evlilikte dayak

Aldatilma olduğunu bilmiyordum ben bi tokat sandığım icin bitmesini istemedim ama aldatilmayi kimse kaldiramaz

canım o senin gönlünü almaya çalışmıyor sadece yaptıklarını bir daha yapmak için sana bir kaç gzel şey yapıyor ona gereken tavrı koy ne yaparsam yapayım beni affetmek zorunda çünkü benimle evli diye düşünmesine izin verme mecbur oldugunu hissettiği an herşey daha kötüye gider beni dinlersen tavrını net koy geri dönme burnu sürtsün anlasın ki sen ona mecbur değilsin

biz de diyoruz ki şiddeti haklı gösterecek sebep ne olabilir? yani sen ne için dayak yediğinde "hmm ama bu sefer haklıydı" diyorsun? gerçekten bu mantığı anlamak için soruyorum!

Ben de 1 2 tokat yedim ve basit birsey olmadığını biliyorum ama ben gitsem ailemin uanina 3 bilemwdin 5 yıl sonra tekrar birine verecekler ben dayağı savunmuyorum ama burası Güneydoğu istediğin zaman çekip gidemiyorsun sıkıntının ne olduğunu bilip bilmeden saldiriyorsunuz defalrca yazdim SIDETTE KARSIYIM ama bunu anlamakta güçlük çekenler var

biz de diyoruz ki şiddeti haklı gösterecek sebep ne olabilir? yani sen ne için dayak yediğinde "hmm ama bu sefer haklıydı" diyorsun? gerçekten bu mantığı anlamak için soruyorum!

Gerçekten çoğu zaman kendimize bakmiyoruz hep suçu onlarda arıyoruz dayak attığı için degil bu her konuda böyle inanin ben erkekten cok kadinlardan korkuyorum çünkü seytani bile alt etmisler aldatmaya neden olan da onlar yuva yikanda araya giren kadinlar oluyor lütfen hatayi az kendimizde arayalim erkek hersey iyiyken tabi insan olan neden durduk yere bunlari yapsin ki ben kendi adima konuşuyorum bende cok asiyim ve çoğumuz laf altında kalmiyoruZ biz sindiriyoruz ama onlar bizim gibi degiller

başka sorum yok hayat, teşekkür ederim.. aslında sorun sende değil, seni bu şekilde yetiştiren zihniyette.. aman dikkat et ablacığım, kocanın sinirini bozacak bir şey yapıp öldürtme kendini..

doğru. onlar birer ilah.yani erkekler..
bizde nacizane bir kuluz.
yaşasın ölümsüzler,olympostakiiler.
ve kahrolsun ölümlüler yani biz kadınlar.

üzüldüm senin adına. bu yy da gencecik bir kadının kendini ve hemcinsini bu kadar küçük görmesinden dolayı.

Her tokat yiyen boşanmalı mı bilmiyorum ama her tokat yiyen bunun boşanılacak bir şey olduğunu düşünse karşıdakine de düşündürtebilse tokat olayı azalırdı. Malesef yaptırımlar olmadan kötü huylardan kendiliğimizden vazgeçmiyoruz.
Çocukları için katlanan örneklerden birisi daha önceki sayfalarda yorumunu yaptı. Keşke annem bu kadar boyun eğmeseydi diye. Dayak olan evde büyüyen çocukların çok mu normal olduğunu sanıyorsunuz. Neden hep psikologlar bir çocukluğa inmek ister sizce. Çocuk erkekse babasını rol model olarak alacak, kızsa tüm erkekleri böyle sanacak ve normalleri sapıtıcak. Belki de en çok da çocuklar için katlanılmamalı bazı şeylere. Onlar normal yetişsin diye.

babam bir kere bana vurmak için elini kaldırdı, elini tuttum, odama gittim eşyalarımı topladım evi terk etmek için. işin kötüsü ikimiz evde yalnızdık, annem şehir dışındaydı. ben eşyalarımı toplamaya çalışırken annemi aramış, kızım evden gidiyor diye, annem beni aradı ilk otobusle geliyorum diye. aynı evde durmak istemiyorum dedim, odandan çıkma ben geliyorum dedi. aynı günün akşamına geldi annem, mumkun degil durmayacagım bu evde dedim. babamı gönderdi evden, git kız kendini toplayana kadar başka yerde kal diye. 2 hafta eve gelmedi, 2 haftanın sonunda geldi ama aylarca konuşmadım.
hani dayak attı kocam da bişey yapamadım elimden gelmiyor diyenler var ya, bu zihniyet meselesi arkadaşım. o an gerçekten o evden giderdim, nereye gidecegim de umrumda degildi, sokakta yatmayı düşündüm babamı görmemek, ona katlanmamak için. dayak dediginizi hayvana atamazsınız siz ne munasebet !! hangi sebep haklı gösterebilir ki bunu !!
annesini kötüledin diye dayak atmış, adam haklı ama damarına basmış muhabbeti dönüyor. ne munasebet! madem anana laf söyletmeyecek kadar anacısın, tutarsın karının kolundan, götürrüsün kendi annesinin kapısına, al terbiye verememişsin sen, ben de buna katlanmayacam dersin, oldu bitti ! vurmak nedir yaa, kapı duvar mı var senin karşında sinirlenince vuruyorsun !!
sabahtan beri ikinci dayak konusu okuyunca dellendim resmen!! boşanılır mı boşanılmaz mı diye düşünüp dayak yiyen hemcinslerim var, utanıyorum !!

