Evlilikte denklik

Öğretmen ve elektrik teknisyeni arasında ne fark var anlamadım. Konu paraysa elektrik teknisyenleri de en az öğretmenler kadar kazanıyor diye biliyorum pek bi prestij farkı da yok takılmayın bu kadar. Üniversite de okuyomuş adam daha ne. Çevrenize de ben de astronot değilim neticede gayet denk bana deyin sesleri kesilir tabi siz adamı kendinize denk görüyosanız:)

Ben lise mezunuyum açıktan üniversite okuyorum ama eşim ortaokul mezunu bile ddeğil ama benden o kadar ileri derece de ki ben bile ona yetişemiyorum bence insanın ne mezunu olduğundan çok kendini geliştirmesi daha öenmli herşeyi araştırır öğrenir onun kafasında soru işaretlerine yer yoktur kafasına takılan herşeyi araştırır düşünür öğrenir mantıklı olanı bulmaya çalışır bence mesleklerle denkliğin bir alakası yok yani

Arkadaslar su turkce ogretmnlgi mevzusuna bir aciklik getireyim.ben cevap vermedikce olur olmz herkes kendini turkce profesoru falan sandi heralde.ben konuyu acarken hizli hizli yazdgm ve telfonumda sknti oldgu icn kelimler yytulmus ben bile okumadan yazdim gectim siz syleyince farkettim.sonucta burasida kadin kadina herkesin skntsini yazdgi bir forum.turkce forumu falan degil.dedgm gbi telefonumda sknti var bazi kelimeleri yazmuyor bazi kelimelri iki kere yaziyor.dedgim gbi bunu elestrmekte size dusmez zaten.ben burada bir skntimdan bahsettim skntli bir donemimdeyim.lutfen yazdgm seye odaklanirsaniz sevinirim.

Sizin beklentilerinizle alakali ama ikiniz de memursunuz bence erkek arkadasiniz kendini gelistirmeye calisiyorsa cok buyuk bir fark kalmamis; zaten universite okuyormus.

Benim icin kariyer cok onemli, kazandigi paradan bile daha onemli oldugunu soyleyebilirim. Bu kariyeri ister okuyarak ister calismaya baslayip basarilar elde ederek yaparak orasi ile ilgilenmem, herkes kendi kariyer tercihini kendi yapar.

P.S.Ben de doktora yapan bir muhendisim hani her seyi karsi taraftan beklemiyorum :)

Daha Türkçe yazamayan, imladan bi' haber bir öğretmensiniz çok yazık gerçekten. Teknisyen dediğiniz büyük fabrikalarda 6000'den aşağı almıyor yeri gelince, hani olay paraysa ailenize göre. Konu eğitimse eğer zaten üzülmesinler belki eş adayınız yazım kurallarına daha hakim biridir . Son mesajınıza istinaden diyorum, hızlı yazabilirsiniz ancak daha bağlaçların yazımından haberiniz yok gibi, hızlı yazsak da bağlaçları doğru yazarız genelde

Ben ilk mesajınızda çok önemsemedim açıkçası yazım biçiminize ama kendinizi aklama adına yazdığınız post çok kötü olmuş.siz öğretmensiniz hem de türkçe öğretmeni.bizim öğretmenimiz birine not yazarken bile dikkatli yazın derdi ve kendi de bu konuda çok hassastı. Keşke siz de en azından okuduğunuz bölümün hakkını vererek daha dikkatli yazmaya çalışsaydınız.

O telefon nasıl oluyorsa bazı kelime aralarına boşluk koymuş ama soru eklerine boşluk koyamamış. Tam o anda bozuldu sanırım. Ayrıca ben de çoğu zaman hızlı yazarım. Bu kadar bariz hata yapmak için dil bilgisi derslerinde bahçede top oynamak lazım. Nereden mezun oldunuz? Okulunuzu da çok merak ettim. İyi bir okul olmadığı belli de. Umarım hayatınız boyunca öğretmenlik yapmazsınız ya da tekrar eğitim alıp öyle yaparsınız. Zira aldığınız diploma sizin için sadece bir kağıt parçası. Kendinize de bakmayıp lise mezunu bir adamla denk miyim diye soruyorsunuz. Sizin eğitiminiz lise mezunu birine bile denk değil ki.

