• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

1.) Her alıntıyla igili bşy söylemek istiyorum: Bi kere erkek evi alıp gidemez, burda yasalarımız kadını koruyor, en azından ezdirmiyor. SiTaksidi evlilikte devam eden mülkü evlilikten önce üzerine yapsa dahi sizin söz hakkınız var. Bunu geçtim müstakbel Hayat arkadaşınıza olan güveniniz şaşırtıcı. Herkes hayal kırıklığı yaşatabilir ama bu kadar da paranoyak olunmaz.

2.)Tek maaş üzerine gider belirleme mantığı iyi ama neden erkeğin maaşı. Belki adam çıkıcak işten. Benim sözlüm özel sektörde ben kamudayım. Şimdi yarın bi gün o işten çıkarılsa ne olucak?

3.) O zaman çalışmayın ya, bence baya bi lafını yaptınız. Burda çalışan çok bayan var ama hiç bu kadar sözünü ettiğine rastlamadım. Bence sizde 31 yaşına kadar alışmış olduğunuz "haddinden fazla" özgürlük duygusu var. Gerçekçi olmak gerekir evlilik bazı alanlarda kısıtlar özgürlüğü. Göze alamıyosanız girmeyin derim bu yola.

4.) Hep söylemek istediğim şeyi söylemişsiniz. Konu sahibi nedense buna cevap vermekten ısrarla kaçınıyor ???? :27:

Yok kaçmıyorum, böyle bi teklifte bulundum, öyle bişey yaparsan yüzüne bakmam dedi

Konu sahibi arkadaşım, konuyu nişanlım şöyle şöyle diyor ben de üzerine misilleme böyle böyle diyorum ne olacak benim halim diye açsaydın bil ki şu an bambaşka şeyleri bambaşka şekillerde tartışıyor olurduk. Bence evliliğe kadar bazı şeyleri oturtun kafanızda ve ona göre davranın. Yoksa birbirinizi incitmekten başka bir şeye yaramayacak bu tutumlar.

Yok kaçmıyorum, böyle bi teklifte bulundum, öyle bişey yaparsan yüzüne bakmam dedi

Yanlış anlamadıysam işten çıkarsan yüzüne bakmam dedi. Valla ikinizin de çok fevri çıkışları var. Tartışmalarınız çok sert geçecektir.

Son düzenleme:

Nasıl bişey
İşten çıkarsan mı yüzüne bakmazmış :53:
Eee sende yüzüme baksın diye mi çalışırım ama vermem diyosun
Ayrıl gitsin :44:

okulda 25 yıllık evli çiftimiz var karı koca keseleri ayrı takılır. mesela öğle yemeği için birbirinden borç alır. adam çok yumuşak biri çok iyi niyetli evin tüm masrafını karşılar kredileri öder. kadın kendi parasını biriktirir. adam arabasını değişitrmek istedi ve sonuç karısı ( emekli de oldu) bir sürü parası varken bir kuruş vermiyor.

bana 3 yıldır çok garip geliyorlar verdiğim örnekte adamın sakin olduğu için olay çıkmıyor. bunu tam tersi olsaydı adam para saklasa kadın evi geçindirse herhalde boşanma noktasına gelirlerdi. sizin de ilerde durumunuz böyle olacakç birilim yaparsın büro açmak isterseniz beraber yaparsınız ayrı gayrı olunan evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum.

siz evlenmeyin en güzeli

O ne be? O da ayrı bi orjinallik :1:

Bana sorarsan siz cidden düşünün bi daha bu işi. Eğer nişanlın anlattığın gibi biriyse, yani çalışmazsan yüzüne bakmam ama aynı zamanda ev işinde destek olmam, temizlikçi hiç tutturtmam diyorsa sen bu konuyu değil komple evlilik kararınızı gözden geçir derim.

canım benim yaa
senin asil görgülü ve iyimser yapıcı davranışlarının kökü belli oldu,
aileden çok şey öğreniyor insan.
Keşke babacığında emekli olabilseydi çok daha rahat geçinirlerdi.
Neyseki onu iyi günde kötü günde düşünen eşi var.

