Evlilikte aşk ??

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
946
123
31
Merhaba herkese. Burda gerçekten çok mantıklı akıllı kişiler var herkesin yorumu fikri benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim.

24 yaşındayım üni mezunuyum atanmak için uğraşıyorum.
Birisi benimle tanışmak istedi arkadaşımın nişanında görmüş ama ben onu görmedim. Kendisi ist yaşıyor polis.
Ben ankara dayım. 3 hafta kadar konuştuk acaip güzel anlaştık hem eğlendik hemde çok ciddi planlar yaptık görüşmeden bi anlamı yok dedim her seferinde ama çok da etkilendim. Neyse 3 hafta sonunda sırf benim için çıktı geldi 14 saat yol çekti. Çok düzgün efendi sadık bana aşırı düşkün olabilecek biriisi.
Yalnız karşıma gelince bi şey fark ettim sandığım kadar özgüvenli, baskın biriisi değil biraz da giyimi vs çocukça geldi konuşurken ki heyecanım söndü ama tam anlamıyla hayır olmaz yapamam demedim.
Ben daha kıpır kıpır konuşkan pratik bi tipim ama o ağır durıyor telefonda konuşurken öyle değildi halbuki.

Sonuç olarak içimdeki heyecan söndü aşık olacağımı düşünmüyorum ama evlilik açısından baktığımda gözünün içine bakacak seni her anlamda düşünecek kırmamaya özen gösterecek birisi. Çok efendi, düzgün karekterli bundan eminim.

Sorum şu, sizce onunla ciddi adımlar atmak için devam mı etmeliyim? 5 6 ay sonra nişan yapmak istiyor. Evlilik nasıl bi şey bilmiyorum zaten öyle çok aşık olarak evlenmiyor mu insanlar? Önemli olan size değer veren sevip sayacak birisi olması mı?
O kadar yolu çekip yanıma gelmesi beni çok etkiledi onu da böyle elimin tersiyle Red etmek istemiyorum her zaman insanın karşına iyi niyetli biriisi çıkmıyor.
Ve onu kesinlikle üzmek istemiyorum.
Peki sizce ben şimdi ne yapıcam??

Zamana bırakın.
3 hafta, birisinin ne kadar efendi, düzgün, evlenilecek biri olduğunu anlamak için çok yetersiz bir süre.
Üstelik daha 1 defa yüz yüze gelmişsiniz.

Evlilikte aşk önemli bence. Hiçbir şey hissetmiyorsanız devam etmeyin derim.
Ama aşka dönüşebilecek hisleriniz varsa akışına bırakın.
Tanıdıkça hisler artabilir veya "bu ne biçim bi tip" deyip birinizden birinin kaçması gerekebilir.
Evlilik aceleye gelmeyecek bir şey. Sizin yaşınızda acele etmeye hiç gerek yok zaten.

Acele etme öyle hemen 5-6 ay sonra nişan yapalım deme. Kestirip atma da biraz daha tanı belki sevmediğin başka şeyleri de çıkacak veya zamanla daha çöl seveceksin. Ben bunla ilişkiye başlarsam kesin evlenirim diye başlama sadece tanımak için başla ve bence bu süreç em az 1 yıl olmalı. Bu sürede ailesini de tanırsın arkadaşlarını da öyle sadece 1-2 kere yanıma geldiyşe olmaz bu işler. Aile çok önemli kendi ailesine davranışları nasıl ailesi nasıl biri evine yuvasına sahip çıkacak biri mi bınları anlamak için bence en az 1 yol gerekli

3 hafta birini tanımak için çok kısa bir süre. Zaten ilk aylar ilişkide arada çekim de varsa ayaklarınız yerden kesiliyor. İki tarafında gerçek yüzünü çıkarması zaman alıyor. Yeni tanıdığınız bir insana kendinizi hemen yansıtamıyorsunuz. Acele etmeyin.

Bende 3 ay konuştum sonra nisan yaptım senin gibi vesile ile tanıştım üni mezunu olduğum için ki sende öylesin az çok anlarsın insanları. Karakterine guveniyosan sevebileceğin birisi ise bence dusun .Ben şöyle düşünüyorum karakterli biri ile evlenmek aşık olarak evlenmekten iyidir. Zamanla sevdim eşimi 6 ayda evlendik mutluyum. Ama tabi beğenmekte önemli kendisini de begendysen tanımaya devam et derim .

Deli gibi aşık olarak evlensende bi zaman sonra sevgiye alıskanlıga dönüşüyor
Ben senin yasında olsam bikaç kere daha görüşürdüm belki o ilk görüşmenin verdigi heyecanla afallamıstır
Ve asla acele etmezdim insanı telefonda mesajla ne kadar gercekten tanıyabilirsinki

İstanbul ile Ankara arası 14 saat mi
Sev yada sevmeden evlen diyemem. zamanla kim kimin ne olacağı belli olmaz ki..
Ha ayrıca çok sevince de ne olacağı belli olmaz.
Sevmeden evlensende belli olmaz tecrübe etmek lazım.

ya direkt buna takıldım. istdan ank ya 14 saatte geliyorsa işin iş konu sahibesi:)

Şuan için önceliğiniz atanmak olsun bence. Ayrıca yaş itibariyle “Aşık olmadan evleneyim amaaan “ demek için fazlasıyla gençsiniz bence ,acele etmeye gerek yok. Ciddi kararlar almadan tanıyın bence.

Bu arada gayet aşık olarak evlendim hala da aşığım. Çok ütopik birşey değil bu. Olabiliyor/oluyor yani.

Karekteri zamanla tanırız tabiki onda mesele yok ancak ben sanırım görünüşünü ve böyle tavırlarını yani biraz çekimser, sessiz oluşunu sanki ben daha çok baskın duruyormuşum gibi olmasını sevmedim. Yanından kalktığımda içim kıpır kıpır değilde buruk ve kafam karışık oldu. Bu hisle karar alırsam olumsuz olur. Sizce ilk görüşmeyle bu kararı almak doğru olur mu

Birşey daha diyim mi bn olgun erkeğin çocuk gbi giyinmesini sevmiyorm ya..
itici sevimsiz bnce o konuda hemfikirim seninle arkadaşım.

Aile yapısı olarak çok da küçük, genç bi yaş değil maalesef piskolojik baskı var çevremden ailemden olmasa da arkadaşlarımdan, akrabalarımdan

Bence sadece mantık evlilik için yeterli değil. Şöyle bir durum var en azından bir begenme biraz mutluluk ya da heyecan olmalı. Beni de çok dinleme kaç defa görüştüm bu duyguyu bulamadığımdan eledim. Bir de yanlış anlama benim için dr sehir dışından gelen biri vardı kibar düzgün beni kırmak istemeyen ben işi bitirince geldigi yola kadar laf etti. Sen sen ol 3 haftada tanıdıgın birine iyidir ya da kötüdür deme gerçek yüzünü bilmiyorsun. Şartlar değişince insanlar gerçek yüzünü ortaya çıkarır. Ayrıca 24 yaşındasın daha bunun gibi çıkar mı diye düşünmek için erken. Sen begendiysen bir kere daha görüş, nişan yapıyor adam şu ışık sönmesinden haberi yok sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…