Evliliklerde eşin, kendi ailesine maddi/manevi bağlılık durumu

İste boyleleri oğlunu tapulu mal olarak goruyo . Gelen gelin promosyon .
Aynen öyle gerçekten. Arkadaşım hiçbir şeyi fark etmemiş. Öğrendiğinde çok büyük bir yıkım yaşamıştı. Üzerinden zaman geçtikten sonra bile anlatırken ağlıyordu.

Ben de atanalı 3 yıl oldu ama bir kuruş birikimim yok:)) Annemle birlikte yaşıyoruz, önce evin ihtiyaçlarını,eksiklerini giderdim ki hala gidermeye çalışıyorum (misal yeni perde aldım,kargoda gelecek ) Annem beni tek başına büyütmek adına o kadar çok fedakarlıkta bulundu ki şu an harcadığım şeyler bunun binde biri olamaz.Ki annem kendisi asla bişi istemez,ben alırım.Onu turlara götürürüm vs.Allah başımdan eksik etmesin daha da fazlasını yapayım inşallah.

Eşim de bekarken ailesine benzer sebeplerle destek olmak istediyse beni rahatsız etmez açıkçası.Gerekirse evlenirken her şeyi birlikte yaparız.Ama burda mesele evlendikten snra eş ailesinin nasıl davranacağı. Eşimin ayrı bir ailesi olacağının farkında olacaklar mı? Daha doğrusu eşim artık yeni bir ailesinin olduğunun farkında olacak mı? Eğer ailesi bizim ayrı bir aile olduğumuzu anlayamazsa eşim onlara hayır diyebilecek mi?

Bence evlilik bir kumar.Başta çok özgür görünen biri ana kuzusu da çıkabilir ya da tam tersi.Ne diyim herkese iyi zar atışlar

Ne mutlu size Allah size de sizin gibi hayırlı bir evlat nasip etsin. Benim bahsettiğim de evlilik sonrası ailelerin çocuklarını keyfi olarak maddi/manevi kullanmaları ve evlatlarını düşünmeyerek zor duruma sokmaları. Yoksa evliyken ailelerin ihtiyaçları olması durumunda yardım elbette yapılmalı. En başta ailelere, daha sonra da eşlere düşüyor denge kurabilme görevi. Umarım iyilerle karşılaşırız

Aynen size katılmakla birlikte iyi dilekleriniz için de çokk teşekkür ederim

adamın derdi neden gerdi ki seni bu kadar,corono var corono takma bunları

adamın derdi neden gerdi ki seni bu kadar,corono var corono takma bunları
Beni germedi ya örnek olarak verdim arkadaşımı Sadece evliliklerde de bu sorunun yaşandığını duyuyorum, görüyorum böyle bir durumda nasıl hareket ediyor eşler, aradaki dengeyi sağlayabilenler oluyor mu merak ettim. Birçok kişi de tecrübelerini paylaştı. Teşekkür ediyorum yorumunuz için size de :) Umarım salgını da sıkıntısız bir şekilde atlatabiliriz.

Karşınıza bir aday çıksın duruma göre değerlendirirsiniz. Herkes böyle değil. Maddi durumu iyi olan ve üyelerine saygısı olan aileler maddi manevi birbirine yük olmaz, aksine destek olur.

evlilik olayı beyaz eşya olayıyla aynı bana göre biri mesela en duşuk segment alırsa (1200 tllik buzdolabı gibi(serseri, şiddetsever,ana kuzusu,bağımlı falan) sorun yaşayacağı bariz bellidir, sadece aman evde buzdolabım olsun diye alıyodur çunku,sorun yaşayacağı baştan bellidir.
orta segment alırsa(3000 liralık) belki sorun yaşar belki yaşamaz(eğitimli,bir kaç falsosu olan ama ahlaklı görunen, normal maddiyatta ama mesela ailesi problemli ),sorun yaşayabilme ihtimalini tahmin ederek alır.
ama ust segment alırsa (10000 ustu falan gibi) nadiren problem yaşar,evladiyelik almıştır uzun ve sağlam bir ilişkisi olur buzdolabıyla(eğitimli,kadınlara saygılı, aile ilişkileri duzeyli,yine normal maddiyatta)

burdaki segment insan çeşitlerini belirtiyor aslında parayla çok bir alakası yok,bile bile ateşe giden insanlardan bahsederken metafor olarak kullanılmıştır.

