evlilikte BEN kelimesi :(

Bence degismez bir kisinin yapisinda varsa ne naparsanda yap degismez.
Esine acik acik söyle bu durumun seni rahatsiz etdigini, belki senin hatrin icin dener ve hosuna gider.

belki her dışarı çıkma muhabbeti eşinin cimriliği nedeniyle eşine sıkıntı oluyordur. o yüzden yemekti şuydu buydu yerine sadece yürüyüş için çıkmayı teklif ediyor musun? mesela biz sırf yürüyüş olsun diye zaman zaman elimize aburcubur birşeyler alıp kızılaya yürüyüp döneriz. sen çimlerde oturup çekirdek yemeyi niye beğenmedin ne güzel işte. çim bulsam da ben de otursam. kurtuluş parkı var bizim burada şehrin göbeğinde bayağı büyük, oraya gidip bankta otursam bile nasıl mutlu oluyorum. bir sürü evcil köpekler, çimlere yayılan insanlar. keyifli yani. eşin para harcamayı dert ediyorsa ona bu derdi yaşatmadan da pekala gezebilirsiniz. bence işe böyle başlayın. eşiniz alıştıktan sonra istediğiniz yerlere de götürmeye başlarsınız diye umuyorum.

Son düzenleme:
bence soylemekden vazgeçme , dirdir edeni sevmez erkekler ama dirdir etmeyince de istedigimizi alamiyoz bazen
benim e$im sirf ben dirdir etmeye ba$lamayim diye yapar çogu zaman dedigimi gezme konusunda yani
benim gulmeyen suratimi çkeecegine dedigimin yapmak daha kolay geliyor

yoksa e$ime kalsa bizde 24 saat evde oturruzz :)

hatta onsuz çik butun parani harca gel, yani iki ki$ilikden fazlasini harca

canım ben olaya bide şu yönden bakıorum bende nerdeyse 1 senelik evliyim sanırım aynı tarihlerde evlenmişiz:)

balayından geldikten sonra eşim dışarı çıkmak istiodu ben istemiodum ama istemiorum demiodum hani zaten eşim nbetle çalıştıgı için
biz haftada bir anca denk gelebiliriuz bazen iki yemeğe çıkalım gezmeye gidelim alışverişmerkezine gidelim
yani gidiodum ama istemeye istemeye evimi çok seviodum hani yeni yuva açmışız falan evde vakit geçirmek daha çok hoşuma gidiodu:)
bu böyle bi 5-6 ay sürdü bende:) normalde gezmeyide severim yani:)

işte 4 ay kadar önce ben demeye başladım hadi gezelim sinemeya gidelim özel günleri kaçırmadım yemeğe gidelim falan diye
yani demek istediğim şu adam hani evim güzel evim falan diye düşünüp belki evinde vakit geçirmek istiodur o hoşuna gidiodur bana bazen dönem dönem geliyo öyle mesela:) ama şimdi felaket gezme modundayım:) şimdide dışardan eve girmek istemiorum ama hamileliğimin son aylarında oldugum için çok yoruluorum gezemiorum
belki kocan şu an ev modundadır:)

esin cok cimri
cimri erkek hic cekilmez
10 lira kahvalti cok iyiymis nerde merak ettim
Istanbulda Ankarada en ucuz kahvalti 30 lira gördüm
en son gittigim kahvalti 37.5 lira idi
neyse 5 lira bile olsa gitmez senin esin

benim esimde ev kusudur
ben zorlarim suraya buraya gidelim diye
bizimki paradan degil sevmiyor iste
ama degistirmeye calisiyorum
oluyorda
biraz sevgi ile tatli tatli konusmaya calis
aranizda ask sevgi varsa hersey hallolur

arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum.eşim eve gelince ben okadar dolmuşumki ufak bişeyden patlak verdim ve içimdeki herşeyi döktüm tabi sinirle..
yani sakin değildim oda oturmuş dinledi.
ilkten ne gezmee meraklısı çıktın sen dedi!sonra baktı ben ciddiyim susmuyorum söylüyorum oturdu dinledi.
sorasında gitti içeri ve geri geldi hadi çıkalım dedi.
ben gezme meraklısı değilimki kısa sürelik bi çözüm istemiyorum ki anlamıyor beni.
ben agladım diye hadi gel demesin bana çıkmadım.
kırgınım sadece.

yakınlarınızda hiç avm falan yokmu cnm yaa;en azından mağaza dolaşır ne biliyim yemek katındada bi yemek yersiniz bu bile bir paylaşımdır ve stres attırır,
sonuçta avmlerde falan yemek secenekleri çok olduğu için uygun ucuza çok rahat hem gezilir hem yenilir diye düşünüyorum;
mesela eşin neye düşkünse;örnek veriyorum elektroniğe düşkünse gel gidelim şurda şu elektronik mağazası varmış,sen orda bişeyler bakarsın sonra bende şu mağazaya bakarım diye beraber vakit geçirilebilir; heleki para sorun değilse yavaş yavaş böyle yollar yap eşine cnm; inş. zamanla faydalı olur ...

afiyet olsun.

Bu şekilde gerçekten bir ömür geçmez.
Evliliği ayakta tutar bu tarz paylaşımlar,harcamalar bence.
Eşinizle ciddi ciddi konuşun.
Ona sormadan tatil ayarlayın, ödemesini yapın.
Mecbur bırakın gitmeye.
O tatlı tatillere bir iki gidince alışır diye düşünüyorum.

