evlilikler hakkında

kadınlar kulubune üye olduğum zaman kaynana bilmemne konularını okuyunca çok kafaya takardım. başka türlüsü yok sanırdım salak gibi. ama iyi de oldu çünkü ilişkimi buna göre yönlendirdim. allahın sevgili kuluymuşum tam kendime göre bi eş seçmekle kalmayıp ailesinden yana da yüzüm güldü. uzun uzun anlatmak istemiyorum ama maddi manevi hiç bi sıkıntı yaşamadım evlenirken de evlendikten sonra da. doğru insanı seçmek önemli. seçemezsen böyle şikayet edersin yani.

geçen konu vardı mesela kadın eşinden harçlık alıyordu çalışmasına rağmen. orda herkes maaş kartını al, tüm ay çalışıp neden ona veriyosun diye yorum yapmıştı sayfalarca. şimdi bu konuya bakıyorum da yazanların yarısının kocası maaş kartını bu kadınlara veriyor da harçlık alıyor. normal mi? bence değil. övünülecek bişey mi? bence değil. koskoca adamın karısından harçlık alması hem onur kırıcı hem saçma. nedir yani para yönetmeyi mi bilmiyor, siz mi ona güvenmiyorsunuz? öyle çok maaşlarımız yok ama kimse kimseye harçlık vermez bizde. o bişeyleri öder, ben bişeyleri öderim, azıcık kenara koyarız, kalanı da herkes harcar kafasına göre. hani kadın harçlık alınca olay oluyor da erkek harçlık verince neden övünülecek gibi anlatılıyor, anlamıyorum. buradan bakınca ziyadesiyle komik.

amaan boşverin gerçekten.
Sanırım insanlar ne olursa olsun evli olmak istiyorlar.
çevredeki tüm insanlar da boşanmış, evlenememiş insanları statü olarak kendilerinden düşük görüyorlar.
ve asla değişmeyecek bir durum bu maalesef.
yeni nesilde de hala devam ediyor, hissediyorsunuz.
sadece sanat çevrelerinde, cihangir-nişantaşı-moda-kadıköy civarında takılan ufak bir kesim var umarım bunu yayabilirler.
belki bizim çocuklarımızda durum değişir.

Ben varım. Maaşlar yatınca ortak hesaba atılır oradan borçlar ödenir kalanı da harcarız. Kredi mi çekilecek, altın mı bozulacak ortak karar verilir. Ailelerden uzakta yaşıyoruz kv ile en fazla 5 kere falan konuşmuşumdur telefonda, eşim bi günden bi güne annemi neden aramıyosun diye darlamadı. Çalışma işine de şunu diyebilirim ben çalışmayı seviyorum ama istifa ederken eşime sormamıştım. Benim işim bu sonuçta.

calismamak özgürlükmü? Asil calismak bana göre özgürlük. Calismak sadece para kazanmak degildir bizim türk kadinimizin cogu bunu neden anlamiyor. Anlamiyorum ben. Yurtdisindayim buradaki kadinlar hic öyle "calismak zorunda degilim, kocam bana bakar, cocuguma ben bakicam" falan kafalarinda degiller. HErkez calisiyorum normal olan bu

Aynı durumdaymışız. Ama ben terkettim. Boşanma davasını vs ben açtım yani. Ama ben bayağı iyi aldatıldım. Öyle böyle değil

Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyorum.. Okadar gürültülü ki ben böyle bir apartman görmedim. Keşke başka yerde oturma imkanım olsa,

Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen?
maddi açıdan ortağız ama şu an borcumuz var diye maaşımı kabul ediyor yoksa maaşımın tek kuruşuna dokunmaz, çalışma evde dinlen diyor, ailelerle zaten uzak olduğumuz için belli zamanlarda görüşebiliyoruz, fazlasıyla özgürüm, kader nasip meseleri çok başka ama ben evlenirken kaşa göze vurulup evlenenlerden değilim. adam gibi adam bulacağım yoksa evlenmeyeceğim diye çok direttim, evlenirken ne istediğimi biliyordum sadece ahlaklı olsun dedim, ahlak yoksa hiçbir şey olmuyor malesef.

türk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.

e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.

demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.

not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.

