Evlilikler Neden Bitiyor

yelisskulay

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2020
80
76
3
35
Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun

Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.

Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..

Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum

Kişiliği gelismemis bireyler yüzünden
Ataerkil toplum yuzunden
Anlayissiz aileler yüzünden
Sorumsuz ebeveynler yuzunden
Aileye bağımlı kisilikler yüzünden
Doyumsuzluk yüzünden
Konu uzar gider...

Ama bizde de sorunlar vardır illa ki değil mi ..
Yani karsı taraf tamam sorunlu bir karakter olabilir ama acaba bizde yanlış tavırlar sergiliyor muyuz acaba evlilik içerisinde
sonuçta aynı toplumda büyüdük 3 aşağı 4 yukarı

1.asla kendi aileni bırakıp eş ailesinin oldugu şehre gitme
2.bekarken diğer insanlara karşı olan tavrına dikkat et
3.Maddiyata önem verip vermediğine dikkat et
4.ailesi cok kalabalık olmasın şu koloni şeklinden yaşayanlardan
5.kültür farkı önemli cok seviyorum aşığım bıdı bıdı Bi kac yıl sonra aşk bitiyor
6.kavga ederek onu sına kavga sırasında sana hakaret edecek mi bak
7.şartlarını baştan konuş
8.cok yüz göz olma

Ben iki taraftan bahsettim tek tarafa yuklenmeden iki çiftten bahsettim
Ama suan toplumda erkek hegemonyası fazla
Cogu evliliklerde kadin daha uğraşıyor surmesi icin.
Erkek ve ailesi daha negatif

Kötü, merhametsiz, haram para yiyen, sorumluluk sahibi olmayan, bencil, egolu bir adamla sakın evlenme. Benim eşim bunların tam tersi. Çok uzun zaman sevgiliydik, 2 yıldır da evliyiz. Herkes eşimin efendiliğinden, karakterinin güzelliğinden bahseder. O benim bu dünyada ki şansım. Sen sen ol gurur duyacağın bir adamla evlen. Adam düzgün olursa hiç bir problem seni üzemez. Bol şans.

Genç yaşta evlenen erkeklerin gözü dışarıda oluyor. Burada biten evliliklerde çoğu konu 'eşimle 10 yıldır beraberiz' diye başlıyor yaşa bakıyorsun 26-27, 2 de çocuk. Sosyal medyanın hızla yayılması, erkeklerin macera peşinde koşması, ailelerin evliliğe çok mudahil gibi sebeplerden ötürü bitiyor çevremde.. Benim erkek kardeşim yakımızda otursaydı mesela yenge hanım ayrılmak isterdi. Çünkü annem her şeye karışıyor.

iste bunu erkegin fatketmesi lazim.ama erkek annem napiyorki diye bakinca basliyor sorunlar

Ben iki taraftan bahsettim tek tarafa yuklenmeden iki çiftten bahsettim
Ama suan toplumda erkek hegemonyası fazla
Cogu evliliklerde kadin daha uğraşıyor surmesi icin.
Erkek ve ailesi daha negatif

Haklısınız birde ben sunu gözlemledim ne kadar doğru bilmiyorum ama .
Artık erkekler maddi gelir kaynağı bir eş istiyor (çalışsın ev işini de aman ihmal etmesin) yani eskiden bu cok baskın değildi simdi zengin hanım olsa o daha iyi kafasındalar sanki

Çok güzel özetlemissiniz teşekkür ederim
Yön gösterir bence bir çok bekar arkadaşa

Çok yönlü bir konu bu; bazen insanlar değişir evlilikler biter. Bazen ahlak yoksunluğu evliliği bitirir, bazen kıskançlık bitirir, bazen tembellik ama çevremde gördüğüm en büyük sorun ego ve güç savaşı. Kapitalist düzenin aile kurumuna büyük darbeleri oldu son elli yıldır bu da bir sebep. Erkekler kadın gibi, kadınlar erkek gibi...

7 yıllık evliyim, sorunsuz güzel gidiyor, sebepleri ; önce sevgi, saygı, aynı gemide olduğumuzun farkındayız, hayat arkadaşıyız, birbirimize asla yalan söylemeyiz konu ne olursa olsun. Hesap yapmayız, parayı sorun etmeyiz, ego savaşı yapmayız. Hepsinin bir arada olabilmesinin sebebi geç evlenmiş olmak, ben 36 eşim 38 di evlendiğimizde, ikimizinde yaşanmış bir hayatı ve güvenceleri vardı, ne istediğimizi biliyorduk, evlenmiş olmak için evlenmedik. Tabi ki hayatta hiç bir şeyin garantisi yok, belki yarın başka şeyler olacak, evlilik bir yaşam biçimi açık, dürüst ve kararlı olmak ilk koşullar, sonrası biraz nasip her durumu hesaplayamaz insan ama evlilikte empati ve samimiyetin önemli olduğunu düşünüyorum

guzel noktaya değindiniz
Suan yeninesil erkekler hem maasli hem evde 4 4luk kadin peşinde.
Hala annesine gotuurp

soyle hem esimin ekonomik getirisi olsun
Hemde esim evde 44luk olsun
Artik beklentiler asiri yukseldi.
Kadin onceden evde hanimlik yapan çocuk doguran gorevindeydi sadece şimdi hepsi isteniyor
Kadina robot gibi bakiliyor
Buda enbuyuk çıkmazı evliligin
Kadinda paramla rezilmi olacağım diye düşünüyor hem erkek gorevi üstlenip hem 44luk kadınlık yapacak.buda evliliğin dinamigini bozuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…