Benim eşim de her şey dahil lüks otellere verilen paralara acırdı.
Ne gerek var falan derdi. Ben sürekli araştırıp araştırıp zorlardım.
Bir gün cidden verdiğimiz paraya fazla fazla değen bir otele gittik.
O kadar sevdi ki. Kendisi dedi seneye de buraya gidelim diye..
Ara ara hatırlar ne güzeldi diye söyler..

Yani para varken böyle davranması çok kötü cidden.

şöyle söyleyeyim evet cimriler ama eşimin ailesi amcalarıyla ortak oldukları için dükkanlarından harcandı para çünkü kuzenleride evlendi onlara alındığı için gerekenler bizede alındı.

ben bu durumu daha önce bir akrabamda görmüştüm
amcayla kasa ortak olduğu için birine ne yapılırsa diğerine de yapılırdı
sanki yarış edilirdi
biri mutfak yeniledi ise diğeri de yenilerdi
biri koltuk aldıysa diğerine de alınırdı o derece yani

senin eşinin ki can istememe değil cimri bence
tabi sadece burda anlattıklarını biliyorum

benim eşim de ilk başlarda öyle idi
zaten hemen her gün çalışıyordu
tatil günü de evde kalıp dinlenmek istiyordu
zaten dışarıda olmayı da sevmiyordu dışarıda para harcamayı da
bazen asosyalsin sen diyerek kızıyordum
bu adam değişmeyecek diye üzülüyordum

sonra değişti
tatil planlarını bile kendi yapmaya başladı
sanırım adamı söyleye söyleye zorlaya zorlaya alıştırdım

sinemaya tabi eşininde seviceği bi filme bilet al. eşine yarın sinemaya bilet aldım şu saatte orda buluşalım de. evden beraber çıkmak yerine avm yada nereye gidilecekse orda buluşmak daha heycanlı oluyo. çıkışta yemeğinizi yiyin kahvenizi için eve dönün. yada yemek için rezervasyon yap ona haber ver. restoranda yada ortak karar aldığınız biyerde buluşun. yani onu dışarı çıkarmak değilde ona süpriz yapmak amacındaymışsınız gibi. inşallah denersiniz ve işe yarar.

Ben en çok şunu merak ettim evlenmeden önce flört döneminiz oldu mu ve o zamanda böyleydi?Hiç gezmez miydiniz, dışarda yemez içmez miydiniz?Cimriyse evlenmeden belli olurdu yada gezmeyi sevmiyorsa o zamanda söylenirdi diye düşünüyorum

çalışmayan ekonomik özgürlüğü olmayan çoğu kadın sizin durumunuzda adamlar evde otursun rahatı yerinde yediği önünde yemediği arkasında daha ne istiyor gibi düşünüyorlar ama birey olduğunuzu sizinde ihtiyaçlarınız sıkıntılarınız olduğunu eşinizin görmesi lazım ama dediğim gibi toplumda erkekler ev kadınlarına evde otursun yemek yapsın çocuk baksın gözüyle bakıyorkadınlar çalışmalı evde kapıyı açsın yemeği yapsın mantığı olmamalı hayat müşterek erkekler artık bunu kabul etmeli ya da kadınlar erkeklere bunları kabul ettirmeli

eşinin böyle olduğunu bilmiyor muydun cnm flört döneminiz olmadı mı hiç bu tarz adamların değişmesi hiç kolay olmaz her adam farklı farklı benim eşimde gezelim dolaşalım hayatımızı yaşayalım diye çocuk istemiyor kızken bende öyle düşünüyordum ama şimdi bebk istiyorum ama daha erken en az 4 sene bekliyecez diyor herkesin derdi farklı

Son düzenleme:
hiç zamanla düzelir felan demeyin düzelmez kişi pintiyse pinti savruksa savruktur bu durumu kabul etmeniz gerekir yada değişir diye umut etmeyin zordur pinti insanla yaşamak tutumlu olmak başka pinti olmak başka para gitmesinde aman sen sıkıldın senin ihtiyacın var onun çokta umrunda olmaz zorla yaptırsanda ağzından burnundan getirir kaşıkla verir sapı ile çıkartır bu böyle ona kefenin cebi yok diye hatırlatın ama sanmam ki işe yarasın

Ailesinin durumu iyi ama dolapta penir, zeytinden başka birşey yok. Açıkası dediğiniz gibi var yemez oluyorlar. Durumu iyi olmayan insan bunları yapmak isteyip yapamaz, durumu müsaitken yapmaması sıkılmak değil cimriliğine kılıf uydurması bence, en bariz açıklayan da yemeğe çıkarak çimde çekirdek çitlemek olmuş, benim halamın eşi yani eniştem de aynıydı, tamam baştan yoktu para biriktirdiler ev aldılar ama hala aynılar, 2 kuruşun hesabını yapan cinsler, 18 yaşına gelmiş adama 2 lira para veriyorlarmış. Büyük kuzenim de aynı, kardeşine pahalı diye ayran içirmez çay içecekmiş. Evi var, arabası var olmadığından değil yani cimriliğinden bir gün eşinin istediği birşeyi alıp yerlermiş, bir gün kendisinin istediğini. Gören kıt kanaat geçiniyor zanneder.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…