evlilikte BEN kelimesi :(

mesitef

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2012
66
1
0
İstanbul
merhabalar...
eşimle 11 aylık evliyiz, ailem istanbulun bi ucunda ben iste öteki ucundayım malesef çok yakın değiliz ve burada hiç tanıdığım yok.
eşimle maddi durumumuz çok iyi çok şükür borcumuz kiramız falan yok!her istediğimizi yapabilecek durumdayız şuanda (çok aşırı olmamak şartıyla).
fakat evliliğimizin ilk gününden bu yana hiç birşey yapmışlığımız yok .
eşimin ailesi çok cimri!bana ve aileme göre var yemezler .anlatsam inanamazsınız bana çok garip gelir bu dolaplarında kahvaltı peynir ve zeytinden başka bişey bulunmaz .
kş durumları çok iyi olmalarına karşı eşim okadar onlar gibi değil fakat yinede
armut dibine düşermiş.
biz daha 11 aylık evliyiz ve genciz çocuğumuz yok bize karışan yok eden yok bi engelimiz yok.
ama ben ilk aydan buzamana kadar eşime iyiliklede olsa diyorumki
canım bak ben evde sıkıldım hadi dışarda bişeyler yapalım birşeyler paylaşalım.sonuçta işide rahat eve çok erkende geliyor haftasonları tatilleri oluyor.
ama eşim diyorki ilk günden bu yana
BEN gezmeyi sevmiyorum sıkılıyorum dışarda.
ve bu beni iyice bunaltmaya başladı kendimi 40 yıllık evli gibi hissediyorum,temizlik yap yemek yap evde otur veya bekar gibi tek gez,yat kalk sabah yine aynı.eşim işten gelsin çok bi konuşmamız yok tvnin karşısında eve girer girmez insan hal hatır sorar telefonu elinde oyun peşinde!
ben kendimi hizmetçi gibi hissediyorum.eşiml3 iki günlük tatile çıkmak istedim,para gider diye gidemedik!geçen hafta kahvaltıya gidelim dedim 10 tl imiş kişi başı dedim az şey vardır doymam ben diye bahane etti!geçen hafta tatili vardı bende hadi bugün dışarıda yemek yiyelim çok yoruldum kafa dagıtalım dedim çıktık bi surat asa asa trafikte söylene söylene gittik oturduk çimlere çekirdek yedik geldik eve!ben şok oldum tekrar yemek yaptım evde yedik.
ben bişeyler paylaşalım istiyorum ama o yok ben sevmiyorum falan diyor iyide evlilik tek kişilik değilki diyorum sıkılıyorum diyorum artık iki kişiyiz bu bile sorumluluk diyorum anlamıyor.
seviyor beni ama bişeyler yapmıyor.ki ben ayda bi çıkalım dememe ragmen bu böyle.
bakın şuan o bi işe gitti birazdan gelir ben ise evde ütü yaptım herkes eşiyle dışardayken ben bekliyorum gelsin yine tvye karşı uzancak yemek ye topla akşam kös kös oturben desemde napcazki dışarda diyor tüm hevesim gidiyor demekten yoruldum istiyorumki oda bişeyler yapsın kendi düşünsüm.
evlilik yıldönümümüz için 2 gün gidelim dedim 450 tl tutuyor tüm masraflar .pahalı dedi gitmiycez ve eminim o gün bile bişey yapmıycaz evde kalıcaz.
napıcam ben ömür böyle geçermi ya!

konuşuyorum o an dinliyor .belki bikere zorumla çıkıyor zevk almıya almıya sora yine dön başa değiştirememki içinden gelmiyor..
belki evlilik bunlar için bozulmaz ama inanın ömür boyu yıpranmaktan korkuyorum.çünkü yaşım çok genç.

Öncelikle merak ettiğim bir konu var, 11 aylık evlisiniz ve kiranız yok borcunuz yok, nasıl olabildi bu
Diğer konulara gelince para harcamamak için böyle yapıyorsa fazla masraflı olmayan şeylerle başlayarak alıştırabilirsiniz. Ne bileyim pikniğe gidin, birer simit alın deniz kenarında oturun, mümkünse trafik meselesi olmayacak yakın yerleri tercih edin vs. Eğer bunları da yapmıyorsa adam gerçekten dışarı çıkmaktan sıkılıyordur

eşimin ve benim ailemin durumlarıda iyi herşeyi onlar karşıladığı için borcumuz olmadı ve evimizde var.
inanın masraflı şeyler değil istediklerim en masraflısı 2 günlük tatil oda yazın tatili ramazana geldiği için gidemiycez bari evlilik yıl dönümümüzde yapalım dedim ama olmadı.
emin olun ben hiç şu lokantaya gidelim pahalı yiyelim diyen biriside değilim bunu biliyorda .yani okadar maaştan 10 tlilik kahvaltı bile zor geliyorsa başka ne diybiliirim.

Her şeyi eşinizin ve sizin aileniz karşıladı ama eşinizin ailesi çok cimri

Son düzenleme:
Her şeyi eşinizin ve sizin aileniz karşıladı ama eşinizin ailesi çok cimri

şöyle söyleyeyim evet cimriler ama eşimin ailesi amcalarıyla ortak oldukları için dükkanlarından harcandı para çünkü kuzenleride evlendi onlara alındığı için gerekenler bizede alındı.

