- 5 Mart 2013
- 23.557
- 44.689
- 798
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
annenizi ilişkinize karıştırmayın tam aksi siz eşinizle olanları anne babanıza anlatmamalısınız eşler arasında gizli saklı kesinlikle olmamalıdır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailelerimizi evliliğimize karıştırtmıyoruz aslında iki tarafta farkında bunun ve olması gereken bu. Anneme asla detay vermem ilk başlarda o hatayı yaptım. onun sonuçlarını çekiyorum. Şimdi ağzımdan laf alamaz evliliğimleilgili. Biraz geç dank etti kafamaAnneniz biraz abartmis bence. Kadinlarda yastik alti parabiriktirme olayi olur. Bunu cok yadirgamam ama diger soyledikleri senin o adamdan bir gun ayrilmani istiyormus gibi dusundurttu bana. Esin ile sorunun yoksa anne-babani iliskine dahil etme. Esinin anne-babasini da dahil etmeyin. Sizin ozeliniz size. Boyle giderse anneniz sizin kafanizi karistirip Allah korusun bosanmaniza neden olur.
Bence siz eşinize değil annenize özelinizi anlatmayınMerhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi kiAnneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
Ananem kötü bir insan, kötü bir anne. Ama bunu benim anlatmama gerek kalmadan herkes nişanımda yapmış olduğu saçma sapan çekip gitmesinden düğünüme gelmemesinden biliyorlar. Bana da ananelik yapan bir insan değil zaten. Annem diyor ki ilerde eşim annem için 'annen de ananenin kızı işte' diye kafama kakarmış.mesela nedir bu ailenizle ilgili özeller
yani kuzenim X Y adında bir adama kaçmış da ailesi sonra affetmiş de şimdiki kocası Z ile evlenmiş mi aile sırrı
ya da ne bileyim annem ve babam aslında küçük kardeşimi aldırmaya gitmiş de son anda vazgeçmişler
dedenin mektubunda ne var cidden merak ettim eşine anlatılmaması gereken
Evet eşimden yana şanslıyım gerçekten ama tabi ki de mesnetsiz güvenmem kimseye. Başıma herşeyin gelebileceğinin bilincindeyim. Mutlu olduğumu görüyorlar mutlu olmalarını isterken bu laflara hala maruz kalmak canımı acıtıyorBenim bir prensipim var: Baska bir insanin hikayesini o insandan önce anlatmam. Insanlar kendiliginden anlatmali bazi seyleri. Anlatmiyorlarsa tanisirken belli ki bilinmesini istemiyorlar. Ona cok dikkat ederim. Ama diger konularda annenize pek hak veremedim. Sonucta iyi bir Evliliginiz var. Cizgilerinizi belirlemissiniz ve koruyorsunuz. Esiniz de iyi biri. Niye sanki potansyel düsmam gibi yasayasiniz ki
Evet eşimden yana şanslıyım gerçekten ama tabi ki de mesnetsiz güvenmem kimseye. Başıma herşeyin gelebileceğinin bilincindeyim. Mutlu olduğumu görüyorlar mutlu olmalarını isterken bu laflara hala maruz kalmak canımı acıtıyor
Aynı şeyi eşiniz yapsa size hoşunuza gidermi ona göre karar verinMerhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi kiAnneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
Aile ilgili konuları eşe anlatmayla ilgilidir bir örnek vereyim.Evet konularım hep annem üzerine farkındayımAslında ilk başlardaki gibi depresyonel hallerimden kurtuldum annemle bu konularda dertleşemediğim için sizlerden akıl alıyorum ve gerçekten bana buranın çok faydası oldu
![]()
Kesinlikle çok doğru. Yine annemden örnek vermem gerekirseCevreden ve medyadan dakika basi negatif haberlerle bombalaniyoruz. Bu insanlari süpheci yapiyor. Mutlulugu bu yüzden nerdeyse yasamaya unutuyoruz. Siz duymamaya calisin. Zor biliyorum, ama insanlari susturmak daha da zor
Eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda bir akrabasıyla ilgili sıkıntılar yaşıyordu ben farkındayım ama bana anlatmıyordu. Sonra bir gün artık isyan ettim ben senin eşinim bana anlatmıcaksın da kime anlatcaksın diye. Anlattı sıkıntılarını yanında oldum asla kafasına kakmadım şimdi gelir ben sormadan dertleşir yol gösteririm. Ben de onla dertleşirim ve o da bana yol gösterir. Çoğu sıkıntımda onun yol göstermesi sayesinde kurtuldum.Aile ilgili konuları eşe anlatmayla ilgilidir bir örnek vereyim.
Abimin yıllardır aşamadiği, süregelen bir sorunu var.
Eşim biliyor ama yaşanan her şeyi değil.
Bilirse bunu daha sonra koz olarak kullanır diye değil. Öyle yapacaksa ne anladım onun eşliğinden?
Benim anlatmama sebebim, abimin özeline duyduğum saygıdan. Neticede kardeşinin eşinin yaşadığı her sıkıntıyı bilmesini istemez diye düşünüyorum.
Annenizden bağımsız yazıyorum bunu çünkü o zaten eşinizle ilgili hep bir olumsuzluk bulma peşinde.
Anneminde kendi hayatından kendi evliliğinde yaşanmışlıklarından dolayı tecrübeleri var ona istinaden söylüyor farkındayım ama herkesin hayatı herkesin eşi bir değil kiAnnenizin hatali oldugunu düşünüyorum, iki kere evlendim , evliliklerimden once de iki tane uzun sureli iliskim vardi , hicbirinden hiçbir seyimi saklamadim , kimse de bana karsi bir bilgiyi kullanmadi cunku hayatıma sectigim insanlara bu konuda cok guvendim hep zaten guvenmedigim adamla isim ne?
Ayni sekilde onlarin da hayatlarina dair en ozel bilgileri biliyorum hepsi de benimle mezara gidecek bilgiler asla bir baskasina tasimam , bana hayat arkadasina guvensizlik cok tuhaf geliyor gercekten , insan guvenmedigi biriyle nasil bir omur geçirir ki ?
annem eşimi sevmiyor sanırım bunu hiç dile getirmedi ama. Zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil de saygı ve sınır olmalıAnneniz eşinize karşı sizi dolduruyor gibi geldi birbirlerini sevdiklerine emin misiniz? Muhasebeci kızla yalnız bırakma yok konularımızı anlatma kullanır yok para sakla gizli birikimin olsun falan annenizin kafası nelere çalışıyor böyle. Yanlış değilsiniz. Bu şekilde devam edin bence