• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte çiftlerin özeli olur mu ?

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi ki :KK12:Anneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.

ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış.

Tüm olayda annenini tek doğru cümlesi var

ailenin özelini anlatma

ailen eşi ve sen, anlatılan kişi annen

annene hiçbir şey anlatma

annen belki daha eski dönmelerde yetişmiş aynı çatı altında bir kadın ve erkek kalırsa başka şeyler olacağı kanaatinde vs vs

annen değişmez ama sen ona bir şeyleri anlatmayarak yeni bir yön çizebilirsin

annem ofisimize kim girmiş çıkmış bilmediği gibi eşimin ben dışarıda iken çalışanlarla bir arada olup olmadığını da bilemez kaldı ki bildi buna karışmak haddi değildir gelsin o çalışsın o zaman

bir de yani siz mesela hiç mi bir erkek ile yalnız kalmadığınız bu yaşınıza kadar

yani eşin onunla yalnız kalmasın da siz başka erkeklerle kalınca neden sorun değil

annenize gerekirse bu tarz ters köşeler yapın

Ben sürekli sır saklama, ayrı para biriktirme filan gibi şeyleri güvenzlik olarak görüyorum. Bu demek değil ki herkesin her şeyini eşinize yetiştirin ama canınızı sıkan bir durumu ailevi diye eşimle paylaşıp dertleşemeyeceksem o evliliğin bi anlamı kalmaz benim için. Eşime ailemi, aileme de eşimi kötülememeye dikkat ederim. Ama ailevi her şeyi de saklamam eşimden. Ayrı para biriktirme işi tamamen yanlış bence. Eşimin yaptığını bilsem büyük sorun çıkardı.

Tüm olayda annenini tek doğru cümlesi var

ailenin özelini anlatma

ailen eşi ve sen, anlatılan kişi annen

annene hiçbir şey anlatma

annen belki daha eski dönmelerde yetişmiş aynı çatı altında bir kadın ve erkek kalırsa başka şeyler olacağı kanaatinde vs vs

annen değişmez ama sen ona bir şeyleri anlatmayarak yeni bir yön çizebilirsin

annem ofisimize kim girmiş çıkmış bilmediği gibi eşimin ben dışarıda iken çalışanlarla bir arada olup olmadığını da bilemez kaldı ki bildi buna karışmak haddi değildir gelsin o çalışsın o zaman

bir de yani siz mesela hiç mi bir erkek ile yalnız kalmadığınız bu yaşınıza kadar

yani eşin onunla yalnız kalmasın da siz başka erkeklerle kalınca neden sorun değil

annenize gerekirse bu tarz ters köşeler yapın
Zaten ailemle ilgili birşey anlatmam anlatmadığıma söylüyorum ama inanmıyor nedense. Ben de okula gelince yüksekten bir arkadaşımla(erkek) çalışıyorum mesela anneme bunu söylüyorum susuyor

Anneniz biraz abartmis bence. Kadinlarda yastik alti parabiriktirme olayi olur. Bunu cok yadirgamam ama diger soyledikleri senin o adamdan bir gun ayrilmani istiyormus gibi dusundurttu bana. Esin ile sorunun yoksa anne-babani iliskine dahil etme. Esinin anne-babasini da dahil etmeyin. Sizin ozeliniz size. Boyle giderse anneniz sizin kafanizi karistirip Allah korusun bosanmaniza neden olur.

İnsanın eşi de olsa bir özeli ve özel hayatı olması taraftarıyım.
Aile ile ilgili her şey eşe anlatılmaz ya da eşle ilgili şeyler aileye.
Ama anneniz güvensizlik kaynaklı bunu söylüyor, ben saygı sınırı aşılmaması ve her bireyin kendine sakladığı şeyler olmasından kaynaklı.

Annenizin dolduruşuna gelmeyin.

Her sey herkese anlatilmaz, bu es olabilir, anne veyahut kardes olabilir.

Ben biraz cenemi tutamam anlatirim ve evet bazen anlattiklarimiz ummadigimiz bi anda donup gelip bizi incitebilir, bunu yapan bizzat kardesimdi ki esim de yapabilirdi karakter meselesi.

Bu durumdan su cikiyor ki anneniz her seye fazla mudahil ve siz de annenize, esinizle neyi paylasip paylasmadigini soyluyorsunuz. Detay bilmese mudahale yapmaz, firsat vermeseniz bu hakki kendinde kimse bulamaz.

