- 6 Nisan 2015
- 3.079
- 4.560
- 133
- 36
- Konu Sahibi yelisskulay
-
Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun
Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.
Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..
Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum
Ailelerin denkliginden ziyade eşin denkligi ve aileye tavrı önemli bence. Ailesine gerektigi yerde kirmizi cizgiyi çekebiliyor mu, ailesinin aynisi mi yoksa kendini geliştirmiş mi ? Bunu yapsa zaten sorun kalmaz yapamayanlar ana kuzusu olduğu icin sorun oluyorAilelerin denkliği önemliymiş.
Ailelerimiz arasında uçurum vardı, aşk önemli dedim. Şimdi o insanlar burnumun dibinde sürekli ve sorunlar yaşasaj da bi ömür benle olacaklar. Ne yazık ki bu zorluyor beni en çok
Ailelerin denkliginden ziyade eşin denkligi ve aileye tavrı önemli bence. Ailesine gerektigi yerde kirmizi cizgiyi çekebiliyor mu, ailesinin aynisi mi yoksa kendini geliştirmiş mi ? Bunu yapsa zaten sorun kalmaz yapamayanlar ana kuzusu olduğu icin sorun oluyor
Bence insan bir yerde illa ki ailesinden bir şey almıştır. Aynısı olmasa bile benzer çok yönü vardır veya yaşlandığında olacaktır. Ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin içinden aldığı aile terbiyesi, onca yıldır ailesinden edindiği alışkanlıklar çıkmaz
Yok o iş öyle değil.Ailelerin denkliginden ziyade eşin denkligi ve aileye tavrı önemli bence. Ailesine gerektigi yerde kirmizi cizgiyi çekebiliyor mu, ailesinin aynisi mi yoksa kendini geliştirmiş mi ? Bunu yapsa zaten sorun kalmaz yapamayanlar ana kuzusu olduğu icin sorun oluyor
kara haber tez yayılır. sizin burada okuduklarınız bu türden olduğu için herkesi böyle zannetmeyin.Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun
Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.
Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..
Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum
Ben ailemin tam tersiyimdir bircok konuda ve karşımdaki insanı da ailemin tam tersi şeklinde seçerim şu anki sevgilim öyle mesela. Böyle olan insanlar da çok aslında çok tanıdım belirgin örnek babasi imam olan(erkek) arkadaşımın kendisinin hic alakası yoktu. Ailesinden bir şeyler alabilir tabi ailesini tamamen reddedemez ama her şeyi de ailesinden almasın. Ailesinin kopyasi olan kişiler sorunlu çıkıyor. Erkekler de genelde ailenin kopyasi olmaktan ziyade islerine geldigi icin ben ailemde böyle gördüm diyor. Mesela ev isi icin benim babam yapmazdi diyor. Su anki erkek arkadaşımın ailesi de iyi insanlar ama bazı konularda gene ailesinin zıttı. İsine geldigi gibi davranıyor huyu öyle olduğu icin değil. Ailesinin aynisi olan insanlar da tanidim onlar sizin dediginiz gibi sıkıntı yaşadı hep.Bence insan bir yerde illa ki ailesinden bir şey almıştır. Aynısı olmasa bile benzer çok yönü vardır veya yaşlandığında olacaktır. Ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin içinden aldığı aile terbiyesi, onca yıldır ailesinden edindiği alışkanlıklar çıkmaz
Bu acidan düşünmemistim haklı olabilirsiniz. Benim de seneler ônce bir erkek arkadasim vardi küçümsemek icin demiyorum ama ailesi köyde yasiyor kendisi de çobandı. Ne zaman benimle telefonda konuşsa annesi sana hakkimi helal etmiyorum falan derdi. Galiba öyle biri olsa ben de cok sıkıntı yaşardım.Yok o iş öyle değil.
Eşim aileci bir insan sayılmaz. Çok düşkün değildir sever tabiiki.
Yapı olarak benle aynı dünya görüşündedir. Aynı siyasi persfektifteyiz. En az benim kadar feministtir kadına değer verir.
İnsan kırmaktan hoşlanmaz, yumuşak bir insan. Tam dengeyi sağlayamadığı oluyor.
Ama ailesi muhafazakar, kendini geliştirmemiş insanlar. Yılda 3 kere gidip yıl içinde totalde 15 gün görüyoruz. Ama yine de çocuğa söyledikleri, yaptıkları, beklentileri, söyledikleri insanı yıpratıyor. Farklı kültürler insanı çok yoruyor. İçine girmeden asla anlamazdım bunu.
Kayınvalidem özünde iyi bir insan. Ama arkadaşlarımızın evimize gelmesi bile ona ters. Bir şey söyleyemiyor artık ama yine de hissediyorsun rahatsızlığını.
arkadaşım kendine yakın aileyle evlendi. Dünürler fln özel günlerde rakı sofrası şarap sofrası kurup geniş aile eğlenirken, benimkiler bizim ailemizle yazlıkta içmemizden rahatsızlar mesela. Rahatsızlıkları da beni rahatsız ediyor.
İlk zamanlar şanslarını deneyip bizden ters tepki alınca söz söylemiyorlar belki ama yine de bu tavrı hissediyorsun.
Kısacası eşimi hala çok sevsem de bugün olsaydı kendi aileme yakın bir ailenin oğlu olmasını dilerdim.
Genelde öyle de olsa istisnası var Allahtan.Bence insan bir yerde illa ki ailesinden bir şey almıştır. Aynısı olmasa bile benzer çok yönü vardır veya yaşlandığında olacaktır. Ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin içinden aldığı aile terbiyesi, onca yıldır ailesinden edindiği alışkanlıklar çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?