• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte çiftlerin özeli olur mu ?

Eşiniz dedenizin mektuplarını bilmek zorunda değil.
Anneniz sizi koruma içgüdüsü ile, kenara para ayır demiş, bu demek değil ki, evin rızkını yastık altı yap, eşini sömür.
Ama kenarda biraz paran olsun, bence bu kötü niyetli bir tavsiye değil. Eşinizin ihtiyacı olur acil bir durum olur kullanırsınız, zarar gelmez.
Ve eşiniz öyle biri olmayabilir ama burada çok gördük ailesinin yaşadıkları ya da yaptıkları ile eşine yüklenenleri.
Bence kulak verin.

Eşiniz dedenizin mektuplarını bilmek zorunda değil.
Anneniz sizi koruma içgüdüsü ile, kenara para ayır demiş, bu demek değil ki, evin rızkını yastık altı yap, eşini sömür.
Ama kenarda biraz paran olsun, bence bu kötü niyetli bir tavsiye değil. Eşinizin ihtiyacı olur acil bir durum olur kullanırsınız, zarar gelmez.
Ve eşiniz öyle biri olmayabilir ama burada çok gördük ailesinin yaşadıkları ya da yaptıkları ile eşine yüklenenleri.
Bence kulak verin.
Tabi ki anneme her zaman kulak veririm, sadece benimle konuşma tarzı yanlış bir cümlesinde benim malım sensin demişti hatta, ben şok geçirmiştim. Eşime hakaret etmişliği var kendi istedikleri olmayınca bunlar bana yanlış geliyor.

Sakladığın şeyler Birgün ortaya çıkar. Aranızdaki güven sarsılır. İlişkilerin temeli güvendir bence.
Eşinden hiçbirşey saklama, annene herşeyi anlatma.

Aile içi güzel Anılarını paylaş ama asla ailenin kötü hikayelerini paylaşma annen doğru söylüyor ileride kullanabilir. Saygısı azalmasın. Benim annemde kocandan gizli bilet paran olsun der. Yani biraz kıyıya köşeye biraz gizli para ayırmak kötü birşey değil.

Bence insan eşiyle şeffaf olmalı, mesela benim icin de telefon/özel eşyalar bana aitse eşim benden izinsiz karistirmamali. Sifresini bilse bile karistirmamali, ben de ayni sekilde. Arkasindan is cevirmek guvensizlik gibi geliyor.
Ayri para biriktirme ve mahremiyet konusunda da yine güven önemli. Esiniz ailenizle.ilgili konularda size karsi kötü davranis sergilemiyorsa ki siz de soyletmem demissiniz, o zaman paylaşmakta ne gibi sorun olabilir. Ayri para biriktirme de aynı sey. Eş kişisi sizin guveninizi sarsiyorsa evet ayri birikim.yapin ama bunu genelde bu platformda bosanmak isteyenlere söylendiğini görüyorum. Şayet her söylediğiniz aleyhinize kullanılıyorsa zaten ona göre siz de nasil tavır takinacaginizi bilirsiniz. Annenizin söylediklerini dikkate alın, aklınızda bulunsun ama uygulayıp uygulamamak esinizle olan ilişkinize bagli. Kesin anneniz haklı diyemem ama o da sizin kötü olmanızdan korktugu içindir muhtemelen. Annenize he he der geçersiniz herseyi anlatmayin.

Ben de eşimden bazı seyleri saklarım. Birikimim de var ondan ayrı. Söylemem su kadar param var ama onlarla altın alırım bazen bilir. Ama ben ailemden de bazı seyleri saklarım. Bu benim huyum sanırım

Niye bilsin ki esim babamin oğlu mu niye?
Ha babamin oğlu da bilmez özelimi o da ayrı.
Evet ailene laf soyletmiyor olabilirsin bu güzel bisey ama esin kendi ailesine bunu(kötü niyetli olarak deil) öylesine anlatabilir mesela. Annen haklı bence ben çok haksiz görmedim şahsen.

Hersey herkese anlatilmaz ama bu annenin dusundugu gibi degil. Tamamen sacmaliyor esler arasinda gizli para biriktirme ve guvensizlik olmamali. Anneni konusturma esin ve evliligin hakkinda. Bu sekilde konusmaya devam edersen gorusmeyi azalticam de. Uzulurse uzulsun cunku iyi niyetli degil. Herseye burnunu sokan kaynanalardan hicbir farki yok

Sizi ve konularınızdan bir kaçını hatırlıyorum.
Allah annenlze sağlık ve ömür versin ama anneniz size ve evliliğinize bu kadar müdahil olur siz de tabiri caizse onun dolduruşuna gelirseniz eşinizle ilişkinizi sorgulamaktan hiç kurtulamayacaksınız.
Annenizle son derece sağlıksız bir ilişkiniz olduğunu düşünüyorum.
Söylemeden edemedim lütfen kusura bakmayın.

Merhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi ki :KK12:Anneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
[/QUOTE aile konularınız yani anneniz babanız dedeniz arasındaki herşey kendi ailenizi ilgilendirir. Anlatılmasını ve hani bir gün bana karşı kullanmaz rahatlığınıza dikkat etmenizi öneririm.... Hayat bu konu sahibi çok kesin emin olmayın bu konuda bazen bir kavgaya bakar.... Evlenince büyük aile olduk diyorsak da Bi yerde kimse kimsenin ailesi olmuyor yani damat oğlum kızım gelinim desekde herkes gerçek hayatta görüyoruz.... Buradada.... Annenizin gizli birikmiş para ve eşini kontrol et kısımlarını neden dediğini bilemem.... Anne sonuç da sizin kötülüğünüzü isteyerek demez bundan eminim nedense.. Her iki tarafın özelini birbirine anlatmamak yeterli diye düşünüyorum. Sonra laçkası çıkıyor fazla yüz gözlük Bi yerden patlayıp can sıkıyor

Yaşadıkları şeyleri bizlerde yaşayacakmışısız gibi düşünüyorlar sanırım aşırı korumacı anne örnekleri. Tamamen haksız demiyorum onlara ama zaten aklı başında insanlarız neyin nerde konuşulacağının bilincinde olan insanlarız.
Yaşadıkları şeyleri bizlerde yaşayacakmışısız gibi düşünüyorlar sanırım aşırı korumacı anne örnekleri. Tamamen haksız demiyorum onlara ama zaten aklı başında insanlarız neyin nerde konuşulacağının bilincinde olan insanlarız.
kesinlikle, kaç yaşımıza geldik artık ya. hem çok gereksiz hemde düşüncesi bile can sıkıyor.

Merhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi ki :KK12:Anneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
Herşey tamam da opmekten bunaltmasinin konuyla ilgisi nedir

Arkadaşlar da söylemiş zaten annenizin tek haklı olduğu şey aile hakkında konuşmamak. Gerçekten kullananlar var çünkü. Ama anladığım kadarıyla siz nerede ne söylemesi nasıl davranması gerektiğini bilen bir insansınız. Bence içinizden nasıl geliyorsa öyle davranmaya devam edin.

6yillik evliyim eşimden gizli yaptığım tek şey eve yemek söylemek oldu ondan gzli 5 kuruş param yok ayni şeyi bana yapsa yikilirim

Back
X