar.
Ben varım
Kendi isteğimle kızım doğunca işten ayrıldım. Bu konuda en ufak bir sorun yaşamadım. Maddi açıdan rahatım.
Aile konusu da herkese göre değişir aslında benim normal anlayışım başkasına abartı gelebilir. Esim yıllarıdır ailesine maddi destekte bulunur buda benim sorun etmediğim bir konu. Kendi ailem içinde harcama yapıyorum gerektiğinde.
Ben evliliğe, evlilikte kadın erkek rolüne aynı yerden bakmanın bir çok sorunu ortadan kaldırıldığını düşünüyorum. Bizim bu konularda sorun yaşamamamızıda bu sağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?