• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte çiftlerin özeli olur mu ?

Çok güzel anlatmışsınız su gibi. Ben sürekli eşimi kontrol ederek hayatı kendime zindan edemem karşılıklı sadakatimizi yitirirsek evlilik biter bunu hangi taraf göze alıyorsa o yanlışa sapar zaten. Bende kardeşlerimle olan diyaloglarımı anlatmam mesela ama erkek kardeşim eşimle dertleşir bir abi gibi ondan fikir alır eşime sorduğumda söyleyemem onla benim aramda der ve bu davranışı hoşuma gider. Para konusuna gelince kimine göre gizli birikim yapmak doğru kimine göre yanlış ama bu tamamen eşle ilgili birşey bence. Eşim benim kazandığıma göz dikmez. Sen kendine harca o senin kazandığın ister biriktir ister harca gez toz. Bu evi ben geçindirebilecek düzeydeyim der. Başkasının eşi maaş kartını alır vermez o başka. Tamamen kişisel

Haklısınız, bu işlerin kesin kuralı yok
Ben ablayım, kardeşlerim de eşimi abağey gibi görür, bazen akıl danışırlar ona hoşuma gider iletişimleri, bugüne dek kendimle ilgili çok şey anlatmışımdır eşime, çok yaramı sarmıştır ama bir gün bile bunları bana karşı kullanmadı, sende şöylesin demedi, çok dikkat eder incitmemeye, başka türlü bir adam olsa belki bende anne gibi düşünebilirdim. Yıllarca çalıştım, hep ayaklarımın üzerinde durdum, son bir iki yıl alerji problemim oldu, yorgunluğumda vardı, bırak işi ben seni bakabilirim dedi, bıraktıktan sonra maaş hesabını elime verdi, idare senin dedi, şimdi ben bu adama güvensiz yaklaşamam ama forumda çok okudum farklı hesaplar yapan eşler olabiliyor, insan davranışını evlilliğin durumuna göre ayarlamalı

Haklısınız, bu işlerin kesin kuralı yok
Ben ablayım, kardeşlerim de eşimi abağey gibi görür, bazen akıl danışırlar ona hoşuma gider iletişimleri, bugüne dek kendimle ilgili çok şey anlatmışımdır eşime, çok yaramı sarmıştır ama bir gün bile bunları bana karşı kullanmadı, sende şöylesin demedi, çok dikkat eder incitmemeye, başka türlü bir adam olsa belki bende anne gibi düşünebilirdim. Yıllarca çalıştım, hep ayaklarımın üzerinde durdum, son bir iki yıl alerji problemim oldu, yorgunluğumda vardı, bırak işi ben seni bakabilirim dedi, bıraktıktan sonra maaş hesabını elime verdi, idare senin dedi, şimdi ben bu adama güvensiz yaklaşamam ama forumda çok okudum farklı hesaplar yapan eşler olabiliyor, insan davranışını evlilliğin durumuna göre ayarlamalı
Eşlerimiz birbirine benziyor bende eşimin omzunda çok ağladım sabahlara kadar konuşurdu iyi olmam için elinden geleni yapardı kötü olduğum zamanlar biliyorum ki yine yapar çünkü o bakışlarda dokunuşlarda art niyet yok sevgi var fedakarlık var anlayış var. ve Maşallah ne güzel bir eşiniz var, Allahım bozmasın inşallah.:nazar:

Merhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi ki :KK12:Anneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
Maalesef annelerimiz kendi evliliklerine göre düşünüyorlar.Eşim aileme söylediğim bir şeyi bana karşı koz olarak kullandıysa kızımın eşi de yapar diyordur kendince.Eşle ve ailesiyle çok iyi olunca diğer taraf maalesef biraz kıskançlık yapabiliyor sonra da uyarıların dozunu artırabiliyorlar istemeden de olsa.Dengeyi iyi kurun derim.

Ben kendimi tutamam icimdeki herseyi esime anlatirim.8 yildir taniyorum bi kere olsun bi yerde bisey soylemedi kimseye.annen şu konuda hakli ailenin ozelini anlatma onlarida bilmeyiversin

benim eşimde senin eşin gibiydi. ilk birkaç yıl böyle devam ettik.
şimdi ben de annen gibi düşüyorum :D
yani annendeki yaşanmışlıkların sonucu. hatta arkadaşlarım aile hep annen gibi konuştukça gerilirdim zihniyetlerine bak diye meğer haklılarmış.
bir kadının daima kenarda parası olmalı, hiçbir zaman açığını eşine anlatmamalı. çünkü zor zamanlarda kavgalarda çirkefleşiyor erkekler