Denemeden almıcan bacım
Ben evlenmeden 4 sene birlikte yaşadım.
Şiddetle tavsiye ediyorum tüm kadınlara.

çalışmak zorunda olmama olayının zengin koca kriterinden geçtiğini düşünüyorum o yüzden oraya pek değinmeyeceğim. Onun dışında eşimle bütçemiz ortak, maaşını benim hesabıma atar ay başında, ödemeler ordan gider, ay içinde de kartım kimin para çekmeye fırsatı varsa onda olur. Onun dışında kredi kartı bende olur sürekli, istediğim gibi yer içer gezer tozarım, istediğimi alırım, bakımlarımı yaptırırım (saç-baş,tırnak,cilt,vücut), kimse de bunu niye yaptın/aldın demez. Ailesiyle(anne-baba) samimiyim ama iç içe değilim, 2-3 ayda ancak görüşürüz, daha çok benim ailemle beraberiz haftada bir annemlere gideriz. Kardeşlerinin biriyle yakın oturuyoruz ve eltimle çok iyi anlaşıyorum, haftada bikaç gün görüşürüz ama ben istediğim için görüşürüz. Mecburen bulunduğum bir ortam hiçbir zaman sözkonusu bile olmaz.

Valla ben varım diyebilirim sanırım.

Eşimle kurumsal bir firmada aynı iş yerinde çalışıyoruz, farklı ekiplerde aynı pozisyonlardayız. Maaşlarımız aynı gibi, hatta benimki bir tık daha fazla.

1,5 yıllık evliyiz. Herşeyimizle kendimiz evlendik, kısmi bir destek aldık benim ailemden o kadar. Hala borçlarımız var. Aylık gelirimiz 17.000 tl civarı.

Eşim geçmişte kara listeye girmiş, parayı çeviremez, idare edemez. Eşim maaşı yattığı gibi bana gönderir, tüm krediler kartlar vs benim üzerimde.

Tüm ödemeleri yaparım. Aylık 4bin lira civarı paramız kalır ve ben eşime ihtiyacı oldukça geri gönderirim, cebinde kredi kartı da var.

Paranın hesabını ben tutarım ama. Çünkü eşim geçmişte birkaç sıkıntılı harekette bulundu. Tüm idareyi bana devretmesi ile biz sorunu çözdük.

Evde çok şükür cok güzel yaşıyoruz beraber, eşim kibardır, düşüncelidir. Bir bardak suyu istemez benden, benimle mutfağa girer benimle çıkar, bişi yapmasa bile yanımda durur ki çoğunlukla yapar.

Yeni yeni temizliğe kadın almaya başladık maddiyatsızlıktan, ilk bir senemizde 20 kere temizlik yaptıysak 3ünü ben yapmışımdır, siler süpürür temizler ben pasta börek işlerine bakarım. Genelde misafir gelince temizlik yaptığımız cıktı ortaya

İlk evlendiğimizde cok tartışmalarımız oldu ailesi kaynaklı. Cok ciddi sorunlar yaşadık, ben ailesiyle görüşmüyorum zaten artık.

Ben ne kadar kavgayı öfkemden kirli yerlere çeksem de bir kere bile bana kalp kırıcı hakaret vb bir cümle kullanmadı. Kendini kontrol etmeyi hep bildi.

Çok yıprandığımız süreçler oldu ancak bir gün bile vicdansızlığını, merhametsizliğini, saygısızlıgını görmedim eşimin.

Evliliğe alıştıkça ben de daha kontrollü olmayı öğrendim. Kimse kusursuz değil bizim de problemlerimiz var ama bana sevgi ve şefkatle yaklaşan bir eşim var.