Annem böyle hiç bir şey yapmak istemeyen, hayattan zevk almayan insanlara "böcüğü ölmüş" der. Sizinki de öyle olmasın
Siz çalışmıyor musunuz? Veya elinize para geçmiyor mu? Biraz biriktirin ve "ben ısmarlıyorum" diye bi yemeğe götürün hatta o gün inanılmaz neşeli ve mutlu olun, ne kadar somurtursa somurtsun aldırmayın. Eve gelince de iyi davranın ve "çok iyi oldu bu çıkmamız, açıldım, sevindim" vs diyin. Belki sizin mutluluğunuz görüp hevese gelir

ben çalışmıyorum ama paradan yana sıkıntımız yok yani benimde elimde para oluyor eşim sagolsun bazen şaka yollu söylensede veriyor buna alıştığı için birşey diyemiyor.
bende ısmarlarım hiç sorun değil yani bilmiyorum sorun yemek falan değil belki aklımda olan şey biz birşey paylaşamıyoruz.evlilik sadece saydıklarımdan ibare olmamlı veya herkes böyle benmi çok hayal kurmuşum diyorum.

Zamanla duzelır canım daha yenısnız erkekler bazen gec ıdrak edıyor ortak bı hayat yasdaıklarını benzer durumları bende yasadım yaklasık ıkı senemı aldı esımı bana karsıda harcadıklarını com gormemesı gerektıgı aldıgımız peynır nasıl bu kadar cabuk bıtıyor hafta ıcı ben evde yokum derdı bıtınce hemen almak ıstemezdı ılk zamanlar cok sukur sımdı markette ıkı araba alırız o cocukları taır ben ne ıstıyosam alırım yıllandıkca anlıyolar neyı var neyı aılesıbın olması gerketıgını sımdı cılt bakımana bıle gudıyorum sadece su kadar para lazım tamam her hafta mutlaka dısarda cocuklarla yemek yerız duzelır canım sende ama hep ısteklerını soyle nasılsa yapmaz. Dıye bosver ıstemeyecem deme ılk bastan zorla gezer sonra hadı cıkalıl. Gezelım der alısır yanı oda

30 yıldır değişmeyen bi adamı değiştirebileceğimi hiç düşünmüyorum ki ben ilk yıldan bukadar yorulduysam.
gerçekten üzülüyorum.arkadaşlarımı görüyorum gidiyorlar geziyorlar eşleri istiyor hatta benimki istemesini geçtim ben desemde yapmıyor benimde gurururm var utanıyorum bazen .
dışarı yemek yemeye çıkış sora yemeyip eve gelen tek bizizdir heralde çocuk gibi çekirdek yedik:)gülüyorum artık.

İşin çok zor, bir kaç hafta sonu kendi başına programlar yap, ilgilenme sonra eve döndüğünde şöyle eğlendik böyle eğlendik muhabbet et, resimler çek. Ne yaptığın ilgisini çekecektir diye düşünüyorum, günü birlik bir tura git mesela ailenden birileriyle, zamanla sana katılmak ister belki, vallahi aklıma başka bir şey gelmedi...

sen bir otelden yer ayırtsan hafta sonu içinve bir kerelik emrivaki yapsan? bir de şunu düşündüm,acaba çok mu yoruluyor işte de canı bir şey yapmak istemiyor ki?

Canım ben de abime gittigimde hadi çıkalım, dışarda yiyelim, gezelim der
ama ben evde oturalım derim
parayla ilgisi yok, ben de evde takılmayı severim
Evde beraber yapabileceginiz (yapboz gibi) aktiviteler bulursun daha iyi olur
gezme olayını de tek başına yapabilirsin, ben mesela deniz kenarına gidip dondurma yemesini çok severim bunun için de yanımda biri olmasına gerek yok

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

tipik bir evlilik sonrası relaks mod:)tüm evliliklerin 1. yılında yaşanıyor.size tavsiyem-ki tecrübeyle sabittir-kendi başınıza birşeyler yapmaya başlayın.arkadaşınız yoksa edinin.kurslara gidebilir spor salonlarına yazılabilirsiniz.mademki beyefendi gelmiyor ee siz onsuzda birşeyler yapabilirsiniz.zamanla size katılmak isteyecektir.kolay gelsin. yalnız değilsiniz.her evliliğin kaderi bu.

Son düzenleme:
Armut dibine düser demissiniz sanirim en iyi cevabi yine siz vermissiniz.
Esiniz ailesine göre daha iyi olabilir bu konuda ama oda böyle yetistirildiigi icin disarida biseyler yapmak lükse kaciyor diye düsünüyordur kesin.
Yoksa neden disarida sklsin ki. Isiniz zor gercekden degistirebilirmisiniz bilmem ama zamanla bunu zorla da olsa kabul ettirin .
Bunun en iyi yolu ortak arkadaslar esli olarak görüstügünüz arkadaslariniz varsa plan yapip cikin onunda zamanla hosuna gidicektir.

adam kadını yemeğe diye çıkartıp yedirmeden gelmiş çok ağır cimri bu adam değişmez çünkü cimrilikte hastalık.

Canım sen arkadaş çevrenle takıl, akşam da şöyle eğlendik böyle eğlendik anlat neşeli neşeli. Gittiğin yerleri, yeni tanıştığın insanları anlat. Bi süre sonra 'Bu kadın nerelere gidiyor, kimlerle görüşüyor' diye merak eder de sana eşlik etmeye çalışır belki, ne bileyim seninkini dürtecek bir şeylerin olması lazım gibi geldi bana dışarı çıkması için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…