Annenizi dinlemeyin. Her zaman eşinizle birbirinize şeffaf olmaya devam edin. İkinizde durmanız gereken noktayı biliyorsunuz belli ki. İlişkinizde 3. şahısların fikirlerini dikkate almak zorunda değilsiniz. Anneniz dahi olsa.
eşimin ailesiyle bir araya geldiğimizde para mal mülk akraba sorunları herşeyi yanımda konuşurlar mesela. Ama benim ailem öyle değil tabi ki annemin düşüncesine de saygı duyuyorum ama sürekli duymak irrite ediyor

Anladığım kadarıyla siz eşinize olayları öyle dedikodu yaparcasına anlatmıyorsunuz yani yaptığınız yanlış değil sizin eşiniz olarak bilme yetkisi zaten var, bence anneniz boşa paronaya yapıyor siz durmanız gereken yeri zaten biliyorsunuz
Evet olması gerekenleri bilir sadece eşim tabi ki ailemle ilgili en özel şeyleri paylaşmam

Konularıniz çoğunluğu anneniz ve onun sizi yönlendirmeleri üzerine farkında mısınız? Kurtulamıyorsunuz bu durumdan.

Para biriktir, eşinle çalışanı baş başa bırakma, sürekli sizi eşinize karşı olumsuz düşünceginiz şeylere sevk ediyor.

Aile ilgili meseleleri ayrıntılı bilmesine gerek yok eşinizin, zaten esktra bir merakı yoksa sizin anlattığınız kadarını bilir, durumunuzda öyleymiş bir sorun yok ortada.

Zaten ailemle ilgili birşey anlatmam anlatmadığıma söylüyorum ama inanmıyor nedense. Ben de okula gelince yüksekten bir arkadaşımla(erkek) çalışıyorum mesela anneme bunu söylüyorum susuyor

aileniz eşiniz ve siz

annenize anlatmayın

anlatıyorsunuz ki bunları biliyor

eşinize anne babanız dedeniz vs hakkında herşeyi anlatabilmeliyiz

eşimize de güvenmeyeceksek kime güveneceğiz

hep gardımızı alarak yaşayamayız ki

ileride kullanırsa kullansın

hep maskelerle yaşamak yeterince yorucu o nedenle maskemizi yanında çıkarabileceğimiz adamlarla evlenmeliyiz

Ben sürekli sır saklama, ayrı para biriktirme filan gibi şeyleri güvenzlik olarak görüyorum. Bu demek değil ki herkesin her şeyini eşinize yetiştirin ama canınızı sıkan bir durumu ailevi diye eşimle paylaşıp dertleşemeyeceksem o evliliğin bi anlamı kalmaz benim için. Eşime ailemi, aileme de eşimi kötülememeye dikkat ederim. Ama ailevi her şeyi de saklamam eşimden. Ayrı para biriktirme işi tamamen yanlış bence. Eşimin yaptığını bilsem büyük sorun çıkardı.
Sizin gibi düşünüyorum ayrı para saklama kısmına karşıyım bende. Eşimle ilgili gereksiz bir tavırdalar anlayamıyorum dönüp bakıyorum adamın bir yanlışı yok

Evet olması gerekenleri bilir sadece eşim tabi ki ailemle ilgili en özel şeyleri paylaşmam

mesela nedir bu ailenizle ilgili özeller

yani kuzenim X Y adında bir adama kaçmış da ailesi sonra affetmiş de şimdiki kocası Z ile evlenmiş mi aile sırrı

ya da ne bileyim annem ve babam aslında küçük kardeşimi aldırmaya gitmiş de son anda vazgeçmişler

dedenin mektubunda ne var cidden merak ettim eşine anlatılmaması gereken

Ailenizin özelini eşinize anlatmak ve eşinizle sizin özelinizide annenize anlatmak çok doğru değil bence de. Evet eşler birbirine şeffaf olmalı ama ne kadar şeffaf o kişiye göre değişir. Birikim konusunda ben kadının eğer çalışıyorsa kendine ait bir miktar para kenara koyması taraftarıyım. Bu konuda gizli değil eşinizin haberi olarak yapabilirsiniz.

Konularıniz çoğunluğu anneniz ve onun sizi yönlendirmeleri üzerine farkında mısınız? Kurtulamıyorsunuz bu durumdan.

Para biriktir, eşinle çalışanı baş başa bırakma, sürekli sizi eşinize karşı olumsuz düşünceginiz şeylere sevk ediyor.

Aile ilgili meseleleri ayrıntılı bilmesine gerek yok eşinizin, zaten esktra bir merakı yoksa siz anlattığınız kadarını bilir durumunuzda öyleymiş.
Evet konularım hep annem üzerine farkındayım :110: Aslında ilk başlardaki gibi depresyonel hallerimden kurtuldum annemle bu konularda dertleşemediğim için sizlerden akıl alıyorum ve gerçekten bana buranın çok faydası oldu:KK200:

Back
X