Yapmayın etmeyin rica ediyorum. Sadece kendi çocuklarınızı düşünün. Gözünüz gibi baktığınız kızınıza bir tokat atsa damadınız. Kızım sen de biraz alttan al, asi olma mı dersiniz? Canınızdan can kattığınız varlığa vurmak kimin haddine.

çok pardon da
baba mevzusunda arkadaşın eşi haklı olsa ne yazar bu ona dövme hakkı mı veriyor

konu sahibi arkadaşım eyrılmalısın üstelik ilk de değilmiş alışkanlık olmuş
ilerde şiddetin boyutu çok daha büyümüş olur Allah korusun öldürülen kadınlarımızı göz önüne getirin
bir kere olduysa hep olucaktır
eşin sana saygı duymuyor sevgi tartışılır bana göre seven insan sevdiğine bu hakareti yapmaz
karar senin-hayat senin daha yolun başındayken çocuk yokken iyi düşün doğru karar ver

Eşiniz size vururken kafanıza kafanıza çalmış anlaşılan

Yoksa bu neyin kafası demezdim

Ben dövme hakkını veririr iyiki dövmüş falan demedim.
Sadece merak ettim, eğer suç babadaysa yani eşi haklıysa eşinin üstüne gitmesi yersiz olur.

Biz de size şunu anlatamdık. Şiddetin sebebi olmaz. Kadın dırdır etti diye dövmek mantıklı ise, yaramazlık yaptı diye çocuğu, yol vermedi diye sokakta başka bir sürücüyü de dövmek mantıklı. Şiddetin sebebi olmaz. Sebepli ya da sebepsiz şiddet diye bir şey olmaz. Her türlüsü kötü. O zaman konu sahibi de adam toplasın kocasını dövdürtsün. Sebep? Kendisine tokat attı. Bakın sebepsiz de değil. Sebebi de var yani.

Ya ben yanlis mi okuyorum dedim de esiniz sizi dovuyor siz de bunun icin bosanmali miyim diyorsunuz? Ne icin bosanmali insan bunun icin bosanmayacaksa? Dovmenin tokafi tekmesi yumrugu olmaz. Siddet siddettir. Ayrica nerde olursa olsun yine siddettir. O kirginliklar can acilari asla gitmez. Insan sevdigine kiyabilir mi ya?!

Hayat arkadaşım, ben dayak yiyip de boşanamayan insanı anlarım. Durumlar şartlar onu gerektirebilir. Ona elimden geldiğince yardımcı da olmaya çalışırım fikirlerimle. Ama aynı insan tutup da başkası da dayak yiyorsa boşanmasın çeksin diye tavsiye ediyorsa onu anlayamam. Baştan bir kabul edelim. Sen mecbur olduğun için çekmişsin. Şartların onu gerektirmiş. Ama mecbur olmayan insanlara da tokattan bir şey olmaz demen çok yanlış. Sen şiddet görüyorsun diye bütün evliliklerde en azından bir tokat olduğunu düşünmen yanlış. Biz de sırça saraylarda yaşamıyoruz. Az çok Türkiyedeki kadına şiddet ve kadınların öğrenilmiş çaresizliği ile ilgili bir şeyler biliyoruz. Ama dayak yiyen kadınlardan ben en azından şunu beklerim. Normalleştirmesinler. Bunu normal kabul etmesinler. Tamam boşanamayabilirler. Tamam o evde kalmak zorunda olabilirler ama bunu kendi normalleri halinde getirip bu düzenin bir parçası olmasınlar. Çünkü o zaman gelecek nesillere de umut kalmıyor. Sizin bölgenizdeki bu durumu da aşmak için size ihtiyacımız var. Siz önce bunun yanlış olduğunu bileceksiniz. Sonra kızlarınızın kendi ayakları üzerinde durması için elinizden geleni yapacaksınız ve kızlarınızın sonuna kadar arkasında duracaksınız ki onlar da şiddeti normalleştirmesinler.

dayaktan da bitmeyecekse ne sebeple biterki bir evlilik?

o senin baban hakkinda konusunca bi tokat atsana bakalim ne olacak? onun annesi kiymetli ise senin de baban kiymetli, kendi ailesine bekledigi saygiyi senin degerlerine neden gostermiyo? kendi kaldiramiyosa kadina da baskasina da yapmayacak arkadas!
sogudum diyorsun, dayak diyorsun,sonra gonul alma cabalari filan.. laftan anlayabilecek bi tip mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…