Çok yazdım konu sahibi cevap vermiyor ama yine de belirtmeden geçemeyeceğim.
Sana bu düşünceleri hissettiren adamla evlenme o zaman kafana silah dayamadılar yaaa

gofretcim sağol canım benim,:17::17:
babam emekli olsun diye annem hep ödetirdi muhasebeciye bağkurunu..babam öğrenince kestirmiş canım,ne gerek var o kadar para kazanıyoruz diye:)
annemle birbirlerine çok düşkünler:nazar:gerçekten evlilik iyi günde kötü günde..çok şükür ki ablam da ben de kendimizce kazanıyoruz,yardımımız oluyor onlara da..
konu sahibi işine gelen yorumlara yazıyor onlara da saldırıyor zaten..ben tam olarak anlayamadım da,adama mı güvenmiyor nedir bilemedim:26:

Valla ben bu konudan bişey anlamadım?:44:

Konu sahibi en başta söyleyeceğini en son söylüyo diye böyle oldu
Höt zöt benim maaşım bana kimselere zırnık vermem eşime bile modundaydı

Şimdi de diyo ki sebeplerim var beni bu hale nişanlım getirdi
Temizliğe yardım etmem, temizlikçi çağırmanı da istemem dedi

Sonra da diyo ki temel ihtiyaçları eşim ödesin evi geçindirsin
Ben lüks olan şeyleri mesela temizlikçi masrafını öderim yeter ( önce temizlikçiye izin vermiyodu nişanlısı ama bilmiyorum )

Sonra bi arkadaş bu kadar lafını ediyosan çalışma bari dedi
Cevap olarak teklif ettim ama öyle bişey yaparsan yüzüne bile bakmam dedi nişanlım diyo

Eee burda mevzu hala ev bütçesi mi ? Burda bence yüzüne bile bakmam diyen adama kapıyı göstermek olmalıydı çözüm

Daha neler duyacağız bakalım
Yavaş yavaş asıl sebep çıkıyo ortaya

Nasıl bişey
İşten çıkarsan mı yüzüne bakmazmış :53:
Eee sende yüzüme baksın diye mi çalışırım ama vermem diyosun
Ayrıl gitsin :44:

Konu sahibi şuan içinden geçenleri söylüyor bize, nişanlısının bu lafı üzerine bu düşüncelerini paylaşsa adam zaten yüzüne bakmayacak o halde.

okulda 25 yıllık evli çiftimiz var karı koca keseleri ayrı takılır. mesela öğle yemeği için birbirinden borç alır. adam çok yumuşak biri çok iyi niyetli evin tüm masrafını karşılar kredileri öder. kadın kendi parasını biriktirir. adam arabasını değişitrmek istedi ve sonuç karısı ( emekli de oldu) bir sürü parası varken bir kuruş vermiyor.

bana 3 yıldır çok garip geliyorlar verdiğim örnekte adamın sakin olduğu için olay çıkmıyor. bunu tam tersi olsaydı adam para saklasa kadın evi geçindirse herhalde boşanma noktasına gelirlerdi. sizin de ilerde durumunuz böyle olacakç birilim yaparsın büro açmak isterseniz beraber yaparsınız ayrı gayrı olunan evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum.

siz evlenmeyin en güzeli

Araba değiştirmek lükstür, eminim hasta falan olsaydı o kadın o parayı sonuna kadar verirdi. önemli olan zor günde yardım etmek, ben zor günlerden ve lüksten bahsetmiyorum

Konu sahibi en başta söyleyeceğini en son söylüyo diye böyle oldu
Höt zöt benim maaşım bana kimselere zırnık vermem eşime bile modundaydı

Şimdi de diyo ki sebeplerim var beni bu hale nişanlım getirdi
Temizliğe yardım etmem, temizlikçi çağırmanı da istemem dedi

Sonra da diyo ki temel ihtiyaçları eşim ödesin evi geçindirsin
Ben lüks olan şeyleri mesela temizlikçi masrafını öderim yeter ( önce temizlikçiye izin vermiyodu nişanlısı ama bilmiyorum )

Sonra bi arkadaş bu kadar lafını ediyosan çalışma bari dedi
Cevap olarak teklif ettim ama öyle bişey yaparsan yüzüne bile bakmam dedi nişanlım diyo

Eee burda mevzu hala ev bütçesi mi ? Burda bence yüzüne bile bakmam diyen adama kapıyı göstermek olmalıydı çözüm

Daha neler duyacağız bakalım
Yavaş yavaş asıl sebep çıkıyo ortaya

Aynen öyle, en başta söylenecekler konu ortasında söyleniyor..