Merhabalar herkese sağlıklı günler diliyorum canlar. Yine sizlere akıl danışmaya devam. 2 yıllık evliyim. Eşimle şükür mutluyum. Beni el üstünde tutar benim mutluluğu ve isteklerimi hep kendinden önde tutar. Bana oldukça düşkün, bazen öpmekten bunaltır. Halimden oldukça memnunum. Bunları neden söyledim, soracağım soru için.
Eşim aileme asla saygısızlık etmez arar sorar hadi kalk gidelim özlemişlerdir bizi der. Bende o imajı verdiğim için aileme asla laf söyletmeyeceğimi bilir. Ailemde o imajı verdim eşime laf söyletmem. Ama annem tarafından sürekli laf yememe engel olmuyor tabi ki :KK12:Anneme göre eşime herşey anlatmamam lazım, ondan gizli birikmiş param olmalı, ailemle ilgili ona birşey söylememem gerekiyormuş ilerde bunu kullanırmış. Anne diyorum öyle bir saygısızlık yapmaz yaptırmam diyorum. Sende eşine laf söyletmiyorsun diyor. Belki hatırlayan hatırlar dedemin mektupları vardı. Eşim ben onlara bakarken görmüştü bunlar ne demişti. Ben de dedem mektup yazmışta onları okuyorum demiştim ama içeriğinden bahsetmemiştim o da sormamıştı zaten. Birgün hep beraber otururken laf dedemden açılınca annem eşimin mektupların varlığını bildiğini anlamış ve sürekli sen bizim ailemizin özelini neden anlatıyosun, ilerde bunları sana karşı kullanır diyor ama içeriğini anlatmadığımı söyledim. Eşimle ofisimizde muhasebeci kız çalışıyor ve ben yüksek lisans yaptığım için sürekli okula hocamla görüşmeye geliyorum. Bana ikisini yalnız bırakma kontrol et diyor. Ki eşimin çalışanlarına karşı tavrı nettir.
Sorum şu; eşime zaten bilmesi gereken şeyleri anlatırım ama ailemin bu derece ondan sır dolu bir hayatımın olmasını söylemesi bana yanlış geliyor sizlerin düşüncesini merak ediyorum.
Bence zaten gayet mantıklı ve aklı başında insanlarsınız. Çift olarak da her şey olması gerektiği gibi, ne az ne de çok. O yüzden annenizin söylediklerini çok da umursamayın. Tamam diyip geçiştirin, mücadele etmeyin. Bırakın o söylediklerini dinliyorsunuz sansın. Eşinizle aranızda sırlar, ayrı biriken para vs olması sizi daha da zora sokar. Herkes kendi hayat tecrübesini aktarıyor. Ama sizin hayatınız bambaşka .

Benim annem de hep aynı şeyleri söylüyor, bizimle problem yaşasan da anlatma asla sonra ailesi ile arası kötü arkasında kimse yok imajı çizersin diyor. Bizim iyiliğimizi düşünüyorlar gerçi ama sen doğrusunu yapıyorsun zaten bence kendin ayarlarsın en iyi şekilde o sınırı

en sinir olduğum konu... dün akşam annemde bir benzerini bana yaşattı maalesef. ne gereği var? neden ileride sana karşı kullansın ki? saçmalık resmen

Bence zaten gayet mantıklı ve aklı başında insanlarsınız. Çift olarak da her şey olması gerektiği gibi, ne az ne de çok. O yüzden annenizin söylediklerini çok da umursamayın. Tamam diyip geçiştirin, mücadele etmeyin. Bırakın o söylediklerini dinliyorsunuz sansın. Eşinizle aranızda sırlar, ayrı biriken para vs olması sizi daha da zora sokar. Herkes kendi hayat tecrübesini aktarıyor. Ama sizin hayatınız bambaşka .
O da kendince haklı yaşadıklarına göre yorum yapıyor hak veriyorum bunları sana benden başkası demez der haklı da . Ama eşimin belirgin bir olumsuz hareketi ya da özelliği olmamasına rağmen bunlar beni incitti yeterince. İlerde ne olacağını kimse bilemez tabi ki ama adam bana değer veriyor el üstünde tutuyor daha ne istiyim Allahtan belamı mı diye düşünüyorum.

Benim annem de hep aynı şeyleri söylüyor, bizimle problem yaşasan da anlatma asla sonra ailesi ile arası kötü arkasında kimse yok imajı çizersin diyor. Bizim iyiliğimizi düşünüyorlar gerçi ama sen doğrusunu yapıyorsun zaten bence kendin ayarlarsın en iyi şekilde o sınırı
Yalnız değilmişim demek ki. ahahahh aynı cümleler ya :KK48: Ben anne olsam ben de söylerim çocuğuma ama birşey bir insana bir kere söylenir işte

Annen haklı

en sinir olduğum konu... dün akşam annemde bir benzerini bana yaşattı maalesef. ne gereği var? neden ileride sana karşı kullansın ki? saçmalık resmen
Yaşadıkları şeyleri bizlerde yaşayacakmışısız gibi düşünüyorlar sanırım aşırı korumacı anne örnekleri. Tamamen haksız demiyorum onlara ama zaten aklı başında insanlarız neyin nerde konuşulacağının bilincinde olan insanlarız.