Yanlış anlaşılmak istemem, baak benim nasıl bir kocam var görüyon muuuu değil bunu yazmaktaki amacım.

İşin özü iyi insan olmakta bence.

Vicdanla,

Şefkatle,

Merhametle sevebilmekte.

Eşimin annesinden nefret etmek için onlarca sebeplerim var. Ki bunlar bana yan baktı, yok laf soktu mevzuları değil. Cok daha ağır sebepler.

Ama şunu hep derim ki, güzel bir evlat yetiştirmiş. Kadına değer veren, eşit gören ve saygı duyan bir erkek evladı yetiştirmek herkesin harcı değil. Bunu takdir etmeyi bildim hep.

Velhasıl

Güzel yürekli, güzel seven erkeklerde var.

Dilerim allah sizi daha iyileriyle karşılaştırsın.

Sevgiler.

Ben varim :)
Rahatim,mutluyum, huzurluyum. Para bende :) Pul bende. Genelde (90%) benim dediğim olur/yapılır.
Eş ailesi derdi yok- kv daha evime bile gelmedi.
Ama benim eşim yabancı... :)

Sizi hatırlıyorum eşiniz İtalyandı, kv ile görüşmüyordunuz sanırım ama sizdeki kilit nokta şu, eşiniz sizi seçmiş ailesini değil:)

Meghan-Harry olayı gibi aslında anlatmak istediğim. Koskoca prens bile eşini seçti, bizim çok muhteşem adamlarımız aileden göbeğini kesemiyor. Burda kimse ailesini assın kessin atsın satsın demiyorum ama sınır çizmek çok önemli ve çoğu kişi bunu başaramıyor.

Bir turkle zor cidden.. daha dun gece benzer bir gerilim yasadik. Onun parasi seffaf degilken (ailesine gondermesi vs) benim paramin seffafligini talep etti. Karsi gelince gerildik. Hosgoruyle karsilayacak turk erkegi nadirdir varsa bile.

Evet işte kastettiğim buydu. Daha dün arkadaşım anlattı benzerini. Ne desem bilemiyorum

Geçiş sürecinde olduğumuz için oluyor bunlar.

O da bize denk geldi herhalde :)

Ama yok bakıyorum , gençler de aynı. Benim etrafımda 25-40 yaş grubu var ve hepsi aynı. Daha bir tane bile evlendikten sonra eşiyle ayrı bir aile kurduğunu özümsemiş adam yok. Her bayram sıkıntı yaşıyorlar, önce erkek ailesine gidilecek. Hep erkek ailesi önde olacak.

Mesela çok kızmıştım, 2 gelini olan bir teyze (ki modern efendim emekli memur sarışın şu bu ) bir gelininin ailesi yok, diğerinin babası vefat etmiş annesi tek bu bayramda önce annemle babamın mezarına gideceğim dedi diye olay çıkardılar. Kadın aman araları bozulmasın diye kapattı sonra. Ki diyor ki oğlum bana sürekli dert yanıyordu, boşan desem boşanıp gelecekti ben engelledim :O Şimdi bu kadın az gaz verse, adam bitirecek, üstelik 2 küçük bebekleri var. Sebep, niye önce onun ailesine gitmek istemedi.

:) yabancılar bu konuda iyi oluyor...helede türk kadını kapinca piyango vurmuş havasinda geziyorlar.

Nerde o yabancılar geleyim ben :d

Cidden zaten terketmek istiyorum artık ülkeyi, işi gücü bıraksam napacağım bilmiyorum

Peki yabancı biriyle evlenince otomatik oturma izni çıkıyor mu ?

Sizi çok takdir ediyorum zaten forumdan çok mantıklı bulduğum bir üyesiniz.

Eşinizin ailesine yardımı sizin eksiklerinizden kısıp onlara göndermediği sürece zaten sorun olmaz, burda da önemli olan denge , ki eşiniz bunu sağlıyormuş, o zaman sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…