Konu sahibi
İşi bırakırsan yüzüne bile bakmam diyen adamla evlenecek misin ?

gofretcim sağol canım benim,:17::17:
babam emekli olsun diye annem hep ödetirdi muhasebeciye bağkurunu..babam öğrenince kestirmiş canım,ne gerek var o kadar para kazanıyoruz diye:)
annemle birbirlerine çok düşkünler:nazar:gerçekten evlilik iyi günde kötü günde..çok şükür ki ablam da ben de kendimizce kazanıyoruz,yardımımız oluyor onlara da..
konu sahibi işine gelen yorumlara yazıyor onlara da saldırıyor zaten..ben tam olarak anlayamadım da,adama mı güvenmiyor nedir bilemedim:26:

aynen canımcım işine gelene saldırıyor işine geleni es geçiyor
fake değildir inşallah klavyemize yazık olacak :)))

maşallah sizinkilere, değer bilen kıymet veren eşler çok zor artık bu devirde (sadece koca için değil kadın içinde)
Biz evlatlarda bugünler içiniz, Allah bize sağlık iş versin de kendimizde ailemizde mağdur olmasın.

Bizim bazı kadınlarımız da tuhaflar yaw..
Ev hanımı olanlar kocalarının harcamalarını didik didik eder,bütün paranın kuruşu kuruşuna hesabını yapar.
Çalışanlar da benim param,benim param hesap vermem der..
Hesap ortaktır,aylık giderler ödenir,harcanan harcanır.Kalan da ortak hesapta birikir.
Bunu yapabilecek kadar güveniniz yoksa evlenmeyin zaten..

Araba değiştirmek lükstür, eminim hasta falan olsaydı o kadın o parayı sonuna kadar verirdi. önemli olan zor günde yardım etmek, ben zor günlerden ve lüksten bahsetmiyorum

Alakası bile yok arkadaşım. Adam tüm kredileri ödeyip evin de tüm masraflarını çekerken kadın kendi parasını biriktiriyorsa o birikimde erkeğin de hakkı var. Tüm samimiyetimle söyliyim ki eşinizle birbirinize çok uygunsunuz.

Canım senin bu olayını bizzat yasamış ve evlenmiş bir ablaya sahibim. Hatta birazdan konu açacaktım ablamın gözünü nasıl acarım diye.
Bu olay evlilikte bütçe olayı degil. Bu olay bambaska birsey. Nişanlının çalışmazsan yüzüne bakmam lafını daha okumadan basından anladım.
Aynı olay dedim. Sonra o lafı okudum hepten çıldırdım.canim lütfen sen sen ol iyi duşun. Evlendikten sonrası cok cok zor oluyor.

o zaman sizin mantığınıza göre mesela adamın arabası 2000 model olsa da paraso yoksa değiştirmesin,ama benim param var ben mercedese binerim :1:

bence aşırı tepki vermişsiniz.. sözlünüzün harcamalarınız konusunda açık olmanızı istemesini baskı olarak algılamışsınız ki bence yanlış. evliliklerde senin paran benim param düşüncesi çok yanlış bi düşünce tarzı bana sorarsanız ki siz de bu şimdiden başlamış. anladığım kadarıyla neye ne kadar para verdiğinizi eşinize söylemek sizin açısından küçültücü, aşağılayıcı ve baskıcı bir tutum bana göre de sözlünüzün tavrı daha doğru. neticede artık bir kişi değil iki kişisiniz (olacaksınız) o yüzden bütçeniz ortak olacak.. eee bütçeniz ortakken zaten neye ne kadar para harcıyorsunuz bir yerde kendiliğinden ortaya çıkacak.. tamamen sizin harcamalarınıza ayrılmış kısımdaki para söz konusu ise orada da yine birbirinizden haberdar olmanız eğer lüzumsuz bir harcama varsa bu konuda önlem alabilmeniz çok çok önemli.. bence sözlünüzün dediklerini sizin üzerinizde baskı kurmak olarak algılamaktan vazgeçip sizin geleceğiniz ve evliliğiniz açısından iyi niyetli ve mantıklı bir düşünce olduğunu kabul etmeye çalışın o zaman aslında doğru olduğunu anlayacaksınız.

Back
X