Fener böyle bir durum varsao adamsız her şeyleri ona bağlı olduğu için karısını ezdirir gerçekten de

on yildir calisan bekar erkegin hic olmasa yatirimlik yaptigi kucuk bir dairesi olur etrafinda.. yaptiklari yapacaklarinin gostergesi bu boyle gider.

yeni mezun yeni is bulmus biriyle evlenirken borc harc, ucuzuna gidelim, oldugu kadar olsun, eksik olsun sonra alalim diyebiliyorsun. ama boyle insanla ev kurmaya kalktin mi sinirini bozuyor parasiz halleri. calistigi halde etrafa sacmis olmasi. (es adayinin fakirlik veya issizlik halinden bahsetmiyorum.) begendigini almak istiyorsun, dugunden sonra surekli borc odeyeceginizi ima ediyor adam.. adamin parasini ailesine verdigini bildigin icin bu ev bu adam sayesinde mi alindi, esyalari o mu idedi, kardesini mi evlendirdi.. gozune batiyor boyle seyler.

ugrasilmaz ya..

Harika anlatmışsınız Teşekkür ediyorum güzel değerlendirmeniz için.

Çok sakin kalamamışsın konu açacak kadar bunaltmış bu konu seni
Bilemedim Belki kardeşim de ara sıra bu konudan muzdarip olduğundan ve genelde evliliklerde bu tarz problemler yüzünden tartışmalar yaşandığını gördüğümden yaşayanların iki taraflı bakış açısını merak ettim demek daha doğru sanırım.

Bahsettiğim arkadaşım sadece erkek tarafından bir örnekti. Birçok kişi evlendikten sonra eş ailesinin maddi olarak keyfi sebeplerle erkeği kullanmalarından yakınıyor. Erkek açısından bakınca ailesine karşı gelmemek adına sorgulamamaları, ailelerinin de çocuklarını düşünmemeleri sıkıntı oluyor sanırım. Buradaki denge nasıl kuruluyor acaba. Genelde ya kadın karışmayacak ya da bir şekilde dur diyecek ya da dedirtecek karşı tarafa. Herkes istisnasız bu sorunları yaşıyor değil belki ama çok fazla yaşayan gördüm etrafımda arkadaş çevremde.

Bence güzel karakterliyse olur o iş. Benim eşimde subay yıllarca çok maaş almış evlenirken komik denebilecek kadar az birikimi vardı. Hep krediler çekmiş oturma grupları almış ailesinin ben ihtiyacı varsa. Evlendikten sonra ailesinin öyle bi talebi olmadı. O da benim bile beklemediğim kadar çekti elini. Kayınvalidem en ufak bişey ima etse ben derim eşime gönder diye yok ben yapcağımı yaptım der sadece. Sadece harçlık gönderir ki onu da yapsın bence sakıncası yok.böyle şeylere takılmanın çok mantıklı olduğunu düşünmeyen insanlardanım. Bide neye takılırsan o başına gelir. Takılma

Siz de eşiniz de aradaki dengeyi kurabilmişsiniz. Ne mutlu size. Umarım hep mutlu olursunuz

Kesinlikle çok haklısınız ya. Ev veriyorlar senden para alıyorlar bir de evi hayrına vermiş gibi konuşuyorlar . Onların borcunu odedigin için sen kendi luksunden kisiyosun . Araba dahi alamıyoruz biz . Gerçekten çok zor ve çok göze batıyor sirf bu yüzden bile sogunuyor eş ailesinden

Siz de eşiniz de aradaki dengeyi kurabilmişsiniz. Ne mutlu size. Umarım hep mutlu olursunuz
Umarım herkes mutlu olur. Böyle şeylere takılmayın sizde daha çok anlaşabilir miyiz yüreği güzel mi merhametli mi onlara bakın. Bunlar çok fazla ayrıntı..umarım gönlünüze göre biri çıkar karşınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…