Eşler arası özel olmaz. Ki annenizin sır diye eşinle paylaşma dediği konuları çok saçma buldum. Insan ailesine anlamadıklarını eşine anlatabilmeli rahatlıkla sonsuz güven bunu gerektir, çünkü eș hem arkadaş, hem sırdaş olmal. Ayrı gayrı olmaz bana göre ne maddi ne manevi.

Hayatta oyle durumlarla karsilasabiliyoruz ki en guvendigimiz kisi en buyuk kotulugu yapabiliyor hayat tecrubesi genis insanlarin sozlerine onceden onem vermezdim ama artik onemsiyorum.
Karsinizdaki anneniz ne olursa olsun hayatta kotulugunuzu istemeyecek belki tek kisi. Annenizin laflarina kulak verin ama esinizle olan seviyeli birlikteliginize de hicbisey yansitmayin.
Her insanin kosede parasi olmali buna da kesnlikle katiliyorum.
Ben mesela ailemi ilgilendiren meselelerde esimi hic karistirmam, esimin ailesiyle ilgili ozel durumlari da hic merak etmem. Anlatirsa dinlerim yardimci olabilceksem olurum ama benim ailemle ilgli ozel meseleleri esimin bilmesi gerekmiyorsa asla anlatmam. Gerek yok.

birikim yapabilirsiniz tabi ki ama gün olurda eşinizle ihtiyacınız olur diye birikim yapın. anneniz kadeşiniz akrabanız arkadaşınız vs bu konulara karışmasın.
ailenizde olsa eşinizle aranıza girmelerine müsade etmeyin.kafanıza eşinizle ilgili kötü düşünceler şüpheler sokmasına izin vermeyin. kim olursa olsun hayatınıza müdahale etmeye çalışanları uygun bi dille uyarıp sizi etkilemelerine izin vermeyin.. bi kere içinize güvensizlik şüphe düştümü çok zarar görürsünüz.

kısmen anneniz gibi düşünüyorum.
benim annemde her şeyi anlatma derdi o benim eşim ona anlatmayacaksam kime anlatayım diye düşünürdüm.
ama yaşanmışlıklar tecrübeler hayatımızı şekillendiriyor.
altı ay kadar önce annemin hakkımda söylediği bir şeyi ağlayarak üzülerek ona anlattığımda 2 gün sonra ağzı en gevşek kuzenine anlattığından beridir yaptığım hatayı anladım.
daha da kolay kolay her şeyi anlatmam eşime.
benim eşimde el üstünde tutardı beni ama iyiyken herkes iyi.
hiç kimseye de körü körüne güvenmemek lazımmış onu gördüm.
tabi her ilişkinin dinamiği farklı. eşinizden öyle bir tavır görürseniz kendinizi geri çekersiniz sizde zaten. olmayan bir şey için eşe tavır almanın anlamı yok şu an.

kısmen anneniz gibi düşünüyorum.
benim annemde her şeyi anlatma derdi o benim eşim ona anlatmayacaksam kime anlatayım diye düşünürdüm.
ama yaşanmışlıklar tecrübeler hayatımızı şekillendiriyor.
altı ay kadar önce annemin hakkımda söylediği bir şeyi ağlayarak üzülerek ona anlattığımda 2 gün sonra ağzı en gevşek kuzenine anlattığından beridir yaptığım hatayı anladım.
daha da kolay kolay her şeyi anlatmam eşime.
benim eşimde el üstünde tutardı beni ama iyiyken herkes iyi.
hiç kimseye de körü körüne güvenmemek lazımmış onu gördüm.
tabi her ilişkinin dinamiği farklı. eşinizden öyle bir tavır görürseniz kendinizi geri çekersiniz sizde zaten. olmayan bir şey için eşe tavır almanın anlamı yok şu an.
yorumlarımı az çok okuduysanız aynı sizin gibi düşünüyorum eşimle ilgili şuan için öyle bir gözlemim yok ama tabi ki olmayacağı anlamına gelmez annem bana yol göstermeye çalışırken ipin ucunu kaçıracak şekilde yorumlar yapıyor. Makul bir şekilde nasihat etse zaten sıkıntı yok dinlerim. Ben zaten ailemin özellerini anlatmıyorum ama dediğiniz ve yaşadığınız gibi birşey gelirse başıma tavrım çok net ve farklı olur tabiki

Back
X