O telefonlar da ne hikmetse hep bozuk zaten.

Çok katılıyorum. Adam ilkokul mezunu ama zengin bir esnaf olsaydı her türlü kadına gayet de denk olurdu!

Şu kullandığınız anlaşılmaz dil karşısında kendimizi Türkçe profesörü hissederiz tabi. O kadarı da hakkımız.
Anadilim Kürtçe. Herkesin şiveli konuştuğu ve yoğun Kürtçe konuşulan ortamda büyüdüm. Vallahi ülkemin diline hâkim olamasaydım çok utanırdım.
Türlü türlü yoksunluk içinde ancak önlisans mezunu olabildim. Görüyorum ki çok da feci değilmiş durumum.

sonucta burasida kadin kadina herkesin skntsini yazdgi bir forum.turkce forumu falan degil.
Bir Türkçe öğretmeni olarak düzgün imla kullanmanız için buranın Türkçe forumu mu olması gerekiyor? Sizin imla kurallarını çoktan içselleştirip hayatınızın her alanında kullanmanız gerekiyordu. Hepimiz akıllı telefonla hızlı yazıyoruz ama bağlaçları ayırabiliyoruz mesela.

Daha yaratıcı bahaneler bulun.

Niye bize düşmüyormuş eleştirmek ?

"Burasıda " yazarken -da'yı ayırmamanızı telefonun bozukluguna verelim hadi ama

"bunları eleştirmekTE size dusmez" yazarken nasıl bir mudahalede bulunmus olabilir telefon ?

Dogru yazmayi bilen insan her şartta her ortamda dogru yazar,forum olunca ne degisiyor, forumda dogru yazmak yasak mı,biz de yanlış yazalım madem.

Denklikten kasıt sanirm sadece universite durumu zira daha tanimiyorlarms bile arkadaşinizi karsinzdaki adamdan eminseniz ki öyle dağlar dağlar yok bence kendiside memur oda uni okuyor disaridan ee sizde memursunz ben hic anlayamadm bu mevzulari he aileler uyuşmaz cok farklı dunyalardansanz bilemem yani o zaman sırf bu okul işleri falansa kimseyi dinlemek valla doğru adamsa eger

Ben de Türkçe öğretmeniyim.Çevrenizde ki insanlar doğru söylemiş.Şimdi değil ama sonradan bu konu sorun olabilir aranızda.

Şu yazım yanlışlarına takılanlarına cevap bile vermemek gerekiyor aslında.Türkçe öğretmeniyiz diye sözlük muamelesi görüyoruz.

Ben öğretmenim eşim özel sektörde. Aylık gelirim onun iki katından fazla. Zaman zaman çok zorlandığımız da olur maddi açıdan ama çalışması bile yeterli (kazancı için değil sorumluluk sahibi olduğunu bildiğim için)
Bize göre biz birbirimize gayet dengiz. Ama benim annem hala yanlış bir evlilik yaptığımı düşünür ve fırsat buldukça da laf sokar. 4,5 yıldır evliyim 2 çocuğum var. Tabi bizim olaylar biraz karışık benim annemi sürekli bana düşman etmeye çalışan bir ablam var
Çevre senin için ne kadar önemli? Bu adamı ne kadar seviyorsun? Maddiyat senin için ne kadar önemli? Çevrenin sözleri senin eşine bakış açını değiştirir mi? Bunların hepsini düşünüp öyle karar vermen lazım.

Ben de Türkçe öğretmeniyim. Telefonla yazmak her ne kadar zahmet gerektirse de biraz daha özenli olmaliyiz. Özellikle bizler bu konuda daha hassas davranmalı, model olmalıyız.

Sorununuza gelirsek eğitim farkı, evlilik karari almak için dikkat edilecek kriterlerde çok önemli olmadığını düşündüğüm bir husus. Birlikte mutluysanız diplomanın bir önemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…